Alla inlägg under augusti 2009

Av Heidi Månsson - 21 augusti 2009 09:20

Våra barn har ju nu börjat skolan igen och återigen har ett sommarlov passerat. Det visade sig nu när tösen började i fjärde klass och därmed mellanstadiet att skoldagarna blev lite längre för henne än för Robin som går i tvåan. Förut har dom hela tiden haft samma tider, 8:30-13:30 måndag-torsdag och så har dom fått sluta 12:30 på fredagar. Smidigt att åka och hämta barn på skolan när de slutar samtidigt. Nu blev det visst inte så längre. Att sitta och åka två gånger fram och tillbaka tyckte vi inte kändes så väldigt lockande... Det löste sig som så att Felicia ska få ett eget busskort och åka hem själv dom dagar hon slutar senare än Robin. Jag var lite nervös och funderar på hur detta skulle gå... Skulle hon våga? Skulle hon klara det? Eftersom det kommer dröjja en vecka cirka tills vi får busskortet så fick hon igår med sig pengar och testa åka hem själv. Det gick hur bra som helst !! Hon är ju superduktig och verkligen ansvarsfull när hon själv vill.

Hon fick ju blodad tand och ville ju åka själv idag med men jag måste ju ändå bort för Robin ska ha med sig en klasskompis hem och jag är inte så säker på att hon eller hennes mamma vill att hon ska åka buss utan vuxen. Hade det bara varit Robin och Felicia så hade dom klarat av det alldeles utmärkt tror jag. Felicia blev ju besviken, hon ville ju visa lite att hon är stor storasyster och att hon kan ta hand om Robin. Jag vet att hon kan :) Nu ska hon ju till mamma idag men nästa vecka som hon är hos oss igen så ska hon och Robin få åka själva om dom vill det :=) Spännande juh ! Tänk att man har så stora barn...  Dröjjer väl dock ett litet tag till innan Robin kan åka själv men om han nu får träna lite med att åka själv med Felicia så kanske han kan åka själv snart han med. Felicia och Robin har ju varsin mobiltelefon och har dom med sig dom så vet man ju att dom kan ringa om det skulle hända nått. Det känns tryggt ! 

Nervös? Orolig hönsmamma? Vem? Jag? Näää inte jag inte :=)


Igår var Robin hemma från skolan för han hade jätteont i foten och kunde inte stötta alls på den på morgonen. Man kan inte hoppa på ett ben en hel dag i skolan. Det började inte släppa förrän långt in på eftermiddan. Robins klasskompis Lucas kom hit och lekte lite efter skolan, dom spelade mest Wii eftersom Robins rörelseförmåga var nedsatt så det var rätt så lugnt och skönt här. Annars kan det vara ett himmla stojjande på grabbarna, hehe.

Felicia cyklade hem till en före detta klasskompis som nu också bor i Tormestorp. Hon är så glad för att äntligen ha en kompis här i bostadsområdet och det är ju smidigt när dom kan ta sig själva till och från kompisar.

Idag ska ju som sagt Robin ha med sig en annan klasskompis hem och sen kanske Lucas dessutom ska sova över här i helgen så det blir bra att han får lite sällskap och någon att leka med. Det blir ju självklart ensamt för honom dom veckor som Felicia inte är här. I helgen kommer dessutom Fredrik och jag vara väldigt upptagna för vi ska möblera om halva huset typ. Jag får ju inte lyfta tunga möbler så Robins farmor och farfar kommer hit och hjälper till. Carin och jag kan ta de lätta sakerna så överlåter vi det tyngsta jobbet till de starka herrarna :=)  Ska bli väldigt skönt när allt är klart. Jag har börjat förbereda lite med att flytta undan saker som inte ska stå i vägen osv. Kanske kan gå lite snabbare och smidigare sen.


Jag är såååååååå trött idag... Känner för att gå å sova ett par timmar men det hinner jag inte. Mycket som ska fixas här hemma inför helgen så det blir till att bita ihop lite idag. I morgon kan man ju kanske få sova lite längre iaf. Att kliva upp före klockan 06:00 på vardagarna tar på krafterna...


Nehepp, dax att ta tag i röran här hemma. Kram på er och trevlig helg !

Av Heidi Månsson - 19 augusti 2009 09:15

Ja så var det då tillbaka till det vanliga. Skolan började igår, inga mer sovmornar förutom på helgerna då rå. Tillbaka till rutinerna, läxorna, det eviga planerandet, jakten på viktiga papper i skolväskor osv. Känns kluvet. Skönt att det är lite ordning och reda hemma igen men som sagt, det eviga ekorr-hjulet snurrar på... Barnen var lite trötta idag. Det brukar ta ett par dagar innan man vant sig vid att kliva upp tidigt ju så det är inte så konstigt. Får se vad dom säger när dom kommer hem från skolan idag.


Ikväll ska Felicia till ridskolan, hon ska börja rida igen. Det har gjorts försök tidigare som inte har varit så lyckade men det är ett tag sedan nu så nu ska det försökas igen. Tösabiten vill rida men vågar inte riktigt så nu ska vi se om hon kan övervinna sin "rädsla". Hon vill ju själv och det vore kul om det funkade denna gången :) Vi håller tummarna !


Jag var hos barnmorskan igår på tillväxtkontoll av bebisen. Ultraljud gjordes och allt ser bra ut - So far so good!

Nästa vecka ska jag dit igen och då är det Glukostest. Blää, vill inte. Jag får inte äta eller dricka något annat än vatten efter 24:00 kvällen innan. På morgonen när jag kommer till MVC så ska jag dricka en sockelösning och sedan sitta och vänta i två timmar. Sedan görs då en koll på hur min kropp har reagerat på sockret med hjälp av blodprov. Kul. Har hört att sockelösningen ska smaka bläääägah....  Ja ja - sup å svälj - trevlig helg... typ...


Idag ska jag in till stan och göra ett rejält inköp till tösabiten. Dax att få tag på lite kläder. Jag var inne en runda igår och kikade igenom butikerna, la undan en del å så. Ska väl ta och hoppa in i duschen så att jag kommer iväg någon gång.


C U Around :)

Av Heidi Månsson - 15 augusti 2009 18:29

Varför har man vänner som är utspridda tvärs över hela landet? Det är jobbigt. Hur jag än försöker så har jag aldrig tid eller pengar så att det räcker till att hälsa på alla dom jag vill hälsa på. Jag har så många vänner som betyder så otroligt mycket för mig och det gör mig rik. Men sådan rikedom betalar inte tågbiljetten. Sådan rikedom gör inte så att jag när som helst på året bara kan ta mitt pick och pack och resa till dom jag saknar. Jag har två stycken skolbarn att ta hand om där hemma. Tänk vad bortskämd man va när man bara hade dagisbarn. Kunde man ta ledigt från jobbet så var det bara att resa, dagis protesterade inte mot att barnet var ledigt. Skolan måste ju skötas, det förstår ju jag med. Men det hade varit smidigt att kunna sticka iväg en eller två veckor, ta en rundtripp till alla kompisar i de olika städerna runt om i landet. Nu när barnen har haft sommarlov så har ju jag jobbat. Resten av året är jag arbetslös så JAG kan ju åka...men barnen då? Ja ja... Jag får fortsätta sakna mina vänner och nöja mig med att prata med dom via telefon ett tag till... När bebisen har anlänt så kanske det kan tänkas att det är någon/några utav dom som kommer till oss istället för att hälsa på :)


Snart ska vi möblera om där hemma och göra så att tösabiten får ett större rum och äntligen kanske kan få lite ordning på sitt rum. Bebisen ska få hennes och vi ska ta ett annat rum nere i gillestugan och vardagsrummet ska få flytta upp en våning så att det stora rummet på entreplanen bli finrum/matsal/vardagsrum i ett. Kommer bli bra tror jag och det ska bli skönt att äntligen få lite ordning där hemma. Det ser ju fortfarande ut som att vi nyss flyttat in och det börjar bli jobbigt nu. Nu när jag är inne i "boa-fasen" så vill jag ju få klart nån gång. Bara en sån enkel grejj som att få upp tavlor på väggarna... å va de ska bli skönt ! Pysselfia är igång :=)


I morgon får jag komma hem !!!!!! Jag längtar....

Nu ska jag väl se till å sköta mitt jobb en stund med ;) Två timmar kvar och sen är sista passet imorron. Synes !

Av Heidi Månsson - 13 augusti 2009 11:40

Står i valet och kvalet. Ska man våga säga rakt ut som det är? Jag längtar... Det finns många saker jag längtar efter just nu men det är nästan kriminellt att uttala en av dom. En del personer tittar på en som att man inte är riktigt klok. Det är jag iofs inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli :) Jag längtar tills hösten är här! Så där, nu skrev jag det. Välkommen att skriva i kommentarerna att jag är knäpp ;) Som sagt, det är ingen hemlis.


Nej men på allvar så är jag less på den svenska sommaren. Antingen så är det så varmt så man inte orkar göra nått eller så är det bara det där grådassiga och regniga vädret. På tisdag börjar skolan för barnen och då är det ju liksom ändå på nått sätt höst. Skolstart är lika med höst, så är det bara. Så då kan hösten lika gärna få komma på allvar så kan man slippa det där regniga och jobbiga och istället få njuta av en mysig höst. Förhoppningsvis.

Dock så vill jag INTE att det blir kallt på en gång. Det kan få vara en skön höst. Jag vill INTE ha vinter. Men det är ju lite mysigt att få tända ljus, elda i öppna spisen osv. Myspys :=)  Nåja, det är bara att vänta å se. Hösten kommer när den kommer och den blir som den blir. Nog om det :)


Sonen har ont i halsen och lite ont i ena örat. Humöret går lite upp å ner. Alvedon är bra att ha hemma. Jag har en väldigt snäll variant när man har halsont, det finns tabletter för barn som ska smälta på tungan och dom gillar Robin. Det blir liksom inga problem att svälja sådana. Han har ännu inte velat ha någon frukost, vill inte ha nått alls. Känns skönt att jag är ledig från jobbet idag. Visst, farmor och farfar och faster Lena är här så det hade ju ordnat sig ändå men när barnen är hängiga så vill man ju liksom finnas där för dom på nått sätt. Nu är Robin så stor så han säger ju själv hur han vill ha det. Tror inte att jag kan göra så mycket för honom, det är en förkylning som har satt sig i öron-näsa-hals som det brukar. Han har lite feber och med lite vila så blir det bättre. Men det är skönt ändå att finnas där.


Nu är det inte många dagar kvar tills jag får åka hem !! Det ska bli såååååååå skönt. Borta bra men hemma bäst ! Det har varit kanon att ha tillgång till det här vikariatet på Larmcentralen, speciellt eftersom jag inte har något jobb på resten av tiden på året. Nu har jag kunnat dra ett litet strå till stacken iaf. Dessa sex veckorna har gått rätt så fort ändå. Jag har bara jobbat fem av dom, var ju sjukskriven i en vecka. Det ska som sagt bli väldigt skönt att få komma hem till sitt eget igen och slippa flaxa fram å tillbaka. Sen ska jag ju vara mamma-ledig och när den börjar lida mot sitt slut så hoppas jag att jag kan hitta ett jobb på hemmaplan i stället.


Nu ska jag gå och sy lite på min duk, håller på med ett korsstygnsarbete och det är kul när man börjar se hur mönstret växer fram. Kram på er !

Av Heidi Månsson - 11 augusti 2009 16:04

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar och sen får jag åka hem !! Då är sommarens vikariat på Larmcentralen över. Barnen börjar skolan om en vecka och lugnet och rutinerna kommer tillbaka till oss. Vardagens ekorr-hjul börjar snurra igen. Ska bli skönt tycker jag.


Idag mår jag mycket bättre igen. I morgon ska jag jobba på kvällen, sen är jag ledig på torsdag och sen jobbar jag 7-16 på fredag + att jag har helgpasset. På söndag slutar jag 14:15 och då tar jag första bästa tåg hem :)

Eventuellt så kommer Fredrik och hämtar Robin redan på torsdag för det visade sig att i helgen har vi problem med barnvakt här i Värnamo. Farmor och farfar ska iväg på galejj och det fanns ingen som kunde ta hand om min son då. Tror att han har det bättre hemma i lugn och ro över helgen. Kan ju vara rätt så skönt för honom med eftersom att skolan som sagt börjar sen på tisdagen. Fredrik skulle jobba i Gbg på torsdagen så då svänger han inom här och plockar upp Robin. På fredagen måste han ju ändå jobba hemifrån eftersom besiktningsmannen från försäkringsbolaget kommer och inspekterar badrummet då.


Idag har jag tagit en väldigt skön promenad och jag han inte hela rundan runt innan det började regna på mig. Det var dock tur att jag gick när jag gjorde för nu regnar det nästan hela tiden.

Jag måste bli mycket bättre på att komma ut på promenader, märker ju att det är bra för mig. Vissa dagar går det jättelätt och vissa dagar går det väldigt tungt att ens komma iväg men det är ju en ond cirkel det där. Går man inte på någon promenad för att man inte orkar så kan man ju inte heller få mer energi så att man orkar senare i graviditeten. Jag behöver ju bygga upp min ork och energi inför förlossningen och tiden efter med. Får som sagt ta och skärpa mig med det där :)


Nej nu ska jag surfa vidare. Kram på er !

Av Heidi Månsson - 10 augusti 2009 18:31

Vi kan väl börja från början med att berätta vad som hänt sedan sist så ska jag återkomma sedan till det som är bekymret...


Torsdagen jobbade jag och fick sen äntligen sätta mig på tåget och tuffa hemåt :) En underbar känsla! Fästmannen och sambon mötte mig på stationen, vi handlade lite mat på vägen hem och sen hade vi en rätt så lugn torsdag-kväll.


Fredagen började med ett besök på MVC. Dom tog urinprov för att kolla äggvitan och där såg allt bra ut. Dom tog blodprov för att kolla järnvärdet och det var helt ok, hade gärna kunnat få upp värdet lite högre så det ska jag jobba på. Får inte slarva med mina järntabletter! Fy på mig. Sedan tog dom blodtrycket och det låg på 135/75 så dom var jättenöjda, då hade jag ändå inte hunnit vila något innan. Vågen visade på nästan samma som vid inskrivningen och då var jag i graviditets-vecka 12. Magen har växt enormt men resten av mig har inte svällt något ännu och det får gärna fortsätta så. Bebisen växer ju som den ska och så länge den mår bra så finns det ju ingen anledning att misstänka att det är nått fel för att jag inte går upp i vikt som man "ska". Jag har fått höra att normal viktuppgång när man har kommit in i sjunde månaden som jag har är 7-11 kilo... Jag har gått upp ett kilo... Kanon! Det blir mindre att gå ner efteråt :)


Efter MVC så åkte hela familjen till Åstorp (Helsingborg) och där hämtade vi upp ett skötbord som jag hade hittat på Blocket. 400:- fattigare men ett skötbord rikare åkte vi vidare mot Väla i Helsningborg. Målet var Babyland där jag visste att det fanns en hel del prylar jag ville kolla på. Amnings-bh:n jag har är för liten nu så det blev till att köpa en ny sådan. Jag hittade även en tröja som är smidig att ha när man ammar för man slipper dra upp hela tröjan, den går omlott över brösten. Det var lite rea så det blev två toppar till å med :)  Sedan blev det lite allt möjligt småplock som kan vara bra och smidigt att ha men det bästa av allt är att vi fyndade en bil-stol ! Det var kampanj på några olika bilstolar och vi hittade en jättefin så vi slog till direkt. Känns bra. Nu har vi alla stora nödvändiga grejjer på plats. Bebisen får gärna hålla sig kvar där inne i magen så länge som den ska tills den är mogen att komma ut men nu vet man att man kan slappna av lite för det är klart där hemma :) Bara om-möbleringen kvar så att Felicia får större rum och bebisen får hennes :=)


När vi kom hem så lämnade Fredrik av Felicia hos Cissi, det var fredag och dax att byta igen. Sen han Fredrik ganska precis komma in genom dörren så kom hans fader Hasse med sambon Lotta på besök. Det var festivalsdagar i Hässleholm så Fredrik, Robin, Hasse och Lotta drog in till stan. Jag orkade inte med sådana aktiviteter så jag var hemma och pysslade på lite istället.

Klockan var väääääääldigt mycket innan dom behagade komma hem så Robin stupade i säng och sussade sött. Hasse o Lotta sov över.


På lördagen nån gång på eftermiddan åkte Hasse o Lotta hem. Fredrik klippte gräsmattan och jag tokröjjde hela dagen där inne. Jag han tvätta en himmla massa kläder, städa och röjja. Packa upp & packa ner. Jag var tvärslut när kvällen kom men skönt var det att få nått gjort. Jag har iofs inte legat på latsidan överhuvudtaget denna gången som jag var hemma. Meningen var att jag skulle vila lite men det blev inte riktigt så... hehe.


På söndagen skulle Fredrik hjälpa moder Ulla + sambon Knut att flytta så samtidigt som han åkte in till stan följde Robin och jag med så att vi kom till tågstationen. Vi han äta lite lunch på stan innan tåget gick och sen var det Värnamo nästa.


Idag var det tänkt att jag skulle jobba men det blev inte så. Min mage började krångla igår och har sedan fortsatt att krångla hela natten och hela dagen idag så jag fick hålla mig borta från jobbet. Verkar inte som att det smittar men ändå... Inte så kul om det skulle göra det... Får se om jag kan jobba imorgon kanske. Börjar inte förrän 15:45 så magen kanske hinner vila upp sig.


Nu till vårt bekymmer... Vi upptäckte i helgen att vi har fått en fuktskada i badrummet på entré-planen... Tjoho vad spännande...eller inte! Fredrik fick idag tag på en snubbe som kommer dit på fredag och ska göra en besiktning. Vi har ingen aning om var det kommer ifrån, omfattningen av det hela, om vi åker på det eller om det går som dolt fel och dom förra husägarna åker på det eller hur nått blir. Det vi hoppas på nu är ju att det är begränsat till badrummet så att det inte har hunnit sprida sig till fler rum men eftersom det är mycket betong i huset så tror vi inte det. Det vi åxå naturligtvis hoppas på är ju att vi slipper betala renoveringen. Har vi tur så går det antingen på hemförsäkringen eller som sagt som dolt fel eller nått. Det är väl bara å vänta å se på fredag vad dom säger. Det vi vet är att det måste ju åtgärdas NU, vi kan inte skjuta på det. Synd på det fina badrummet, kakel och klinkers ryker ju och vi har inte råd att betala nått exklusivt kakel sen utan det får bli våtrumstapet och våtrumsmatta sen. Ja ja, huvudsaken är att vi har ett friskt hus utan mögel och det är ju skönt att vi har en duschkabin nere i källaren och en toalett i källaren så vi klarar oss under renoveringen. Skönt åxå att det blir gjort innan bebisens ankomst. Inget mögel i närheten av det lilla knyttet tack !


Oj det blev ett långt inlägg idag ! Nåja, det blir lätt så när man inte uppdaterar så ofta. Ska också berätta innan jag slutar att idag är det exakt tre månader kvar tills beräknad ankomst av bebis :)  Sjunde månaden börjar idag ! Nu börjar det gå undan...


Kram på er !

Av Heidi Månsson - 5 augusti 2009 17:40

Imorgon jobbar jag till 16:00 och sen får jag åka hem över helgen!! Åååå vad det ska bli sköööööönt. Hem ljuva hem :=)

I övrigt är allt bra. Har hunnit sy jättemycket korsstygn dom sista dagarna och det är så kul nu när jag har kommit in i det igen. Sist jag höll på med den där duken är ju en hel evighet sedan.. Det går verkligen i vågor det där med lust och ork. Ofta är det så också att när man har lust så har man inte tid. Nu börjar det dock synas lite resultat och det är väldigt roligt. Jag kanske hinner klart med duken innan bebisen anländer för sen har man ju definitivt tidsbrist igen... Om allt går som det ska så har jag ju tre månader på mig :) 


Det sparkas och det kickas i magen på mig, väldigt mysigt att känna förutom på natten då man kanske skulle vilja kunna sova men DÅ sätter lill-banditen igång :) Iofs så kan jag inte säga att jag vill klaga för mycket på det heller för så länge det sparkar så vet jag att allt är ok med den lille där inne. Jag är sååååå nyfiken på vem det är där inne... Vem är det som snart ska komma ut till oss ? Är det en flicka eller pojke ? Hur ser h*n ut ? Vad ska h*n heta ?  Spännande juh !


Lite info om graviditeten kommer här :


"Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

fetal development at 27 weeksSov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft".

Kram på er !

Av Heidi Månsson - 2 augusti 2009 18:43

Sitter på jobbet och har tråkigt. Har ont i huvudet med. Saknar min familj. Längtar hem. Försöker att hålla skenet uppe men jag lyckas nog inte så bra tror jag...hehe. Egentligen har jag inget å klaga på men huvudvärk kan göra att det mesta känns lite jobbigt.


Känns som om det är lite åska i luften. Vill inte att det ska komma mer åska i sommar för jag tycker det har åskat så det räcker. Speciellt med tanke på jobbet och alla larmapparater som går sönder, det blir så mycket mer jobb för oss när alla apparater pajjar.


På tisdag börjar graviditetsvecka 27 och magen börjar bli rejält i vägen när jag ska ta på mig skorna å måste böjja mig ner. Igår så cyklade jag till å från jobbet och för varje tramptag så kändes magen som att den var hemskt stor för jag fick liksom vinkla ut benen lite för att kunna cykla. Livet är inte lätt alltid, hemskt vad man får utstå mycket när man har en bebis i magen ;)

Jag har nog inte riktigt fattat det ännu tror jag...om tre månader kan vi sitta med en liten i famnen... Om tre månader är det blöjbyten och gulligull med en liten liten krabat som mest sover och äter :)


Igår fick jag en rapport från sambon som hade tagit med barnen ut på en äventyrsvandring längs med Skåneleden. Dom hade med sig sovsäckar och diverse tillbehör och så efter en vandring så sov dom i vindskydd. I dag när jag pratade med dom så hade dom nästan vandrat färdigt och alla tyckte att det var superlyckat :) Känns så himla kul att första vändan blev bra för då har man ju chans att få ut dom fler gånger på sådana äventyr :=)


Nehe, dax att jobba lite med. Kram på er !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards