Alla inlägg under juni 2009

Av Heidi Månsson - 9 juni 2009 14:00

Någon som vill veta hur många bebisar som gömmer sig i min mage? Na na na na na naaaaa, vi vet :)


Allt gick jättebra. Vi fick fyra foton varav ett är rätt så tydligt. Man ser till och med en hand som vinkar till oss :=) Barnmorskan visade och förklarade. Det är redan två ultraljud till inbokade för att göra tillväxtmätningar, ett i vecka 28 och ett i vecka 32. Då lär man ju se betydligt bättre vad som är vad också.

From det att jag är i vecka 24 så ska jag gå på kontroll varannan vecka med för att ha koll på urin och blodtryck. Det är ju de två säkraste sätten att ta reda på om en havandeskapsförgiftning är på G eller ej. Offa... jag är lite nervös. Men jag försöker koppla bort tankarna på det där men det är inte lätt.


Efter att vi hade varit på Mödravårdscentralen så åkte vi bort till Ullas korvvagn och käkade lite lunch. Gott !

Nu har vi precis hämtat hem tösabiten från skolan och ingen är gladare än Robin för det :=) Äntligen har han någon att leka med. Han har ju varit hemma från skolan i några dagar pga förkylning och jobbig hosta. I slutet på förra veckan hade han ju feber med men det har släppt nu. Dock så är det ju skolavslutning i morgon och det verkar dumt att missa den bara för att man går tillbaka förtidigt till skolan, bättre att han får krya på sig helt först.

Sista veckan gör dom ju inget skolarbete iaf.


Ville ni veta hur många bebisar det var då? Okej svar kommer nu: det var...






en bebis :) 




Kram på er alla ! Puss å kram.

Av Heidi Månsson - 8 juni 2009 21:30

Då är det ÄNTLIGEN dax för ultraljud :) Vi får veta hur många bebisar som gömmer sig där inne i magen. Logiken säger att det är en, men ja vette tusan jag om det inte kan vara fler. Tycker magen är så stor så stor och dom säger ju att man ska må mer illa om det är fler än en bebis... Det där med illamåendet kan jag gärna få sluta med nu. Det är jobbigt. Magen höll på å vända sig ut å in idag. Bläääka.
Efter ultraljudet så ska vi till Mödravårdcentralens egen doktor. Vi ska prata om förra graviditeten, havandeskapförgiftningen och hur vi ska få denna graviditeten att löpa på så bra som möjligt utan att "Preeklampsin" som det så fint heter ska bryta ut. Det ska väl fram någon slags plan för vad som händer om den bryter ut å lite sånt med. Känns bra att dom har koll på mig men lite läskigt är det ju med denna sjukdom...
 
Idag har tösabiten och jag varit på stan. Det blev kläder shoppade till skolavslutningen som är på onsdag, så inte en dag för tidigt alltså. Jag brukar inte vara så här sent ute med saker och egentligen var jag väl inte det heller. Jag har spanat å spanat å spanat i lååååång tid men inte hittat nått. När jag väl hittade nått så passade inte det den unga damen så det blev till att byta å nu äntligen följde hon med själv å då gick det sååååå mycket bättre :)
 
På onsdag efter skolavslutningen kommer Robins farmor å farfar hit. Sedan på torsdag morgon så drar dom + Robin iväg till Legoland alldeles själva. Spännande! Jag och Robin har varit där för två år sedan med dom men denna gången kan inte jag följa med. Tycker det är kul att dom kan åka på semester själva och jag tror att Robin behöver detta.

På lördag fyller sambon år, hela 33 bast. Får se om det blir nått litet tårtkalas eller så, han bestämmer och det lär han väl inte göra förrän i sista sekunden. Men men, det är upp till honom, jag ska försöka sluta bekymra mig för allt när det gäller familjens planeringar för det blir inge bra i alla fall. Jag säger upp mig som kalender-överhuvud.


I morgon ska jag passa Tindra igen, före detta grannens tös. Hon är snart ett år gammal och så bedårande underbar! En härlig ålder verkligen. Inte alls så att man längtar efter den lille/lilla i magen… Nej nej. Hihi.


Jag har börjat inventera lite ibland babykläderna här hemma. Det finns ju lite sedan innan och jag vill ha koll på vad som finns och vad vi behöver köpa mer av. Känns som att jag vill ha lite av varje i de första storlekarna hemma så man slipper springa på stan det första man gör när man kommer hem med en liten. Sen vet jag att man får mycket kläder när man har fått bebis med men när jag fick Robin så trodde alla att alla andra hade köpt i minsta storleken så då gjorde inte någon det… vilket resulterade i att vi fick en himla massa kläder i storlekarna som passade en bebis som var 6 månader gammal och uppåt. Det blev till att ränna på stan en himla massa i början och det orkar man liksom inte med riktigt. Det är fem månader kvar tills bebben ska ploppa ut, jag vet. Men jag vill liksom pyssla med detta nu och sen i slutet på sommaren ta en tur till Ullared för slutshoppingen. Sån är jag. So take me to the courthouse and sue me :=).


Nehepp nu är det dax att avsluta här. Har väl annat att göra med. Håll tummarna för oss I morgon. Kram å godnatt!


Av Heidi Månsson - 6 juni 2009 12:03

Så hade jag äntligen fått tag på något som jag längtat efter sedan ett tag innan julafton, å så vill inte skiten funka. Då blir man less. Här har man gått å längtat å längtat å längtat, införskaffar prylen å så bara nähä. Bidde inget med det. Tack vare min sega dator... den måste uppdateras å det NU :)


Vad jag pratar om.. jo jag köpte Sims 3 igår :=) Änteligen!! Dom har ju skjutit upp realese-datumet hela tiden och jag som älskar dom andra sims (har typ alla spel) fick ju nästan ett nervöst sammanbrott innan jag äntligen hade spelet i min hand. Å så har man en för gammal dator så spelet går inte att installer... suck. För lite RAM-minne visade det sig. Ska åka och införskaffa mer idag + ett bättre grafik-kort. Har en ny fin skärm men kan inte utnyttja hela kapaciteten då grafikkortet inte hänger med, det är ju lite surt. Så nu ska vi göra oss klara för att sedan dra iväg till ElusGigantus å dom där andra konkurrenterna. Ska skynda mig in i duschen. Det är mycket som ska hinnas med idag.


Måste bara erkänna en sak åxå, igår kunde jag inte hålla mig... köpte lite saker till bebben i magen. En jättemysig filt att i vagnen eller så och ett två-pack med pyjamasar + strumpor. Så mysigt att få handla lite till lill*n. för övrigt så kanske jag har ångrat mig angående att få veta kön eller ej... Jag kanske vill veta iaf... Kanske. Tror jag. Men jag kan inte bestämma mig.

Man öppnar ju inte julklapparna i förväg liksom :=) Men ändå.... Hmm...


Kram på er ! Ha en trevlig helg.

Av Heidi Månsson - 4 juni 2009 16:02

Idag var det nära bristningsgränsen för mig. Jag har inte sovit bra alls inatt, bara legat och grubblat och gråtit och inte alls mått bra. Oron ville inte försvinna, jag försökte intala mig själv om att allt var bra med bebisen men jag lyckades inte någe vidare bra...

Fick inte tag på min egna barnmorska så tillslut gick jag till en annan mödravårdcentral i stan (jag får välja vilken av dom jag vill tillhöra så det var inte helt fel) och sa att nu minsann får ni hjälpa mig. Pga smärtan jag har känt emellanåt i nedre delen av magen så misstänkte barnmorskan att jag kanske har urinvägsinfektion så ett urintest togs och svaret får jag nästa vecka. Sedan fick jag lägga mig på britsen och så lyssnade hon efter hjärtljuden och det hördes klart och tydligt ! 150 slag/minut :) En sådan lycka !! Det är inget fel på bebisen, den lever :=)  Nu kan jag slappna av iaf.

Sååå skönt. Ultraljudet är på tisdag och då får vi se bebisen åxå :=)


Ska gå och lägga mig tiiiiiidigt ikväll. Är sååååååå sjukt trött. Någon som vill komma hit och passa min son + sonens klasskompis ? Laga lite kvällsmat till dom med kanske? För det är jag verkligen INTE sugen på... bläää för allt som har med mat att göra. Usch. Mår illa...


Nä dax att pyssla med annat. Kram på er !

Av Heidi Månsson - 3 juni 2009 08:58

Tja. Någon gång ska ju vara den första - ja med sms-bloggande alltså. Har inte provat det innan men nånting ska man ju roa sig med när man sitter på tågstationen... Ska dra iväg en stund till Helsingborg tänkte jag. Ha det så gott allihopa! Kram

Av Heidi Månsson - 2 juni 2009 09:44

Det känns inte bra..inte alls bra...jag har inte känt några sparkar på några dagar och genast börjar tankarna mala... Idag börjar den 18:onde graviditetsveckan och risken för att något är fel ska ju vara väääääldigt liten. Men den finns ändå där, det finns aldrig några garantier för nånting. Om en vecka ska vi på ultraljud. Det känns som en hel evighet dit. Speciellt nu. Vill inte vänta mer. Orkar inte. Orkar inte med om nått skulle gått fel. Då brister hela jag... Usch, förlåt för deppigt inlägg. Men jag måste få ventilera lite. Jag måste åxå få vara deppig ibland. Faktiskt. Den glada Heidi kommer snart tillbaka.

Av Heidi Månsson - 1 juni 2009 08:52

Igår åkte sonens pool fram. Gissa vem som hamnade i den? Hehe, jag blev lite sugen på att bada jag med så Robin och jag satte oss i poolen å det var såååååå skönt. Det ska dock inhandlas en modell större så hela vår familj kan få plats. Den Robin har är en sån där liiiiten sak som är sedan han var liiiten själv :=)


Nu har jag lessnat. Jag är riktigt less... på musiken i min mp3-spelare alltså :) Jag ska radera den playlisten å föra över en hel del nytt. Har ju dock haft samma playlist i över ett år... kanske är dax då?.. Synd att offra tid inomhus när vädret är så härligt men medans den laddar över sen så ska jag passa på att vara ute.


Tänkte försöka få till en bild på den stora gravidmagen med ifall någon skulle vara intresserad av att se den. Har ju nästan slutat må illa nu... tror jag... vågar väl inte säga för mycket, hehe!


Idag blir det sandal-shopping till sonen. Tänkte hämta han när skolan slutar å så tar vi en runda i skobutikerna. Han kan ju inte gå å svettas hela sommaren i gympadojjor. Sen får vi nog ta oss en varsin stoooor glass-strut

i Otto-vagnen nere på stan. Det svalkar gott i denna värmen !


Nej nu ska jag hänga mer tvätt. Bajj bajj.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards