Alla inlägg under december 2010

Av Heidi Månsson - 13 december 2010 11:00

Igår var det dax att tända det tredje ljuset i adventsstaken. Det betyder att det närmar sig julafton med stormsteg... Vi ska ju ha julen här hemma hos oss i år och det är med blandade känslor kan jag ju säga. Det är första gången som jag ska vara med och ha ansvar för julen på detta sätt så vi får väl se hur det går. Stressigt kommer det nog att bli fast å andra sidan så har vi god hjälp från dom som kommer. Det är ju dock alltid så att det är så mycket som ska tajmas in och klaffa. Maten ska vara färdig i tid, vi ska ha ätit upp lagom till Kalle Anka sänds, klappar ska delas ut och så ska man hinna med att vara god värdinna med mera. Nåja, det ordnar sig nog :)


I torsdags var Fredrik, Linnea och jag på Ikea i Älmhult. Vi införskaffade bokhyllor till Linneas rum plus en massor med annat smått och gott. Det är långt ifrån klart i hennes rum men nu har hon iaf gardiner i fönstret och lite bokhylla/leksaksförvaring där inne. Har funderingar på att dumpa hennes skötbord också. Linnea vill ju inte ligga där när det är blöjbyte, hon är mer vild än tam och ska INTE ligga still. Det är knappt att hon vill ligga ner alls. Vi kan lika gärna ha en skötbädd på golvet känns det som för risken är så stor att hon trillar ner från skötbordet så man vill liksom inte lägga henne där. Byrån som är under skötbordet har vi ju som klädförvaring till Linnea men hennes kläder börjar bli så stora så dom får snart inte plats där. Iofs så har hon så mycket kläder nu eftersom hon får ärva så mycket från vännen Amanda men när hon var liten så fick ju liksom alla kläder plats i samma låda för dom var så små och pluttiga. Dom växer ju dom där barnen... Får nog fixa nått annat ist. Har sett en garderob/byrå på ikea som verkar smidig. Får väl fundera på det där ett tag så får vi se hur det blir :)


I fredags var jag hos frisören. Jag blev av med en del hår och det är sååå skönt att ha kort hår igen. Nu ska jag bara få tummen ur och bleka det också så jag får den färg jag vill ha. Den här råttfärgen är så trist. Jag köpte sån där färgningsgegga för ett par månader sedan men som sagt - man ska få tummen ur...  Får väl fixa det där senare idag så att jag ser lite bättre ut nu till jul iaf.


I lördags kom Robins farmor och farfar hit. Dom passade Linnea så att vi kunde gå på bio med de två stora barnen :) Vi såg Harry Potter-filmen och den var bra. Det var jättemysigt att få gå på bio med Felicia och Robin och här hemma hade dom det så bra så vi hade kunnat stanna borta ett tag till :o)


I söndags var det dax för kalas igen. Felicia fyller ju 11 år nu på onsdag så det blev tårta, hemmabakade lussebullar, massor med gäster, ballonger, serpentiner och en glad Felicia :=)  Det är mysigt med kalas men det var extra mysigt igår. Barnen lussade nämligen för alla gästerna och dom sjöng så fint!! Det var nästan så att det tårades i ögonen av stolthet. Vi har så fina goa barn så hjärtat smälter...


Idag är det Lucia. Robin ville inte vara med i luciatåget på hans skola och eftersom det var helt frivilligt så kan vi inte tvinga honom.

Felicias skola har Luciafirande idag i Västerkyrkan men för oss föräldrar är det inget förräns på onsdag. Då ska alla få plats i skolans matsal... Ja men finns det hjärterum så finns det stjärterum!


Det händer nog inte så mycket här hemma för Linnea hon är krasslig. Näsan rinner rejält på henne så det är väl nån förkylning i kroppen. Får hoppas att inte nån i familjen ligger dålig lagom till julen bara. Det är ju ca 1½ vecka kvar så om vi blir sjuka så ska vi väl hinna bli friska igen hoppas jag...


Nu ska jag försöka få i mig lite frukost tänkte jag. Det kanske är dax när klockan är över 11... Ha de så gott mina vänner! Trevlig lucia :)

Av Heidi Månsson - 8 december 2010 20:30

Puuuu så skönt. Problemen som var natten mellan söndag-måndag är borta! Linneas tand har brytit igenom så nu har hon inte alls så där ont som hon hade då. Visst - det är ju inte sista tanden hon ska få direkt så det kommer säkerligen bli problem fler gånger men för nu är det över iaf. Vi hoppas att de resterande tänderna får komma utan så mycket lidande, *tumhållning* :)

Upptäckte att det måste införskaffas mer alvedon. Alltid bra att ha hemma!


Idag har jag märkt en hel del av Linneas kläder men det återstår rätt så mycket. Orkade inte ta mer idag, har ju cirka en månad på mig innan det är dax för dagis så jag ska väl hinna med det hoppas jag :o)

Visst är det märkligt hur det kan skilja så enormt mycket på märken och storlekar på barnkläder? En tunn långärmad tröja som jag skulle ta på henne idag var för liten och den är i strl 86. Fick ta en annan och den var lite mer lagom men inte jättestor den heller. Sen smutsade hon ner sig så pass mycket så det var dax att byta igen. Då hittade jag en tröja som det stod 92 i, den var lagom... Hmm. Märkte upp alla byxorna och hittade ett par jeans i strl 86 som såg ut som om det var ett par 98:or. Jämförde då med ett par 98:or och dom var lika stora. Knasigt!


När det gäller barnkläder - jag tycker verkligen att det är jätteroligt att plocka fram det som finns i gömmorna här :)) Vi har ju den turen att mot en liten summa pengar så får vi "ärva" flera flyttkartonger med kläder utav en kompis. Hennes dotter är ca 3 år och är född i början av augusti så det är inte alltid som kläderna passar när det gäller säsong och så men det allra mesta kan vi använda. Min kompis Tuija är dessutom vääääldigt noggrann med att sköta om kläder och saker så det är väldigt fina kläder och saker som vi får därifrån. Vi har dessutom väldigt lika smak :) Det allra bästa är att vi båda äääääälskar Bamsekläderna!! Det kan liksom inte bli bättre :=) 

Nu ska jag bara se till att bli av med lite också. Har en hel del kläder i alla möjliga storlekar eftersom jag har avlagda kläder från de två stora barnen med. Det blir en hel del kartonger som står här och väntar. Orkar inte sätta ut alla kläder på Tradera heller, det ska ju fotograferas och grejjas. Ett himmla mäckel känns det som. Jag har två stycken som brukar komma och hämta med sig lite men dom tar ju inte allt, hehe. Ska nog sätta upp nån lapp på BVC/öppna förskolan kanske...


I måndags var jag på körskolan. Gick sådär kan jag väl säga. Jag var ju så pass trött så inte blev det mycket gjort inte. Men men, jag kom iaf dit, jag försökte plugga. Sen att jag somnade till typ fem gånger vid datorn...det är väl inget som hör till saken eller? Hehe. Skulle plugga på skyltarna...det var inte mycket som fastnade i huvudet. Jag hade tänkt att varannan dag är väl lagom att plugga på körkortet. Då får det man pluggar på en chans att sjunka in också :=)


I morgon ska vi till Älmhult - Ikea. Jiiiihaaa!  Äntligen ska jag få hem en bokhylla till Linneas rum :=))


Nehe nu är det snart dax för att bänka sig framför tv:n. Det är ju Greys Anatomi ikväll :))  Ha de så gott! Höres. Kram.

Av Heidi Månsson - 6 december 2010 23:30

Att få tänder kan vara otroligt jobbigt. Både för den som måste stå ut med kliandet i tandköttet, frustrationen över att inte kunna göra nått åt det osv och sen för dom som står brevid och ser på, försöker trösta men lyckas inte osv. Alvedon är bra men det funkar inte alltid mot allt och det tar tid innan det ger effekt. Det fick vi erfara under natten som gick! Det var en jobbig natt. Vi försökte med att kyla ner napparna lite, vi gav Linnea Alvedon, vi gungade, vi vyssjade, vi tröstade. Efter mycket lång tid (tror det rörde sig om ca 2 timmar) somnade hon om. Då var det 1½ timme kvar tills jag skulle kliva upp. Jiiiiihaaa vad jag var pigg...eller inte...

Jag förstår dock att Linnea har ont. Den tand som är på väg ut nu sitter rätt så långt in i munnen så det är inte en framtand. Tycker att det är lite märkligt för hon har ju två tänder mitt fram där nere och två tänder mitt fram där uppe men sen har det tagit ett skutt och så kommer en av "hörntänderna". Ja ja det visar sig väl hur detta blir. Tycker bara så synd om henne när hon ska behöva ha så ont. Hoppas att det går över snart.


Linnea har nu växt ur alla bodysar, tröjor, tunikor och klänningar som hon har haft i strl 80. Har bytt ut alla dom mot strl 86. Himmlans smidigt att bara gå å hämta en flyttkartong fylld med fina kläder - sorterade och klara, bara till att välja och vraka :))

Som vanligt så lär det ju dröjja ett litet tag till innan Linnea byter upp sig i byxorna så dom ligger kvar ett tag till i kartongen. Måste dock gå igenom allt och märka alltihopa för om ca en månad börjar våran tös på dagis ju. Märkpenna har jag redan, alltid redo! :=)  Det blir en del att märka bara för det är ju alla kläder och ytterkläder och smågrejjer som vantar, mössor, strumpor, nappar... Ja då vet ni ju vad jag gör då jag inte uppdaterar min blogg på ett par dagar ;)


Idag var jag på körskolan. Lite teori stod på schemat men jag fick inte så mycket gjort. Det gick mest runt i skallen på mig. Bättre lycka i morgon :)  Denna gången tänker jag iaf inte ge upp! Nu har JAG bestämt mig för att jag ska ha det där körkortet. Förut så har det liksom inte riktigt varit mitt eget beslut utan mer en förväntan från andra att det ska fixas. Jag har haft en mental spärr i många år också men nu kan jag inte gömma mig bakom den längre. Det är nu det gäller att jag tar tag i mitt liv, mitt förflutna ska inte få bestämma över min framtid! Dax att ta kontroll över mitt liv igen :)  Låter kanske konstigt eller nått men det är egentligen rätt enkelt - jag har skyllt ifrån mig på saker som jag inte har haft rätt att skylla ifrån mig på, jag har vaknat upp nu. I´m back in business!


Längtar tills på lördag för då ska vi med 99% säkerhet äntligen få komma iväg och gå på bio med våra två stora barn :)  Linnea får vara här med sin "mormor" och "morfar" och vi kan få ha lite mysigt med de två stora barnen. Vi ska se Harry Potter och Dödsrelikerna - läääääängtar!!

På tal om film så har Fredrik och jag sett en hel del filmer på sistone. En del rätt så nya och en del lite äldre. Kan rekomendera Knight & Day (Tom Cruise är med), Leap Year, Familjen Jones, Date Night och Ca$h. Sen fanns det några filmer som var helt ok - Valentines Day, Det Perfekta Livet och så Tooth Fairy (familjefilm - såååå söt och lite budskap). Jag rekomenderar dock inte filmerna: The invention of lying (kräk vad dålig de va) och så Inception (jag somnade efter 10 min...).

Hoppas att ni får en trevlig filmstund om ni ser på nån som jag har rekomenderat :o)


Nej nu är det nog dax att gå å sova. Tänk om det blir en till jobbig natt. Usch. Håll tummarna nu!! Kram på er.

Av Heidi Månsson - 3 december 2010 22:15

Jag är expert på att skjuta upp saker. Speciellt dom tråkiga men mest nödvändiga... Jag är totalt hopplös. En sak har jag skjutit upp i alldeles för många år nu men nu är det dax. NU ska jag fixa den där jobbiga nedrans papperslappen. På måndag börjar allvaret! Snälla var med mig i detta, stötta mig, krama mig fastän jag gnäller, ha förståelse för att detta är aaaasjobbigt för mig, tänk på mig :)  Med lite support så ska nog detta gå vägen. Jag måste klara det, för min egen skull men också för min familjs skull.


Idag var jag på utvecklingssamtal med Robin. Hans fröken Pernilla var väldigt positiv till Robin och hans skolgång. Skönt att höra. Hade iofs inte trott något annat heller men det är ändå skönt att få det bekräftat :=)


Snart fyller våran största tös år. Dax att planera för kalas. Det är ju bara tre veckor kvar till jul och så ska vi ha kalasfirande mitt i allt ihopa, kunde hon inte valt att födas liiiite tidigare på året iaf? ;)  Nej då, ett kalas till ska vi nog hinna med. Hon blir ju 11 år, stora tjejen! Klart det ska firas.


Nu - åter till Idol. Utröstning... Kram på er!

Av Heidi Månsson - 2 december 2010 17:45

Igår var jag, Fredrik och Linnea på studiebesök. Vi besökte nämligen förskolan som Linnea ska börja på i Januari. Förskolan heter Kärnhuset och avdelningen heter Fjärilen. Vi fick ett väldigt bra intryck av all personal och Linnea verkade inte ha några problem med att komma in i gänget :)  Den 17/1 2011 börjar inskolningen. Det är väldigt blandade känslor just nu kan jag ju säga... Det ska bli jätteskönt på ett sätt att få lite barnfri tid på dagarna, kunna disponera den som man vill när det gäller jobbsök eller plock i hemmet osv. På ett annat sätt känns det konstigt att våran lilla tös är så stor... Kan vi inte vara hemma lite till? Hon kan väl börja i Augusti ist? Men det är ju så att jag hoppas på att få ett jobb väldigt snart och då är det ju skönt om Linnea är inne i dagissvängen så att vi slipper kasta in henne sen. Ja det ska nog bli bra det här *övertygar mig själv* :=)


Nu har det kommit upp lite ljusstakar i fönstrena här och lite julgardiner är uppsatta, några tomtar är utplacerade. Linnea tycker att det är jättekul att titta på tomtarna och hon vill gärna ta dom hon når. Det allra bästa är om hon vid ett obevakat ögonblick får sno en tomte och sen ge den till oss och vi säger tack...hehe hon har helt klart missuppfattat "tack/varsågod-leken". Det är bara så att hon är så söt så att hälften vore nog :o)


Nej nu är det dax för kvällsmat. Ses. Kram!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards