Alla inlägg under oktober 2012

Av Heidi Månsson - 15 oktober 2012 23:00

Sitter här vid datorn fastän jag inte borde. Jag borde plugga men jag kan inte just nu. Tankarna far på annat håll och jag är alldeles för frustrerad för att lyckas få något vettigt gjort. Säger bara en sak - små barn=småbekymmer, stora barn=stora bekymmer. Tonårsbarn = för herre djävlar, spring åt andra hållet!! Jag orkar inte mer... Ska inte gå in på detaljer men det är jobbigt med allt tjafsande som är så onödigt och som hade kunnat undvikas om R E S P E K T E N för vuxna och andra människor som vill väl hade funnits där. Energin sugs ur mig när jag tänker på det så jag ska försöka tänka på nått annat ist.


De senaste dagarna har det hänt en hel del på praktiken kan jag ju säga. Jag vet inte vem som har viftat med trollspöt på min handledare men helt plötsligt så har hon förändrats och nu står hon på min sida igen. Känns rätt så bra måste jag ju säga. Hoppas bara att hon inte byter sida igen...


Sitter och lyssnar på Spotify och jag som aldrig har gillat gruppen Kent kan helt plötsligt inte sluta lyssna på låten "Utan dina andetag". Texten är så sjukt vacker. Om du inte har lyssnat på låten så gör det. Här kommer texten : 

__________________________________________________________________________________________________

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag

__________________________________________________________________________________________________

 

Visst är den vacker?! Tycker att den är sorglig och känner mig väldigt rörd, har svårt att hålla tårarna borta å ändå går den låten på repeat om å om igen...

 

Läste ett gammalt inlägg från bloggen förut och genast satte minnena igång att ploppa upp ur huvudet. Det var tre år sedan jag hade skrivit det inlägget så jag var höggravid och längtade efter att den lilla krabaten skulle ploppa ut. Ja jisses vad tiden går fort. Den lilla krabaten som föddes då fyller ju just precis TRE år. TRE år!! Gaaaaah :=)


Kände igår när jag skulle gå & lägga mig att jag skulle behöva ta en liten sovmorgon så jag ställde inget larm och bad Fredrik att låta mig sova på morgonen om det gick. Jodå - inga bekymmer. Jag sov. Och sov. Och sov. Klockan 12:25 vaknade jag av att det ringde i min mobil och hade det inte ringt då så vette tusan när jag hade vaknat för så vitt jag vet så sov jag rätt hårt. Flög ju nästan ur sängen när det ringde. Hehe. Ja förmodligen så var det precis just den där sovmorgonen som jag behövde. Nackdelen är ju att jag är alldeles för pigg just nu. Skulle behöva komma i säng men tröttheten kommer väl snart antar jag.


Nej nu är det dax att avsluta. Natti natti  

Av Heidi Månsson - 12 oktober 2012 13:45

Ja jag sitter här nu igen :) Kommer nog sitta vid datorn resten av dagen ända tills jag ska sticka iväg till praktiken. Ska vara där 16:15-21:15 ikväll och sen 13-21 på lördag plus att jag har delad tur på söndag. Inga problem med att hitta på något att göra alltså. Har iaf samma tider som en klasskompis i morgon och vi är ju i samma byggnad så vi ska spendera rasten tillsammans. Nice. Kan man få nån vettig att prata med å slippa tragglet på avdelningen iaf :o)  

 

De senaste dagarna har den riktiga höstkylan slagit till det har varit minusgrader på mornarna och bilrutan har behövts skrapats. Senare på dagen är det än så länge helt ok temperatur för då kommer det ju upp i ca 10°C iaf. Solen värmer rätt så gott när det får för sig att skina och då går det ju bra men det känns som om nattfrost & minusgrader kan vänta två månader till... Vill inte ha kallt redan nu och jag vill inte plocka fram vinterkläderna men jag tror inte att vädergudarna lyssnar så mycket på vad jag har att säga.

Jag har dock börjat längta till julen och har redan gjort upp planer på årens julkort. Ja jo jag vet - nu har det slagit slint tänker ni! Men tänk vad mysigt med glögg & pepparkakor, julsånger, doft av gran, barnens väntan på tomten, julmat och inte att förglömma - släkt, vänner, nära & kära som man får krama om och fira denna mysiga högtid med :))  Ja sen kan man vända på myntet och se allt det jobbiga som ska ske innan jul och stressen över julklappar osv men nu ska vi inte vara så negativa utan bara tänka på allt det mysiga med vintern och julen. Eller hur?!  

 

Förra helgen firade vi ju Robin. På fredagen åt vi fyllda paprikor och hade lite extra gott fredagsmys så vi tjuvstartade lite där. Ska man ha fest i dagarna tre så ska man väl? ;) På lördagen kom Carin & Bengt hit och då bjöd vi på Black & White som Fredrik kockade ihop. Den karl är bra på att laga mat!! På söndagen hade vi tacosfest och glasstårta! Ja det gick ju ingen nöd på oss den helgen. Hehe.

 

Nä dax att avsluta. Hoppas att ni får en trevlig helg! Kram kram  

Av Heidi Månsson - 12 oktober 2012 10:20

Hej. Har gjort om lite i bloggen. Bättre eller sämre? Mest bara lite färgändringar ju så det kanske inte har så stor betydelse men jag tror att jag kör så här ett tag. Puss på er! :)

Av Heidi Månsson - 5 oktober 2012 15:47

Ja då var det samma visa igen. Oförbätterlig? Yepp, det verkar inte bättre... Åtminstone i vissa avseenden som detta med bloggen. Kanske är lika bra att lägga ner den då jag inte verkar finna inspirationen/tiden/orken/ osv att bry mig vissa dagar/veckor/månader osv. Men samma sekund som jag har tänkt den tanken så tänker jag att det bara är bullshit och att det är självklart att jag ska behålla min blogg. Jag behöver den här ventilen. Önskar dock att jag kunde skriva exakt allt som jag ville skriva men jag är för feg för det. Det finns så mycket som man kan ångra att man skrivit  sedan i efterhand och då är det ju försent. Kan inte låta bli att lite grann beundra de som är så där brutalt ärliga för dom kan iaf alltid lätta sitt hjärta och vara helt ärliga mot sig själva. Allt hör dock inte hemma på internet och saker & ting kan få konsekvenser så ibland är det bättre att bara hålla allt för sig själv. Sant? Vad tycker ni som brukar läsa min blogg? Hur mycket delar ni med er av era tankar å känslor? Vågar ni skriva om allt? Det jag mest försöker tänka på är att inte skriva förmycket om barnen och när jag skriver om dom så ska det inte vara något alldeles för personligt. Integritet är ju en viktig bit. Nåja - nog om detta. En uppdatering kanske?


Egentligen har det inte hänt jättemycket sedan sist för det känns som om jag har fått ett andra hem. Min praktikplats. Jo jag vet - jobbar man inom vården så får man stå ut med kväll, helg och tidiga mornar. Det är inte det som är mitt bekymmer egentligen. Jag trivs inte så grymt bra, jag vill bara tillbaka till skolan. Det säger ju en del... Jag var på PU-kurs för ett antal år sedan & där fick vi lära oss att det finns nått som heter "Fake it until you make it". Det är det jag tänker på varenda gång som jag inte vill gå dit. Så fort jag är på plats så är det ett leende på läpparna och allt det där. Så fort jag kommer där ifrån så känns det såååå skönt. Några veckor till att stå ut och sen kan jag släppa detta. 


Jag & Robin tog en tur till Kristianstad för att besöka specialisttandläkaren där. Det blev en koll på hur han biter ihop, hur de nya tänderna kommer fram, nya avtryck gjordes och vi planerade lite inför framtiden. Robin är duktig och jag är stolt :)


Felicia har haft otur så hon haltar omkring med ond fot. Hon var ute med Izzie på en liten skogsrunda, busade med vovvsingen och ramlade. Hon har som tur är inte brutit nått men ett stödbandage sitter på och hon har fått stötta sig med en krycka. Tur i oturen att det inte gick värre! 


I morgon fyller min vän Jenny år och jag är ledsen, ledsen för att jag inte kan vara där & fira henne. Jag saknar mina vänner så enormt mycket och att inte kunna träffa dom när andan faller på tar på krafterna... Jenny, Morgan & Hannes - Love you!! 


På söndag fyller Robin 11 år :)) Hans farmor och farfar kommer på besök i helgen så vi ska ha ett litet litet kalas på söndagen. Födelsedagsbarnet får ju välja mat på sin födelsedag och gissa vad sonen har valt. Jooo *trumvirvel* - tacos! :=)  Tror att detta i allmänhet kommer bli en trevlig helg för ikväll är det ju dax för fredagsmys, i morgon får vi besök och ska äta väldigt gott på kvällen och på söndag firas Robin. Yepp!


Nä nu får jag ta och städa lite till så att det blir klart här nån gång. Är inte så pigg och borde egentligen bara vila men vad gör man - det måste ju vara rent när det vankas gäster och kalas :o)  Trevlig helg!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards