Alla inlägg under december 2012

Av Heidi Månsson - 12 december 2012 22:45

Jaha då ska vi kora en vinnare i årets tävling om största pucko och priset går till...*trumvivel*...Heidi Månsson. Grattis Heidi, hur känns det? Svar på den frågan är: "-Jo det känns fördjävligt men gjort är gjort och nu börjar jag sikta in mig på ett omprov eller en komplettering i stället. Håll tummarna för att det går bättre då!"

Nej det är inte bara nått jag säger för att få uppmärksamhet eller nått. Det gick verkligen asdåligt!! Detta är nog det sämsta resultat jag har fått på något prov någon gång och jag är superbesviken på mig själv. Det var iofs inte så att jag hade pluggat för lite för jag kunde det rätt bra innan tycker jag men allt bara låste sig när jag fick provet framför mig. Suck! Provet bestod av fyra frågor så ni förstår kanske att det var rätt så mycket att skriva på varje fråga. På första och sista skrev jag ändå en hel del men på de två andra stod det så still som det bara kan. Avskyr när det händer. Hoppas att hon rättar proven snabbt så att jag får veta vad jag behöver komplettera för att klara av kursen. Wish me luck!


Han knappt mer än komma hem så var det dax för att gå ner till dagis för att titta på barnens luciatåg :)  Det var jättemysigt och roligt osv men varför får man för sig att det borde vara en bra idé att ha luciatåget utomhus?? Det var ju inte så att det var kallt heller med minus tolv grader... Ooooo nej!

Nej tack, får jag bestämma så ska luciafirandet hållas inomhus. Nå ja nu har dom ett år på sig att fixa till det ;)


Sitter här och fryser jättemycket. Brrr. Får nog ta och ge upp detta och inta soffläge i stället. Då kan man ju åtminstone ha en filt runt sig. Ska nog ta en kopp te också. Passar på att önska er alla en god natt! Ses :)


Av Heidi Månsson - 12 december 2012 00:05

Nu gäller det! I morgon är det dax (ja jag vet att det är efter midnatt så egentligen borde jag skriva annorlunda men för mig är det ff tisdag kväll) för prov i specialpedagogiken. Jag vet att klockan är mycket och jag borde sova men nu börjar jag bli lite smått nervös faktiskt. Tack vare den rejäla förkylningen som knuffade ner mig i soff- och sängläge så har jag inte pluggat så mycket som jag brukar inför ett prov men jag har å andra sidan haft en känsla av att jag skulle fixa detta. Vi fick provet förra lektionen och då kände jag att det var så grymt mycket logiskt tänkande så jag såg inga bekymmer. Nu kom nervositeten...


I morgon på kvällen är det dax för luciatåg på Linneas dagis :)  Vi ska naturligtvis dit och titta på våran lilla tös när hon sjunger om lucia, tomtar och staffan stalledräng. Ska bli roligt!


Nu har jag inte kunnat gå å träna på gymmet på länge igen. Alla dessa dumma förkylningar får ju ta och ge sig nu för jag missar massor med träning ju. Det gillar jag inte. Nej nu får den här förkylningen försvinna ur min kropp så att jag får gå till gymmet och avreagera mig lite.


Nä nu måste jag ju sova. Klockan är alldeles förmycket och jag kommer inte palla med en heldag i skolan med prov & redovisning av grupparbete osv. Wish me luck!!


Natti natti   


Av Heidi Månsson - 10 december 2012 08:05

Ja då var det måndag morgon igen och jag ska försöka plugga här hemma idag. Kommer nog inte gå så bra med tanke på att ena ögat rinner konstant. Går inte så himmlans bra att läsa. Kommer nog inte kunna sitta vid datorn heller för jag känner att ljuset från skärmen är lite störande. Ska se om jag kan köpa min kurslitteratur till vårterminen innan jag går ifrån datorn för det vill jag inte skjuta upp längre. Känns bra att få dom i god tid innan vårterminen börjar för sen riskerar man att det tar slut. Tänker INTE stå där i januari och vänta på böcker när kursen redan har startat.


Snön har vräkt ner hela natten så det finns en hel del snö att skotta bort. Pallar inte. Om inte karln skottar idag så får den ligga kvar för så som mitt öga rinner så tänker jag inte gå ut idag. 


Nej jag ger upp och går å vilar lite. Ses nog senare. Kram!

Av Heidi Månsson - 10 december 2012 01:15

Nattugglan är här igen :)  Har ingen lust att sova alls just nu så då sitter jag hellre här och roar mig. Lyssnar på lite musik och njuter av lugnet - perfekt :)


Jag hade tyvärr rätt i att jag skulle bli sjuk. Vaknade i fredags morse och hade åkt på en rejäl förkylning. Jag och några andra i klassen skulle jobba klart med vårt grupparbete men de fick träffas utan mig och så fick jag jobba med min del här hemma. Det funkade ju det med, nöden har ju ingen lag, men det hade ju varit trevligare att vara med de andra i skolan. Den här förkylningen är lite knepig för orken kommer och går. Ena stunden känner man sig rätt så slagen och vill bara vila/sova & sen helt plötsligt så har man mycket energi och kan tänka sig att hänga tvätt mitt i natten. Logiskt? Nä. Tur dock att man får sina ryck dock för det finns ju alltid nått som behöver göras..


Jobbade ett kort pass på ca tre timmar i lördags och det var rätt skönt. Han ju med att åka lite pulka med töserna medans det fortfarande var ljust ute :=)  Har fått ett kort pass nu på torsdag & då jag ska följa med en vårdtagare på dagverksamhet igen så det ska bli roligt. Då är det ju lucia så jag tror att det skulle bli lite luciafirande. 


På tal om luciafirande så ska vi till Linneas dagis på onsdag kväll för då firar dom lucia. Hon går här hemma och nynnar på lite julsånger emellanåt så det ska bli jätteroligt att se hela framförandet!   


På onsdag har jag prov och just nu känns det rätt så hopplöst. Känns som att jag lika gärna kan låta bli att plugga de två dagarna som är kvar för ingenting fastnar i alla fall. Vet inte alls hur detta kommer gå & jag känner mig verkligen helt lost! 

I fredags fick jag reda på att jag har kommit in på inriktningen Funktionshinder. Vet inte om jag ska skratta eller gråta men det känns ändå bra konstigt nog. Hade bara hoppats på en annan lärare....


Nu ska jag gå och fixa en sista kopp te innan det är dax för att nanna kudde. Ses. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 7 december 2012 00:30

Jaha så var det sen kväll igen och vad gör jag? Jo som alltid så hamnar jag vid datorn för att jag piggnar till när alla andra blir trötta. Mina sömnbehovssignaler måste vara rubbade eller nått. Eller så är jag inte skapt för att ha samma dygnsrytm som de flesta andra har. Ja ja - det är ju tur att det finns dator & internet med massa saker som facebook, youtube, mail och bloggar så att man har nått vettigt att göra :)

Sitter och lyssnar på en massa goda låtar från 80 och 90-talet och minns en himla massa som jag trodde att jag hade förträngt, haha. Kommer ihåg vem jag dansade tryckare med till massa låtar, första kärleken, första kyssen på dansgolvet å allt sånt där tonårsgrejjs :)  Vilka minnen! Kul att tänka tillbaka och drömma sig bort ibland.


Vaknade idag och kände direkt att en förkylning är på G. Ingen rolig känsla men inte så mycket att göra annat än att ta till de knep man kan för att kurera sig själv. Det har blivit en och en annan kopp te med honung i idag. Om det hjälper långsiktigt vet jag inte men för stunden så lenar det i halsen och då är det värt att dricka så pass mycket te som jag har gjort idag (det är ju ändå lite vätskedrivande...)


Jag har jobbat idag och det var rätt så skönt med ett kort pass. Det blev 9-12 och inte så ansträngande för jag hade som uppgift att följa med en boende till en dagverksamhet idag så det var mest bara en social grejj. 

Efter jobbet följde jag med Fredrik in till stan och uträttade några ärenden. När jag kom hem så var jag trött i kroppen så sen har jag mest bara tagit det lugnt. Förvisso så blev det lite städ & plock på tidiga kvällskvisten men dammtussarna håller sig ju inte borta bara för att jag är lite krasslig, hehe.


Jag, Robin & Fredrik har fastnat för en komediserie som heter Big Bang Theory så nu spelar vi in varje avsnitt (TACK för att det finns inspelningsbar box!!) och varje kväll när Linnea har somnat så hamnar vi i soffan och skrattar åt alla tokigheter. Tur att vi har samma smak ibland för det är ju så mycket roligare att vara flera när man tittar på en komedi :)  Jag skulle vilja ha hela serien från början för vi har ju missat en hel del avsnitt. Visst har jag tyckt att den serien har varit rolig innan men jag har inte fått för mig att spela in avsnitten och dom går ju lite nu och lite då så då missar man ju rätt många. Visst är avsnitten fristående men det är ju roligare att se från början och följa med i vad som händer med de olika karaktärerna. Jag önskar mig dom dvd-boxarna i julklapp av tomten  .


Fick reda på resultatet på mitt första test i specialpedagogiken idag. Det var lite blandat resultat på frågorna men slutresultatet blev C (så det är typ samma sak som VG). Det känns ok med tanke på att jag (och dom flesta andra i klassen) tycker att vi inte har lärt oss nått på lektionerna och att ingenting funkar så som det borde.

Jag har gjort test 2 också men inte fått reda på nått där ännu. Ska göra en INSU också och så är det ju prov på onsdag plus att vi har grupparbete som ska redovisas & bedömas. Ska bli spännande att se vad slutbetyget i den kursen blir...


I lördags började det snöa och sedan dess har det snöat nästan varje dag, vissa dagar mer och vissa dagar väldigt lite eller inte alls, och det har varit minusgrader mer eller mindre hela tiden så snön ligger kvar. Så länge som det inte kommer ny snö hela tiden så att man måste skotta hela tiden så är det ok tycker jag. Mitt drömsenario är ju annars att snön kommer lagom till lucia & stannar kvar tills jullovet är slut. När snön väl börjat falla så kan det falla ordentligt på en gång men sen vara uppehåll. Det kan gärna vara minusgrader så att slasket håller sig borta men det behöver ju inte vara kallare än -5°C. Det får gärna vara soligt varje dag för då är vintern som vackrast. Vitt på träden, snön glittrar, snögubbar som barnen gjort pryder varje barnfamiljs trädgård, det går att åka pulka, skidor, skoter eller vad man nu vill men utan att det är fööööör kallt. Kan man få beställa en sådan vinter?


Nej nu måste jag sova. Vill inte men måste. Ses. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 5 december 2012 23:45





Jag vet att jag inte kan göra någonting åt det, ingenting alls men jag önskar nästan att jag hade kunnat. Vad jag pratar om? Jo att mina barn växer så förtvivlat snabbt...

Det var dax för strumpköp idag för nu har Robin fått större fötter igen så nu var det dax att inhandla strumpor i strl 40/42 till honom. Men hallå - han är bara elva år! Var ska detta  sluta? :)  Det värsta är att nu har han typ samma strl som Fredrik så det blir bara svårare och svårare att skilja deras strumpor åt när man sorterar upp tvätten. Jag försöker köpa med något slags mönster på eftersom att Fredrik för det mesta har enfärgade utan mönster. Blir lite lättare vid sorteringen på så sätt. Hittade ett sjupack och ett fempack idag så nu har Robin några till att börja med iaf. Får kanske köpa lite mer för det är liiiite snålt med bara 12 par strumpor, åtminstone i denna familjen där vi inte hinner/orkar tvätta heeeeeeela tiden. Jag kan ju säga som så att det är ju inte billigt heller att förse tre ungar med kläder så dom får ju gärna sluta växa av den orsaken också, hehe. Å då "ärver" vi ändå en heeeeel del till Linnea från en kompis som har en tös som är två år äldre. Rätt så nice :)

Som sagt - jag kan inte göra nått åt att de växer men jag önskar nästan att jag kunde...


Jag vet inte vad jag har gjort men jag har lyckats pajja min axel någon gång under dagen. Har rätt så ont i den men med lite smärtstillande så ska det väl funka bra ändå.

Dom ringde från jobbet förut idag och behövde personal i morgon så jag ska hoppa in lite, bara 9-12 men ändå :) Som jag förstod det så ska jag inte stanna på boendet utan följa med en som ska iväg på någon aktivitet. Spännande  .


Idag hade vi ju heldag med sista lektionen i Specialpedagogiken. Detta var första lektionen i detta ämnet där jag kände att jag faktiskt lärde mig någonting och att det som vår lärare sa var nått att ha. Skum känsla. Jag får sådan lust att bara skita i allting som har med detta ämne att göra men jag ska försöka reda ut detta också. Hon ska inte få trycka ner mig så långt ner i skorna, hon ska inte få mig att ge upp! I morgon blir det först jobb och sen fixa lite med en skoluppgift. På fredag har vi avsatt tid för ett grupparbete i skolan och nästa vecka har vi ju prov så nu börjar det dra ihop sig...


Nej nu får jag väl gå och lägga mig. Sov gott! Natti natti :)


                                                                    






Av Heidi Månsson - 4 december 2012 23:15

Jag har funderat och funderat på vad man ska ge dom som redan har allt. Ja det finns ju en del människor som inte önskar sig något alls och då är det rätt så kämpigt att komma på en bra julklapp. Fick syn på en annons och det var då som tanken kom smygande..... Gå in på en hemsida för valfri välgörenhetsorganisation och kikan runt. Det finns säkert något som man kan skänka bort och få ett gåvobevis som man sedan ger personen som skulle haft paketet, tex så har http://unicef.se/gavoshop vätskeersättning, myggnät, vaccinationer m.m Jag vet vad jag ska ge den som har allt...


För ett tag sedan så var Fredrik och jag på IKEA i Älmhult. Det var rea för de skulle ju byta till nya lokaler och ville då inte behöva flytta på alla varor. Jag & Fredrik åkte dit för att fynda men det blev mest lite småsaker som inhandlades. Jag köpte en lampa som man kan klämma fast där man behöver den så den är ju rätt så liten & smidig. Jag satte min vid datorbordet för det blir så mörkt där inne där jag har tangentbordet så jag tänkte att denna lilla lampa kanske kunde hjälpa mig att hitta tangenterna lite snabbare. Japp! Den har funkat superbra och jag är nöjd över mitt köp!! :)) Jag kan se tangentbordet! Vilket I-landsproblem egentligen men ja ja   


Imorgon är det dax för sista lektionen i Specialpedagogiken och jag ser INTE fram emot den men vad ska man göra... Det är bara till att härda ut. Idag gick jag upp till expeditionen och fyllde i en ny blankett inför valet av inriktning. Jag tänker INTE ha den lärarinnan i en hel termin. Jag tänker inte slösa bort min utbildning på att lyssna på massa dravvel. Nej med en annan lärare/lärarinna så hade det kunnat bli huuuuuur bra som helst men inte nu. Jag byter till psykiatri och hoppas att det funkar bättre. Trodde inte att jag skulle bli så pass avskräckt av en lärare på en vuxenskola så att jag skulle byta inriktning bara för det men jo då - då hade jag inte mött Gunilla...


Skrev ju om mitt bekymmer med täckbyxor igår. När jag surfade runt på diverse postordersidor igår så hittade jag till slut ett par som borde passa. Beställde dom och hoppas på att dom kommer inom väldigt snar framtid. Håll tummarna nu! Det ska bli sol men kallt på tors, fre & lör så det hade varit trevligt att kunna åka pulka då :=))


Robin har alltid gillat datorer och tv-spel. Just nu så är det ett spel som heter Mindcraft som stjäl mycket av hans tid och jag känner att jag hänger inte alltid med så bra när han snackar om sina spel eftersom att jag (oftast) inte spelar samma typ av spel. Ibland ska han förklara hur man gör med den å den gubben i den och den världen och varför man inte ska använda sig av den eller den trollformeln just på den banan... Jag nickar & svarar nått i stil med "wow", "coolt", "oj är du redan på den banan??" men känner mig rätt lost. Hehe.

Nu har detta utökats till att Fredrik och Robin snackar samma språk men jag sitter brevid och fattar absolut nada. Fredrik har fått in Robin på programmering! Jisses. Robin tycker det är roligt och han har ju ärvt detta ifrån sin pappa Anders - helt klart - men utan Fredrik så vette hundan om Robin hade börjat med programmering vid 11 års ålder :)  Jag tittar på Fredrik & Robin när dom pratar med varandra och njuter av att dom två har hittat ett gemensamt intresse men känner mig såååååå lost. Men vad gör det?! Dom två har roligt och Robin utvecklar en kunskap som knappast är onödig. Jag tror att han kommer jobba med datorer som vuxen och han har själv sagt att han skulle vilja jobba med att skapa & testa pc-spel, tv-spel osv. Mmm - det är min son det! Huvudet på skaft och stolt mamma!!  


Det var dagens inlägg. Dax att sova. Snart iaf. Har ju heldag i skolan så vi ses! Natti natti.

Av Heidi Månsson - 4 december 2012 00:30

Jag blir både taggad/peppad vad man nu vill kalla det och samtidigt såååååå enormt sugen på att sätta mig och bara tröstäta en stor påse godis eller nått. Jag brukar inte bry mig om sånna här saker som jag ska berätta om nu så jättemycket men detta var jobbigt... Eftersom att jag tycker om att åka pulka med barnen så skulle jag ge mig ut på jakt efter ett par täckbyxor. Vi har två sportaffärer i stan och ingen av dom hade nått par som passade mig. Ja jag vet om att jag är stor och tung men va fasen - jag är väl inte den enda överviktiga som gillar att åka pulka/skidor/skoter/ eller liknande?? Jag ska erkänna att ibland blir jag riktigt riktigt ledsen angående detta bekymmer och det är ju mycket därför som jag går å tränar för att göra nått åt det. Det är dock fortfarande väääääldigt svårt att låta bli allt det där goda som pepparkakor, lussebullar och läsk m.m Jag försöker att inte vräka i mig det men sen med jämna mellanrum så tar suget över. Jag vet att träningen kan hjälpa mig mycket men jag vet också att en förändring av kosten är nödvändig för att jag ska nå mina mål. Det är dock lättare att säga än att genomföra och det är jättelätt att tröstäta.

Att se expeditens min idag när hon förklarade att "sorry men det där var dom största storlekarna vi har....lycka till i ditt letande av täckbyxor som passar..." Nä det var inte roligt... Jag måste verkligen skärpa mig så att jag kan börja tappa några kilon. Usch - det är nu som jag verkligen börjar ångra att jag inte har gjort nått åt detta långt tidigare men det är lätt att vara efterklok! Vikten brukar inte bekymmra mig så jättemycket och jag brukar inte ta åt mig av vad andra tycker men idag sved det... 


I lördags förmiddags så kom Robins farmor och farfar på besök. Vi han äta lunch tillsammans innan jag stack till jobbet. Skulle jobbat 17-21 men dom ringde på morgonen och undrade om inte jag kunde byta tur. Fördelen var ju att jag fick sluta lite tidigare (14:30-19:30) men ändå jobba en timme mer så det blev en bättre lön :)


På lördag kväll började det snöa och jag trodde inte att det skulle ligga kvar tills på söndagen men jodå! Efter det att alla hade fått sovmorgon och intagit en rätt långdragen frukost så gick de två stora barnen ut med Linnea så att hon fick busa i snön & åka lite pulka :=) Så himmla gulligt av de två stora att ta hand om den lilla när vi behövde stanna inne och förbereda inför festligheterna. Ja vi hade ju mitt "kalas" vid två-tiden. Vi åt tacos och sen glasstårta, lussebullar (som min man hade bakat) och pepparkakor. Gött! Alla kunde inte komma så det blev bara Hasse, Carin och Bengt som kom utav alla inbjudna gäster men så är det ibland. Ulla & Knut är ju mitt uppe i en flytt och Hanna & Andreas hjälpte till där så det kan ju bli så när det krockar ibland. En flytt är ju ingenting som man bara skjuter fram en vecka eller två pga lite tårtätande, hehe. Det blev trevligt iaf och jag var nöjd med att jag hade hunnit med att få upp alla ljusstakar och julgardiner.


Idag har jag varit på skolan och pluggat med Nettan fram till lunch och sen blev det en runda på stan på eftermiddan.  Robin har varit hemma från skolan pga förkylning och han ska inte gå till skolan i morgon heller. Hoppas dock att han får bli pigg & frisk snart!

Carin & Bengt åkte ju hem igår kväll och då skjutsade de hem Felicia till sin mamma. Alltid lika tomt när Felicia åker från oss. Skynda dig tillbaka! :)

Linnea har varit på dagis idag och när jag kom och skulle hämta henne så var hon fullt upptagen med att åka pulka i den lilla lilla lilla backen som finns på dagisgården :=)) Hon han åka några gånger här hemma på tomten också men det blir ju snabbt mörkt vid fyra-tiden så om snön får ligga kvar så ska jag se om jag kan hämta Linnea så pass tidigt på dagis någon dag denna veckan så att vi har en chans att hinna busa i snön här hemma innan det är jättemörkt. Jag skickade in Linnea efter ett tag men stannade kvar ute då det behövdes skottas. Det är en rätt så skön sysselsättning faktiskt och jag behöver inte ha lika dåligt samvete för att gymet inte fick nått besök av mig idag :o)


Det känns som att denna kursen som vi har nu i skolan inte är speciellt givande. Jag tycker inte att jag har lärt mig något nytt och det finns inte direkt någon logik i kursupplägget. Jag börjar tveka på att jag har valt rätt inriktning och det beror till 95% på läraren... Jobbigt.


Nä nu ger jag upp för ikväll/inatt. Bäst att gå och sova nu. Dröm sött!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards