Direktlänk till inlägg 30 december 2011

I´m back.

Av Heidi Månsson - 30 december 2011 22:30

Jo men det blev ju precis så som jag skrev innan jul - jag tappade totalt bort tiden som jag skulle lägga på min blogg. Nåja, det är väl inte direkt någon som lidit för det men nu är jag iaf här. Ska försöka återge vad som hänt sedan sist.


Vi fick åka in med Linnea igen till Vänhem Vårdcentral för att komplettera medicinen som hon fick. Clarityn hjälpte ju sådär så hon fick Betapred ist. Den tog bättre så på julafton var nässelfebern nästan nästan helt borta. Bara den som visste att hon hade det kunde se utslagen. Skönt att det verkar vara över för hennes del den här gången. Ska nog boka in ett pricktest på henne ändå för att se så att det verkligen är penicillinet som gav utslag på henne.


22/12. Terminsavslutning i skolan och barnens jullov började. Mysigt! Dessutom så kom Robins faster Lena på besök så vi fick njuta av hennes sällskap en extra dag över julen :)


23/12. Här snackar vi full rulle heeeeeeeeeeeeeeeela dagen!! På eftermiddan dagen innan ringde dom från Vänhem VC och ville att vi skulle komma in igen på morgonen den 23:dje. Dom har ju upptäckt att Linnea har ett blåsljud på hjärtat så dom vill kolla upp det lite närmare. Då var det ju så att för att vi ska kunna få en remiss till det ultraljudet så ville dom lyssna på henne när hon var frisk eller åtminstone feberfri. Ja jo ok - feberfri var hon ju till och från men frisk vette tusan. Nåväl vi skulle helst vara på Vänhem mellan 08:00-09:00 och ju tidigare desto bättre. Kul början på dagen innan julafton och gäster i huset å allt... hmm. Inte vad vi hade planerat.

Hos doktorn gick det hyffsat fort. Han lyssnade och tyckte att det fanns anledning att kolla upp det vidare. Känner mig dock vääääääääääldigt lugn måste jag säga för hade det varit nått allvarligare bekymmer så hade hon inte mått så pass bra som hon gör, växt som hon gjort osv. Hon har ju dock varit sjuk rätt mycket så det kan ju ha sin förklaring då men å andra sidan så finns det gott om barn som är sjuka ofta utan att det finns någon egentlig anledning till det.


Vi gjorde sista handlingen inför jul när det gäller både mat och klappar. Puuu, inte alls någon annan som försökte sig på den där sista ruschen... Parkering på Maxi? Kaos? Nääää då...


Carin och Bengt kom vid 16-tiden. Lite snabb fika/lunch eller vad man nu vill kalla det. Vid 18-tiden kom tomten hem till oss :)) Vi hade ju Felicia här och eftersom hon inte skulle fira hela julafton hos oss så beslöt vi oss för att ha Lilla julafton dagen innan. Tomten kom och Linnea var väl den som tyckte det var roligast. Oj vad hon blev alldeles till sig!! För varje paket som tomten tog upp så sa hon "-Tack snälla tomten, det var snällt, jättesnällt". Och för varje gång som hon fick ett nytt paket så ökade antalet "snälla" som hon sa i samma mening :) Såååå gulligt. Dessutom var det inte alls så att hon skulle roffa åt sig alla paketen själv utan Linnea hjälpte gärna tomten att dela ut till de andra med. Sååååå mysigt!!

På kvällen åt vi julpizza som Fredrik och Felicia bakade. Gott! Ibland blir man verkligen bortskämd med två kockar i familjen ;)


24/12. Julafton!! Vi tittade på Kalle Anka och for sedan ut med finkläderna på till Hannah, Andreas och lille Nils. Där blev det mycket god julmat, tomten kom och delade ut klappar och sedan spelade vi julklappsleken (en utav alla varianter som finns). Det var verkligen superroligt och det blev en jättebra julafton. Kanon! Tack Hannah med familj och alla andra inblandade!!

Carin och Lena ville sedan till en midnattsmässa i Ljungdala kyrka och eftersom jag gärna körde lite bil så följde jag med. Det var mysigt å så, väldigt vackert, men jag tror inte att det var nått som jag kommer fortsätta vara med på.


Natten mellan den 24-25 så vaknade jag av att något kändes fel. Gick in på toa och kollade mig i spegeln och fick en smärre chock! Jag såg ut som om jag hade sprutat in alldeles för mycket Botox i läpparna för dom var rejält uppsvullna. Sen efter några minuter så var kinderna svullna, sen svullnade tungan, sen pannan, sen kom utslagen och sen började det klia i händerna och på fotsulorna. Ringde rådgivningen som har 1177 (finns en hemsida med som heter 1177.se) och frågade hur jag skulle göra för detta har hänt mig en gång tidigare så jag hade medicin hemma. Bara det att den var för gammal. Jag fick rådet att ta den för det kunde ju knappast bli så mycket värre och sen skulle jag ringa ambulans. AMBULANS! Det hade liksom inte slagit mig innan att det kunde ju bli bråttom detta. Inga problem med andningen än så länge men det kunde man ju inte veta. Ambulansen kom, dom gav mig medicin och tog olika tester på plats innan vi hoppade in och åkte upp till IVÖ-avdelningen på Hässleholms sjukhus. Jag blev inlagd för observation i ett par timmar. Dom tog EGK på mig, tog blodtrycket på mig var 15:onde minut och jag fick lite mera medicin. Efter morgonronden fick jag åka hem igen med lite mediciner på fickan. Dom skulle jag ta varje kväll i 5 dagars tid. Det har inte räckt med att bara ta dom på kvällen så jag har fått ta både morgon och kväll och det känns inte så bra. Vet inte hur länge detta ska fortsätta men varje morgon och kväll så har jag lite nässelfeberutslag, läpparna är svullna och inte bara läpparna utan hela ansiktet, fötterna sväller, det känns att nått är fel. Jag fick order om att boka pricktest för mig när vardagen är tillbaka i sitt normala jag igen... Lika bra att boka in Linneas och mitt samtidigt.

I övrigt var den 25 december väldigt lugn. Barnen lekte med sina julklappar och vi spelade lite sällskapsspel.


26/12. Carin, Bengt och Lena tog med sig Robin och for till Värnamo. Här hemma tog vi det lugnt.


27/12. Jag, Fredrik, Linnea och Izzie hoppade in i bilen och sen körde jag oss till Värnamo. Vi var framme vid 14-tiden och vid 15-tiden kom Ola + frun Pia + barnen Gabriel och Oskar dit. Ola är en kusin till Lena och Robins pappa Anders så Gabriel, Oskar och Robin är tremänningar eller nästkusiner som det åxå heter. Roligt att träffa dom också :=)


28/12. Fredrik och Bengt tog med sig Izzie ut till torpet. Dom kapade lite ved och slet där ute.

Linnea fick en kort tur till lekparken i blåst och regn sedan sov hon i vagnen i 2½ timme! Tror hon hade lite sömn att ta igen?!?

På eftermiddagen/kvällen tog jag och Linnea en tur bort till Tuija, Amanda och Niklas. Dom bor verkligen inte långt ifrån Carin och Bengt sedan dom flyttade till sitt hus men eftersom vi skulle hämta pappkassar med leksaker och kläder också så fick det bli bilen dit bort. Vi var där i ca 2 timmar och Linnea gillade läget :=) Oj vad hon busade loss med Amanda och hennes prylar.


29/12. Hélène, Dan, Freddie och Amelie kom på besök från Halmstad. Det var 1½ år sedan vi träffade dom sist så det var verkligen på tiden!! Det blev en heldag med mycket sällskapspel - precis som det ska vara :o)


30/12. Vi åkte hem från Värnamo vid 14-tiden. Äntligen hemma. Känns bra. Borta är verkligen jättemysigt ibland men hemma är ändå bäst!


I morgon är det nyårsafton och vi ska laga lite god mat och fira i lugn och ro med Lena. Vi var i Hästveda och införskaffade lite gott kött idag. Dom har nämligen lite specialare där. Man kan köpa, struts, vildsvin, anakonda, krokodil, kängurukött osv. Lite häftigt tycker jag. För våran del slutade det med att vi köpte zebra, gnu och strutskött :=))


Ja det blev ett långt blogginlägg detta och då har jag ändå inte skrivit någon sammanfattning av året eller så som sig bör. Ja det kanske hinns med ett inlägg i morgon också men en sak är iaf säker och det är att jag ser fram emot nästa år! Väldigt mycket! Jag tror att 2012 kommer bli väldigt bra.


Nu ska jag surfa runt lite innan läggdax. C U. Natti natti.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards