Alla inlägg under oktober 2009

Av Heidi Månsson - 20 oktober 2009 20:21

Sambon är bortrest i tjänsten. Befinner sig i Lerum och ska sova över där, kommer hem på torsdag tror jag. Kommer nog aldrig bli van detta med att vara "gräsänkling". Det är tur att Robin tycker om att sova på pappas plats i dubbelsängen så att jag slipper sova ensam för DET tycker jag inte om.

Har precis nattat sonen och ska njuta av kvällen nu. Det är ju snart dax för Desperate Housewifes och det får man INTE missa :=)


Idag har det inte hänt så speciellt mycket här hemma. Jag har mest haft värkar hela natten och hela dagen så det har blivit till att ta det väääääldigt lugnt idag. Jag har scrapbookat lite och sen har jag mest suttit vid datorn och surfat runt, spelat spel å sådär. Någon tur ut i skogen för att testa min nya kamera blev det ju inte idag. Får se om jag kanske kan få till det någon annan dag denna veckan.


I morgon ska jag till barnmorskan vid 11-tiden. Dax för kontroll av äggvita i urinen och blodtrycksmätning. Sen på torsdag så ska jag till barnmorskan igen men då är det tillväxtkontroll med ultraljud och naturligtvis så går det ju inte att samköra dom två besöken. Nej man ska springa på olika tider, olika dagar. Smidigt! Eller inte...


Nehepp, dax att logga ut. Rapporterar väl mer i morgon om hur barnmorskebesöket gick. Ha de gott tills dess. Kram !

Av Heidi Månsson - 19 oktober 2009 20:15

Idag så åkte jag in med bussen redan 08:15 till stan för att möta upp kompizen Annelie. Hon hämtade upp mig och sen drog vi vidare till Kristianstad för att vara där när butikerna öppnade. Vi hade en del att uträtta och hon ville vara hemma tills hennes barn kom hem från skolan så vi hade ju en tid att passa. Jag för min del hade det väldigt lugnt för Robin skulle ju hem till klasskompisen Johannes och leka. När vi kom till Kristianstad så började vi med att ladda batterierna med en fika :) Kan vara skönt med en lugn start. Sen blev det butiker och åter butiker tills klockan var ett. Då rullade bilen tillbaka mot Hässleholm. Vi mötte upp hennes barn och sen skulle hon skjutsa hem mig men först ville hon uträtta några ärenden nere i stan med så vi tog det på vägen. Det var rätt bra för jag kom på att jag hade glömt att köpa nya rullar till min Dymo (ni vet, en sån där märkapparat) så då kunde jag springa inom bokaffären och få det fixat. Sen passade vi på att åka inom postkontoret på Ica Kvantum där mitt efterlängtade paket befann sig... Det var min nya kamera som äntligen kommit !! Jippie !! :=)

Jag har verkligen haft en toppendag ! Tack Annelie :) Always a pleasure to spend a day with you my friend :)


När jag kom hem så var jag rätt trött och sliten. Fick lite förvärkar efter allt rännande men efter lite vila så blev det genast mycket bättre. Dock så han jag göra sambon en aningens nervös men det får han stå ut med :P  Eller hur?! ;)


Jag har hunnit att testa min nya kamera lite grann men tänkte ge mig ut på en liten tur i skogen i morron. Hoppas det blir fint väder så att jag kan få så där härliga bilder med höstens alla färger :=) Min sambo tycker att jag har köpt en rolig leksak så han står här å blippar med min kamera en himmlans massa men han får gärna leka lite med den så att han är van den. Det är väl dock han som lär hålla i kameran på BB :)


BB ja... nu är det tre veckor kvar men det känns som att den där lilla krabaten gärna skulle få komma ut nu :) Magen börjar bli stor och tung nu och denna eviga väntan och nervositet börjar bli lite påfrestande. Men ja ja, den kommer väl ut när den är redo.


Nehepp nu ska jag leka lite mer med min kamera. C U ! Kram kram

Av Heidi Månsson - 18 oktober 2009 20:57

Ännu en helg har passerat sjukt fort. Men iofs så dröjjer det inte så länge så är det helg igen och då är det dessutom höstlov för barnen så den helgen blir lååååååååååååååång :)


I fredags följde en klasskompis till Robin med hit och grabbarna lekte i några timmar. Dom hade så kul så det slutade med att Johannes sov över här :) Vi hade lite myskväll med godis och chips framför tv-apparaten när vi såg på Idol.

På lördagen lekte grabbarna här tills Johannes mamma skulle hämta hem honom vid halv två-tiden. Dock så ville grabbarna INTE skiljas åt så Robin följde med dom hem och lekte där tills kvällen :=)  Hade dom två fått välja så hade dom nog flyttat ihop och blivit bröder på riktigt eller nått :o) 

Idag efter det att Robin hade varit på simskolan så ringde han till Johannes och sen har han lekt där i några timmar idag med. Dom ska dessutom leka i morgon med efter skolan för då ska Johannes mamma passa Robin ett tag och sen på torsdag ska jag passa Johannes efter skolan. Förmodligen så lär ju grabbarna leka någon utav dagarna där emellan också om inte varje dag... Det är kul att dom har funnit varandra så bra och det är en extra trygghet att ha någon kontakt här i Tormestorp som kan ställa upp om det är något. Johannes mamma Karin har sagt att det är baaaaraaa att ringa om jag behöver åka in till förlossningen och snabbt behöver barnvakt. Det är många som vill och kan ställa upp med rätt kort varsel och det är superskönt att ha det trygghetsnätet nu ! Det kan ju verkligen vara dax när som helst, det vet man ju inte.


Igår när jag var helt ensam hemma så hade jag inte så mycket att göra så jag lyckades ta mig i kragen och packa BB-väskan :o) Kan ju vara bra att ha det gjort nu så det känns bra att ha koll på läget.


En helt annan sak - tror inte att jag har nämnt det innan iaf. Det är ju mycket snack om detta med vaccin eller inte vaccin mot svininfluensan. Jag tillhör ju "riskgrupperna" eftersom jag är gravid. Jag och sambon har fått en inbjudan till vaccination men jag är väääääääldigt tveksam till detta så jag har bestämt mig för att inte vaccinera mig. Sambon ville inte heller. Tycker inte att det är tillräckligt beprövat och det känns inte säkert så jag har tackat nej för sonen med. Barnen fick ju kallelse via skolan. Känns som att allt är så uppförstorat och så dramatiskt kring detta med en flunsa... Ja menar folk har haft flunsan i alla tider. Visst har det hänt att folk har lidit svårt av det innan men aldrig någonsin innan har det varit sånna skriverier som det är nu. Nej jag tror inte att det är så farligt. Jag har haft flunsan tre gånger, visst blir man sjuk. Hög feber och värk i hela kroppen, jättehängig och så vidare. Men spruta... nej... tror inte på det så vi hopppar över det. Vill inte riskera nått för min bebis heller genom att ta en spruta som är så omdiskuterad... Tänk om nått skulle bli fel bara för det. Nej fy.


Jag har varit iväg ett tag på pysselträff idag. Fick inte så mycket gjort, tyckte mest att jag satt och tittade på allt alla andra gjorde och snackade massa strunt (som vanligt) men kul hade jag ändå :) Jag gjorde iaf klart en layout och han precis börja på en till när det var dax att åka hem. Tänkte att jag kanske skulle pilla lite mer med den nu när jag har bloggat klart.

Felicia är ju hos mamma sin denna helgen och dom skulle iväg och fiska både igår och idag och då bjöd Felicia med far sin så sambon var iväg på fisketur båda dagarna. Inte en enda fisk fick nån av dom men trevligt hade dom iaf och Fredrik fick lite kvalitetstid med dottern sin, det är ju aldrig fel ! Får se om dom kanske kan få bättre fiskelycka nästa gång :)


Helgen har som sagt passerat fort. I morgon är det måndag och jag ska dra iväg till Kristianstad med Annelie. Fika och en runda på stan blir det då. Kul att se lite annat än butikerna här.

Annars har veckan som kommer inte fått några större planer ännu. Får se vad som dyker upp.


Dax att pyssla lite, det kliar i fingrarna :=)  C U. Kram !

Av Heidi Månsson - 16 oktober 2009 11:32

Har sovit asdåligt inatt. Svårt att komma till ro. När jag äntligen har lyckats somna så vaknar jag antingen av att det är svårt att andas pga nästäppa (ja förkylningen håller i sig) eller så är det dax att springa till toan. Det finns en liten buse där inne i magen som älskar att göra moves mot min urinblåsa. Sjysst ! Igår som en extra bonus så fick jag dessutom lida av asjobbig halsbränna hela kvällen innan jag somnade. Nice. Jag som hade bestämt att jag skulle försöka njuta maximalt utav det som är kvar av denna graviditet men det är fasikens inte så lätt alltid. Bebisen får gärna komma ut snart. Längtar ju så enormt mycket !! På tisdag är det bara tre veckor kvar... Gaaah :=)


Nu är klockan snart 12 och jag har inte gjort mycket vettigt än. Går fortfarande runt i pyjamasen men ska väl hoppa in i duschen snart. Har faktiskt dammsugit lite men det var inge vidare bra övning idag verkar det som. Ganska tätt efter fick jag sammandragningar som sen övergick i förvärkar. Bäst att ta det lite lugn, även om jag vill ha ut bebisen snart så vill jag ju att det ska få starta av sig självt när kroppen och bebben är redo för det.


Kom på att jag har ju faktiskt inte packat BB-väskan ännu. Det borde jag kanske göra snart. Annars har vi nog rätt så bra koll på läget här hemma inför bebisens ankomst. Det är bara spjälsängen som inte är ihopmonterad och bäddad men det är ju snabbt gjort när man har kommit hem från BB annars så det måste ju inte vara klart innan dess. Bilstolen ska monteras också så vi har koll på hur den ska sitta. Har ju köpt en sån där med snabbfäste så när man väl har fått dit det bra en gång så slipper man krångla med stol någe mera, det är bara till å klicka i och klicka ur :)


Ikväll blir det myskväll i vanlig ordning med Idol och nått gottis att mumsa på :=) Får se vad vi ska hitta på till kvällsmat. Det är alltid ett dilemma tycker jag. Man ska ha fantasi så det inte blir samma sak hela tiden och så ska det ju inte krocka med det dom har ätit i skolan helst heller. Det ska passa hela familjen och så ska det dessutom vara nyttigt. Nä det där med mat är ett onödigt ont tycker jag, hehe. Tänk om man bara kunde trycka på en knapp på micron så kom det som man var sugen på ut, lagat och klart. Smidigt det hade varit :)


Nä om man ska ta och inse att det närmar sig lunchdax och kanske ta sig i kragen, duscha och sen få nått vettigt gjort... Eller så lägger man sig på soffan å slöar en stund... :) Får se vilket det blir. Ha det gott - hoppas ni får en trevlig fredag! Kram kram !

Av Heidi Månsson - 15 oktober 2009 15:00

Hihi, hade en trevlig förmiddag på stan med kompizen Annelie :=) Det blev lite rundor i olika butiker och så lite fika. Alltid trevligt att spendera en dag på det sättet !

En sak som verkligen förgyllde min dag var att när jag skulle åka bussen hem så trodde chaffören att jag skulle åka på halv biljett !! Hahahaa, tydligen ser jag ut som 18 bast - höggravid å allt :)


Känns lite i kroppen att jag har gått mycket idag. Lite sliten nu så det blir till å ta det lite lugnt resten av dagen. Ska tvätta lite men annars har jag inte nått speciellt på schemat. Tösabiten och sambon ska ju iväg till ridskolan sen ikväll men där är ju inte jag inblandad i det så jag kan vila i lugn och ro. Jag borde dammsuga lite idag så jag får se om jag orkar det eller om jag kanske skjuter på det tills i morron...


På söndag är det heldag med pyssel :=) Ska se om jag kan plocka ihop lite grejjer till några layouter så jag kan vara med å pyssla lite. Jag kan ju liksom inte släpa med mig allt jag har till scrapbookingen utan jag får sålla liiiiite...om jag inte ska hyra en hel släpvagn då rå ;)  Har ju fått ett schema med tiderna över dessa pysselkvällar och pysseldagar och jag misstänker lite att detta kanske kan bli en av de sista gångerna som jag kan vara med innan bebisen ankomst. Hehe. Sen tror jag att det får bli ett litet uppehåll - men då får jag ju vara hemma och gosa med bebis så det gör mig ingenting :)  Åååå vad jag längtar efter den lille krabaten som är där inne i magen !!


Nej nu ska jag se om jag kan få ihop lite material till mitt pysslande. Ses !

Av Heidi Månsson - 14 oktober 2009 20:45

 Har ju glömt att lägga in ny bild på magen. Skyller på amningshjärna redan nu :)  Bilden visar hur stor magen är i vecka 36, är i vecka 37 nu så det är bara några dagar sedan bilden togs. Vet inte om det är nån som är intresserad av att se men här är bilden iaf. Blunda ni som inte vill se ;) 



Idag har jag varit en sväng på stan. Köpte inte så mycket till mig själv utan det var till barnen som det skulle handlas. Är nöjd med dagens shopping :) 


Har spanat runt ett tag på kameror och idag bestämde jag mig äntligen för vilken det skulle bli så nu är den beställd :) Kommer på posten om några dagar !! Oooooo vad jag längtar ! Det ska bli så skönt att slippa den jobbiga kameran som jag har nu. Ibland vägrar den ju starta (nej det är inte fel på batteriet) och ibland vägrar den ta några foton, man står där och trycker och har sig men den vill inte. Och då har jag kollat inställningarna, jag har rätt förutsättningar för att ta en bild men den vill inte ändå. Ibland när man har slagit på den så vill den inte använda lcd-skärmen och ibland vill den inte stänga av sig när man väl fått på den... Någonting är ju glapp någonstans och det är ju inte så konstigt. Den åkte nämligen i golvet förra julen och sedan dess har den strulat men inte så mycket som den har gjort sista tiden. Nu är det ju hög tid att se till så att man har en fungerande kamera innan bebisen anländer. Jag tänker inte stå här med en trasig kamera när bebisen ska dokumenteras ! Vet att jag fyller år snart och hade tänkt önska mig bidrag till en ny kamera då men jag fyller ju år efter det att bebisens ankomst är beräknad så den matten gick ju inte ihop, hehe. Får komma på nått annat att önska mig i 30-årspresent och det ska nog inte bli så svårt !! :=)


I övrigt idag har det inte hänt så mycket. Nu har jag precis nattat barnen och sambon är på väg hem från jobb på annan ort, han har varit i Lund idag.

tänkte att jag ska koka mig en kopp te och titta på Greys anatomi nu klockan 21.


Jo min gudson fyllde ju ett år idag !! Min lilla Hannes har blivit så stor allra redan :=) Jisses vad tiden går fort...

Det är ju liiiiiite för många mil mellan oss för att jag bara ska kunna åka dit och krama om honom (nästan 100 mil) så jag har gett honom en cyberkram på facebook och så ringde jag och barnen och sjöng för honom :o)  Vet inte om han förstod så mycket av det men det är kul ändå. Ett paket har vi postat med för några dagar sedan så det bör komma fram innan denna veckan är slut iaf. Håller tummarna för det och hoppas att det blir bra med grejjerna vi har köpt :)

Saknar Hannes och hans föräldrar så enormt mycket! Skulle vilja åka dit och hälsa på dom men det är inte riktigt läge för mig att resa bort så långt nu när jag är i nionde månaden... Och sen har man en liten liten bebis å ta hand om. Får hoppas att dom kan komma hit och hälsa på oss när bebisen har anlänt !


I morgon är det torsdag och ridning för Fillifjonkan. Det går fortfarande framåt för henne på ridlektionerna :=) Hon är ju en duktig tösabit ! Utav mamma sin har hon fått ridbyxor och ridvantar och utav oss har hon fått ridskor och chaps. Ska se om vi inte kan få till det med en annan jacka som hon kan ha i stallet med för det är lite synd om hon ska ha sin fina nya vinterjacka i stallet... Hon har ju bara en jacka som hon kan ha nu när kylan har slagit till. Får se vad vi kan knåpa ihop. Rätt små i-landsbekymmer man har egentligen...


Nehe nu är det dax att logga ut om jag ska hinna med mig innan det är dax att slå på tv:n. C U ! Kram !

Av Heidi Månsson - 13 oktober 2009 09:45

Nu har jag gått 36 fulla veckor i denna graviditet och det känns väldigt bra ! Nu kan bebisen födas utan att det är för tidigt. Den mår naturligtvis bäst om den får växa klart helt och lägga på sig lite hull å sådär men det är inte längre ett prematurbarn om den kommer nu och det är väldigt viktigt tycker jag. Då är målet nära :)

Jag hoppas ju på att få gå hemma och vanka tills förlossningen startar av sig själv. Förra gången låg jag ju redan inne på Sundsvalls BB, blev igångsatt och fick kämpa i tre dygn innan Robin ville komma ut. Nu vill jag få känna värkarna starta av sig själv, få känna hur det känns när vattnet går och allt det där. Men det är bara vänta och se hur det blir, det är inte så mycket jag kan göra för att påverka detta. Vänta, vänta å vänta...


Mår rätt bra tycker jag. Visst, vissa dagar har jag rätt mycket förvärkar och vissa dagar har jag jätteont i fogarna så då är det inte så kul. Över lag så har dock denna graviditeten gått bättre än förra förutom dom första 20 veckorna då jag mådde så grymt illa. Dock så har jag knappt haft någon halsbränna att tala om denna gången och det minns jag att jag led mycket av förra gången. Ingen graviditet är den andra lik...


Fick lite skrämselhicka i fredags dock. Hade ju en väldigt lugn och seg fredag - fram till 16-17-tiden typ. Då blev det action helt plötsligt. Jag hade ju fått en väldigt jobbig huvudvärk redan på natten till fredagen och den vägrade ju går över. Sen vid 16-tiden började det flimra för ögonen. Jag kände mig som en sån där glasglob man har som man kan skaka på å så åker det runt saker i den... Sen började jag bli yr. Det blixtrade och flimrade och jag kände mig superkonstig i huvudet, det bara susade i hela mig... Ringde till förlossningen som ville att jag skulle komma in för att ta lite prover. Vi fixade barnvakter till ungarna och begav oss till Kristianstad.

När vi kom in så tog dom blodtrycket och ett urinprov, det visade ingenting. Vi fick vänta rätt länge medans jag låg kopplade till CTG-apparaten där var allt bra. Sen fick jag lämna blodprov och i väntan på svaret så fick vi vänta i ett annat rum. Där kunde vi åtminstone roa oss med att titta på idol ett tag. Det var fortfarande jobbigt med flimrandet och yrseln men det kändes liiite bättre och tiden gick ju lite fortare när man tittade på tv även om det inte var det optimala att göra. Efter en timme cirka så kom det en förlossningsläkare som hade gått igenom alla prover och läst i min journal om förra graviditeten med tanke på havandeskapsförgiftningen. Han var nöjd med proverna men samtidigt orolig för att inte symtomen med flimmer och yrsel hade försvunnit så han ville lägga in mig för observation över natten iaf. Han sa att bara för att proverna är bra så behöver det inte betyda nått egentligen, det kan vara Preeklampsi på väg och att detta var ett tidigt tecken på det.

Jag stannade kvar, fick ett rum och lite smärtstillande mot huvudvärken. Sambon åkte hem för att sova, klockan var väl närmare 23 på kvällen när han begav sig av hemåt. Jag somnade nog rätt så omedelbart och när jag vaknade mådde jag hur bra som helst :=)  Dom kom och tog blodtrycket igen och jag fick lämna urinprov igen. Allt var bra med dom proverna med. En barnmorska kom och undersökte mig sen och sa att jag förmodligen skulle få åka hem - sen gick det rätt så fort. Förlossningsläkaren kom och ville prata lite med mig. Han sa att proverna var bra och eftersom mina symtom hade försvunnit så skulle jag få åka hem men med restriktionen att vara väldigt observant i fortsättningen med. Det behövde inte vara någon Preeklampsi på väg men det kan lika gärna dyka upp hastigt och då kan det gå väldigt fort... Precis som förra gången då det först inte var nått men 5 dagar senare hade jag fullt utvecklad Preeklampsi och min kropp strejkade totalt - men då kände jag inte av nått och trodde att jag mådde bra. Skumt det där ! Så som sagt - jag fick åka hem men jag ska ha koll... Har inte känt av nått mera sen jag kom hem i lördags förutom lite fullständigt normal huvudvärk så jag känner mig rätt lugn.


I lördags kom jag precis hem lagom till att kunna vara med på sonens bowlingkalas :=)  Robin och Lucas hade ju bokat in ett kalas för hela den gamla klassen och det funkade faktiskt väldigt bra. Dom bowlade i en timme, sen var det lunchdax. Alla fick varsin hamburgertallrik och dom flesta åt med god aptit. Sen blev det paketöppning för grabbarna grus :)  Efteråt fanns det en liten stund över för dom att leka innan alla föräldrar kom och hämtade sina barn. Skönt med ett sådant kalas där det bara var till att komma å gå - inget förarbete och inget efterarbete :=) Me like !

Resten av lördagen blev väldigt lugn. Robins förra klasskompis David kom hit för att leka och sova över. Sambon och tösabiten sov middag och jag roade mig mest vid datorn. Som sagt - en lugn lördag.

Vi hade ju planerat att Robin skulle haft sista kalaset för de släktingar som ville komma men vi orkade inte med det så vi sköt upp det till söndagen i stället. Vi behövde ju vila allihopa tror jag.


På söndagen var det först dax för Robins simskola och sen blev det bakning. Sambon gjorde en hallonpaj och två äppelkakor. Sen kom Hannah & Andreas och Ulla & Knut. Det blev en fikaomgång med dom. Efter det han vi precis få i oss lite kvällsmat och sen kom Pälle & Kajsa så då blev det en fikaomgång till :) Tror att dagen var lyckad, sonen var nöjd iaf :o)


Igår hände det inte så mycket. Barnen var i skolan och sen hade Robin med sig klasskompisen Johannes hem. Dom trivs väldigt bra ihop verkar det som för det ska tydligen lekas idag också efter skolan :) 


Idag har jag och sambon varit ett par i två år :=)  Det har gått fort tycker jag, det känns ju inte som att det har gått två år redan. Puss på dig min älskling !!


Nej nu blev jag väldigt trött. Sov inte så bra i natt så jag ska nog gå å ta mig en liten tupplur. Kram på er !



Av Heidi Månsson - 9 oktober 2009 13:40

Vaknade inatt med vääääärldens huvudvärk och den vill inte gå över vad jag än gör. Jag har tagit alvedon i omgångar, fått massage av sambon, sovit en stund xtra, druckit mycket...inget hjälper! Såååå frustrerande!


Jag skulle ju följa med Robin till tandläkaren idag. Det fick sambon fixa i stället. Jag blev förbjuden att springa runt med sånna ärenden sa han och befallde mig att stanna hemma och vila. Lika bra det kanske. Dels har jag ju då denna huvudvärken som spökar å så har jag lite förvärkar till och från så det är ju inte fel att vila lite.

Får se vad tandläkaren hade att förtälja när dom kommer hem igen. Misstänker att det kan vara hål i en tand som Robin har problem med. Han har emaljförändringar i en del tänder och det är värst i kindtänderna längst in i nederkäken. Han har redan lagat båda dom tänderna en gång och tandläkaren vill dra ut dom så fort det går men dom vill ju helst inte dra tänder på en som bara är åtta år... Att laga igen i samma tand som är så svag kanske inte är så lätt det heller så som sagt, får se vad dom har att rapportera. Borde snart vara hemma igen.


Tösabiten ska komma hit idag med :) Tycker att veckorna som hon är hos mamma sin går sakta för det mesta men då hon är hos oss så hinner hon knappt hit så ska hon iväg till mamma sin igen. Konstigt hur tiden kan uppfattas så olika...


Ikväll blir det myskväll med barnen framför tv:n, det är ju dax för Idol ikväll :=) I övrigt kommer det nog inte hända mycket. Robins skola har ju ordnat disco ikväll men han ville INTE gå dit. Nej nej, slipper väl då :)  Han skulle ringa till nån kompis i stället för att kanske kunna leka lite efter skolan och tandläkarbesöket idag. Igår hade han ju två kompisar här. En var från nya klassen och en var från gamla klassen. Dom lekte så fint tillsammans, riktigt kul att se :)


Nehe nu tjappar jag. Kanske kommer ett blogginlägg i morgon med rapport om bowlingkalaset osv. Hoppas att alla får en trevlig helg ! Kram på er :)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards