Alla inlägg under november 2011

Av Heidi Månsson - 16 november 2011 21:09

Hur en artist vara så fullkomligt underbart bra, helt lysande och så självklar. Ett geni, beundransvärd, fantastisk osv. I EN enda låt?! Jag kan inte släppa låten "Från och med du" med Oskar Linnros. Den är bara så amazing. Men det är nog bara den låten som jag tycker att han har gjort bra. Alla de andra som jag har lyssnat på är ju inte någe vidare alls... Det kanske är jag som inte förstår mig på hans musik, jag vet inte. Mycket möjligt. Men denna låten sitter som klister i hjärnan på mig. Den borde vara uttjatad men nix. Går och nynnar och älskar hans röst, hans betoning på orden, lyssnar på den genialt skrivna texten, smakar på orden. Jag är kär...

Av Heidi Månsson - 16 november 2011 10:15

Jag måste ju börja med de mindre roliga nyheterna då. Jag fick avslag på en jobbansökan igår. Det var inte mitt drömjobb men jag blev ändå besviken för ett jobb är ett jobb och det betyder en inkomst. Jag tycker dock att företaget i fråga verkligen visade sin seriositet igår. Jag fick ett sms och det var inte ens undertecknat med något namn utan bara företagets namn. Ja menar - ringer man inte och berättar sådant? Och om man nu inte vill/kan/eller what ever the reason is så kan man väl ändå skriva sitt namn efter beskedet? Lite personligt kan man ju ändå försöka göra det eller är jag ute och cyklar? Det kändes verkligen som att man inte var värd två sekunder av denne persons liv. Ja ja det är väl bara till att borsta bort dammet från axlarna, resa sig och vandra vidare mot nya mål. Bättre lycka nästa gång!


Fick ett trevligt telefonsamtal vid 9-tiden iaf. Jag har kommit in på omvårdnadsprogrammet på FlexVux :=)) Detta betyder att jag har en reservplan. Om jag inte har fått ett jobb innan januari så börjar jag plugga. Nu är det liksom dax att ta tag i sitt liv och försöka påverka inför framtiden så att den ser ljusare ut. Kan jag inte få ett jobb utan körkort så får jag ju skaffa mig det (och där är jag ju verkligen på god väg!!) och kan jag inte skaffa mig ett jobb utan utbildning så får jag väl fixa det då. Jag som aldrig har varit en plugghäst ser VERKLIGEN fram emot att få börja. Nu jäklar! Se upp för här kommer Heidi :)


I morse var det -3,5°C här. Brrr... Funderade på om jag skulle ta och bädda ner mig i soffan med fleceefilten och sätta på en film eller nått. Mår inte riktigt hundra idag. Ont i halsen, ont i bihålorna, lite snorig och allmänt uschig. Har inte tid att bli sjuk nu för i morgon har jag ett viktigt möte att gå på, på fredag ska jag göra halkbanan, i helgen ska vi förhoppningsvis övningsköra med en manuellt växlad bil, på söndag ska vi dessutom till Hasse & Lotta och sen nästa vecka är det ju ännu mera viktiga saker att göra. Nej jag får nog kurera mig lite idag och ladda batterierna.


Innan jag avslutar så måste jag ju bara dela med mig av lite bilder. Blandad kompott så håll till godo :=)


     

Fotograferade våran stora fina ros i söndags och tycker själv att jag fick till en riktigt bra bild. Lite kul att experimentera sen med lite olika nyanser av svart-vitt.


   

Här kan vi snacka spindelnät... Lite läskigt faktiskt...


Nej nu ger jag mig för idag. Ha de gott. Kram!!

Av Heidi Månsson - 15 november 2011 09:07

Dagarna stämmer inte riktigt för mig, när det är måndag så har jag tisdag och idag känns det som onsdag. Kan det vara så att jag har en undermedveten önskan om att tiden ska gå lite fortare så att det blir fredag? Jag kan ju säga att så som det känns nu så vill jag INTE ha fredag. Jag är ju supernervös och det känns som om jag inte är redo för halkbanan ännu... Gaaaaaaah! Å nästa vecka...hjälp... Då smäller det rejält ju. Har uppkörning och teoriprov då. Usch å fy - kan inte någon spola förbi dom dagarna och sen bara säga att jag har klarat allt så körkortet är mitt! Hehe. Nej nu är det dax att köra sista rycket med teori dom här kommande dagarna så att det sitter som ett smäck sen.


Hörs kanske mer senare. Puss på er!   

Av Heidi Månsson - 14 november 2011 13:00

Jag vet att jag länge har lovat bilder men NU så är det inte längre bara som jag säger utan här kommer det faktiskt äntligen lite foton :=)


         

Bilderna är från i torsdags då Linnea fyllde 2 år. Först blev lite sång och  på sängen och sedan testade hon att lägga ett knopp-pussel som hon fick av oss :)  Mammas söta lilla prinsessa!

Eftersom hon fick en oplanerad och icke välkommen present i form av förkylning så fick det bli en rätt så lugn dag. Jag hade ju planerat ett besök på öppnis men det sket sig. Linnea fick dock följa med storasyster till stallet på kvällen och då var hon glad. När Linnea sedan fick sitta lite på hästryggen så var ju lyckan total !! Ska hon bli lika hästtokig som sin storasyster månne tro??    


I fredags var det mest bak och städ inför kalas som gällde. Han dock klart med allt som gick att förbereda så vi kunde ta det lite lugnt på lördagsmorgonen och ändå hinna klart tills kalaset. Inte likt oss, hehe.


Dom som kom till kalaset på lördagen var Ulla & Knut, Hasse & Lotta, Carin & Bengt och Monica & Patrik. Vi bjöd på spindelkakor, gravstenstårta och sist men inte minst så fanns det häxblod att dricka. Den bestod av röd dricka med lite isbitar med spindlar i och så flöt det omkring lite ögon...

Utöver den läskiga halloween-fikan så hade Fredrik bakat kanelbullar och havreflarn plus att Carin hade med sig två stora kakor (tror dom heter ambrosiakaka eller nått sånt). Felicia och Robin hjälpte till att dekorera bordet med svart duk, ljus i form av pumpor och svarta + oranga ljus, spindlar som klättrade lite här och där osv. Creeeeepy....


Linnea hade lite svårt att förstå att alla paket inte var hennes men jag tycker att det gick riktigt bra ändå. För att vara "bara" 2 år så hänger hon med på väldigt mycket som man säger till henne. Hon blev mycket nöjd med sina paket och har läst böckerna många gånger, lekt en hel del med matstolen till dockan och gosedjurslammet som hon fick blev en klar favorit bland gosedjuren :)) Hon fick även pengar så att vi kan köpa nått hon vill ha eller behöver. Det är kanon med pengar och presentkort också så att man kan välja själv ibland. Väntar nog tills alla paket är utdelade och till och med tills efter julen med att shoppa nått för det dröjjer inte länge förrän julen är här och man vet ju inte vad hon kommer få i julklapp.

I fredags kom det ett paket på posten också och det var från Jenny, Mogge och Hannes uppe i Sundsvall. Linnea fick en "titta-lyssna-läs-bok" med My little pony och så fick hon play-doh-lera. Leran var nog roligast just nu för den har hon inte släppt ifrån sig frivilligt direkt... hehe. Inte så svårt att göra en två-åring lycklig! :)



     

Senaste bilderna på våran vovve Izzie. Visst har hon blivit stor?! Jämför med dessa bilder som är tagna samma dag som vi hämtade hem henne...


     

Izzie fyller ett år den 27/11 så då ska hon få nått extra gott för att fira lite :)


 Nehepp, dax att rusa. Ska på utveckligssamtal. Höres. Kram!

Av Heidi Månsson - 11 november 2011 13:28

I morgon är det kalas här hemma. Vi bestämde för ett tag sedan att slå ihop Robins, Linneas, mitt och Felicias kalas till ett enda stort höstkalas med lite halloween-tema. Vi blir inte så många för det var några stycken som inte kunde komma så det blir ingen utklädning och sådant men lite läskiga dekorationer och lite läskig fika ska vi ha. Jag och Fredrik håller faktiskt på å baka just nu så jag ska gå och fortsätta med mina kakor som har jäst färdigt. Hörs kanske mer i kväll.


Kram på er!

Av Heidi Månsson - 10 november 2011 09:12

För två år sedan så var jag och Fredrik på BB i Kristianstad. Vi höll en liten nyfödd Linnea i famnen och undrade hur tusan vi kunde få ett till underbart mirakel. Nu har vi tre underbara barn och den minsta fyller idag 2 år :=))  Grattis min underbara söta goa mysiga Linnea!! Hoppas att din födelsedag blir bra trots förkylningen som behagade dyka på dig idag. Puss! Mamma älskar dig. Glöm aldrig det!!

Av Heidi Månsson - 9 november 2011 21:15

Idag var jag och Linnea på öppnis. Vi busade loss med Therese & Alve och Jennie, Linnea & Linus :=) Det är väldigt trevligt med öppna förskolan tycker jag. Både Linnea och jag får ut nått av det så det känns väldigt bra att gå dit då. Idag pratade jag en hel del med några andra föräldrar och det är alltid kul att lära känna lite nytt folk. Roligt att se lite fler pappor där också :)


Fredrik har fått ett nytt jobb!! Han var ju på intervju idag och lite senare på eftermiddagen/kvällen så ringde dom och sa att han ska få komma på tisdag och skriva på anställningsavtalet :)) Då var det bara jag kvar och just nu ser det rätt så ljust ut tycker jag. Vi får väl se var det nappar! Lova att hålla tummarna för mig bara :o)


I morgon ska vi väcka Linnea med paket och sång är det tänkt. Sen om Linnea hinner kliva upp innan vi hade tänkt vet man ju aldrig... Men då får vi väl överraska henne på nått annat sätt så det löser sig väl. Nu har vi slagit in hennes paket och så ska vi blåsa upp lite ballonger. Hennes kalas blir ju dock på lördag. Alla släktingar kunde dock inte komma då så det får bli lite mera firande när dom kan.


Nu ska jag gå å se på greys anatomi med min man. Puss å kram!!

Av Heidi Månsson - 8 november 2011 23:00

Ja då var denna dagen snart över. Klockan är rätt mycket och jag borde ligga och sova redan eller åtminstone ha huvudet placerat på kudden men jag känner att jag är inte riktigt klar för kvällen än. Jag var bara tvungen att blogga lite och fejsbooka lite och kolla mailen... Datornörda med andra ord :)


Jag har varit på en anställningsintervju idag. Tror att det gick bra men man vet ju liksom aldrig. Ska få svar i nästa vecka. Håll tummarna för mig nu - pliiiiis.

Fick ett väldigt trevligt mail igår. Ett annat jobb som jag sökt som jag fick en första rapport ifrån. Annonsen som dom hade ute på arbetsfömedlingens hemsida hade dom fått plocka bort efter tre dagar då det blev 500 sökanden... När mailet skickades så skulle dom börja sålla ut vilka som skulle få komma på intervju och jag fanns fortfarande kvar bland de som dom är intresserade av!! Håll tummarna för mig nu - pliiiiis :=)


Fredrik ska på intervju i morgon. Ett jobb som bara varar i tre veckor som det ser ut just nu men man vet ju aldrig - det kan ju alltid leda till mer. Håll tummarna för honom med!


I morgon tänkte jag ta med mig Linnea till öppnis på Fam hus. Vi ska träffa Jennie, Linnea och Linus där. Eventuellt skulle Therese och Alve också komma.

En stor nackdel med att man ska vara på öppnis redan kl 9 är att jag måste kliva upp så tidigt för att hinna. Ska bli skönt sen med körkortet, missar man bussen så kan man ta bilen men jag tänker faktiskt försöka åka mer buss än bil då det inte är gratis med bensin och andra omkostnader.


Linnea fyller ju år på torsdag och en sak slog mig förut idag. Jag har skrivit en önskelista till henne men jag har ju inte gjort någon egen. Jag fyller ju faktiskt år denna månad jag också. Så här kommer en liten lista. Den kanske är tråkig men det är iaf vad jag önskar mig... :)


Presentkort på bio.

Presentkort på Ikea.

Presentkort på Lindex, H&M och Kappahl.

Presentkort på CD-ON.

Presentkort på El-giganten (behöver ny dator)

En liten och lätt och smidig digitalkamera som kan få plats i fickan och därför kunna hänga med överallt. Det kan inte min stora klumpiga sak som iofs är väldigt bra men inte så portabel...

Nytt tangenbord. Mitt e pajj...


Tror att det var det som jag kan komma på just nu. Nu tänker jag gå å sova. Kram på er. Natti natti.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards