Alla inlägg under november 2012

Av Heidi Månsson - 20 november 2012 23:35

Ligger i sängen å kan inte sova. Tankarna flyger iväg åt alla möjliga håll. Befinner mig iaf i sängen innan midnatt å bara det är ett stort framsteg, hehe.


Jag tror att Linnea har mått lite bättre idag. Hon har inte haft lika hög feber och ögonen har inte runnit lika mycket. Hoppas att det kommer gå på rätt håll i räserfart nu så hon kan få må bra & gå på dagis å vi får koncentrera oss på skolarbetet!


Idag var jag med Robin hos tandläkaren. Det gick jättebra men nu har dom bestämt sig för att Robin kommer bli nedsövd och tänderna ska tas ut på sjukhuset i Kristianstad. En av tänderna sitter så pass illa till så att dom måste operera ut den. Men innan allt detta sker så ska han iaf bli röntgad igen men även det ska ske på sjukhuset. Aldrig varit med om det innan. Brukar röntga hos tandläkaren ju. Ja ja detta kommer säkert bli hur bra som helst när det är klart. Kommer dock bli en hel del flaxande fram å tillbaka till Tandvårdshuset...


I morgon är det dax för första lektionen i ämnet Specialpedagogik. Spännande :)

Nä nu blir min man lite lack på mig för att jag aldrig kan gå å lägga mig i tid. Det är väl bara att lyda då. Nån gång får jag väl göra det ;) Kram å gonatt!

Av Heidi Månsson - 19 november 2012 23:45

Har en skön känsla i kroppen och det kan bero på att jag äntligen kom iväg till gymmet idag efter ett rätt så långt uppehåll. Jag har längtat dit och idag fick det räcka med längtan - dax att komma igång igen och det är ju så skönt efteråt :)  Det blev inget jättepass idag men med tanke på det långa uppehållet så fick jag ju mjukstarta lite. Det blev iaf både kondition och styrka så jag är nöjd. Ska iaf tillbaka dit i morgon för nu har jag fått upp ångan igen :)


Linnea har blivit sämre i sin förkylning så det har inte varit en så bra dag för henne. Det rinner ur näsan heeeeeela tiden, det rinner ur ögonen så dom är alldeles svullna, hostan vägrar ge med sig och feber har hon fått också. Nä hon har till och med sovit middag här hemma och på den vakna tiden så har det inte varit många sekunder mellan nästorkningarna... Nä jag tycker inte om när mina barn inte får må bra. Hade jag kunnat ta över deras sjukdomar så hade jag gjort det!


Dom ringde från jobbet idag om frågade om jag ville jobba i helgen och ja det vill jag definitivt! :)  Jag hade redan söndagen inbokad men nu fick jag fredag och lördag med. Yes :=)  Jag fick även jobb den 30/12 så det passet tog jag det med. Nu börjar det likna nått  .


Jaha då var det dax för ett besök på tandvårdshuset i Kristianstad i morgon igen. Får se vad dom säger om planerna för Robin och hans tandställning denna gången då. Det är iaf skönt att han slipper vänta i åtta månader på att få komma dit. Tack å lov för att det finns folk som måste ringa återbud ibland!! Hehe.


Nej nu är klockan mycket igen. Hopplösa jag! Dax att sova. Dröm sött så ses vi i morgon   

Av Heidi Månsson - 18 november 2012 22:45

Ja de senaste dagarnas förvirring försvann tillslut och verkligheten kom ikapp mig, idag är det söndag och det känns som söndag. Skönt att vara på rätt planet å i fas med alla andra ;)


Idag skulle denna lilla familjen sätta sig i bilen och köra ner till södra Skåne för att hälsa på hos farfar Hasse plus sambon Lotta. Först vaknade jag med någon slags blandning av spänningshuvudvärk blandat med lättare migrän som dock var på väg åt det tyngre hållet. Med hjälp av diverse tabletter, massage från min man och lite extra vila så släppte det tillslut, med typ 10 minuter till godo...

Linnea hon hostade och hostade men eftersom Hannah & Andreas hade godkänt att Linnea kom och träffade deras småttingar trots förkylning så gjorde vi oss klara. Det vara bara sista-minuten-förberedelserna kvar å så skulle vi hoppa in i bilen - då fick Linnea flera hostattacker som var så pass allvarliga så att hon kräktes. Resan blev inställd. Det är INTE roligt att resa 1½-2 timmar i en bil med ett barn som riskerar att kräkas varje gång hostattackerna kommer (och dom kom ofta!!) plus att vi vill definitivt inte riskera att smitta någon å då tänker vi ju mest på lilla Elsa som är ca 5 månader gammal bara. Nej det var bättre att stanna hemma, för Linneas skull också. Det blev en lugn dag hemma med diverse plockande å fixande. Hasse, Lotta och alla andra inblandade i dagens missade besök får vi förhoppningsvis träffa snart ändå :)


Så fort som vi hade blåst av våra planer så bytte jag om till lite mera hundvänliga kläder och tog med mig Izzie ner till Hovdala och hundinhägnaden där. Från början ekade det tomt men efter en stund fick vi sällskap. Det var dock inte det bästa sällskapet så efter en stunds lek (som inte funkade tack vare ägarna till hunden) så fick vi gå åt varsit håll. Jag gick bort till hundslingan med min goa tik och det blev en skön promenad innan hemfärd. Skönt att kunna ta tillfället i akt och sticka dit - det behövde både jag och vovvsingen  :=)


I helgen har vi sett första filmen i Sagan Om Ringen-triologin tillsammans med Robin. Äntligen får han se dom filmerna! Denna triologi är ju så sjukt bra och jag ser fram emot att få se filmen Bilbo som kommer på bio nu i december. Jag är dock liiiite avis på Robin som inte behövde vänta ett år mellan varje filmsläpp så som vi andra fick göra. Tydligen ska dom dela upp "Bilbo" också så att del ett kommer nu till jul och sen får man vänta ett helt år på fortsättningen. Tycker inte om det men men - bara till å gilla läget antar jag.

Nästa helg ska vi se tvåan och Robin verkar ju inte direkt besviken på ettan så det ska bli roligt att höra hans kommentarer när han har fått se alla tre färdigt. Vi hinner ju inte se färdigt en hel film på en kväll med tanke på hur långa de är så det tar ju lite tid att se klart alla skivorna. Lite spänning får han ju allt ha, fick vi vänta ett helt år så kan ju han få vänta en vecka iaf, hehe.


Jaha vi får väl se hur morgondagen och veckans skolarbete ska bli nu då. Det är inte lätt att slåss om vabbandet när båda föräldrarna pluggar, hehe. Jag har inte tid att vara hemma men det har ju inte Fredrik heller... På tisdag ska jag dessutom med Robin till tandläkaren i Kristianstad. Jepp - fick ett samtal i fredags om en tid som dom fått återbud på så dom klämmer in sonen där istället. Skönt. Slipper han vänta 8 månader på detta moment. Ja så då försvinner ju massor med tid på tisdagen med. Fasikens...detta börjar inte bra! Varför varför varför passade jag inte på att plugga i torsdags när Linnea var på dagis? Jo för att jag behövde en paus i skolarbetet mellan dessa två kurser men tydligen så ska man inte ta sådana pauser. Järnvägars järnpiller också! Suck. Vi får försöka dela upp det i morgon så att vi får en halv dag var å så får man vara grymt effektiv då så kanske man hinner med allt. Eller inte - men det skadar ju inte att försöka. Håll tummarna för att Linnea blir frisk snabbt så att vi får koncentrera oss på vårt skolarbete (ja å naturligtvis för att hon ska få må bra  ).


Nehe mina vänner - nu är det nog dax att gå å lägga sig. Kram och gonatt! 

Av Heidi Månsson - 18 november 2012 01:15

Ja jo jag vet att jag brukar vara förvirrad i vanliga fall också så rubriken syftar väl inte direkt på något unikt men jag känner mig helt lost idag, jag har hela tiden haft en känsla av att det är söndag idag men så är ju inte fallet (inte när jag började skriva i alla fall men efter diverse avbrott så är nu klockan mitt i natten). Nej det är lördag och jag tror att förvirringen beror rätt mycket på att jag var hemma med Linnea igår och det brukar jag inte vara på vardagarna nu mera. Dessutom så var Robin hemma från skolan pga halsont så då kändes det ännu mera som att det skulle varit helg. Nåja - jag kommer nog in i rätta takter igen. Om inte annat så kommer väl verkligheten ikapp mig på måndag när det är dax för att plugga igen.


Bloggade ju i torsdags. Satt å slappa halva dagen, hade pyjamas på, slösurfade på datorn, spelade lite musik å njöt av lugnet. Som tur var så fick jag tillslut energi till att ta tag i de där sysslorna som man måste göra förr eller senare - som att typ duscha å klä på sig. Han nästan klart med det då Robin kommer hemrusandes och börjar hojjta om utvecklingssamtal. Det skulle börja om två minuter. Eeeeeh? What? Nä nä det hade jag inte hört nått om. Jag fick en lapp där jag skulle välja tider som kunde passa men sen fick jag aldrig någon bekräftelse på vilken tid vi skulle dit. Nåja - istället för att tjaffsa om det så gjorde jag mig klar och så stack vi snabbt som tusan ner till skolan.

Rapporten från sonens lärare var ju inte direkt negativ :o) Det går bra i alla ämnen och det ser bra ut inför sjätte klass. Dom får ju betyg redan från sjätte klass nu. Jag tror & hoppas att det kommer att gå bra för Robin i skolan. Han har relativt lätt för att lära sig det mesta så bara han håller ihop med rätt polare och inte hittar på några dumheter så ska nog detta gå bra :)


På väg hem från skolan så gick jag till dagis å hämtade hem lillfia. Då varnade en av personalen mig för att det var magsjuka på gång bland barnen. Dom hade skickat hem ett barn bara några timmar tidigare. Hoppsan då... Just den sjukdomen som vi verkligen INTE vill ha. Blääääää. Tog Linnea med mig hem och bad en stilla bön. Allt har gått bra - än så länge har vi sluppit! Peppar peppar...


I fredags var jag ju hemma med Linnea. Jag hade tänkt att vi skulle åka iväg till öppna förskolan eller nått men eftersom hon hostade rätt så mycket på kvällen/natten när hon hade gått å lagt sig (plus att vi ännu inte visste om vi hade blivit smittade eller ej) så blev det till att vara hemma och chilla lite. Inte fel det heller :)

På eftermiddan hade vi dock ett tandläkarbesök inbokat för den lilla donnan. Jag ringde och kollade läget och dom godkände våran ankomst så jag tog med henne dit - typ helt i onödan... Det började bra, hon var go & glad, lite blyg men inga bekymmer. Sen satte vi oss i tandläkarstolen och hon gapade stort så tandläkaren han kika på en tand. Sen stängde Linnea munnen och totalvägrade att öppna den, försökte åla sig ur min famn, skrek lite, ålade ännu mera och bara tjurade. Skulle INTE vara medgörlig och samarbeta. Efter en låååååååång stund med alla diverse övertalningmetoder och "vänliga men bestämda" metoder så gav vi upp å åkte hem - igen. Detta var nämligen andra gången som hon var hos tandläkaren på 3årskontroll. Vi har ett återbesök inbokat i början på december så vi får väl hoppas på att tredje gången gillt funkar. Håll tummarna!


Jag har jagat innebandyklubb till Robin ett bra tag nu eftersom att han har velat spela rätt länge. I torsdags fick jag ÄNTLIGEN tag på en tränare som välkomnade Robin att spela med dom. Det var inga bekymmer - han får gärna testa några gånger och se vad han tycker. Han kan låna klubba så länge men skulle ha ett par vettiga innedojjor så det har vi shoppat idag. Får se sen när det blir aktuellt att köpa klubba var det blir för någon då. Robins farmor och farfar har lovat att sponsra honom med vad han behöver och det känns grymt bra för vi hade inte haft råd just nu och han behöver ju få komma igång. Jag tror att Robin har snackat om innebandy i ca ett år (om det räcker). Hoppas att hans intresse håller i sig och att han kommer att trivas i gänget :o)

 

Nej nu får jag ta å skärpa mig. Klockan är väldigt mycket så det är dax att lägga sig bekvämt, blunda och hoppas på att John Blund kommer å kastar grus i ögonen, hehe. Natti natti! 


Av Heidi Månsson - 15 november 2012 11:06

Jo men godmorgon! Klockan 10:30 väckte min man mig, då tyckte han att det var dax att kliva upp... Vadå - får man inte sova heeeeeela dagen?   

Vi har läst om diverse psykiska sjukdomar och hur man ska återhämta sig från de negativa perioderna så jag bestämde att idag är min dag ägnad åt återhämtning. Enda skillnaden är att jag inte lider av någon psykisk ohälsa - än så länge iaf, hehe. Visste ni att var tredje människa drabbas av någon form av psykisk ohälsa någon gång i sitt liv? Var tredje! Det finns ju en viss risk för att man ska kunna drabbas då ju. En depression, ångestattacker eller en psykos - det kan hända vem som helst.


Det var jätteskönt att få sova ut ordentligt och jag sitter här med pyjamasen på, slösurfar å bloggar, lyssnar på musik , har inte ätit frukost och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska hitta på idag. Så lite som möjligt tror jag nästan. Skönt å bara få vara. Tror att denna pausen är rätt så nödvändig för att jag ska orka med nästa kurs. Det blir ett sådant sjukt högt tempo när man bara har fyra veckor att lägga på en kurs. Gillar inte alls att det är så kort tid. Kunde åtminstone vara sex veckor. Djupinlärningen försvinner och man tvingas stressläsa boken. Nåja - vi har en kurs till i det tempot men sen till våren så ska vi få åtta (eller var det nio) veckor per kurs men istället så läser vi två kurser paralellt. Låter vettigare tycker jag. Det mesta har ju för och nackdelar så vi får väl se hur det blir men jag tror att det blir bättre.


Nu är det dax för frukost. Skriver nog senare igen. C ya. 

Av Heidi Månsson - 14 november 2012 20:34

Japp. Så var då denna dag förbi och jag borde vara glad för det men jag känner bara tomhet. Jag har liksom peppat och laddat upp mig själv inför denna dag men det känns typ som julaftons kväll nu - ett enda stort: -jaha var det där allt?! Vi hade prov i psykiatrin idag. Trodde seriöst att det skulle gå bättre. Känner mig tom inombords och liksom lite deprimerad. Suck. Ville så gärna ha bra betyg i kursen och låg hyffsat till innan provet men vi får väl se när provet är rättat. Känns som om slutbetyget blir ett C. Vill minst ha B och det är ändå mer realistiskt än det jag helst vill ha som är ett A. På alla insändningsuppgifter och tester så har jag hamnat på B så jag skulle ju bli superduperglad om jag har lyckats få det på provet med. Får väl bara vänta och se helt enkelt.


Nästa kurs har sin första lektion på onsdag men den boken tänker jag börja läsa i långt innan dess för den kursen är grymt viktig nu när det är den inriktningen som jag har valt.


Ikväll är det äntligen Greys Anatomi på tv:n. Väntar bara på att det ska bli färdiginspelat så vi kan kika på det sen. Så skönt med inspelningsbar box så att man slipper titta på reklam å mög.

Är lite frusen jag får nog gå å fixa till en kopp te eller kanske varm oboy. Såhär kan jag ju inte ha det - är iskall om hela mig. Brrr.


Ha de gott! Kram

Av Heidi Månsson - 14 november 2012 00:25

Ja jag vet - det var en tråkig rubrik men jag hade inte bättre fantasi än så just nu. Inlägget påbörjas nu vid 23:35 men innan jag är klar så är den väl efter midnatt så detta får duga :)


Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna med ett liiiiite längre inlägg i morse än vad det blev men Linnea vaknade och naturligtvis började hon dra mig i byxbenen så fort hon fick syn på mig. Gullehönan där :) Nåja min uppdatering om läget får väl komma nu mitt i natten istället för nu är det iaf ingen Linnea vaken. Hon sussar sött å när katten är borta så dansar ju råttan på bordet så jag får väl passa på nu då ;)


Jag har ju egentligen hunnit berätta så mycket om vad som har hänt senaste tiden för dom två senaste inläggen var rätt så inklämmda i mitt rätt så pressade schema. Kan ju ta en liten uppdatering nu då. Lär ju gå fort eftersom det inte har hänt så supermycket egentligen.

Bloggade ju den 5/11 och inlägget handlade bara om kommande dag. Anders dödsdag. Ja det var tungt den tisdagen men jag försökte att tänka på allt det positiva som har hänt sedan dess i mitt och Robins liv. Det är ju en hel del så dagen flöt på rätt hyffsat ändå. Tände dock ljus och gav många tankar till alla andra som också förlorat Anders. Visst - han var min man men det finns fler som har förlorat honom...


På torsdagen var jag med Robin hos "vanliga" tandläkaren för en standardkoll. Han kom ut utan anmärkning! Bra jobbat Robin :)  Tandläkaren frågade om planen för Robins tänder. Jag berättade det jag visste och det var mest att vi väntar på en tid för att dra ut fem tänder. När vi kom hem så låg det ett brev från tandläkaren i Kristianstad. Öppnade lite smånervöst brevet å hoppades på att det var en tid som kommit. Det var fel. Det var ett besked om att en remiss kommit in men att det just nu var ÅTTA månaders väntetid på att få dra tänder hos dom. Men hallå!! ÅTTA månader!? Detta skulle ju gå undan nu så att Robin inte skulle behöva vänta så länge och så att inte tolvårständerna kommer upp för långt för det är inte bra. Jaha... Får väl hoppas att han inte behöver vänta för länge.


10/11 Ja detta var ju Linneas treårsdag och den har jag ju berättat rätt mycket om så jag tänkte bara visa lite bilder istället :


      

Paketöppning på morgonen. På bilderna från vänster: Linnea fick Herr Nilsson & Lilla Gubben av Robin. En av Barnkammarböckerna av mormor & morfar. En morgonrock av mormor & morfar. Av Felicia fick hon ett paraply :)

Detta var ju bara en liten del av allt som hon fick men ska jag visa alla bilder så räcker inte sidan till, haha.


När gästerna kom till kalaset så fick Linnea mycket fina saker men jag tror att favoriten var griffeltavlan :) Tårtan gjorde Fredrik helt själv och den ser väl inte så dum ut!

    


I söndags jobbade jag på Plommonstigen :o)  Sen har det bara varit plugg å åter plugg för min del för i morgon (idag är det ju nu eftersom det är efter midnatt...) så har vi prov!!



Fredrik var med Linnea på treårskoll på BVC idag. Det hade gått bra så det är ju skönt det. Hon hade fått rabbla färger och massa annat. Hade velat vara med. Ska inte missa nästa besök... Vet att Fredrik klarar av det där alldeles galant - nått annat tror jag inte men jag vill åxå vara med. Min lilla tös blir så stor så fort...


Nej nu får jag väl minsann gå å lägga mig. Har som sagt prov att koncentrera mig på å sen ska jag träna. Skönt att komma igång med det igen!! Ska pumpa loss ordentligt å bara känna all skolstress rinna av mig! :)


Sov gott alla goa vänner. C U. 

Av Heidi Månsson - 13 november 2012 07:12

Passar på att kika in här en snabb sväng innan skolan idag. Har ingen lust att gå ut för det är så tråkigt med mörkt, grått, mulet, dimmigt och lite regnigt väder. Tre plusgrader bara. Brrr. Kan riktigt känna hur fukten tränger igenom allt. Nåja - det är inte så mycket att göra åt saken. Sista dagen innan provet idag och jag ska till skolan för att plugga.


Nu vaknade min 3-åring så jag får väl avsluta här. Ses. Kramiz :)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards