Alla inlägg under mars 2009

Av Heidi Månsson - 5 mars 2009 13:39

Tja ! Idag har vi haft huset en vecka och allt känns så enormt sjukt bra :)

Får man ha det så här bra? Är det säkert att det inte är en dröm? Lovar ni? 

Känns ibland som att det bara är en dröm och att jag kommer vakna alldeles kallsvettig i den trånga lilla äckliga jobbiga tråkiga lägenheten...


Antalet uppackade kartonger har hela tiden ökat stadigt men just nu står det väldigt stilla. Det är frustrerande men lösningen är nära :=)  I tösabitens rum behövs det ett skrivbord och en bokhylla innan jag kommer vidare. I sonens rum är det en bokhylla som fattas. Det är dock värre i stora vardagsrummet... Jag har en bokhylla som är uppdelad i många sektioner och dessa ska sitta ihop. Jag har asmånga kartonger som kan packas upp om jag får ordning på hyllan. Bara det att det fattas två delar.. Jag har haft bokhyllan i några år (sedan 2005) och det var en utgående modell (eller om det bara var färgen) på IKEA då så jag vet att i den färgen finns den inte kvar iaf. Jag har flyttat några gånger med den och alla sektioner har inte alltid blivit uppmonterade efter alla flyttar så dom delarna kan ju ha försvunnit... Förhoppningsvis så återfinnes dom någonstanns i flyttkaoset här men jag har snart letat på alla ställen så hoppet börjar sina....


Jag börjar få vårkänslor tror jag bestämt :=) Vi har snödroppar i rabatten här och igår visade termometern +8°C. Då lyste ju solen inte så speciellt mycket igenom molnen så jag tror inte att solen värmde upp termometern så mycket. Man vet ju aldrig så jag ska sätta upp en termometer på skuggsidan åxå. Mig gör det ju ingenting om det börjar bli vår nu. Jag längtar !!


I morgon kommer Robins farmor och farfar hit och hälsar på igen. Denna gången ska dom sova över en natt åxå så det blir första gästerna som får prova på gästrummet :) Det vill säga om det elementet som sitter där inne fungerar. Jag satte på värmen där innan idag och jag ska strax gå å kika om det fungerar, annars får dom sova i tösabitens rum för i morron efter skolan försvinner hon ju till mamma sin i en vecka igen.


På tal om tösabiten så verkar hon sova så otroligt mycket bättre nu när hon har eget rum och slipper lyssna på sonens snarkningar! Hon är piggare än vanligt, goare i humöret och verkar må mycket bättre nu :=) Det var på tiden att vi flyttade, tror att vi alla i familjen behövde det. Det är så skönt att barnen kan välja när dom vill vara med varandra åxå, dom kan dra sig undan om dom inte vill ha sällskap. Dessutom är det ju så skönt att bo i ett villaområde, dom kan vara ute och leka på ett helt annat sätt och dom är friare. Sparkcyklarna hade premiär i helgen och det kanske blir en runda idag när dom kommer hem från skolan, får se vad vi hinner med. Det börjar bli mycket läxor nu för båda barnen emellanåt. Mycket som ska fixas och orkas med.


Nej nu har jag en del att stå i igen. Bajj ! 

Av Heidi Månsson - 3 mars 2009 09:29

Nej men heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej igen !! :)

Känns som om det var evigheter sen sist men det är ju inte så många dagar sedan faktiskt. Just nu bestämde jag mig för att ta en paus i flyttkaoset, det måste man juh få göra va? :) Jag måste ju in på sidan och underhålla min lilla men trogna läsarskara *vinkar* hej hej!


I torsdags fick vi ju nycklarna till huset och sen hjälpte våra förre detta grannar oss med att köra två stora lass med grejjer ut till palatset i Tormestorp. Det gick fort att lasta ut och lasta in men sen skulle man ju hinna placera ut kartongerna på rätt ställe i huset så att inte allt hamnade i vägen i garaget. Svårt att få plats med nästa lass då för vi har inte så stort garage. Vi kämpade och slet och man önskade verkligen att man hade bläckfiskarmar just då. 

Efter att vi hade släpat färdigt den omgången så orkade vi inte mer (fanns ju massor att göra i lägenheten fortfarande och i huset) så vi käkade på Tormestorps pizzeria och sen fick det räcka för den dagen.

I fredags hämtade vi släpet igen och sen hjälpte grannarna oss med att köra två stora lass igen. Vi var nästan lika snabba och effektiva som dagen innan men alla var supertrötta i kroppen så det tog på krafterna rejält. Det blev kvällskäk på Tormestorps pizzeria igen...gott !


I lördags fick vi hjälp av släkten med att bära och kånka ner allt från vindsförrådet vid lägenheten medans jag packade ner det sista i köket och lägenheten. Det kändes i kroppen att man varit igång hela tiden.

Svärmor passade barnen och det var väldigt skönt att inte ha dom springande i vägen för oss. När ingen orkade mer så gick vi ner till resturang Infinity i stan och intog ett gott mål mat. Skönt att få en lite lugnare kväll så man kunde ladda upp batterierna igen. Det tar på krafterna att flytta !


På söndagen fick vi besök i huset. En stycken soffleverans kom det först, hela vägen från Värnamo i Småland :) När jag flyttade från Värnamo för lite mer än ett år sedan så hade jag inte plats för min soffgrupp längre så ett par goda vänner till mig lånade den så länge, bra och billig magasinering ;)

Dom stannade och hjälpte oss med en himmla massa annat åxå när dom var här så tack för det :=)

Kort efter det att vännerna kom med soffan och precis hade hunnit få sig en rundtur av huset så kom sonens farmor och farfar från Värnamo och hälsade på. Så det kom två bilar från Värnamo med en timmes mellanrum.

Farmor och farfar hade ju inte heller sett huset invändigt innan så det blev en rundtur där åxå.

Efter det hjälptes Patrik, Fredrik och Bengt åt med att skruva isär soffan och bära in allt och sen skruva ihop den igen. Dörren mellan garaget och husets källare är nämligen väldigt smal så det gick inte på något annat sätt.

Tur att vi hade hjäp med allt det där.


Farmor Carin hade ju gjort flytt-soppa istället för flytt-gröt (tusen tack!) så den avnjöts innan Carin och Bengt var tvungna att åka hem igen.

Monica och Patrik stannade lite till och hjälpte oss med tösabitens sänggavel, packa upp i köket m.m

Mitt i detta kom sambons fader plus sambo med ett hörnskrivbord som sambon har lagt beslag på i sitt kontor. Folk kom och gick, fick husesyn och hjälpte till på alla möjliga sätt hela dagen så det blev lite kaos. Jag längtar tills vi har fått ordning här så att man kan bjuda hit folk under lite lugnare omständigheter :)


På måndagen lämnade vi ifrån oss nycklarna till vår gamla lägenhet. Sååååååååååååå skönt ! Nu är det bara huset som gäller och vi behöver inte bekymra oss om sura tvära gammla vaktmästare som klagar på ALLT man gör och INTE gör...


Jag vill härmed passa på att framföra ett stort TACK till alla som har hjälpt till på alla sätt å vis med flytt och allt runt om kring som på något sätt hade med flytten att göra. Megatack!!


Det kommer snart bilder på huset. Så fort jag hinner... nu ska jag återgå till tömmandet av kartonger. Bajj !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards