Alla inlägg under maj 2012

Av Heidi Månsson - 16 maj 2012 20:15

En bit läggs till en annan och vips så är pusslet klart. Bitar liksom faller på plats av sig själva just nu. Me like! :) 

Jag var på delegeringskurs idag och det gick superbra. Man får ju göra ett test i slutet för att se om man har uppfattat saker och ting korrekt och jag klarade testet! Känns bra. Inte för att det var speciellt svårt men det är väldigt viktigt. Inte så bra om en massa vårdtagare får fel mediciner eller fel dos osv... Nu ska jag bara ringa den ansvariga sjuksköterskan på mitt jobb och så ska hon godkänna mig så att jag får mitt delegeringsbeslut. Detta kommer jag kunna göra nästa vecka för då ska jag nämligen till jobbet på brevidgång. Yes! Jag blev lite otålig idag så när jag kom hem vid 16-17-tiden så ringde jag ner till jobbet för att höra om dom visste nått om schemat eller brevidgången. Fick då datum för brevidgången och nu hoppas jag att jag kan få schemat för sommaren när jag är på jobbet nästa vecka. Jag vill ju planera min tid och dagis och fritids vill ju veta barnens tider. Nå ja - jag får helt enkelt vänta lite till. Tids nog så kommer det väl. Jobbigt att vara otålig...hehe.


Nu ska det snart bli modevisning här hemma för Felicias kläder har kommit på posten idag. Den tösen har ju växt som det mest envisa ogräs så hon hade ju verkligen inte ett enda plagg som satt bra längre. Akut behov av lite kläder och en beställning på H&M gjordes. Får snart se om nått av det passar. Håll tummarna! :o)

Då är det bara Robin och Linnea som behöver lite shorts sen. Resten får vänta till senare i sommar eller tidiga hösten. Robin har ju inte heller stått still i växten direkt men det är inte riktigt lika akut med kläder till honom som det är till Felicia. En sak i taget - det var ju det där med prioriteringar.


Nu är långhelgen här :) Nice nice! Vi har lite lösa planer men vi får se vad det blir. Har inte riktigt spikat allt ännu.

Hoppas att ni får en trevlig helg allihopa. Synes! Puss & Kram.

Av Heidi Månsson - 16 maj 2012 12:15

Vi bär ju alla på en historia. Vi föds som en bok med tomma blad och för varje dag som går så fylls boken mer och mer med minnen av olika slag. Vi tror ofta att vi minns allt (eller det mesta) och att vi har stenkoll på saker och ting men så helt plötsligt så spelas en låt som får en att minnas något som man hade puttat undan. För det är ju så att alla minnen kan inte finnas tillhands hela tiden, det blir liksom fullt. Vi har det mest nödvändiga nära till hands men hjärnan skulle ju fullständigt koka över om vi inte fick sortera bort rätt så mycket.

Anledningen till att jag började skriva om detta är att jag är faschinerad över hjärnan och dess kapacitet och hur psyket fungerar. Hur vi människor fungerar. Hur en människa som har sett diverse hemskheter i krig, kanske har förlorat hela sin familj, kan överleva och på något sätt lyckas skapa sig ett liv. Hur en människa som har förlorat allt den äger och har i en Tsunami och sen ändå skapa sig en framtid och fortsätta ge av det lilla han/hon har. Jag är faschinerad över hur man kan få fram minnen genom att titta på en bild, lyssna på en låt, känna en doft, se en film, höra ett ord m.m

Satt här vid datorn och lyssnade på lite gamla godingar-låtar och insåg helt plötsligt att jag satt och log för mig själv. Trevliga minnen kom fram och sen kunde jag inte sluta utan spelade låt efter låt som hade med den perioden i mitt liv att göra. Trevliga minnen letar man ju gärna fram :)


Nej nu ska jag iväg på delegeringskurs. Synes. Kram och puss!

Av Heidi Månsson - 15 maj 2012 13:15

Redo? Då kör vi! Ja så säger Linnea rätt så ofta och det är så gulligt :) Samma sak om man slår sig lite så frågar hon om det gick bra :o)  Mammas lilla sötnöt!!

Linnea är inte bara förtjust i att titta på Dora-filmerna längre utan nu leker hon Dora också. När vi skulle gå till dagis i morse så rabblade hon hur vi skulle gå precis som dom gör i Dora-filmerna. Ner för backen, in på stigen och över bron. Bron var dessutom trasig som den ofta är i filmerna. Då skulle vi stanna och laga den med hjälp av rätt form på brädan som då ska i rätt hål. Bakom varenda buske fanns en Swiper och då skulle vi ropa "Swiper inte stjäla!" tre gånger. Ja jisses - var ska detta sluta? Hihi. Så länge hon är glad och det går att få henne till dagis utan tjat och bråk så är jag glad!! Då ställer jag gärna upp och leker Swiper, Dora eller apan Boot om det nu är vad hon vill :))  Faktum är att idag hade vi den perfekta dagislämningen. Hoppas på fler sådana framöver. Håll tummarna pliiiiiiis.


Har lunch just nu och ska ha min sista lektion vid 14-tiden. Direkt när jag slutar för dagen så ska jag bege mig till Robins skola och då är det dax för utvecklingssamtal. Är inte speciellt nervös för jag tror att det går bra för Robin i skolan.


Jag har ont i halsen och känner mig halvkass. Fattas väl bara att jag blir helkass lagom till långhelgen som kommer nu... Vi har ju rätt mycket att göra där hemma när det gäller att rensa rabatter och klippa gräset (IGEN!!) osv så jag hoppas att jag kan hålla mig frisk. Nåja den som lever får se. Typ.


Nej dax att runda av här nu. Puss och kram!

Av Heidi Månsson - 13 maj 2012 22:00

Oh my god vad jag är sleten nu. Har ju varit ensam hemma med Linnea och Robin i helgen. Robin har ju inte gjort mycket väsen av sig för han är ju bara med sina polare hela tiden men vi har ju en annan familjemedlem som har visat att hon existerar. Denna lilla madame som heter Linnea Erika Fredriksdotter Månsson har stulit all min tid och uppmärksamhet idag. Hon har klängt på mig och varit fullständigt beroende av att ha mamma vid sin sida de flesta av dagens sekunder. Åtminstone så känns det så! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för ju mer hon klänger desto mer hittar jag andra saker som jag bara måste göra just precis då, som dammsuga tex, eller diska eller vad det nu kan vara. Jag får krupp på den där mammigheten som hon har ibland. Sen vet jag att det hänger ihop så ju mer jag försöker komma undan genom att göra sådana där måste-saker desto mera klängig blir hon. För så lär det ju vara. Jag borde kunna allt det där nu eftersom jag har fått så höga betyg i psykologi - hehe - men ibland kan jag känna mig så otroligt bakom flötet. Ibland gör jag precis tvärtom mot vad det står i alla böcker och precis tvärtom mot vad man vet är rätt och fel. Det bara sker. Man hinner liksom inte tänka efter så bara ooops...så står man där...och vill ta tillbaka det man nyss sa eller inte sa, det man nyss gjorde eller inte gjorde. För det kan ju vara lika fel att låta bli att göra något som att göra något. Det beror ju på vad det är. En sak är iaf säker - jag går hellre undan än att gå för långt! Jag har mina begränsningar - jag kan bli skitarg och "ryta" till åt mina barn, absolut. Men jag skulle ALDRIG göra något för att skada dom. Ja jag kom in på detta för att jag har sett den där hemska videon som florerar på youtube och facebook. Uscha. Det är så otroligt vanligt med barnmisshandel av alla de slag och jag mår illa när jag ser något sådant. Jag orkade inte titta klart på hela videon. Jag förstår inte hur man kan göra så mot sina barn. Barnen som man ska skydda mot allt ont. Nej lite less på gnälliga och klängiga ungar eller frustrerade tonåringar och allt där mittemellan - det kan man bli - absolut. Men jag älskar alla mina barn över ALLT annat!! :=)


Jaha jag skulle ju bara berätta att Linnea hade varit lite klängig idag och så kom jag in på en massa annat, hehe. Jo Linnea väckte mig 06.10 och eftersom att jag inte kom i säng igår innan klockan var 01:00 och eftersom jag sen inte kunde somna innan klockan var 03:00 så var jag ju lagom pigg i morse när Linna då ruskade om mig och sa gomorron. Hon väckte mig ju med världens smile och det är svårt att inte bli smittad av den glädjen då :)

Dagen hade väl kunnat flyta på bättre iofs men hon behövde väl tanka trygghet så då fick det väl vara så då. Jag är psykiskt utmattad och ska gå och lägga mig tidigt - det vill säga att jag borde redan ligga i sängen och sussa sött men tidigt för mig är inte riktigt vad tidigt är för de flesta andra...hehe.


Go natt och sov gott mina vänner (och alla andra) :=) Ses. Puss och kram!

Av Heidi Månsson - 12 maj 2012 20:15

Ja det blev tomt hemma denna helgen. Min man tog med sig stora tösen Felicia och vovven Izzie, körde söderut till Hasse & Lotta, bytte bil till Hasses glassbil och for sen till Flyinge där det är en stor hästtävling i helgen. Där skulle dom sälja glass men dagens väder bjöd inte in till glassätande för inte en enda glass sålde dom. Stackarna. Det skulle dock bli bättre väder i morgon så dom sover över där nere i Lindbyvärn i natt för att återvända till Flyinge i morgon. Får hoppas på bättre lycka då!

När tre av sex familjemedlemmar försvinner så blir ju dock huset tomt och när då Robin också valde att fly fältet hem till en polare i förmiddags så fanns det ju inte någon anledning för mig och Linnea att stanna här hemma. Nej vi tog bussen in till stan och hälsade på Annelie, Feliks och Josephine :)  Linnea och Feliks busade loss och vi hade väldigt trevligt så tack för idag alla inblandade   .


Igår fick jag reda på att jag fick VG på provet i Medicinsk grundkurs och jag är suuuuupernöjd med det resultatet. Jag var dock bara tre poäng ifrån MVG och det känns rätt gött att veta att det kan fastna både det ena och det andra i denna trötta lilla hjärna. Jag tycker att kursen är rätt så svår för det är så mycket olika saker i människokroppen som vi måste ha koll på men tydligen så hade jag bättre koll än vad jag trodde. Känns otroligt bra måste jag säga!!


Vad har mer hänt sedan i onsdags? Jo i torsdags var vi på studiebesök i Ystad med skolan. Vi fick se hur det går till på ett vårdboende som jobbar lite i den antroposofiska andan. Det var inte speciellt spännande men visst förstod man att de som bor där har det nog bra mycket bättre än vad man har på ett vanligt vårdboende.


I går fick Linnea vara ledig från dagis (tror hon behöver rätt mycket ledig tid just nu). Efter en rätt så kämpig morgon med en liten tös som skulle göra precis tvärtom mot vad mamma önskade så kunde vi klä på oss och fara ner till Hovdala med Izzie. Jag hade bestämt träff där med Kikki och Sandra (som går i Flexgruppen i skolan) och deras hundar. Izzie fick busa loss rejält och hon kom väldigt bra överrens med de andra vovvsingarna så jag har en känsla av att det där inte var sista gången som dom fick träffas  . Linnea hade nog lika roligt hon för hon samlade stenar i jackfickan, kastade pinnar till hundarna, åt russin och sparkade lite boll   . Det var väldigt roligt att hon inte ledsnade efter tre minuter och ville hem. Det underlättar ju när alla trivs samtidigt och Linnea tyckte nog att det roligaste var när hundarna fick bada nere i Finjasjön. Hade hon fått för mig så hade hon nog också badat - fast kanske med kläderna på. Hon stod med stövlar och regnkläder på sig så nära vattenkanten som hon bara kunde (fick) och när hon kastade små pinnar till de plaskande fyrbenta så var det nära att hon klev ner i vattnet. Det blir bättre i sommar när Linnea också kan vara nere i vattnet så mycket hon vill.

Tack alla inblandade för en väldigt trevlig förmiddag nere vid Hovdala!!


Nej nu ska jag se om jag kan natta min lilla tös   . Hon är ju inte alltid så samarbetsvillig nu för tiden så vi får väl se hur det går. Hoppas att ni får en trevlig lördagskväll.   och kram.  

Av Heidi Månsson - 9 maj 2012 21:30

Idag hade vi datalektion med repetion inför provet som vi tydligen ska ha nästa vecka! Jag är glad att jag kunde gå på dagens lektion kan jag ju säga. Superglad! Jag har missat jättemånga lektioner då det har varit schemakrock med kursen Vård och Omsorg så då har jag prioriterat den kursen ist för datan. Det är ju ändå inte datorer som jag ska jobba med när jag är klar i skolan utan människor - tror jag behöver den andra kursen mera då... Att jag har missat x antal datalektioner visade ju sig rätt så snabbt eftersom vi skulle jobba med excel som jag inte kunde nånting om sedan innan. Jag satt som ett frågetecken när skulle försöka klara av att göra uppgifterna själv hemma istället. Så kom jag till dagens lektion och fick både den ena och den andra poletten att trilla ner. Ååååå det känns så underbart. Nu finns det ju en viss chans att jag kanske kan klara av att få godkänt på provet iaf! :))  Om jag hade vetat att det skulle bli så här mycket schemakrockar och så pass svårt att försöka reda ut det själv och ta ikapp för förlorad tid så hade jag aldrig bytt datagrupp. Jag ville vara duktig men det sket sig. Alla de andra kurserna har ju verkligen krävt mycket studietid också så datan blev lite bortprioriterad... Nu har jag dock chans att ta ikapp det sista för nu vet jag hur jag ska göra. Alltid en bra början!! :o)


Nu ska jag se om jag kan hitta min man igen. Han gick för att natta Linnea men jag tror att hon sover för läääänge sen. Vi måste ju se på Greys anatomi nu så vakey pakey (eller hur det stavas??).


Ses mina vänner! Go natt å sov gått sedan när det är dax. Kram!

Av Heidi Månsson - 9 maj 2012 11:45

Denna dagen går ju i slowmotion, usch vad drygt! Förlåt - jag är negativ rätt ofta känns det som, sorry. Har nog bara kommit in i en sväng just nu där det är mycket som känns negativt. Jag är lite kluven måste jag säga för det är jätteskönt att det har blivit lugnare tempo i skolan men samtidigt så har jag inte lika mycket att göra nu. Let´s face it - jag funkar nog som bäst när jag har mycket att göra (om det inte blir riktigt stressigt för då funkar jag inte lika bra...). Jag är en sådan där människa som funkar bäst när jag har 10.000 saker att göra och hela tiden har fullt upp för då gör jag 9999 saker. Är jag däremot hemma pga jag är arbetslös eller nått och bara "dagdriver", ja då kanske jag har 100 saker som ska göras å så gör jag bara 5. Ja men resten kan man ju skjuta på för då har man all tid i världen... Är det inte så?

Jag tror att jag längtar lite för mycket efter att komma igång på jobbet så det är nog därför som jag tycker att tiden går så sakta framåt nu.


I morgon ska vi på studiebesök med skolan. Ser faktiskt fram emot det. Det kan bli lite intressant även om det kanske inte låter så jättespännande - vi ska på ett vårdboende inom den antroposofiska andan. För oss som ska jobba med människor (och framför allt sådan som bor på vårdboenden) är nog detta rätt så lärorikt.


Inspirationen och motivationen till att plugga är på minus 50 idag också men nu ska jag ta mig i kragen och få nått gjort. Hoppas att ni får en trevlig onsdag! Pöss och kram   

Av Heidi Månsson - 8 maj 2012 23:15

Mmm jag vet att jag borde sova för länge sen men ränderna går väl aldrig ur antar jag. En gång nattuggla - alltid nattuggla. Hellre det än rugguggla ;)


Idag gick det inte så bra i skolan. Koncentrationen var på minus 500 typ. Inspirationen var som bortblåst. Ja ja nya tag i morgon! Alla måste väl få ha sina dåliga dagar och inte ens jag är perfekt ;)


Sitter och lyssnar på Rix FM och njuter av alla bra låtar som spelas nu under kvällen. Har verkligen inte lust att gå och sova men får väl göra mitt bästa för att somna snart så att jag inte är för trött i morgon i skolan. Bieffekten av att vara vaken för länge blir ju att nästföljande dag blir drabbad. Jag vet ju facit men det är inte alltid så lätt att leva efter det ändå. 


I morgon tar jag och Linnea "sovmorgon". Jag måste ju kliva upp för att se till så att Robin kommer iväg som han ska ändå så längre än till 6:30 sover jag ju inte ändå men en lite lugnare morgon kan vi få iaf. Ska lämna Linnea vid 9 eller 10-tiden istället för 8. Nice :)  Det gäller att gripa sådana där tillfällen när de kommer nu för tiden. Det är såååååå skönt att inte ha det så stressigt i skolan längre!!


Nej nu vaknade lillan till och sover lite oroligt så jag får gå till henne. Pappan är där men räcker inte riktigt till. Det ska vara mamma.


Sov gott. Puss & kram!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards