Alla inlägg under september 2009

Av Heidi Månsson - 22 september 2009 13:43

Dagen började med att Fredrik följde med Robin till skolan. Första dagen i den nya skolan juh :)  Sen var det dax att åka till MVC. Lämnade urinprov och idag fanns det inte ett spår av äggviteämnen i den ! Sååå skönt ! Vägde mig. Har totalt sedan inskrivningen gått upp 3 kilo... inte mycket det inte :=)  Blodtrycket hade gått upp liiiiiiite liiiiite grann men det har ju varit lite upp å ner varenda gång dom mäter. Ibland så är det högre, ibland så är det lägre. Beror ju mycket på hur länge jag har suttit still innan mätningen och denna gången han jag inte sitta i väntrummet alls utan fick komma in direkt. Känns väldigt bra efter dagens undersökning :o)  Nästa besök är den 2/10. Ganska bra att det är så täta besök. Känns tryggt.


Har bara varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. Har precis hämtat hem sonen från skolan och det hade ju gått jättebra idag. I morgon ska han gå själv till å från skolan och det gäller varje dag hädanefter om det inte är något särskilt. Känns extra skönt att det kan funka så nu när jag behöver vila så mycket.

Idag hade dom haft gympa och på torsdag ska dom till badhuset :)


Ikväll är det Idol :=)  Annars tror jag inte att det händer speciellt mycket här. Ska tvätta lite, det är väl allt. Lagom spännande. Dax för en omgång Sims 3 nu :). C U !

Av Heidi Månsson - 21 september 2009 10:54

Fredag kväll hade jag tänkt skulle bli en lugn och mysig kväll framför tv:n. Se på idol med barnen och kanske få knapra lite chips. Tända lite ljus å bara mysa. Så blev det ju INTE...  Jag hade sammandragningar hela dagen, en del rätt så jobbiga faktiskt. På sena eftermiddagen övergick en del av dom till värkar. Kändes mindre lustigt. Felicia skulle göras i ordning, hon skulle ju på disco. Det var dax att börja laga kvällsmat och sambon hade lite kvar att göra med jobbet (jobbade hemifrån) innan han kunde stänga ner kontoret för helgen. Det var rätt så mycket full rulle här hemma då jag snabbt kunde konstatera att jag var nog tvungen att kolla upp mina värkar så inte livmodertappen började påverkas och en förlossning var på G. Hojtade till sambon att vi kanske måste åka in - ring och kolla med barnvakt ifall att. Han ringer barnvakt och jag ringde in till förlossningen i Kristianstad. Dom ville att jag skulle komma in. "Ingen stress men packa ihop vad ni kan behöva å kom hit" sa barnmorskan. Sagt och gjort - jag började knåpa ihop en liten packning ifall man skulle bli tvungen att spendera natten där. Vi förberedde barnen på att faster Hannah skulle komma och hjälpa dom å passa dom. Felicia gjorde sig klar för disco så gott hon kunde.

Hannah kom och vi kunde åka. Passade på att käka längs vägen. Sjukhusmaten är ju inte så god...


När vi kom dit så kopplade dom på CTG-apparaten och kollade bebisens puls å så. Allt såg bra ut där. Lite väntetid å sen blev jag undersökt med vanligt ultraljud och vaginalt ultraljud. Allt såg bra ut på båda, ingen utplåning av livmodertappen var på g alls så det var order om att bara fortsätta ta det lugnt så skulle nog allt gå bra. Blodtrycket var bra men däremot så läckte jag lite äggvita i urinen... Det behöver inte betyda nått, lite får man läcka utan att det behöver betyda att havandeskapsförgiftning är på G. Men det kan vara så... För tidigt att säga helt enkelt. Så länge som blodtrycket är bra och man bara läcker liiiite äggvita är det ingen fara tydligen. Ska till barnmorskan på Mödravårdcentralen i morgon och läcker jag då med så kanske det blir ännu tätare kontroller. Går ju redan varannan vecka för å kolla upp detta men nu blir det kanske varje vecka.


När jag väntade Robin så gick det ju väldigt fort från det att allt var bra till det att jag läckte max med äggvita i urinen och blodtrycket var jättehögt... Tog 4-5 dagar bara. Usch. Jag är nervös nu. Försöker att hålla mig lugn och inte tänka på detta ämne alls men det är förbaskat svårt att få bort det ur tankarna. Längtar tills i morgon på ett sätt för då kanske man kan få ett svar på vad som händer i kroppen. Är allt bra så kan jag slappna av sen och är inte allt bra så får jag ju hjälp å behöver inte gå runt här å vanka som en äggsjuk höna... Men jag vill INTE bli inlagd. Speciellt inte nu då det bara är den blivande fadern som får komma och hälsa på när man är på sjukhuset... Ska jag inte få träffa mina barn förrän jag får komma hem igen med en bebis i famnen ! Det kommer ju inte funka ! Är ju flera veckor kvar dit. Nä med all respekt för Svininfluensa å så vidare men det får dom ju ordna på nått sätt så jag får krama om mina barn. Annars rymmer jag :)  Nåja, en sak i taget. Det löser sig väl.


Klockan var väl strax efter 22 på fredagskvällen när vi kom hem. Nattade barnen som kom hem samtidigt som oss. Fredrik och jag glodde en stund på tv och sen var det natti natti.


Lördag morgon. Hektiskt som alltid när vi ska iväg. Finkläder på - in med packning i bilen. Mot Värnamo ! Kom till Herrestads vandrarhem där vi blev inkvarterade och sedan bjöds det på välkomstfika i en av matsalarna. Carin fick lite paket. Vi hade bestämt att respektera hennes önskan om att ge pengar till behövande istället för att köpa dyra presenter som hon ändå inte ville ha eller behövde. Hon fick en varsin liten blomma, planterade i fina krukor, av barnen bara och så hade vi skrivit på kortet att gatubarnen i Lusaka (ett projekt som farmor Carin själv är med i) skulle få en slant av oss.

Sen var det lite tid tills det att finmiddagen skulle vara vid 19-tiden så den tiden fick man spendera som man ville. Jag och sambon vilade på rummet och barnen var ute och lekte av sig lite spring i benen. 

Strax innan 19 samlades alla och så blev vi visade till en jordkällare där vi skulle dinera. Jordkällare - det låter hur konstigt som helst men oj oj oj vad den var fin och mysig ! Dom hade dukat upp så fint och vi blev serverade av duktig personal hela kvällen. Maten var såååååååå god och stämningen på topp ! Det blev en riktigt lyckad kväll och jag tror att Carin tyckte att det var helt ok att fylla 70 :=) 

När vi var färdiga i jordkällaren så gick alla tillbaka till vandrarhemsdelen och på ovanvåningen fick vi tillträde till det som var frukostrummet. Där kunde vi avrunda kvällen i lugn och ro och vid tolvslaget hade dom flesta dragit sig tillbaka.


Söndag morgon var det frukost mellan 8-10:30. Dom flesta kom till frukostsalen vid 9:30 och sen fick man plocka från den lilla buffén och slå sig ner på valfri plats. Vid 11-tiden bröt sällskapet upp och lämnade festen och vandrarhemmet. Det konstaterades att helgen hade varit trevlig och alla tackade värdparet och åkte hem till sitt. Förutom vi. Vi följde med dom hem och stannade där en stund innan vi drog vidare hem till Hässleholm. Skönt att komma hem igen.


Idag är ju Robin sista dagen på gamla skolan. Ska hämta honom halv två när han slutar och då ska vi ta med alla saker också. Sen i morgon börjar han på den nya skolan :)  Det är en kille som längtar väldigt mycket till morgondagen! Han har haft nedräkning sedan i fredags :=)  Kul att det blir så bra!


Nehepp, dax att gå å lägga sig å vila en stund igen. Känner mig svullen och trött. Fullständigt normalt när man är gravid i åttonde månaden har jag hört :=)  Kram på er !! Tack för att ni orkade läsa ända hit, blev visst ett långt inlägg idag. Hehe. C U !

Av Heidi Månsson - 18 september 2009 09:21

Har precis kommit hem från den nya skolan och sonen är kvar utan mig :)  Vi kom ner dit till klockan 8 cirka och dom skulle börja 08:15. Direkt när vi kom till skolgården så var det en fröken som kom fram och hälsade välkommen, visade vilken dörr vi skulle gå in i osv. När vi stod där ute och pratade så kom det två stycken barn från Robins nya klass, presenterade sig och visade Robin och mig vägen in, var vi skulle hänga av oss kläderna, ställa skorna osv. Kändes bra att dom var måna om att ta hand om den nya i klassen men barn är ju oftast det.

Vi kom in i klassrummet och alla hälsade, fröken tog i hand och visade var vi kunde sitta. Sen hade dom då första lektionen och jag stannade kvar. Tänkte som så att jag stannar så länge Robin ville och vi sa att vid första rasten kunde jag kanske smita hem beroende på hur han kände då. Ett tag in i lektionen så skulle alla barnen gå ut för att ha lite praktiska övningar med matte + bollar. Robin hängde med dom andra barnen ut och struntade fullständigt i var jag befann mig så då kändes det som att jag kunde gå. Frågade honom när jag kom ut på skolgården och han var i full gång med övningen och hade INTE tid med mig :=)  Det var helt ok med honom att jag gick hem och jag sa till honom att ville han nått så skulle han säga till fröken så ringer hon efter mig. Annars så ses vi 13:15 när skolan slutar. Det var helt ok med honom. Så nu sitter jag här med magen full av härliga känslor :=)

Känns så skönt att han är så trygg i sig själv. Där kanske man har lyckats göra nått bra under hans uppväxt iaf. Ska bli spännande att se vad han tycker om dagen när han kommer hem :)


Nu är det fredag och helgen börjar när skolan slutar. Guuuuu så skönt :=) Lite fredagsmys med idol och så ikväll lär det ju bli. Tösabiten ska på disco med klasskompisar ikväll, kul :o)

Ska se över alla finkläder idag och packa vad som ska med i helgen. Det är ju 70-årsfest i morgon med övernattning till söndag så det är inte så mycket saker vi måste ha med oss men det är lika bra att packa ner det idag så kan man få låååååååång sovmorgon i morgon ist. Tror hela familjen behöver det...


Ska se om jag orkar städa lite här hemma idag. Det är sååååå rörigt och skitigt. Tycker jag städade nyss men fasiken vad grus det blir i hallen och smulor på köksgolvet osv. Orkar inte med att ha det som en svinstia men jag är egentligen alldeles för trött för att ta tag i det. Bläää. Vill bara sova. Men men, om inte jag gör det så blir det inte gjort... Någon annan tjej som känner igen sig? Handen på hjärtat - hur mycket hjälper era karlar till med sånna saker som dammsugning osv? Visst dom mekar med bilar, lyfter tunga saker osv men det är ju inte lika ofta som sådant behöver göras... Nåja, han sitter ju och jobbar så jag ska inte klaga på honom för mycket. Jag är hemma hela dagarna så det är väl inte mer än rätt att jag sköter det mesta markarbetet som det kallas men det är ändå inte kul att behöva göra det jämt.


Jag tar en sväng om med dammsugaren så ses vi väl senare ikväll med ytterligare mer rapporter om dagen. Kramiz !

Av Heidi Månsson - 17 september 2009 23:00

Ska se hur mycket jag orkar skriva, har lust men ändå inte... konstigt det där. Nåja här kommer en liten rapport om läget i Tormestorp :


Det har varit en rätt lugn dag. Hade föräldramöte ikväll i Robins klass och både Fredrik och jag åkte dit. Barnen var hemma själva i lite mer än en timme och det gick bra. Mötet var väl inte så jättegivande för oss med tanke på vad som bestämdes innan idag (återkommer till det) men jag tycker det är viktigt att vara med på sådana möten som rör barnens skolgång.


Jo tidigare idag så fick jag ÄNTLIGEN tag på rektorn på skolan i Tormestorp. Visst finns det plats för Robin där, han är hjärtligt välkommen när han vill och helst ville hon ju att ska det ske ett byte så ska det ske så snart som möjligt. Finns ingen anledning att dra ut på det. För barn i den åldern blir det bara värre sa hon. Håller väl med. Samtidigt måste han ju få ett bra avslut i sin gamla klass.

Vi ska ner till Tormestorps skola i morgon för ett studiebesök, träffa nya klassen och nya fröken. Tillsammans ska vi sen bestämma när Robins byte sker. Han är välkommen from nu på måndag om han vill. Jisses ! När jag äntligen fick tag på rektorn så blev det action :=)  Robin kommer inte att börja där redan på måndag men mer än så vet jag inte. Det kanske blir måndagen efter det, alltså den 28/9. Får se vad som bestäms i morgon.

Jag pratade i alla fall med Robin om vad som komma skall och han är helt med på noterna :=)  Jag vill inte gå över huvudet på honom, han är så pass stor nu så att han ska kunna känna att hans åsikter är värda jättemycket i detta. Det är ett stort beslut för honom och en stor händelse i hans liv. Han har redan bytt skola en gång och därför har jag varit jättenoga med att inte pressa honom, stressa honom eller på något sätt tvinga honom. När jag har tagit upp ett eventuellt byte innan under vårterminen så ville han icke. Ville inte ens prata om det. Nu när jag nämde det i förbigående så var han mottaglig och höll med på det jag sa. Han tycker nog själv att det ska bli skönt att slippa åka bussen varenda dag osv. Han får ju veeeeeeeerkligen nära till skolan. Kommer bli hur bra som helst detta !!


Nu till något helt annat.

Här kommer lite text om hur graviditeten fortskrider :

 

Vecka 33

 
Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.

Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.

Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.

Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.


Nu är klockan helt plötsligt supermycket (nåja men i en trött och gravid kvinnas ögon är den det). Dax att sooooova lite. I morgon är det som sagt dax för studiebesök på nya skolan så jag vill ju komma upp i tid på morgonen. Det är inte helt lätt nu för tiden... Znark...


Skriver väl mera i morgon och berättar hur det gått. Kram !

Av Heidi Månsson - 16 september 2009 13:04

och jag bara myser :)  Visst är det lite kallt på morgonen (bara +5°C idag) men sen blir det ju så där underbart när solen värmer så härligt som den gör nu. Jag har dessutom kommit in i en period i graviditeten då hormonerna verkligen svallar och dansar samba i min kropp så det räcker med att det är 15 grader så tycker jag att det är varmt nog. Hösten är underbar och snart får man njuta av alla de fina färgerna på löven också. Då åker kameran fram :)


Det blev ingen runda på stan igår, fick skjuta på den till idag. Hade ingen lust igår när det väl var dax att åka så jag sov lite middag istället. Såååå skönt.

På kvällen igår åkte jag dock på pysselträffen inne i stan och det var ju såååååå kul ! TACK Annelie för inbjudan :) Jag hoppas att jag kan åka dit fler gånger innan bebisen bestämmer sig för att kika ut. Vore kul att hinna vara med på en av dom hel-dagar som är inbokade iaf. Tänk att få sitta å scrappa å pyssla från 9-21 :o)  Tösabiten ville åxå följa med någon gång och det får hon gärna göra men ska hon med så måste det ju vara på en utav de söndagar som är inbokade för vardagar blir för sent på kvällen när man har skola dagen efter åxå.

Jag gjorde klart en layout till Robins album igår och blev sugen på att fortsätta scrappa mer idag så vi får väl se om jag hinner pyssla lite senare.


Som sagt så blev det en runda på stan idag. Hämtade ut mina linser, sprang förbi apoteket en sväng och så blev det inköp av skjorta till Robin. Blev till och med två skjortor. Måste ju kunna variera sig lite iaf så det ska bli några till senare men jag hittade inte fler som jag tyckte var snygga. Robin passar väldigt bra i skjorta så jag får hålla utkik och slå till när tillfälle ges. Nu har iaf hela familjen nått att ha på sig på 70-årsfesten i helgen.


Robin ska följa med klasskompisen Lucas hem idag efter skolan (sällan dom leker ;) så det lär ju bli lugnt och skönt här hemma. Felicia har massor med läxa och sen är det ridskola ikväll. Faster Hannah kommer och hämtar upp lite senare. Får se när sambon kommer hem, han jobbar i Halmstad idag och eventuellt skulle han till Lund med innan han kom hem. Så är det när man har en sambo som flaxar runt i tjänsten...


Nu längtar jag tills kvällens idolavsnitt. Längtar ännu mer till alla audition-avsnitten är klara så man får se fredagsfinalerna, det är ju dom som är roligast :)


Nej dax att ringa lite samtal. C U. Kram !

Av Heidi Månsson - 15 september 2009 08:27

Skrev juh igår att barnen skulle åka bussen hem själva efter skolan och att jag var lite nervös för hur det skulle gå. Det gick ju kanonbra ! Vi har så stora duktiga barn, jag är såååååå stolt över våra älsklingar :=)  Varannan vecka när Felicia är hos oss så vet man nu att dom kan åka själva och det är ju jättebra. Blir ju lite skillnad när Robin ska ta sig till skolan dom veckor som tösabiten inte är här så då får man ju följa med honom. Tills han byter skola. Det är nämligen bestämt nu :)  Robin har inte gått med på att diskutera saken innan men förra veckan så tyckte han att det skulle kanske inte vara så tokigt iaf med att få gå på skolan i Tormestorp. Nära och bra. Två minuter innan det ringer in kan han knata hemifrån så hinner han, ungefär så långt är det dit. Ska försöka få tag på rektorn bara och diskutera om, när, hur, varför och så vidare.


Idag måste jag till stan vare sig jag vill eller inte. Vi ska på kalas i helgen, 70-årsfest. Helt plötsligt så har Robins armar bestämt sig för att växa så dom skjortor som han har kunnat ha jättelänge ville inte passa nu... Allt annat är nog klart inför festen. Bara en skjorta till Robin som ska inhandlas. Och så vill jag hämta ut mina linser. Har inga i reserv hemma nu så om jag tappar en så måste jag ha glasögonen. Vill inte. Och så ska jag på apoteket med. Måste köpa Alvedon eftersom jag inte får äta Ipren nu när jag är gravid och Alvedonen är snart slut här hemma. Så lite ärenden blir det men jag ska försöka vara snabb och inte ränna runt i onödan. Lovar. Men jag har ju inte lika mycket sammandragningar nu så jag känner ju efter noga. Jag tar inga risker i onödan.


På tal om graviditeten så börjar vecka 33 idag :)  Nu är det bara 7 veckor kvar, sen så sitter vi här hemma med en liten gullig bebis i famnen :=)  Svårt att fatta detta stora som är på väg att ske...


Ikväll ska jag iväg på pysselträff :)  Det är några stycken som brukar träffas och hålla på med kort och scrapbooking inne i stan och en kompis bjöd in mig till det så ikväll är första gången som jag ska dit. Ska bli jättekul ! Jag ska plocka fram lite grejjer och bestämma vad jag ska ha med mig för verktyg å sånt. Får väl förbereda hemma också kanske för jag kan ju inte släpa med mig hela mitt scrapbookingsortiment dit bort. Hehe. Har ingen släpvagn juh ;)


Nehe, dax att hoppa in i duschen kanske. C U !

Av Heidi Månsson - 14 september 2009 09:33

Jaha då han det helt plötsligt gå rätt så många dagar sedan jag skrev nått här. Har liksom varit sugen på att skriva samtidigt som det har känts som ett för stort projekt så jag har inte orkat. Ibland har man inte energin helt enkelt men nu är jag här :)


Kan väl börjar uppdatera från början. Under torsdagen fick jag så mycket sammandragningar så jag blev nervös för att allt inte var som det ska. Kontaktade barnmorskan och hon gjorde vad hon kunde. Det blev order om "sängläge" över helgen för att se om det skulle lugna ner sig. Annars blir det kanske läge att åka in till Kristianstad för större undersökning där och har jag "otur" så blir jag inlagd för observation. VILL inte det. När jag väntade Robin så låg jag inne en vecka innan förlossningen och fick stanna kvar en vecka efter förlossningen... Orkar inte med det en gång till.

Sängläge är ju inte lätt när det kryper i hela kroppen. Vill göra så mycket, vill inte ligga eller sitta still på ett ställe hela dagen. Har massor med projekt som jag vill och eller borde genomföra men man får väl bara bita ihop och låta bli att vara så duktig jämt. Hehe. Ser jag grus i hallen så orkar jag ju inte vänta på att sambon ska dammsugaren för det vet jag ju att det händer ju inte i första taget. Han har fullt upp med sitt jobb och när han inte har det så är han ju inte den som slänger sig över städningen direkt... Försökte ändå att ta det lugnt under torsdagen och det gick väl rätt bra. Lät iaf bli dammsugaren :=)


Fredag : Sambons lillasyster Hannah kom hit som en räddande ängel på morgonen och hämtade upp Robin och skjutsade honom till skolan. Tack Hannah! Du är en pärla :)  Efter skolan följde Robin dessutom med en kompis hem så jag slapp åka och hämta honom på skolan. Det innebar att jag sedan kunde vila och det gjorde jag. Med råge. Låg på soffan nästan hela dagen. Rätt skönt faktiskt.

När sambon kom hem på eftermiddan så hämtade han upp Felicia som var hos mamma sin. Lite senare hämtade han hem Robin från polarn och så köpte dom med sig mat hem från den lokala pizzerian. Skön och lugn kväll blev det med pizza och sedan kikade vi på Idol :=)  Ringde även till Robins faster Lena som fyllde år, sjöng lite för henne. Har köpt present till henne via nätet nu på morgonen och jag hoppas att den hinner komma innan helgen då vi ska träffas. Brukar inte vara så sent ute med presentköpandet men det har varit sådan idétorka här så jag vet inte vad som har tagit åt mig. Orken finns väl kanske inte riktigt.

När barnen gått och lagt sig så tittade Fredrik och jag på en film. Det blev "Män som hatar kvinnor". Fyyyy faaaasen vilken grym film! Vissa scener vill inte försvinna från min näthinna och jag drömde om filmen på natten. Kan inte släppa den... Den var riktigt bra! Har ni inte sett den så se den men ha någon med er för den är riktigt grym emellanåt. Nästan så man mår illa...


Lördag : Sambons farmor fyllde 86 år så vi åkte och hälsade på henne en stund. I övrigt hände det inte mycket mer än att Fredrik och jag såg på en film på kvällen. Denna kväll blev det en betydligt mer lättsam film, en sån där där man slipper tänka nått själv.  "Blonde Ambition" med Jessica Simpson. Den var lite småkorkad, smågullig, pluttig nuttig. Lite lagom och inte alls förutsägbar, hehe ;) Nåja, det kan som sagt vara rätt så skönt med såna filmer emellanåt.


Söndag : Robin hade simskola och Felicia skulle mata Hannah´s häst Fjällan eftersom Hannah var borta i helgen. Jag följde med Robin till simningen och hjälpte honom så kunde Fredrik och Felicia sticka till stallet.

Lite senare på eftermiddagen/kvällen så kröp det i kroppen på mig. Kunde inte med att sitta still och eftersom våran trädgård ser för jäklig ut för att vi inte har tagit hand om den som vi skulle ha gjort så gick Fredrik och jag ut för att påta lite. Vi rensade upp i trädgårdslandet och jag klippte ner buskarna som växer längs med tomtgränsen ut mot gatan. Vi han inte klart med buskarna för det började regna och mörkna men det blev en hel del gjort iaf. Skulle vilja att gräset blev klippt också men det var för blött igår så det gick inte. Får se om det kan bli gjort innan veckans slut. Vore skönt att få det lite fint så man slipper skämmas för hur tomten ser ut... Stackars våra grannar. Dom som bodde här innan oss höll ju efter jättefint och hade det så välskött. Å så kommer vi slashasar hit...hehe.


På kvällen fick jag dock bita ihop och skylla mig själv...sammandragningarna ökade ju igen. Big surprise, eller NOT. Fick en tillsägelse från Fredrik att låta bli alla ansträngande övningar idag. Det är väl bara till å inse att jag måste lyda och han har ju rätt. Men jag vill inte att det ska vara så. Orkar inte sitta som ett kolli och inte göra nånting alls... Suck. 

När barnen hade lagt sig så blev det filmkväll, sällan va? Hihi. Denna gången blev det en konstig film. "She Hates Me" heter den. Gick under genre-titeln komedi men det tyckte inte någon av oss stämde. Snarare drama. Eller nått. Dålig var den iaf. Offra ingen tid på den.


Idag skjutsade sambon barnen till skolan innan han stack iväg till Danmark på jobb. Nu sitter jag här hemma och såsar. Är supersugen på att hitta på något men jag har lovat min älskling att ta det lugnt så det ska jag. För första gången så ska barnen åka hem själva från skolan med... Jag är lite nervös för hur det ska gå men jag tror det går bra. Men det känns konstigt det måste jag ju erkänna. Felicia har ju åkt bussen själv några gånger nu och jag vet att hon är superduktig på det där. Stor tjej som kan ta ansvar när hon vill. Robin har åkt bussen med mig många gånger men jag skulle inte vilja släppa honom helt själv ännu, han går ju ändå bara i tvåan. Felicia går i fyran.

När Robin slutar så går han ner till fritids och är där tills Felicia slutar. Felicia går förbi där och hämtar upp honom och sen tar dom sig till busshållplatsen och åker hem. Dom har pengar och mobiltelefoner. Det går bra *intalar mig själv*.


Nehepp, dax att pyssla lite. Fick ju bilderna som jag skickade till framkallning i brevlådan i torsdags. Har hunnit sätta in lite i albumet redan så nu ska det fyllas på lite mer :=) Är lite sugen på att scrappa lite med så det kanske blir en layout senare, får se vad som hinns med. Kram på er ! Hoppas ni får en bra början på veckan.

Av Heidi Månsson - 9 september 2009 16:32

Idag så han jag bara lämna av Robin vid skolan och sedan var det dax att knata bort till Mödravårdscentralen. Klockan 08:30 hade jag ett inbokat besök. Det var dax för lite provtagning igen. Allt såg bra ut idag med så no worries so far :)


Efter det gick jag bort till centrum för lite shopping. Jag kikade på födelsedagspresenter men det var svårare än jag trodde... Robins faster fyller år i övermorgon och hon är svår att köpa till. Önskar sig aldrig nånting. Det enda jag vet som hon använder "behöver" och vill ha är böcker. Hon läser i mängder! Bara det att vi har ju inte alls samma boksmak... Sen så bor hon i Luxemburg så det får inte vara något ömtåligt, det ska kunna fraktas dit utan att gå sönder. Hon bor i en liten lägenhet och har liksom fullt av prydnadssaker och sånt där redan. Lagar inte mycket mat hemma utan äter nästan jämt ute med sina kollegor. Buisness-woman i hög grad. Kläder är stört omöjligt att köpa. Presentkort är ju inte att tala om...det är liksom inte samma butiker där som här. Uscha, svårt att hitta på nått...

Robins farmor fyller 70 år på söndag och ska ju åxå ha nått paket. Hon är inte heller lätt att shoppa till. Har redan ALLT... Så typiskt folk i den åldern, dom har ju samlat på sig under åren och slänger ingenting. Där ska det ju dessutom vara en lite finare present då rå. Ja menar 70 bast...går liksom inte bara att komma med en bok... Hehe.

Det som är positivt där är att tack vare att Carin ska ha fest snart så kommer ju då fastern Lena hem så vi behöver inte skicka hennes paket med posten. Men Lena vill alltid resa lätt och inte ha massa tunga paket med sig och ska man flyga så kan det ju inte heller vara speciellt ömtåligt... Kommer ni på något så tipsa gärna :)


Den sista gardinen till vardagsrummet blev inhandlad idag. Har ju tre fönster där inne och sist måste jag ha tänkt alldeles fel för jag kom hem med två par gardiner dit.... Smart Heidi ! Eller inte... Nåja, den sista ska bli uppsatt ikväll tänkte jag. Ska röjja klart det sista där inne med om jag orkar så är det rummet helt klart sen inför helgen.


Råkade visst slinka in på en skivbutik idag med, hehe. Det blev Takidas senaste skiva som slank ner i en shoppingpåse denna gången så nu vet jag vad som ska lyssnas på när jag står å stryker gardiner senare :=)

Kunde ju inte låta bli att glo på lite babykläder heller. Det blev en babymössa i lite tjockare material och lite babysockar som inhandlades. Hade inte allt för mycket av dom varorna så det var kul att gå å klämma och känna lite. Ska bli ännu roligare att handla sen när man vet kön men lite av det första vill man ju ha hemma. Vill inte gå på stan den allra första tiden. Då kommer vi ju dessutom befinna oss i mitten på november och då har ju nästan julshoppingen kommit igång. Mycket folk på stan, kallt och ruggigt, alla är förkylda. Nej lika bra att göra klart det man kan nu.


Såg på första idolavsnittet igår :) :) :)  Såååååå kul att se alla som gör bort sig i tv ! Hehe. Längtar till det är dax igen, klockan 21 ikväll sitter jag bänkad framför tv:n. Fanns ju några riktigt duktiga tjejer och killar igår med. Tänk att så mycket talang göms där ute i stugorna !


I morgon kanske det kommer ett tjockt härligt kuvert i postlådan... Har skickat in lite bilder för framkallning via nätet och det kan faktiskt vara så att jag har tur och hinner få leveransen denna veckan... Väntar med spänning! Vill scrappa lite så det vore kul om det han dimpa ner i lådan :)


Robin sitter just nu och spelar Wii med en klasskompis. Det är såååååå lugnt och skönt här hemma så jag somnade till en stund innan. Hehe. När han har vissa utav klasskompisarna här så märker man liksom inte av dom över huvud taget. Sedan finns det vissa som kommer hit och ljudvolymen höjs omedelbart så man tror att man befinner sig någon helt annan stanns än hemma... Dom trissar liksom upp varandra rätt bra så det är aldrig den enes fel. Men så som sagt finns det vissa som kommer hit och då leks det sååååå lugnt och fint. Sköööööönt !


Nehepp, dax att starta en omgång tvätt och ta tag lite i röran här hemma. Varför denna konstanta röra? Det tar ju ALDRIG slut.... suck. Nån som vill komma hit och röjja upp lite så kan jag få sova lite istället ? Inte det ?! Taskigt. Ingen som tar hänsyn till en gravid kvinna... fyy på er ;)


Ha de gott ! Over and out !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards