Alla inlägg under december 2011

Av Heidi Månsson - 11 december 2011 21:45

Jag vet inte riktigt hur man uppfattar världen och saker och ting när man är 2 år. Jag kommer inte ihåg vad jag själv tyckte om saker och ting när jag var liten och det finns kanske en anledning till att man inte kommer ihåg sådant. Jag vet inte. Men det måste ju nästan ligga någon tanke bakom det hela. Dock så är det ju så att barn är väldigt okomplicerade egentligen. Dom går fram till en unge och börjar leka om dom vill det. Dom måste inte spana in läget först, sen presentera sig, träffas lite smått ett par ggr innan dom börjar snacka lite mera, sen kanske dom efter ett tag börjar umgås lite tätare för att sedan kunna kalla sig kompisar. Nej små barn dom bara tar saker för vad det är och nöjer sig liksom med det. Vi vuxna borde kanske ta efter lite mer? Kanske inte när det gäller allt men en hel del... Tål att fundera på.


Linnea har en bok som hon tycker väldigt mycket om. Den heter "Vems byxor". När jag fick se den första gången så tänkte jag för mig själv att fy sjutton vad gräsligt tecknade bilder det var i den boken. Texten är dessutom slarvigt skriven med jätteful skrivstil så jag tyckte liksom inte alls om boken. Gullig och lite pedagogisk berättelse i den men den fick så många minus pga sitt utseende så jag bestämde mig för att den där boken gillade jag inte alls.

Linnea verkar dock gilla den och efter att ha läst den X antal gånger för henne så bryr jag mig inte så mycket om hur fult den är tecknad eller att den är skriven med en fruktansvärt ful handstil. Boken är charmig - punkt slut! Och min dotter gillar den :=))


I tisdags fick vi 30 ton grus levererat till våran garageuppfart. I torsdags kom Robins farmor och farfar (som också fungerar som Linneas låtsasmormor och låtsasmorfar) hit för att hjälpa till med att fylla igen jättehålet längs med baksidan vårat hus. I sommras grävde vi ju ut för att sedan dränera och fuktspärra hela baksidan. Nu äntligen var det dax att göra allt klart inför vintern och snöns ankomst. Nu har vi först fuktspärren, sen isolering och sen ett rätt tjockt lager med grus som täcker husgrunden. Det som återstår är att fylla upp med jord så att tomten på baksidan huset blir jämn och fin. Det är dock ingen panik alls med det så det måste vi inte ta förrän till våren om vi inte vill eller kan innan dess. Är marken frusen så är det ju rätt så svårt att skyffla tillbaka jorden som ligger i en rätt så hårt pressad hög i ena hörnet av tomten. Vi får väl se hur mycket vinter vi får här nere i Skåne. Som sagt så är iaf huset skyddat nu och det känns enormt skönt! Men jag trodde ju aldrig att vi skulle hinna skyffla bort 30 ton grus från garageuppfarten utan maskiners hjälp på 3-4 dagar... TACK alla som har hjälpt till på alla möjliga sätt !!


Jag ska nog ta min bok och vända några blad i den innan det är dax för att sova. I morgon börjar en ny vecka så vi får se vad som händer då. Kram kram i mängder! Sov gott.

Av Heidi Månsson - 7 december 2011 14:45

Min son som är 10 år nu har sett några av Narnia-filmerna, läst några av de böckerna, har sett alla Harry Potter-filmerna och har läst böckerna. Nu börjar han dras väldigt mycket mot Sagan Om Ringen. Just nu läser han boken Bilbo och vill väldigt gärna se första filmen i triologin. Jag vet inte om han är redo ännu så jag är lite avvaktande men det är ju spännande. Det är ju en helt ny värld som öppnar sig! Jag tycker att han ska läsa böckerna först och så får vi se sen om han klarar av det. Det är ju ändå åldersgräns på filmerna... Klurigt det där.

Robin läser väldigt mycket och väldigt gärna och det tycker jag är bra så det uppmuntrar jag gärna! Vi har det rätt så bra här i Sverige som bara kan gå in på ett bibliotek och få tillträde till vilka böcker vi vill. Tänk vilken service det är. Det är sådant som man lätt tar för självklart för det har ju alltid funnits där - ända sedan man var liten har man lånat böcker. Mmm som sagt - det är en helt ny värld som öppnar sig när man hittar böckernas värld. Speciellt Fantasy.


I morgon kommer Robins farmor och farfar hit och ska hjälpa oss med att skyffla grus :) Dock så innebär ett besök över hela helgen att vi måste handla hem lite mat så det står på schemat nu. Vi ska hämta Linnea på dagis om en timme typ och sen åker vi till mataffären och laddar kylskåpet fullt.


Idag har jag sökt lite jobb och städat lite här hemma. Så mycket annat hinner man inte så tjoff så är den dagen förbi.


Nej dax att städa lite till innan man får köra bil :)) Kram kram!

Av Heidi Månsson - 7 december 2011 09:44

Idag är jag less. Så fruktansvärt less. På typ allt. Å trött. Så grymt trött. Rastlös och energilös på en gång. Jag vet inte hur det går till men så är det. Skulle vilja hitta på nått roligt istället för att vara hemma och göra en massa tråkiga måsten. Jag lyssnar på lite musik på spotify och hoppas på att inspirationen kommer tillbaka.


Sorry för mitt negativa inlägg. Ses. Kram!

Av Heidi Månsson - 6 december 2011 15:30

Att ha körkort innebär ju frihet - så är det ju bara. Speciellt då om man har en bil tillgänglig så att det bara är att tuta och köra :=) Det farliga i det är ju att det kostar att köra runt hela tiden men nu såhär i början måste jag ju köra mycket också så att jag inte glömmer bort nått. Och kör jag inte på vintern för att det är risk för halka så kommer jag ju inte våga sen tror jag så det är ju bara att ge sig ut men man får ju vara lite extra försiktig naturligtvis.

Idag har jag faktiskt kört med en helt ny passangerare (har ju mest kört med familjen i bilen innan. Therese liftade en liten bit med mig idag och hon överlevde så hon kanske vågar åka med mig fler ggr nu då :))


Var på bibblan idag igen och den boken som jag hade reserverat hade inte kommit in när jag var där så jag lånade en annan. Orkade inte vänta. Kan ju inte vara boklös ju. När jag kom hem så fick jag sms om att den bok jag ville ha hade kommit in... SUCK! Hoppas att den som jag lånade nu är bra för annars blir jag lite sur (eller näää det blir jag inte. Men ändå...)

Här kommer ett boktips : Utan ett ord som är skriven av Linwood Barclay. Den är grymt bra! Om ni vill läsa en bok som griper tag i en från första sidan och sen är så där spännande så att man inte kan sluta läsa så läs den.


Här kommer en bild på våran garageuppfart om ni vill se hur det ser ut:


 


Nu ska jag hämta min lilla tös på dagis. Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll. Kram!  




Av Heidi Månsson - 5 december 2011 21:00

Nä nä det var inte min vikt som rubriken syftade på ;)  Att jag skrev aj aj i rubriken beror på att det är nog så jag och Fredrik kommer att säga i morgon och de kommande dagarna...veckorna...eller hur lång tid det nu kommer att ta. Vi ska nämligen få 30 ton grus/singel hemfraktad och dumpad på vår garageuppfart i morgon. Den ska sedan skyfflas ner för hand (ja ja med hjälp av en och annan spade off course) i det stooooora hålet på baksidan huset. Vi lär ju ha lite ont i våra kroppar sen, hehe. Dom ska komma i morgon någon gång mellan 9-12 för att dumpa av gruset hos oss. Ojsan hoppsan - jag har nog glömt att säga att jag måste resa bort en vecka eller två ;)  Skyffla grus? Nej tack. Jag kör! Haha. Kan man inte säga så? Ja men vadå jag måste ju ut och köra väldigt mycket så att jag inte glömmer bort hur man gör nu ju ;)


På tal om att köra - i morgon ska jag hämta ut mitt körkort!! Jag lämnar Linnea på dagis och sen ska jag köra vidare in till stan direkt och hämta ut mitt kort :=)  Vi måste ju ändå flytta på bilen så att den inte blir instängd eller överlastad med grus så då kan jag ju offra mig och köra med den lite åxå. Hihi.


Idag kom det lite snö här nere i SKåne. Mysigt! Det var inte ens så mycket så att det täcker marken och den lär ju inte ligga kvar speciellt länge men bättre än inget! Längtar tills vi kan åka pulka med barnen. Det är mysigt det.


Nej nu ska jag nog läsa lite mer i den spännande boken. Kram och god natt!

Av Heidi Månsson - 5 december 2011 12:30

En utav de bästa sakerna med december och uppladningen inför julen och allt vad den innebär måste ju ändå vara att man får äta pepparkakor och dricka mjölk till utan att någon tycker att man är konstig. Ja alltså inte för att man dricker mjölk till kakorna utan för att pepparkakor är ju just något man äter juletid. Jag skulle ha svårt för att ställa mig och baka pepparkakor till midsommar och tycka att det kändes bra liksom. Men pepparkakor och mjölk är gott ihop!!


Sitter och avnjuter de sist nämnda samtidigt som jag surfar runt lite efter fler jobb att söka. Har lämnat in några ansökningar nu på morgonen/förmiddan och har två till iaf som jag ska skicka in. Det tar tid att påta ihop en annsökan även om man har mallar att använda och inte måste skriva allt från början varje gång. Det tar alltid längre tid än vad jag tror att det ska ta. Jag brukar inte vara tidsoptimisst men i detta läget verkar jag vara det.

Det allra bästa är om jag kunde hitta ett jobb som var på typ halvtid så att jag kanske ändå kunde plugga till usk. Jag tror att det hade varit bra för mig och min familj och vår framtid. Jag känner på mig att detta med usk kan leda till nått bra sen. Vill verkligen plugga... 


Linnea har tomte-mani. Vi kan inte åka till Maxi och handla utan att det ska ta väääääldigt lång tid och hon vill krama varenda liten tomte som finns i butiken (för er som inte har lagt märke till dom eller haft så lite fritid att ni bestämt er för att räkna dom så kan jag informera er om att den är en hel del... Det ska kramas och gosas och pussas och visst är det härligt så jag ska inte klaga för mycket :) Hon är ju tillgiven våran lilla tös - något annat kan man ju inte säga.

Nu har hon börjat fråga mycket. Linnea tar fram en bok, bläddrar, pekar och frågar. Det roliga är att ibland får hon för sig att hon ska busa med oss. Fastän hon mycket väl vet vad en sak är för något och vad saken heter så ska hon liksom låtsas med världens plirigaste ögon och klurigaste min i ansiktet att hon inte vet. Kan låta ungefär såhär :

Linna - Ä de?

Jag - Ett äpple.

Linnea - Ä de?

Jag - Ett äpple.

Linnea - Päron?!

Jag - Nej det är ett äpple.

Linnea - Nejje. Päron.  

Jag - Nej tokfia. Det där är ett äpple!

Linnea - Jahaaaa. Päron.

Sen kommer världens mest gurglande skratt och så plirar hon på mig och ser så där underbart sockersöt ut :))


Nu är min lilla paus slut. Dax att fortsätta vara flitig. Puss och kram och hoppas att ni får en bra början på veckan.

C U.   



Av Heidi Månsson - 4 december 2011 14:24

Jaha vem är det som är tjuven? Vem är det som länsar kylskåpet och skafferiet hela tiden? Varje gång vi handlar så köper vi mängder med mjölk och ändå är den hela tiden slut. Det måste vara ett hål i kylskåpet där alla mjölkpaket trillar ner eller så har vi en mjölktjuv här hemma. Hehe. Det kanske var samma tjuv som tog våra pepparkakor som vi bakade igår. Mjölk och pepparkakor är ju gott tillsammans - det vet ju alla :)  Vi fick ihop det till två plåtar med finfina pepparkakor igår och ändå är dom slut nu. Hur går det till? Ja jag har iaf iiiiiiiiiiinget med detta att göra. Nej nej. Så synd att jag måste åka och handla idag igen. Så synd om mig som måste köra bil idag igen ;) 


Idag har det mest varit en städ och plockdag. Lite tvättberg har åtgärdats och lite golv har dammsugits. Idag igen. Izzies fel alltihopa. Jag skulle inte stå ut med en långhårig hund som fäller så här mycket jämt. Jisses. När Izzie är inne i sin värsta fällningsperiod så tar det ju bara några timmar efter det att man har dammsugit så behövs det göras igen. När hon inte fäller så kan det iaf gå nån dag emellan omgångarna.


Idag är det andra advent. Jag har inte fått någon riktig julkänsla än. Den kanske kommer snart men just nu så har jag nog inte förstått att det faktiskt är december. Jag tycker att det känns som oktober. Kanske beror på det sura höstvädret. Jag längtar faktiskt efter snö nu. Jag vill åka pulka med Linnea :) Hoppas att det kommer lite lagom mycket snö som sen får ligga kvar till slutet på januari och sen kan den lugnt och fint försvinna. Vill definitivt inte ha nått slaskväder. Blääää. Våren kan göra sin entre tidigt i mars precis som den gjorde när vi precis hade flyttat till huset. Då satt jag och solade på altanen utan jacka eller tjocktröja i mars månad. Tar gärna en repris på det istället för de senaste två vintrarna då vi haft riktigt långrandiga vintrar och nästan helt hoppat över våren. Nej det gillas inte.


Nu ska jag gå ut med hunden och sen ska jag snart köra hem Filli till sin mamma. Om jag nu inte har glömt bort vägen...hehe ;) Vadå är det inte okej att kidnappa henne i några dagar till? Tycker inte att det räcker med fredag till söndag utan nu är det dax att utöka den här tiden lite så jag bara råååååkar köra fel och sen hem igen :))


Ha de gott nu goa vänner. Kram kram!

Av Heidi Månsson - 3 december 2011 23:45

Ja helst plötsligt så blev det många blogginlägg på en och samma dag men jag måste ju bara lägga ut dagens foto-omgång. VI har bakat pepparkakor med barnen och det förevigades ju såklart. För er som har lust att titta på våra söta barn så kommer här en omgång bilder. Men detta var sista inlägget för idag - lovar :=))

                       


Nej nu ska jag gå å sova sött. Ses i morgon och då är det andra advent. Ha de gött!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards