Alla inlägg under april 2009

Av Heidi Månsson - 18 april 2009 21:55

det finns resurser i min kropp, det är inte HELT kört. Hehe. Jag har någonting inne i mina armar som skulle kunna eventuellt möjligtvis utvecklas till arm-muskler :=)  Trodde inte det va sant! Jag och sambon spelade Wii sport, vi valde tennis..jösses det va kul och jösses så ont jag hade i armen dagen efter.. :=)  Tv-spel kan alltså vara nyttigt nu när Wii är här !


Idag har vi varit och fiskat vid Finjasjön. Robin hade med sig sin kompis Lucas, Felicia och hennes mamma Cissi var med, Sambons storasyster + man + tre barn var också med. Fullt sjå hade vi med att hålla styr på barnen men dom verkade ha roligt i alla fall :=) Vi vuxna hade också roligt men emellanåt hade vi nog kunnat låsa in barnen i bilen för att få liiiiiite lugn och ro och chansen till en firre på kroken... Vissa höga ljud gjorde kanske att fisken inte vågade sig nära... hmm ;)

Ska se om jag kan lägga in lite bilder från detta i morron. Nu är jag trött.


Ska se om jag kan spela lite mer tennis innan läggdax. Natti natti !

Av Heidi Månsson - 17 april 2009 19:34

Har haft en dag som har varit lite så där.. ni vet, man kan inte riktigt sätta fingret på det men allt känns inte ok. Känns bättre nu förutom att jag fick superont i magen efter att ha ätit kvällsmat. Antar att bebisen inte ville ha Chili con carne...


Robin har Lucas här på besök och han ska sova över här till i morron. Mysigt. Dom leker så bra så jag märker inte av dom.

Stumpan blir snart hämtad av sin mamma. Vill inte. Vi låser dörren :)


Klockan 20.00 börjar Talang på tv så då kommer fredagsmyset fram. Ska duka fram lite chips å godsaker men jag mår illa så det lär ju inte bli så mycket sånt för mig. Iofs bara bra :=)


Nåja det var lite allmänt bloggande så här på en fredagkväll. Höres å synes. Hoppas ni alla får en trevlig helg. Kräm !

Av Heidi Månsson - 16 april 2009 17:24

Igår åkte våra gäster hem. Nu är det tomt i huset... Ingen liten Hannes att gulla med och ingen Jenny o Mogge att ha roligt med... Saknar dom jättemycket redan. Men vi har haft väldigt roligt :) Det kändes skönt att dom var här så pass länge för nu han vi ändå med att göra lite saker. Ofta när vi träffas så känns det som att man inte ens hinner göra hälften av allt man hade med på listan. Känner jag mig själv rätt så är det dock stor chans att vi råkar hoppa på ett tåg som bara råkar gå till Sundsvall rätt snart :) Idag är stumpan hemma från skolan. Hon är rätt så förkyld och har lite feber. Vi har spelat lite sällskapsspel och hon har suttit lite framför datorn och tv:n. För en stund sedan passade vi på att mumsa i oss lite glass, det får man när man är sjuk. Nej jag vet, jag är inte sjuk...men jag är gravid ;) Då får man äta det som man kan äta utan att kräkas. Det är faktiskt lite synd om mig. Lite. Väldigt lite ;=)Har mått en hel del illa idag men inte kräkts en enda gång. Var nära men lyckades stoppa i tid. Jobbigt. Men det går förhoppningsvis över snart. 

Jag håller på att surfa runt och kolla upp lite om sommarens planer. Är väldigt sugen på att åka till Kolmården och lite andra ställen. Får se vad det blir. Kul är det iaf att sitta och planer, kika, drömma sig bort osv.

 

Robin skulle till en klasskompis efter skolan idag. Får se när han behagar komma hem därifrån J. Fick Robin och Lucas bestämma så skulle dom nog vilja bo i samma familj så dom kunde leka jämt. Det är så kul att se hur dom två verkligen har hittat varandra :=)

 

Det slog mig idag hur länge sen det var som jag scrappade. Jag har helt kommit av mig med det där. Först var jag ju tvungen att packa ner alla scrappsaker innan vi skulle flytta. Sen tog det ett tag innan allt blev upp-packat. Nu är det sådan röra på mitt bord så jag får inte plats. Kanske skulle ta å röjja lite här… En annan dag… hehe. Orkar inte nu. Men jag ligger ju låååååååååångt efter med mina album så jag kanske borde ta mig i kragen… Snart…

 

Nu är jag i alla fall i vecka 11 i graviditeten. Ser ut som om jag väntar minst femlingar. Är så stor och svullen om magen redan nu. Kommer inte ihåg att det var så här med Robin… Iofs så sväller man ju lättare och lättare för varje graviditet men detta är ju löjligt mycket. Tur att jag inte behöver försöka dölja det för någon J.

 

Nehepp, dags att ta tag i tvätten. C U !

Av Heidi Månsson - 14 april 2009 10:06

Nu är påsken och påsklovet över. Jag har inte haft tid att skriva nått alls för här har det varit full rulle hela tiden och förhoppningsvis är det så ett par dagar till. Allt beror på hur länge våra gäster vill stanna :) 

På Skärtorsdagen sent på kvällen så kom Jenny, Mogge och lille Hannes hit! Dom hade rest nästan 100 mil för att komma och hälsa på oss och ingen blev gladare än jag :=)  Det kändes som en evighet sen sist vi träffades.

Det blev en sen kväll, svårt att gå å lägga sig i vettig tid när man har trevliga gäster och mycket att ta igen. Först blev det ju en visning av huset såklart och sen snackades det halva natten. Som vanligt.


På långfredagen kom det ännu mera gäster hit men det var lite mindre långväga så dom fick bara stanna över dagen. Det var en familj från Halmstad. Hélène, Dan, Freddie och Amelié. Freddie är snart 14 år och Amelié är snart 4 år. När dom hade kommit så åt vi lunch ute på våran altan. Det blev laxkotletter med potatis och romsås. Mums! Första gången för i år som vi satt ute och åt :) Visst smakar maten extra bra när man kan sitta ute ? När vi hade vräkt i oss mat och sen efterrätt (glasstårta) så tog jag och Jenny med oss Hannes, Amelié, Robin och Felicia på en promenad till en lekplats. Barnen fick leka av sig lite (vi med för den delen) och Hannes fick testa en babygunga för första gången. Det var roligt ! Vilket smile han hade hela tiden. SÅ kul att se och jag längtar ju inte mindre tills våran bebis i magen är här...

På kvällen tog vi allihopa en varsin pizza. Något annat orkade vi inte med :=)  Tror att klockan var närmare tio på kvällen innan familjen från Halmstad åkte hem. När hela huset har varit så proppat med folk en hel dag så blir man lite trött men vi hade himmla trevligt !


På lördagen blev det minsann ingen sovmorron. Jag, Jenny, Mogge och Hannes hoppade in i våran lilla bil och körde på en liten turné. Jenny och Mogge hade sålt sin bil och var på jakt efter en ny. Det är lite bättre utbud och priser här nere i södra sverige än vad det är där uppe i norrland där dom bor. Vi passade därför på att styra ihop en tripp till Ullared med en turné för att titta på bilar.

På Ullared blev det en hel del shoppat. Jag hittade lite vår/sommarkläder till barnen, lite prylar till vår trädgård, lite smått och gott som alltid är bra att fylla på med i förråden och lite annat lull-lull. En rolig dag fick jag och en tunnare plånbok...det kostar att ligga på topp ;)

När vi kom hem så blev det lite grillad mat. Första gången för i år som grillen åkte fram. Sen kopplade sambon in vårat Wii och jäklar det blev spela av :=)

Våra gäster tyckte helt klart att det var kul att spela Wii så det har blivit lite sådant sedan dess då rå. Kul !


Söndagen blev jättemysig. Vi tog en tur ner till Skånes djurpark. Eftersom vi är 4 vuxna och tre barn så bytte vi bil med sambons syrra Jenny. Dom har en sjusätes Seat och det var tur att vi kunde låna den. Smidigt!

Vi kom dit vid 13-tiden och var inte redo för att åka hem förräns vid 17.30 Jag tror att alla tyckte det var en bra ide att åka dit och det verkade som att alla hade roligt!


Igår blev det en rätt lugn dag. Mogge och Fredrik åkte till Halmstad för att köpa en bil som Mogge och Jenny hade hittat där. Under tiden som dom var

borta så busade vi med alla barnen.  När grabbarna kom hem så fikade vi lite glasstårta på altanen. På kvällen sen så lagade vi Africana och det slank ner i allas magar med en himmla fart :=)


Jag förberedde mig så sakta på att jag skulle bli tvungen att krama våra gäster hej då för det lutade åt att dom skulle påbörja sin hemresa på kvällen... Ville INTE det. Någon måste ha hört mina böner för dom sov över en natt till och nu längtar jag tills dom vaknar så vi kan hitta på något kul :)

Jag vet inte när dom kommer att åka hem. Vill inte veta heller. Kan förtränga det ett tag till. Bäst så :)


Idag hände det som jag har fasat för ett tag nu när jag har varit illamående. Jag kräktes utomhus. På väg till bussen. Jag skulle ju åka med barnen till skolan för att lämna av dom. Jag hade iaf tur, jag kräktes inte på bussen...

Tre gånger på väg till bussen och sen blev det två gånger till efter det att jag hade lämnat av dom på skolan. Blääääää. Idag börjar vecka 11 av graviditeten. Snart är den jobbiga biten över.


Nej hoppla vilket långt inlägg det blev idag. Dax att avsluta. Höres !

Av Heidi Månsson - 7 april 2009 17:47

uppfann att det skulle sändas hockey just idag på kanal 5 klockan 21.00 Suck ! Jag som såg fram emot mitt kära tv-program å så gör dom så här. Veckans höjdpunkt juh... Nu blev jag lite lessen i ögat.


Ja ja.. de va bara det. Var tvungen att få beklaga mig lite :=) Kram på er.

Av Heidi Månsson - 7 april 2009 13:58

Då var det tisdag igen och jag längtar tills kvällen kommer. Kanal 5 klockan 21.00 på tisdagar är ett måste i mitt liv J. I övrigt är jag inte nån sån som måste följa massa program och serier hela tiden och ingen slav under tv-tablån, men gud nåde den som försöker hindra mig från att se mitt favvoprogram ! Hehe.

 

Kan någon snäll människa banka in i min son huvud att det är påsklov, då får man sova länge…det är helt ok, ingen som blir ledsen för att det blir sovmorron nån gång ibland…

I morse var han uppe och studsade klockan 08.00 Grrrr! Får jag låsa in honom i garaget? Hihi.

 

Nu har precis Robins klasskompis Lucas kommit hit. Dom ska leka här ett tag och sen ikväll så ska dom hem till Lucas och Robin ska sova över där J. Kul ! Så himmla skönt att Robin har en bra vän från samma klass som det funkar så himla bra med. Han har många kompisar i klassen och det har aldrig varit nått problem med kompisar tycker jag men ändå, det finns en del som man hellre vill att han leker med än vissa andra. En del har en förmåga att bara trissa upp varandra till högre och högre nivåer. Lucas och Robin märker man liksom inte av. Skönt !

 

Min sambo fick ge sig av tidigt idag, stackarn. Han får aldrig sovmorron. Idag var det ett bibliotek i Kalmar-trakten som ropade på honom. Får se när han får komma hem.

 

Jag kom på idag att jag måste ta en tur till något paradis för lösgodis. Det är ju snart dags för påskkärringarna att komma och knacka på och då gäller det att ha laddat förrådet ju. Ska se om jag lyckas jaga rätt på nått påskris så vi kan pynta lite med fjädrar och annat krimskrams som hör påsken till :=)

 

I morgon börjar vecka tio på graviditeten. Suck. Vill spola fram ett tag till. Är så nervös hela tiden för att nått ska gå fel. Fick en yttepytte-liten blödning igår. Det var knappt så det kom nått på pappret när jag torkade mig och jag har inte fått några fler tecken på att nått skulle vara fel så jag håller tummarna allt jag kan. Jag ber böner och försöker hålla mig ockuperad av annat så att jag inte ska gå å tänka på detta hela tiden. Lättare sagt än gjort. Nåja, man får göra sitt bästa helt enkelt.

 

Nehe nu kallar tvättstugan på mig. Vi ses väl snart om jag inte drunknar i tvättberget där nere J. Hoppas ni får en trevlig tisdag-kväll. C U soon.

Av Heidi Månsson - 6 april 2009 17:01

Jaha så mycket för att jag skrev igår att jag inte mår illa mer…Haha! Illamåendet skrattar mig rakt upp i ansiktet. Idag mår jag riktigt illa…bläää. Någon som vill byta med mig? Jag kan byta tillbaka sen igen när detta är över och den mysiga delen av graviditeten börjar. Si så där i fjärde/femte månaden typ… Någon som offrar sig? Häpp inte det inte. Sjysst ;)

 

Idag tog sonen och jag en cykeltur. Han skulle lämnas av hos en klasskompis och det är inte så långt dit så vi rullade dit med god fart. Det var vid 11.15-tiden Dom skulle ringa när han ville hem eller när dom hade ledsnat på honom men det är ingen som har hört av sig ännu…konstigt nog J. Det är iofs ett gott tecken att dom inte vill slänga ut honom och han vill väl inte sitta hemma å häcka med sin gamla moder heller när han kan ha roligt med kompisar J. Är väl dock snart dags för hemleverans ändå för det är dags för kvällsmat snart.

  

Mmm det där med kvällsmat ja. Alltid lika kul. NOT! Man ska ha en varierande meny, det ska vara nyttigt och på skoldagar får det inte krocka med det dom får till lunch.. Man ska ha inspiration och lust till att laga laga å laga… Bläh ! Inte blir det bättre när man är illamående heller. Nåja, vi får väl se vad som hamnar på tallriken idag. Dags att ta tag i det.

 

Ha en trevlig måndagskväll.  C U !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards