Alla inlägg under december 2011

Av Heidi Månsson - 3 december 2011 14:45

För exakt ett år sedan skrev jag om mitt eviga mörka moln och vet ni vad? Himlen är väldigt mycket ljusare nu :) Den är så ljus så fastän det är ett konstant grådis och regn nästan varje dag den där hösten (åtminstone nere i Skåne) så skiner solen på min klarblåa himmel ändå :=)) Jag har ju tagit körkort (om det nu är någon som har missat det...?) och idag var jag ute och körde    alldeles själv!! Jag hade hunden med mig men hon räknas inte i detta läget för det fanns ingen som kunde säga åt mig hur jag skulle göra utan jag fick fixa detta själv - och det gick alldeles utmärkt!! Jag är så glad  så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Hihi.


Jag började med att ta en tur ner till Hovdala och då var det inhägnet som lockade. Izzie fick rusa av sig lite energi och fastän det var superdåligt väder så hade vi väldigt trevligt. Sedan drog jag in till stan där bibblan var målet. Jag fick inte tag i den boken som jag hade siktat in mig på men det gör nog inte så mycket - den jag fick tag på är nog bra den med. Måste ju ha nått att läsa innan man somnar :)


På vägen hem handlade jag lite smått och gott på mataffären som tex pepparkaksdeg. Ja jag vet det är att fuska men det är ok att fuska med sådant tycker jag. När lillan har vaknat från sin hostiga middagslur så ska vi baka pepparkakor och jag hoppas att dom blir bra i år. Linnea bakade med dagis i tisdags och dom blev så bra så bra så jag har nog aldrig ätit godare (med full sanning!).


Igår var det ju idol och kommande fredag är det dax för final. Jag måste säga att jag är rätt nöjd med vilka som är kvar. Visst det fanns några till som jag hade kunnat se i final och det var inte såhär jag trodde att det skulle sluta när det var 10 kvar men det har ju varit måååååååååååååååånga duktiga i år. Och mååååååååååånga tjeje. Trodde ju inte att det skulle bli en kille och en tjej så bra jobbat Robin att kunna hänga i. För övrigt så är jag helt nöjd med att Robin är en av finalisterna. Amanda är bra men jag vet inte om jag är helsåld på henne direkt. Men det kan nog bli bra detta. Jag är väldigt besviken på att Molly åkte ut dock. Ja jag tror inte att hon kommer gå helt utan skivkontrakt heller. Vi får väl se. Ser fram emot fredagen iaf!


Nej nu ska jag röjja i köket så vi kan baka där sen. Puss & kram!!

Av Heidi Månsson - 3 december 2011 08:44

Linnea vaknade tidigt idag igen. Hon är väl som de flesta andra småbarn - har man vaknat så har man och vadå somna om? Vad är det för nått? Två aptrötta föräldrar turas om att få sovmorgon på helgerna så den ena får lördagen så tar den andra söndagen. Idag klev Fredrik upp med Linnea och sen helt plötsligt så kommer han tillbaka utan Lillan i släptåg. Då var båda storasyskonen tydligen vakna så dom tog hand om henne och satt och hade morgonmys i soffan :)  Såååå underbara syskon hon har våran lilla stumpa!! Fredrik och jag fick sova lite till men med jämna mellanrum så kom Linnea in i sovrummet och skulle snacka lite med oss. Bättre att få sova liiiiite mer än inget alls. Nu kl 08:35 fick jag ge mig och lät Fredrik ligga kvar för jag tror att han vann tävlingen om tröttast förälder (i denna familjen iaf). Han har ju dock jobbat i två veckors tid och klivit upp kl 6 varje morgon.


Nu ska vi morgonmysa lite mera men sen ska iaf jag duscha, klä på mig och sätta lite fart för jag vill ut och köra bil idag. Dessutom så måste jag ju till bibblan idag - min bok blev utläst igår så nu har jag ju ingenting att göra innan läggdax på kvällarna. Så kan jag ju inte ha det :=)


Hoppas att ni får en mysig lördag. Puss och kram!

Av Heidi Månsson - 2 december 2011 15:00

Jag tycker om att ha fint runt omkring mig och eftersom jag har en slarvig man, tre slarviga barn och en hund, ett hus med tre våningar och en väldigt krävande tomt så innebär det en hel del jobb (och självklart så är jag helt perfekt ;) haha - nej inte riktigt men jag är helt klart mest noggrann i denna familjen!). Eftersom vi rör oss mest på entreplan i huset och det är farliga trappor ned och upp för en liten våghalsig tvååring så har vi ju spärrat av med trappgrindar. Det är heller inte helt barnsäkrat där nere i gillestugan eller där uppe på vinden och gästrummet så det innebär ju att man går inte dit när man är själv hemma med Linnea om man inte absolut måste. Jag som då gärna dammsuger flera ggr i veckan för att jag inte står ut med grushögar i hallen, riskorn och brödsmulor i köket och stora tussar hundhår under fällningsperioderna har en hel del att göra om dagarna. Hur jag ska hinna med att hålla ett ok skick hemma när jag pluggar heltid eller jobbar heltid det vette tusan... Jag har lyckats med det en gång men då var det bara jag och Robin som bodde tillsammans och det är lite skillnad på en liten trea eller en medelstor kåk...


Tvååringar har en tendens till att sprida ett kaos runt omkring sig. Jag har som allmän rutin att Linneas rum ska "städas" varje kväll innan läggdax. Det innebär att alla leksaker ska tillbaka i sina lådor och sen in på rätt plats i hennes bokhylla/leksaksförvaringshylla. På morgonen hinner lillan knappt vakna förrän hon har hällt ut allt på golvet igen. Varför måste tvååringar ta tag i en leksaksback och vända den upp och ner?? Varför kan dom inte bara ta upp det som dom behöver just då?? Jag hade precis plockat ihop igen för att hon skulle sova middag och så går jag för att hämta nappen till henne. Pang! hör jag från Linneas rum. Går dit och tittar och då har hon slängt ut en plastback full med bilar över hela golvet... Suck!! Bara till att börja om från början.

Tur för Linnea att hon är så mysig söt och go så att man inte kan vara arg på henne någon längre stund ;)


Nu ska jag ta hand om min lilla tös för hon har vaknat igen. Stackarn hostar och hostar så att hon inte kan sova.

Hoppas att ni får en väldigt trevlig helg! Kram på er :)

Av Heidi Månsson - 1 december 2011 14:00

Hallojsan. Det är den första december idag om nu någon har missat det ;)  Det innebär att julkalendern börjar på tv och att barnen har en varsin chokladkalender att öppna. Ja jag vet det är väldigt fantasilöst med chokladkalender men det fanns inte tid, ork, lust eller pengar till att hålla på och köpa en massa småpryttlar och slå in det i små paket. Dessutom så har dom så grymt mycket med småprylar redan och jag märkte på Robin när han var liten att det liksom tog bort lite av den speciella känslan med paketöppning på julafton. Dessutom är ju choklad väldigt gott :))


Idag har jag och Linnea träffat Alve och Therese på kyrkans öppnis. Det var väldigt lite folk där idag och det var superskönt. Så fort vi gick hemifrån så började dock Linnea att snora och hosta och det blev bara värre och värre så när vi var på öppnis så hostade hon upp fikan som vi nyss hade intagit. Inte så kul...

Linnea har ju varit tre dagar på dagis så det är väl helt klart dax igen för en förkylning?! Det vore ju dumt om man får vara frisk resten av tiden innan jullovet?!


Jag skulle gå till postkontoret idag och hämta ut mitt körkort. Gissa vad som hände - jo dom har öppet mellan 07:00-10:00 och sen medan 15:00-18:00. Suck... Får åka in till stan i morgon igen.


Linnea somnade på bussen på väg hem och nu sover hon ute i vagnen. Det är skönt att ha en altan/terass (eller vad det nu heter ) som vi kan ställa vagnen på. Där står vagnen under tak och så är det lite mera vindskyddat så hon brukar sova gott där. Jag ska passa på att leta och söka lite mera jobb.


Ha de gott. Kram kram!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards