Alla inlägg under oktober 2010

Av Heidi Månsson - 13 oktober 2010 09:56

Larmet tjöt i mobilen, dax att kliva upp. Ville inte men det var bara till å bita ihop, se glad ut och göra det som måste göras varje vardagsmorgon - skicka barn till skolan. Vågar inte riktigt lita på att sonen tar sig iväg i tid om han ska fixa allt själv. Dessutom så tycker jag att morgonen ska vara trivsam för att man ska få en bra start på dagen. Hur kul är det att sitta och äta frukost själv? Allting är ju så mycket roligare när man har sällskap :)  Frukosten och kvällsmaten är tillfällen som jag tycker att man ska ta tillvara på lite bättre, sitta samlade och kunna prata om vad som ska/har hänt under dagen. Speciellt när man har barn. Dom behöver det.


Morgonen förgylldes lite av att lilla tokfian Linnea gjorde ett besök på pottan och det blev jackpott idag med ;) Hon är så duktig min lilla skrotfia! Spännande att se om hon fortsätter likadant för just nu måste jag ju säga att hon verkar tycka att det är riktigt skönt att slippa göra behoven i blöjan. Nåja, ingen stress, ingen press :=)


Har en massa saker som jag borde ta tag i här hemma - nån som vill komma hit och göra dom åt mig? Jag har verkligen ingen lust eller energi alls till sånna där "måsten" idag. Jag är såååååååå seg. Borde gå å lägga mig ett tag till men sova är tråkigt. Hehe det är inte lätt :)


Idag är det dimmigt ute, riktigt grått trist och tråkit väder. Jag är så enormt sugen på att åka iväg någonstanns, shoppa, fika, göra nått men detta väder gör att man hellre stannar inne. Blir ju billigare så iofs...hehe. Måste ju kika på skor till minsta lilla donnan i familjen. Rotade runt lite i lådorna igår och det finns inte nått som passar henne nu. Jag vet ju hennes mått på foten och så har jag en sån där mätsticka till skorna - smidigt. Har ju lite otur med det där med skor tycker jag för så mycket barnskor som vi har liggandes här, nått borde ju passa kan man tycka. Får ta en tur på fredag när Fredrik är ledig - då kan vi åka till nån annan skoaffär än dom inne i stan för dom är ju sviiiiiindyra. Nå det löser sig nog.


Jag håller på att leta jobb. Wish me luck! Att jag ska lyckas hitta något som jag kan ha en rimlig chans att få och med dom kraven på arbetstider som vi har (pga mannens jobb och tre barn) så blir det INTE lätt. Får se vad som händer. Ingen kris riktigt än men det vore skönt att kunna höja månadsinkomsten lite och att jobba som vikarie lite då å då i början så att Linnea inte måste kastas in på dagis hux flux. Alltid bättre om dom små kan få vänja sig lite sakta ju. Ska ringa lite förskolor med och sätta henne i kö och så där.


Måste nog sova lite till. Bäst å passa på medans lillbanditen slaggar sött :)  Kram på er! Ses.

Av Heidi Månsson - 12 oktober 2010 18:15

Idag har det varit premiär här för vinteroverall på lillan. Brrr nu börjar den där kalla jobbiga årstiden. Usch. Vid 9-tiden i morse när vi skulle knata iväg till öppna förskolan visade termometern bara +2°C. Overall, mössa, vantar och vinterskor på. Kan vi spola förbi den här jobbiga tiden med alla jobbiga ytterkläder??


På tal om ytterkläder så verkar det vara svårt att hitta bra skor till lilla tösen. Antingen är dom bra men dyra eller så försöker man hitta nått lite mer humant pris men får skit. Dom dojjorna som hon hade idag var ju helt kassa. När vi gick hem från öppnis så somnade hon i vagnen. När vi kom hem fick vagnen stå kvar ute eftersom Linnea sov så gott. När hon hade vaknat tog jag upp henne och hon var varm å go om hela kroppen förutom om fötterna - dom var verkligen iskalla... Jag tror att jag kanske har ett annat par som kan funka, får testa. Annars är det ju bara till att punga ut för helsike heller att hon ska frysa om fötterna, det är ju så enormt viktigt att dom är varma å goa.

Har ärvt en himmlans massa skor och kläder men allt passar ju inte 500% bra eftersom dom små barnen är födda lite olika tider på året. Får gräva runt lite och se vad jag hittar.


När det gäller öppna förskolan så är det rätt så taskig tajming för oss när det är öppet på morgonen/förmiddagen. Linnea brukar ju sova middag redan vid 9-10-tiden. Idag fick jag skynda mig iväg till öppnis innan hon han bli för trött. När vi väl kom dit så piggnade hon ju till eftersom det fanns massor med spännande saker och andra barn att leka med. Efter ett tag blev det dock för mycket så då fick vi pysa iväg och hon somnade ju i vagnen innan vi han gå speciellt långt. Sötis där :) 


Nej nu är det dax för lite käk. Sen lite senare är det ju DHW på tv:n så det får man ju inte missa :))  Kram på er!

Av Heidi Månsson - 11 oktober 2010 23:00

Tidigare idag postade jag ett inlägg, en liten uppdatering om vad som har hänt under helgen. Ja men hallåååå - jag glömde en superrolig grejj juh. Eller ja för oss i denna familjen är det en stor grejj - kanske inte är så många andra som bryr sig... men jag bryr mig så då får ni stå ut med att läsa det eller låta bli ;)

Våran lilla lilla tös på 11 månader kan redan gå på pottan :))  Så fort man märker att det kanske kan vara nått på G så in på toa, plats på pottan och så var det klart. Hon är så duktig tycker jag!! Jag vet inte men jag tycker att det är rätt så tidigt att klara av en sån sak. Linnea tycker iaf att det är kul och det märks att hon tycker det är skönt att slippa kladdig blöja. Så länge som hon är med på noterna så är det väl bara till å köra på. Det sparar ju in liiite på antalet blöjor iaf :)  Många bäckar små... Blöjor är ju inte gratis!


Fredrik är borta. Tycker inte om när han jobbar på annan ort och måste sova på hotell å ha sig. Jag vill ha min älskling hemma ju. Så tomt här hemma utan honom. Tur att jag åtminstone har Linnea i samma sovrum så slipper jag känna mig så ensam :=)  När Fredrik är borta vill ju gärna Robin sova nere i dubbelsängen med mig och för min del hade han väl gärna fått göra det - om det inte var för Linnea. Jag lägger alltid henne i spjälsängen men på natten om hon vaknar så hamnar hon brevid mig och Robin har inte riktigt koll på sina tentakler när han sover så han kan smälla till henne i sömnen. Sen är det ju synd om han inte får sova så bra pga henne för han ska ju upp till skolan och då måste han vara pigg och alert...


Nej nu är det strax dax för att gå å sova. Ska upp kl 7 för att skicka Robin till skolan och sen ska jag och Linnea till öppna förskolan så någon sovmorgon blir det inte. Sov så gott. Kram kram!

Av Heidi Månsson - 11 oktober 2010 12:15

I helgen har vi haft full rulle här hemma. Robins farmor och farfar kom hit och hälsade på, dels för att fira sin sonson och dels för att hjälpa oss med vår trädgård. Dom kom hit på fredagen och då tog farmor hand om barnen så att Fredrik, jag och farfarn kunde gå ut och röjja. Vi klippte ner massa buskar med sekatörer, dumpade allt på ett gallersläp och körde det till tippen. Nu är det bara grävning kvar så att vi får bort alla rötter och kan så gräsfrön där. Det kommer bli så fint när det är klart :)

Fredriks svåger Andreas har en liten bobcat så han ska komma hit vid tillfälle och hjälpa oss gräva. Får se när det kan bli av - han har ju nyss blivit farsa så vi får kanske vänta några veckor men det måste nog bli av innan det kommer snö iaf. Vore bra om vi han plutta dit lite gräsfrön ju.

våran trädgård har länge sett ut som en djungel men det finns hopp :=)  Vi är så hopplöst dåliga på det där med växter och ogräsrensning å allt sånt där så vi köpte fel tomt egentligen för den kräver rätt mycket som det är nu. Vi ska ta bort massor med rabatter och ha så mycket gräsmatta som möjligt istället. Lite i taget, sakta men säkert så ska det nog bli bra :))


På lördagen firade vi Robin och hans farfar som båda har fyllt år nu i början på Oktober. Det blev lite tårta och lite ballonger och lite paket. Ett rätt så enkelt firande men det blir ju fler kalas i helgen som kommer för Robins del så han klagar nog inte ;)


I söndags var vi hos Hannah, Andreas och lille Nils. Nisse är sååååå söt :) Man kan ju bli bebissjuk för mindre... Jisses så söt man kan va - å såååå liten. Har Linnea varit så liten?


Jaha på tal om Linnea så vaknade hon nu. Får gå å kramas med mammas lilla ängel :=)) Kram på er !

Av Heidi Månsson - 7 oktober 2010 23:16

Min man har blivit morbror igen. Fredriks lillasyster Hannah och hennes man Andreas har fått en liten guldklimp!! Han ska heta Nils. Vi har sett bild på honom och han är sååååå söt, han har rätt så mycket hår och så har han ärvt sin mors näsa tror jag bestämt :)  Jag längtar så enormt mycket tills vi får komma å hälsa på dom. Små bebisar...finns det nått mysigare? Ganska bra att vänta tills alla är helt friska här. Vill ju inte direkt att Nils får vattkoppor eller nått sånt. Uscha - nej må han få bli lite större innan han drabbas av sånt. Men om alla är friska på söndag så ska vi kanske åka till dom och hälsa på. Här pågår tummhållning kan jag ju säga !! 


När man ska köpa presenter till en baby så finns det ju så sjuuuuuuukt mycket att välja på så man kan ju få krupp för mindre. Det är iofs ett väldigt angenämt bekymmer man har men det är ju stor risk för att plånboken blir tom, hehe. Skulle ju lätt kunna shoppa loss och släpa hem typ halva stans butiker... Hoppas att det blev bra det jag tillslut valde :)


Håll tummarna för att vi får snuffla på bebis på söndag :=))  Kram.

Av Heidi Månsson - 7 oktober 2010 23:04

Min lille kille (som inte är så liten längre - jag vet...) har idag fyllt 9 år :=) Ja jo jag vet att det börjar bli ett tjatigt uttryck men jisses vad tiden går fort... Jag tycker liksom att det känns som om minst 4-5 år bara har spolats förbi. Varför hinner jag inte med? 9 år. Snart blir han tonåring, får finnar, kommer i målbrottet, smäller i dörrar och skriker att man är dum som inte fattar nånting. Haha. Jisses. Får man säga upp sig då? :)  Nej våran lille kille ska inte bli sån va? Han kommer väl vara våran lille mysiga kille i mååååååååånga år till?


Jag tror iaf att Robin är nöjd med dagen även om det inte innebar så himmlans mycket firande idag. Vi sjöng för honom och det blev glasstårta till efterrätt plus att han fick paket av oss. Dessutom fick han två paket på posten utav två familjer som är goda vänner till oss. I helgen kommer hans farmor och farfar hit och eftersom farfarn just har fyllt år så slår vi ihop det firandet så på lördag blir det lite kalas med riktig tårta, ballonger och serpentiner :)

Nästa helg blir det kalas med fler släktingar och lite klasskompisar så han ska nog bli firad våran kille :))


Ja jisses... 9 år... Grattis min älskade son! Du är ett solsken och en glädje - älskar dig, hoppas du förstår det! Kram :)

Av Heidi Månsson - 3 oktober 2010 19:00

Oktober är en dyr månad. Vi har många bland släkt och vänner som fyller år under hösten och speciellt i oktober. Många paket blir det..


På torsdag fyller grabben våran 9 år. Shit - vad hände? Varför har ingen sagt till mig att barn blir stora så fort? Jag ville ju hinna med så mycket mer under hans småbarns-år... I helgen som kommer blir det ju kalas. Han ska ha ett kalas med sina klasskompisar med. Shit pommfritt - snacka om full rulle det lär bli i helgen då. En himmla massa tokiga 9-åringar här. Gaaaah ! :)


På onsdag fyller min allra bästaste vän (sedan 11 år tillbaka) 30 år!! Kruxet med det hela är att hon befinner sig ca 100 mil bort... Så dumt! Jag får fira henne på avstånd, sätta på mig en partyhatt och blåsa serpentiner ;)

Den 14/10 fyller min gudson Hannes 2 år. Kruxet är att han befinner sig också ca 100 mil bort, dom tillhör nämligen samma familj dom där två :) Jag hade velat resa dit och hälsa på men det går bara inte. Finns ingen möjlighet...tyvärr. Så surt när man har lägsta möjliga föräldrapenning. Tur att man var fet sedan innan för inte blir man det av ersättning från försäkringskassan iaf... ;)


I morgon måste jag vara hemma med Robin för hans vattkoppor har inte läkt helt ännu så han får gott stanna hemma från skolan, sen så fort han är frisk så blir det presentshopping på stan. Det jobbigaste är bara att komma på vad man ska ge till alla :=)


Nej nu är det dax för att pyssla med annat. Kram kram.



Av Heidi Månsson - 3 oktober 2010 10:15



Här kommer en uppdatering om Linnea. Det har ju hänt en hel del sedan sist men det är liksom svårt att sätta ord på allt som hon lär sig och har för sig. Ska göra så gott jag kan för att beskriva hennes framsteg :=)


Linneas tillväxt-tabell ser nu ut som sådan :

Födelsevikt : 3280 g

Lägsta vikt : 2990 g (hemgång från BB)

4 dagar gammal : 3045 g (återbesök på BB-mottagningen)

7 dagar gammal : 3235 g (hembesök av barnmorskan)

14 dagar gammal : 3530 g (första BVC-besöket)

21 dagar gammal : 3920 g

1 månad gammal : 4485 g och 55 cm.

1½ månad gammal : 5045 g och 57 cm.

2 månader gammal : 5735 g och 59 cm.

3 månader gammal : 6560 g och 62 cm.

4 månader gammal : 7010 g och 64,5 cm.

5 månader gammal : 7800 g och 67 cm.

6 månader gammal : 8085 g och 68 cm.

8 månader gammal : 9140 g och 73 cm.

10 månader gammal : 10,050 kg och 75 cm.


Vid 8-månaders kontrollen tyckte barnmorskan att hon såg att Linnea skelade lite med ena ögat så därför skulle vi till en specialist och få det undersökt. Jag hade själv tyckt att jag såg något som kunde vara ett tecken på skelning så det kändes ju bra att få det uppkollat. Vi fick en tid inbokat men sen fick ju Linnea vattkoppor samma dag som vi skulle dit. Besöket sköts upp men så var det dax i fredags (1/10). Hon som undersökte Linnea kunde inte se någonting som skulle vara ett tecken på att Linnea inte ser som hon ska. Skönt! Det är ju aldrig roligt att behöva sätta lapp för ögat på dom å sånt. För att vara riktigt säker på att allt fortsätter så här bra och med tanke på min historik med ögonproblem så ska vi tillbaka på en extra koll i början på nästa år. Då kommer Linnea vara 14-15 månader och det är då lättare att göra en bedömning.


Linnea har länge protesterat mot mat med lite större bitar i om det har varit blandad mat, typ burkmat och så. Hon har gladeligen ätit 5-6 månaders maten och hon har gärna ätit "torra" bitar med mat som typ makaroner, lite majskorn osv. Nu har hon äntligen fattat att de där 8-månadersburkarna är rätt bra de med :)

Annars tycker jag att hon är rätt normal med maten. Är nyfiken, vill gärna smaka det som vi andra har, äter var tredje timme för det mesta, plockar i sig om man lägger nått framför henne, sitter gärna med vid bordet :)


Våran lilla gulleplutta är snart 11 månader och har redan provat på 3 rejäla omgångar med sjukdomar. Först magsjukan i våras, då var hon inte så gammal och det var riktigt jobbigt att se henne så dålig som hon var då... Sen dröjde det ju inte så länge innan hon åkte på en rejäl förkylning med halsfluss och dubbelsidig öroninflammation. Jippie.

Nu den 10/9 så fick Linnea vattkoppor. Så - då har hon provat på en utav dom där barnsjukdomarna. Är det bra så?! Jag kan ju säga som så att om era barn får vattkoppor och dom tycker att det är jättejobbigt med kliandet eller om dom är cirka runt ett år gamla - ring en doktor och få flytande Tavegyl utskrivet. Tavegyl är en allregimedicin som dämpar klådan och sen är en bieffekt att man blir slö. Kanon! Då sover dom sig igenom sjukdomen! Kan inte bli bättre :) Dock så måste barnet egentligen vara ett år för att man ska få medicinen men när dom hörde att Linnea vägde ca 10 kg så fick vi det iaf. Värt att ringa å kolla för jisses vad det hjälpte oss. Jag tror att hela familjen hade fått både spunk och psykbryt utan den medicinen..

Det började ju med att Felicia fick vattkoppor. Exakt två veckor senare fick Linnea det. Exakt två veckor senare igen så fick Robin det. Så nu har vi ridit ut den stormen :)  Robins vattkoppor är precis i sista läkningsstadiet. Det kommer ta ett par dagar till innan alla har trillat av...


Linnea har fortfarande bara två tänder där nere, dom där uppe verkar hela tiden vara på gång men dom vill inte titta fram. Vet inte vad dom väntar på? Bättre tider? :)


En sak som är lite häftig med våran lilla gosetjej är att hon kan stå jättebra utan stöd - men hon har inte fattat det än. Hon släpper, står och pillar med någon leksak och så inser hon att hon står själv - då sätter hon sig omedelbart ner :=)

Hon går gärna mellan möbler eller längs med möbler och väggar men tusan heller att hon skulle ta ett steg utan att hålla i sig i nått. Är det en centimeter för långt bort det som hon vill nå så får det va. Då sätter hon sig ner ist och kryper eller ålar fram och sen reser hon sig upp igen. Tokfia :=)


Tokstollan våran pratar lite. Hon kan säga mamma och pappa. Utöver det säger hon mest nänänänä, bäbäbäbäb, daddadaddadaddda. Typ. ;) Men mamma och pappa säger hon verkligen så att man hör det klart och tydligt. Mysigt är det!

Säger man till Linnea att man vill ha en puss så får man det :) Så härligt. Sträcker man fram ett gosedjur och frågar om Nallen får en puss så pussar hon den på nosen. Fast gosedjuren får räkna med att sedan försöker hon tugga lite på dom också. Gärna just där nosen sitter :)) Det bästa med det är ändå att hon håller sig till att försöka tugga upp gosedjuren och inte våra näsor. Hade nog inte varit så poppis... Hehe :=)

Ja det var nog det som jag kom på om våran minsting i familjen. Finns säkert en hel del som jag har glömt för hon har så mycket saker för sig, nya upptåg varje dag, lär sig nya ljud och rörelser varje dag osv. Får väl göra en till uppdatering när jag kommer på nått.

Kram på er !

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards