Alla inlägg under oktober 2009

Av Heidi Månsson - 8 oktober 2009 20:13

     Lovade ju att det skulle komma bilder från Robins kalas igår. Det blir iaf två bilder från när Robin öppnar paket. Kommer kanske fler bilder senare för det blir ju fler kalas i helgen :=)


Paket från farmor och farfar  


 Robin provar morgonrocken som han fick i paketet :)


Av Heidi Månsson - 8 oktober 2009 14:58

Har varit hos barnmorskan idag. Kontroll för havandeskapsförgiftning och där såg det bra ut, inga tecken på att det skulle ha utvecklat sig. Däremot kanske jag har fått urinvägsinfektion... Har fått ett urinprovsrör med mig hem och ska lämna in ett urinprov i morgon, dom ville ha morgonurin till det nämligen så det testet kunde dom inte ta nu. Urinvägsinfektion kan i så fall vara förklaringen till alla mina förvärkar som jag haft senaste dagarna. Dock så sa barnmorskan det att jag har gått så långt nu så skulle det komma så kraftiga förvärkar så att förlossningen startat så gör man inget för att stoppa det nu utan då blir det bebis. Hjälp. Det kan ju innebära att from nu och framåt kan det vara dax när som helst... Gaaaaah ! Får lite smått panik, vi ska ha bebis... Hur gick detta till ? ;)


Igår fyllde ju sonen 8 år :=) Min lilla kille är inte så liten längre ! Tror att hans födelsedag blev rätt så bra, han hade inga klagomål iaf ;)  Hans farmor och farfar kom hit vid 14-tiden. Robin fick paket och sen fikade vi glasstårta. På kvällen sen blev det ju Tacos som serverades, allt enligt sonens önskemål. Han gluffsade i sig med god aptit :=)

Han kom i säng lite för sent egentligen men är det ens födelsedag så är det ! 


Farmorn och farfarn sov ju över så dom han kramas lite med sonsonen idag också innan dom var tvungna att åka hem igen. Det som var så bra var att dom kunde stanna tills dess att jag hade kommit hem från barnmorskan så slapp Robin vara hemma själv efter skolan. Jag skulle ju vara inne i stan vid 13-tiden och han slutar 13:15. Han hade nog fått vara själv i cirka en timme om inte dom hade varit här. Det hade ju iofs säkerligen gått alldeles utmärkt men det känns bättre om han inte är helt själv. Skulle det hända nått så har han ju ingen att vända sig till här ute i Tormestorp. Hade varit annorlunda om vi hade en snäll granne eller nått som man kände å som kunde hjälpa till om det var nått. Nu har vi ju inte lärt känna någon så bra ännu så den relationen har vi inte till våra grannar.


Nu har Robin en av dom nya klasskompisarna här och snart kommer före detta klasskompisen Lucas också hit. Full rulle :) 


I morgon ska Robin till tandläkaren vid 13-tiden. Det innebär att han måste gå lite tidigare från skolan. Sen efter tandläkarbesöket så ska han få gå på Gamestop och välja ett Wii-spel. Han fick ett egenhändigt gjort presentkort på valfritt Wii-spel av oss så vi får se vad han väljer. Glad blev han iaf :)  Lutar nog åt ett Lego Star Wars-spel.


I morgon kväll är det skoldisco på hans nya skola :=)  Får se om han vill gå men det vore ju kul om han ville det. Ett bra sätt att lära känna barnen i nya klassen lite bättre. Han är iofs ingen "discokille", har inte varit hitentills iaf.


På lördag är det dax för bowlingkalaset ! Spännande :) Sen blir det öppet hus här hemma så får vi se om det dyker upp någon släkting från sambons sida kanske, man vet aldrig :o)


Nu finns jag med på Facebook med. Intresseklubben antecknar, haha. Nä men jag fick så lov och registrera mig jag med så att man räknas som "normal" för alla andra är ju med på den sidan så då måste väl jag med...eller nått ;) Reggade mig igår och har iaf spanat runt lite på sidan, skrivit lite i profilen å så där. Ja ja det får bli som det blir med det. Kanske kan få fler besökare på bloggen bara för att man är med där ;=)


Nej nu har jag värkar igen, dax att gå å vila lite. Kram på er !

Av Heidi Månsson - 7 oktober 2009 08:27

Min älskade son fyller 8 år idag !! För åtta år sedan låg jag på Sundsvalls sjukhus och hade värkar... Jisses vad tiden har gått fort och snart är man där igen :)  Min stora kille ska ju bli storebror snart !


Jag väckte Robin med mycket skralltig sång och lite paket :)  Vi åt frukost och hade det mysigt och nu har han redan hunnit knata iväg till skolan för ett tag sedan. När han kommer hem så ska det firas mera. Hans farmor och farfar kommer hit idag för att fira honom. Sonen har önskat glasstårta till fika idag så det ska det bli och sedan som grädde på moset så ska det serveras Tacos till middag ikväll :=) Det är Robins absoluta favvo-rätt !


På lördag ska han ha kalas för alla gamla klasskompisar, han och Lucas fyller ju år med bara några dagars mellanrum så vi hade bestämt att dom kunde slå ihop sina kalas och då kunde vi bjuda hela klassen. Sen när det blev beslutat att Robin skulle byta skola så sa vi att vi håller oss ändå till den planen för då kan detta dessutom bli som ett litet avskedskalas för Robin och en bra avslutning på det hela. Så på lördag ska det vara kalas i bowlinghallen :)

Sen kör vi nått slags öppet hus på lördag eftermiddag för släkten. Är det nån som vill komma å fira Robin så blir det lite kalajs då. Sen får det vara bra :=)  Robin ville ha ett kalas till för dom nya klasskompisarna men där fick jag säga nej tack. Finns liksom en gräns för vad en hög-gravid kvinna orkar med, hehe. Robins nya klass är rätt så stor med. Tror dom är 23 eller 24 stycken. Tänk alla dom ungarna här hemma. Hrrmm... tror jag flyr fältet då och överlåter allt till sambon, haha :o)  Nej ett bowlingkalas och ett för släkten får räcka.


Har en hel del som jag ska hinna med att göra idag innan farmorn och farfarn kommer hit så nu hinner jag inte skriva mer. Ska se om jag kan skriva mera i morgon och kanske lägga upp nån bild på 8-åringen.

Kram kram !!

Av Heidi Månsson - 6 oktober 2009 11:21

Vecka 36

Vikt: 2500 g
CRL: 31 cm
Full längd: 42,5 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

"I början av denna vecka är fostret 33 veckor gammalt. Om du skulle kunna lägga ditt finger i barnets hand nu så skulle det gripa om det. Nu är tånaglarna så långa att de når ut till tåspetsen. Navelsträngen är ungefär 0,5 meter lång och 1 till 2 centimeter tjock. Det inre trycket i navelsträngen hindrar den från att slå knut på sig själv, och även om den skulle göra det så skulle den snabbt räta ut sig själv. Fostret använder navelsträngen som sin leksak och klämmer på den. Lyckligtvis är inte barnet tillräckligt stark att skada navelsträngen.

Under de senaste veckorna har fostret lagt på sig mycket vikt – mer än 200 gram per vecka!

Nu har babyn utvecklat alla sinnen och upplever starkt miljön runt sig. Att lyssna aktivt efter ljud är ett sätt för babyn att vänja sig vid världen utanför. Det är inte för sent att börja sjunga eller läsa sagor för barnet: det kommer med största sannolikhet att känna igen era röster.

Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta nivå är nu cirka 32 centimeter."

Av Heidi Månsson - 5 oktober 2009 12:18

som jag la upp bilder på bloggen. Fy på mig som jag slarvar med detta bloggande :)  Ska se om jag kan få sambons hjälp med att knäppa en ny bild på magen med. Det är några veckor sedan sist och den har ju växt lite sedan dess...


Förkylningen håller i sig. Är astrött idag och har inte gjort många knop här hemma. Det finns en hel del som jag borde ha gjort men det vill sig liksom inte. No energy at all...


Igår var ju sambon iväg med Robin och hans kompis Lucas. Det var ju dax för trollerishow med Tobbe Trollkarl i Halmstad och det var ju en av sonens födelsedagspresenter som han då fick lite i förväg, han fyller ju på onsdag :=)

Jag tror att det uppskattades för det var en glad kille som kom hem ! Kul för honom med att få ha med sig en jämnårig och inte bara åka med pappa. Lucas åkte inte hem förrän vid 19:30 igår så grabbarna bus fick verkligen vara tillsammans heeeeeela helgen :=)


Längtar tills i morgon. Äntligen ska Desperate Housewifes börja igen !! Klockan 21.00 i morgon ska jag sitta bekvämt i soffan och njuta :o)


Nehepp, dax att få nått gjort. C U !

Av Heidi Månsson - 3 oktober 2009 15:17

Vilket enormt busväder det är ute! Vid sånna här tillfällen är jag såååååå glad att vi inte har en hund som måste rastas... hehe. Blåst och regn är ju inte min dröm-kombo på väder direkt.


Jag och sambon är ju fortfarande barnfria så det har inte blivit många knop gjorda. Låg i sängen till klockan var 12 och sen serverade Fredrik frukosten i vardagsrummet :) Mysigt. Det blev en massa slötittande på dumburken och sen började Fredrik spela Wii och då somnade jag på soffan. Behövde nog det. Har nämligen haft värkar sedan 11-tiden idag. Nu tror jag dom har gett med sig men ett tag var det väldigt jobbigt. Trodde nästan att jag kanske skulle behöva åka in, men det sa jag inget om till sambon. Hehe. Han är så orolig och nervös på mig nu. Vill INTE åka till förlossningen och behöva ligga där på observation om det inte är absolut nödvändigt. Och det var det ju inte :=)  I början kom dom rätt tätt och var rätt starka så jag fick flåsa mig igenom dom typ. Eftersom att jag somnade på soffan sen så avtog dom ju rätt bra, annars hade jag garanterat inte somnat. Får väl se om det kommer tillbaka eller om jag kan hålla värkarna borta nu. Får ta det väldigt lugnt resten av dagen.


Sambon ska snart hämta hit grabbarna bus :=)  Dom är ju så stora och klarar sig ju själva så bra så det är ju inget problem att ha dom här. Även om jag skulle få lite värkar igen så kan jag ju vila som jag vill ändå. Dessutom är ju Fredrik hemma så han kan ju ta hand om dom behöver hjälp med nått. Dom lär ju parkera sina små rumpor vid Wii-konsolen ändå och då märker vi ju inte av dom sen på några timmar, haha :o)  När det är sånt här busväder så tänker jag dessutom inte tvinga dom att leka ute ! Nej dom får roa sig bäst dom vill med tv-spel, film och vad det nu är dom vill göra.


Vi var ju på bio igår kväll och såg "Flickan som lekte med elden". Den var riktigt riktigt bra !!! Det ska tydligen komma en till film i i november-december nån gång och den är jag sugen på att se. Dock lär det ju inte vara aktuellt med ett biobesök då. Då har vi ju en liten liten krabat att ta hand om här hemma så den får jag vänta på tills det går att se den på dvd... Taskigt läge ;)


Ska väl kanske ta och hoppa in i duschen. Kan väl inte knalla runt här i pyjamasen hela dagen. Nej någon ordning får det vara ;)  Ha en fortsatt trevlig lördag ! Kram kram.

Av Heidi Månsson - 2 oktober 2009 19:18

Det bidde barnfritt å bio istället :) 


Sonen kom hem från skolan, var hemma en liten stund och sen stack han till förra klasskompisen Lucas för att leka och sova över. Kul att dom två är sånna bästisar :=)  I morgon kommer Lucas hit och ska sova över till på söndag. Ler och långhalm, Helan & Halvan, Piff & Puff :o)


Felicia ska ju strax till mamma sin så då blir vi barnfria och passar på att smita iväg på bio, Vi ska se "Flickan som lekte med elden". Läääängtar tills filmen börjar!! Om den är lika bra som "Män som hatar kvinnor" så kommer jag ju gilla den. Ingen tvekan där inte.

När vi kommer hem igen så ska jag se på idol, skönt å ha en box som spelar in :=)


Vi var ju hos barnmorskan innan idag och allt såg bra ut på ultraljudet. Dom gjorde ingen mer koll än det men bebisen såg ut att må prima ! Cirka 2,5 kilo väger den nu. Låg mitt i växtkurvan så det såg så bra ut så. Skönt. Ska dit den 8/10 och då ska det göras kontroll på allt det andra, urinprov osv. Tydligen gör man inte det samtidigt utan det ska springas en himmlans massa gånger till barnmorskan i stället för att samköra allt. Å så är det olika barnmorskor varje gång... jiiiiihaaa vad kul. Nåja, huvudsaken är att dom kollar det som kollas ska. Men det hade ju varit skönt att få ha en å samma barnmorska hela tiden och slippa hatta fram å tillbaka som en annan hattifnatti.


Det var allt för denna gång. Ha en trevlig fredagkväll ! Kram :)

Av Heidi Månsson - 2 oktober 2009 08:34

Har väl inte så mycket att skriva om egentligen. Det är fredag och det känns bra :)


Sonen har knatat iväg till skolan för en stund sedan, tösabiten är hemma från skolan. Hon blev värre i sin förkylning igen och är inte så superpigg idag. Jag mår inte så bra när det gäller förkylningsstatusen jag heller. Sambon verkar vara lite piggare. Får väl se hur det utvecklar sig under dagen.


På schemat idag står det besök hos barnmorskan klockan 14:00. Bäst att lyda det då :=)  Det är dax för en tillväxtkontroll med ultraljud. Håll tummarna för att allt ser bra ut fortfarande. Jag är lite nervös för jag har haft mycket mer ont i huvudet på sista tiden och hela dagen igår hade jag rätt jobbiga magsmärtor. Det var liksom inte sammandragningar utan en annan sorts smärta. Sen hade jag sammandragningar ovanpå det... Inte så jätteroligt. Får hoppas att alla prover är ok.


Ikväll är det idol och fredagsmys som gäller :=)  Längtar redan! Men nu ska jag hoppa in i duschen. Ska se om jag kan rapportera lite efter besöket hos barnmorskan. Hoppas ni får en bra dag. Kram !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards