Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Två veckor har gått

Av Heidi Månsson - 24 november 2009 08:36

seda våran dotter Linnea kom till världen Skrattande. Vi börjar väl hitta en rytm som funkar nu tror jag men det är inte lätt alltid. Lillstumpan vill gärna äta mer på natten än på dagen och det kan ibland ställa till det lite. Vi har fått varva med amning och flaska. Ibland pumpar jag ur och ibland räcker det inte riktigt till så då får vi ta hjälp av ersättning. Tur att det finns sådana medel att ta till för det är nog med hormoner i kroppen. Att inte kunna ge sitt barn mat så det mättar är skitjobbigt (tycker iaf jag) och att då kunna ge henne flaskan å se hur nöjd hon är när hon får bli mätt å belåten är ju underbart ! Då slipper man sitta å gråta över att mjölken inte räcker till...

Har dock märkt att när Linnea äter av ersättningen så känner hon inte när det är stopp på samma sätt som när hon ammar, kan ju vara så att det kommer lite fortare ur flaskan och att hon inte hinner känna när hon är mätt på samma sätt. Hon har inte kräkts mycket men dom gånger hon har gjort det så är det nästan alltid efter flaskmatning med ersättning. Vi får väl kanske lära oss att tyda hennes signaler lite bättre och försöka hjälpa henne lite på traven där. Det är ju sånt som tar lite tid att lära sig men det kommer väl.


Fredrik har ju varit pappaledig dom där 10 dagarna som karlarna får i samband med barnets ankomst. Det har varit sååååååå mysigt att ha honom hemma och det var helt underbart att kunna få så mycket hjälp som jag har fått. Speciellt dom allra första dagarna då jag knappt kunde ta mig runt i huset själv. 


Vi har haft långväga gäster i två omgångar. Först kom mina underbara vänner från Sundsvall, Jenny & Mogge med min lilla gudson Hannes :)  Han har ju fyllt ett år nu och är inte så liten längre. Speciellt inte om man jämför med lilla Linnea :o)

Hannes kan gå själv och det dröjjer nog inte länge förräns han springer ifrån mamma och pappa sin ! Det var helt underbart att dom kunde komma hit, saknar dom hela tiden. Varför ska det vara så långt mellan Sundsvall och Hässleholm??

I helgen som var hade vi besök av dom andra långväga gästerna = Torild och hennes son Martin. Dom kom hela vägen från Gävle. Vi hade inte träffats på 1½ år så det var ett kärt återseende !

I övrigt har det faktiskt varit väldigt lugnt med besökare vilket är jätteskönt. Ingen har varit på oss och tjatat utan vi har fått ta det i den takt vi vill. Superskönt ! Linneas "mormor" och "morfar" har varit här och gosat med henne. Eftersom Robins farmor och farfar är som föräldrar till mig så har jag sagt det att då måste dom ju ha blivit mormor och morfar nu då ;) Klart att Linnea ska ha en mormor och morfar och det är väl det närmsta hon kan komma. Hennes biologiska morföräldrar lär hon ju aldrig se röken av i alla fall.


På söndag fyller jag 30 år. Det blir ett litet kalas i all enkelhet. Orkar inte med någon stor baluns men en liten bit tårta ska man väl äta i alla fall och då kan alla som inte har träffat Linnea passa på att gosa med henne också så har vi det överstökat sedan :=)

Jag längtar mer till helgen pga av en annan anledning - det är första advent och det betyder att man får börja julpynta lite smått med adventsljusstakar och sånt. Härligt härligt. Det kommer bli en mysig jul i år tror jag - det är ju lilla Linneas första jul :o)


Idag ska vi på Linneas första BVC-besök. Ska bli kul att se hur mycket hon har gått upp i vikt. Det är en vecka sedan hon vägdes sist, vi hade ju hembesök av barnmorskan några dagar efter hemkomsten från BB. Bebisar går ju alltid ner lite i vikt efter födseln och sen vänder det när mjölken rinner till. Hitentills ser Linneas tabell ut som följer :

Födelsevikt : 3280 g

Lägsta vikt : 2990 g (hemgång från BB)

4 dagar gammal : 3045 g (återbesök på BB-mottagningen)

7 dagar gammal : 3235 g (hembesök av barnmorskan)


Nu ska jag ta hand om min lilla tös :=)


Puss och kram på er. C U ! 

 
 
qicki

qicki

24 november 2009 09:17

grattis till lilltösen.....

http://qickan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards