Alla inlägg under januari 2013

Av Heidi Månsson - 11 januari 2013 14:45

Vissa dagar funkar inte jag. Jag har suttit med skolböckerna framför mig och bara stirrat på dom som om det var något som katten släpat in. Jag började läsa första sidan men när jag kom till det läget att jag skulle bläddra sida så insåg jag att jag inte hade kommit ihåg ett endaste dugg av vad jag hade läst. Jag försökte börja om men det gick inte. Hopplöst. Behövde verkligen plugga idag för att hinna med allt men det är precis som om jag har sugits in i ett svart hål. Jag fungerar inte alls idag. Det enda jag kan tänka på idag är saker från förr, saker från mitt förflutna, saker från min barndom och uppväxt. Det är precis som om skivan har hakat upp sig idag och jag kommer inte vidare hur jag än gör... Idag är jag två olika personer tror jag för jag känner mig glad och upprymd, hoppfull m.m utanpå men samtidigt så känner mig ledsen, sorgsen, nedstämd, deppig och allt det där. Skulle jag få lite färger och en målarduk framför mig så skulle tavlan vara totalt svart. Skulle jag skriva en dikt eller en bok så skulle det bara vara nattsvart mörker och förstörelse. Känslan är så märklig för jag känner mig inte deppig eller sorgsen. Jag känner inte för att skrika, jag känner inte för att slåss, jag känner inte för att hata, jag känner inte för att måla svarta tavlor.

Jag känner för att plocka färgglada blommor, jag känner för att åka till badhuset med familjen, jag känner för att ha myskväll med familjen och jag känner för att prioritera lycka! Dom mörka känslorna som knackar på dörren lämnar jag kvar där utanför.


Nu ska jag gå och hämta min tös på dagis. Det är lycka! :)  Kram

Av Heidi Månsson - 10 januari 2013 14:15

Ibland blir jag lite avis på dom som har en liten uppfinnare inne i sig. Dom som bara sitter och spånar lite och så kommer dom på nått bra som sen folk kan använda sig av. Det finns ju uppfinningar som är bättre än andra och som kan förändra andra människors liv och sedan finns det dom där som man hade klarat sig utan och som världen kanske inte hade behövt. Sen är det ju lätt att skaffa sig en ny vana/ovana/beroende tack vare en massa nya saker som uppfinns hela tiden. Surfplatta är inte nödvändigt egentligen men när man väl har skaffat en så tror jag inte att man vill vara utan. Den som uppfinner sådana saker har ju lyckats! Grattis till dom säger jag ju bara :=) En annan sak är Spotify. Det är grymt bra och den som uppfann det ska ha ett stort tack! :)  Skulle inte klara mig utan det nu när man är van att hela tiden ha musik så lätt-tillgängligt fast egentligen är det ju en grejj som man hade klarat sig utan.

Klart att jag gärna hade tjänat storkovan på något som man lyckats uppfinna och som alla sen köper men framförallt så hade jag velat uppfinna nått som alla verkligen kunde ha nytta av och där man sen fick höra snacket gå om den där häftiga/absolut nödvändiga/livsstilsförändrande saken som alla ville ha och att man kanske hade hjälp någon få ett bättre liv tack vare det. Vet inte vad det skulle vara för grejj och jag är ingen uppfinnare så det lär ju aldrig hända, men ändå :)


Hade kort dag i skolan och tack å lov säger jag ju bara. Det var inte en bra dag idag. Nej jag skulle kunna spola tillbaka till i morse och göra om denna förmiddag. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde där på den kursen men okej då - jag ska härda ut och göra detta nu. Förstår bara inte varför vi ska välja inriktning men sen ändå läsa kurser som vi inte är intresserade av och som vi inte har valt... Tänker dock inte ge mig för jag ska inte låta en sådan här kurs dra ner mina betyg. Nej kämpa kämpa och se glad ut :o)


Satt och gluttade lite på IKEA:s hemsida. Lite sugen på att köpa en bra dvd-filmsförvaring men det får vänta ett tag. Inget som är panikviktigt men vi har ingen bra förvaring nu så så småningom ska det väl bli av. Man kan ju alltid planera och drömma lite.


Igår hade jag lite flyt. Var på stan och lyckades springa på ett par likadana vår/sommarskor som Linnea hade förra våren/sommaren till ett nästan lika bra pris. Förra våren fyndade jag dom för 300:- (goretexgympasko som kostar 600:- i vanliga fall) men nu i år kostade dom 400:- av någon anledning. Linnea trivdes så bra i dom iaf och hon var alltid torr & go om fötterna så jag slog till direkt. Som tur var så skulle jag ändå ha hand om Linnea då för Fredrik skulle på möte så jag kunde prova dojjorna på henne direkt. Då var det bara dom två stora barnen som ska ha ett varsit par också...

Felicia tog ett till hål i örat igår. Hon fick pengar till det när hon fyllde år så nu var det dax. Jag ska snart åka in till stan och möta upp henne och så ska vi ta en runda UTAN lilla Linnea för att ha med sig henne på stan funkar väl i fem minuter sen är det bara hopplöst tjat, gnat och gnäll, skrik, gråt och tandagnisslan typ. Undviker det till max om jag kan. Skulle inte få för mig att ta med mig henne till Ullared tex. Nej tack. Hon får bli rätt mycket äldre och lära sig hur man beteer sig i en affär först. Blir alldeles kallsvettig bara jag tänker på det, hehe. Det var bra att hon var med i skoaffären igår men sen räckte det. Får se om vi hittar nått idag. Felicia behöver det mesta så vi får väl se vad vi kommer hem med. Vi vill ju till Ullared snart så det blir inte allt för mycket handlat iaf.


Nej nu är det dax att sticka. Synes!

Av Heidi Månsson - 9 januari 2013 23:15

Intressant rubrik va?! :) Den har dock en förklaring, kommer här:


Jag brukar ha koll på BVC-tider, utflykter i skolan, när ungarna behöver köpa nya kläder å skor, vad som finns att hämta på vinden till Linnea, ja rent allmänt så brukar jag ha en kalender i huvudet. Nu har jag dock kört in huvudet i väggen och tagit fram en kalender för fel år eller nått för det var inte mycket som stämde här. I går rätt så sent på kvällen så upptäckte jag att Robin skulle ha varit på CSK och tagit röntgenbilder kl 13:00 igår. Ja men va bra att vi totalt missade det då dom bilderna ska till Tandvårdshuset i Kristianstad så att dom kan bedöma när och hur dom ska dra bort hans fem tänder som ska väck och sätta in hans tandställning sen. Vi ska till Tandvårdshuset den 31/1 så detta  med röntgen skulle ju ske i god tid innan dess så dom hinner få bilderna och ta ställning. Nu fick jag kasta mig på telefonen idag på en utav rasterna i skolan och som tur var så slipper vi räkning på den missade tiden och vi fick en ny tid! Yes! Dock så är det den 24/1 så det är möjligt att den andra tiden kanske måste bokas om. Den tiden som inte är så lätt att boka om heller då det var ca 8 månaders väntetid på att få en tid överhuvudtaget. Bra jobbat Heidi! Duktig idiot! *Klappar mig själv på axeln*. Vad har man en kalender till om man inte skriver in sådana viktiga saker i den? Den nya tiden är iaf inskriven nu. Fler sådana här missar ska inte göras.


När det gäller humörsvängningarna som jag ska ta upp så gäller det inte mina egna - inte denna gången iaf ;) Nej det är faktiskt Linneas som driver mig till fullständigt vansinne. Den tösen kan gå från lugna, tysta, gulliga, underbara sötnosen till ett komplett uppskruvat monster som har fått volymen inställd på max precis innan volymknappen gick sönder.... Gaaaaaaah! Orkar snart inte med hennes humör och utbrott mer. Är det då man säljer ungen på loppis? Haha. Det är hela tiden skitsaker som hon ska börja tjaffsa om som tex att pappa är på väg att borsta tänderna på henne - nej då får han inte det utan hon rusar iväg till mig å så ska jag göra det. Mmm visst är man jättemammig eller jättepappig så kan jag förstå att ett litet barn reagerar så och vill välja den ene eller den andre föräldern men som idag så var det nått helt annat. Linnea hade snott Robins stjärngossestrut och stjärna och skulle ha struten på huvudet. Struten ramlade av och Fredrik stod precis brevid henne, tog tag i struten och skulle sätta tillbaka den så som den ska sitta. Nej min själ om han skulle få röra henne och hennes strut! Ooo vilket liv i luckan det blev. Å hon har ju en pipa som skär genom glas & betong när hon vill det. Jisses vad hon blir förbannad och så hakar hon upp sig så ingen annan kommer åt att prata tills hon har lugnat ner sig för hon överröstar ALLT & ALLA. Suck... Jag vet att jag kan ha ett sjujäkla humör ibland jag med men jag kan iaf stanna upp och lyssna på vad någon annan säger så att jag kan fortsätta diskussionen sen hon tar i från tårna och vägrar lyssna även när man kommer med en bra lösning på hur hon ska lösa sitt bekymmer. Man kanske bara vill säga "-Linnea ska du vända på pusselbiten så går det bättre" eller "tandkrämen ramlade av från borsten, vänta så ska jag sätta ditt lite ny" eller vad tusan det kan vara men nääää om hon tar i och gastar från botten av hennes lungor så hör man ju inte vad man själv tänker... 


Jag är rejält sugen på att skaffa en padda. Ja inte en sådan som bor i terrarium och äter flugor då rå utan en surfplatta. Det hade varit grymt nice att ha en på den 8 timmar långa tågresan som snart ska bli av :) Jag tar med mig Robin och Linnea, hoppar på tåget och tar en tur upp till Sundsvall på sportlovet är det tänkt. Längtar sjukt vansinnigt mycket tills dess :))  Jisses vad Fredrik ska hinna plugga mycket då det inte finns nån liten Linnea hemma som pockar på uppmärksamhet. Hade gärna rest utan henne faktiskt för jag ser inte fram emot en så lång tågresa med henne. Robin var sjukt duktig på att åka tåg och sitta still på sitt säte när han var i hennes ålder men hon är ju verkligen mer vild än tam!! Nej jag hade kunnat tänka mig att flyga ist om det inte hade varit så krångligt och omständigt. Men en surfplatta hade ju underlättat resan... Vill ha!!!


Idag kickade skolan igång för oss blivande undersköterskor på Flexvux. Både roligt och lite läskigt på en gång. Ja det är sista terminen och det är jätteskönt. Men sen då?!? Tänk om jag inte får jobb då? Då ska jag gå arbetslös igen kanske? Kanske skulle ha en back-up-plan. Typ plugga vidare. Får jag inte jobb så får jag ju plugga istället - så blir det ju. Jag är rätt så sugen på att fortsätta i skolbänken faktiskt så det gör mig inget men det hade ju varit bättre med ett jobb och en inkomst som man inte ska betala tillbaka på sen, hehe. Ja det pirrar helt klart i magen när jag tänker på att jag snart har pluggat färdigt dessa tre terminer. Bara till att hålla tummarna för att man får in en fot någonstanns mer än på Plommonstigen så länge som jag går på timvikariat. Det är ju inte varje månad som jag har ca 100 timmar inbokade så som jag hade i december.


Känner nu att det är dax att gå och lägga mig. Ögonlocken är väldigt tunga. Sov gott. Ses!

Av Heidi Månsson - 8 januari 2013 07:49

God morgon! Postade en sak på facebook för en liten stund sedan och såhär skrev jag: "Lite imponerad över de två stora barnen som lyckades komma upp i tid idag och som var färdiga i god tid innan det var dax att gå. Vet hur lätt det är att ignorera en väckarklocka... :))"  Hade inte min väckarklocka ringt upprepade gånger idag så hade jag nog legat kvar under täcket och znarkat fortfarande. Linnea vaknade ju dock tätt efter det att barnen hade gått så det blev inget mer sovande idag.


Kollade på SMHI alldeles nyss och jag gillar vad jag såg: 

                                                           

Soluppgång kl. 08:33                                         Solnedgång kl. 15:50
4 minuter tidigare än förra veckan                     10 minuter senare än förra veckan


Det bästa är att det kommer faktiskt gå rätt så fort nu tills det är vår och ännu ljusare. Om 6 veckor är det ju sportlov. 6 veckor är ju ingenting! Det säger ju bara svisch. Sen är det praktik i 6 veckor mellan v 10-16 och då har påsken också redan svoschat förbi. Ja det kommer gå snabbt :=)

 

Nu ska jag gå och bolibompamysa med min lilla tös som sitter i soffan och väntar. Ha en bra dag!


Av Heidi Månsson - 8 januari 2013 00:45

Jag har tre barn och alla dessa tre älskar jag över allt annat. Alla tre har en varsin plats i mitt hjärta. Alla tre borde vara fruktansvärt trötta i benen då de vandrar runt i mina tankar hela dagarna och kärleken är villkorslös! Men hur är det möjligt att alla tre kan driva mig till vansinne? Hur är det möjligt att tex Linnea som ligger där i sängen och dricker sin flaska, klappar mig på kinden och säger -"Jag älskar dig mamma" en liten stund senare gör mig galen för att hon inte vill sova. Hur kan man ena sekunden känna att man bara vill ligga så å mysa i sängen i evigheters evighet och två sekunder senare känna att man håller på å krypa ur skinnet för att ungen aldrig somnar nån gång. Jag bara undrar hur det är möjligt att man ena sekunden sitter och myser i soffan med lilla fröken gos och nästa sekund jagar en galen onge  för att med alla tillåtna medel försöka få till en tandborstning på den ovan nämnda lilla fröken gos som nu har förvandlats till envisa fröken tok ;)  Jag bara undrar - hur är det möjligt?! :)


Idag fick jag nog av att Robin ska ha byxkris så jag tog med mig honom in till stan för att köpa byxor. Kom iaf hem med två par snygga jeans men två till hade jag velat få tag på. Blir nog till att åka till Kristianstad eller Väla nån dag. Tyvärr så kan jag inte längre köpa byxor till honom utan att ha honom med mig för provning så vi får väl se när det kan bli av. Kanske kan bli en beställning i katalogen men jag är rädd för att det blir en himmla massa skickande av paket fram å tillbaka innan vi har hittat rätt bara. Det var så mycket enklare när han var en liten skrutt som inte brydde sig så mycket om att lägga till egen smak & tycke om vad som var snyggt och vad som satt skönt. Han tog på sig det man la fram och brydde sig inte om kläder. Han är ju fortfarande väldigt lätt att handla till så det är inte det men nu när han var liten så var han så rak i kroppen och smal och tanig men liksom väldigt jämn. Man visste att om man hade hittat en modell på jeansen som satt bra så kunde man köpa fler av samma i nästa strl med för dom var bra. Nu kan det ju skilja sig jättemycket från gång till gång. Ja ja har vi inte större bekymmer än så med honom så får vi ju vara rätt nöjda :o)


I morgon börjar skolan för barnen men Linnea får vänta lite till med dagis. Kanske kanske att hon kan gå på dagis på onsdag om hon är feberfri i morgon, vi får se. Jag satt förut och tittade igenom mitt eget schema och jag blir inte klok på det... På ett ställe står det si och på ett annat så. Jag känner mig så grymt förvirrad och vet inte nånting. Suck suck suck. Varför inte bara sätta ut ett schema? Nej skolan måste jäklas med oss och lägga ut lite här å lite där så att vi ska kunna bli förvirrade. Tycker inte om att klassen blir splittrad nu men ska vi kunna läsa olika inriktningar så är det ju så det blir. Like it or not typ. 


Nä även om jag kan softa i morgon också så börjar ju ändå skolan på allvar på onsdag för min del. Borde kanske ställa tillbaka dygnsrytmen lite. Dax att sova. Kram!

Av Heidi Månsson - 6 januari 2013 18:30

Passar på att slösurfa och blogga lite när minstingen sover på soffan. Jag känner mig rätt nöjd för jag har fått upp gardinerna i vardagsrummet nu. Nu känns det inte så tomt i fönstrena längre. Nästa mål är att fixa gardinerna i köket men det får nog vänta till i morgon tror jag.


Det blev ett besök på Vänhem VC tillslut. Jag ringde när de hade öppnat vid 9:30 och kl 11:00 fick vi tid. Kom in rätt så fort till doktorn som snabbt konstaterade att Linnea skulle ha Mollipect och att det kanske även var en halsfluss på gång där. Halsprov och snabbsänka togs men det visade inte nått annat än att snabbsänkan var lite förhöjd. Man ska ligga på ca 8 och hon hade 38. Inget alarmerande direkt och inget dom kan göra nått åt när inte proverna visar nått mera. Doktorn sa dock till mig att ha lite koll på hennes hals och temp. Blir det sämre med halsen så vi misstänker halsfluss eller att hon får allt för långvarig hög temp så kunde vi åka direkt till barnkliniken om vi ville eller söka oss tillbaka till Vänhem. Skönt att veta vad man kan göra, var man ska ta vägen och liksom ha en plan B.

Linnea var så slut och påverkad av tempen att hon somnade så fort hon fick chansen, både i bilen och i väntrummen mellan träffen med doktorn och provtagning å tillbaka till doktorn igen. Stackars lillstumpan :(

Det visade sig även att jag hade lungsäcksinflammation. Igen. Blir galen på detta! Skolan börjar snart och jag måste vara på topp då. Har inte tid med massa sjukdomar. Bläääää.


Nu vaknade lillstumpan igen och är skållhet och blek. Får gå och ta hand om min lilla Linnea. Ses.

Av Heidi Månsson - 6 januari 2013 08:45

Jag måste ju åter igen konstatera att borta bra med hemma bäst. Jo vi hade jättetrevligt i Värnamo (som alltid) men att vara borta hos släktingar när man själv inte mår tipp topp direkt och när familjens minsting blir tvärdålig helt plötsligt var ju ingen höjdare. Då vill iaf jag vara på hemmaplan. Det blev ett kort och intensivt besök och det knasiga är att vi har så förbaskat trevligt så vi längtar väl tillbaka inom väldigt snar framtid tror jag men nästa gång åker jag inte dit om vi inte är fullt friska. Att det skulle vända för både mig och Linnea så att vi skulle bli så pass mycket sämre kunde vi ju dock inte förutspå. Nå ja - det var iaf väääääääldigt skönt att komma hem igår :)


Eftersom att Linnea inte mår så bra så är det sängläge eller soffläge som gäller för henne så det är tur att vi har många dvd-filmer som hon kan roa sig med. Igår kikade hon på lite Nicke Nyfiken och Dora Utforskaren. Det är väl dom två som är favoriterna här. Tack vare att hon inte orkade rusa runt som vanligt så kunde jag hinna packa upp efter våran bortavisit plus att jag började röjja bort julen. Jag har tagit ner gardinerna i vardagsrummet, tagit bort alla ljusstakar och adventsstjärnor, satt upp de vanliga fönsterlamporna och börjat plocka bort tomtarna. Jisses vad med tomtar vi har då! Det blir ju bara fler å fler varje år för jag kan ju inte låta bli att köpa nån ny varje jul. Det finns ju såååååå många fina så hur ska jag kunna välja?? Det märks ju i alla fall när man ska plocka bort dom att det kanske är dax att börja sålla lite. Fast det får nog i så fall vänta tills nästa jul tror jag för idag ska jag försöka hinna med att få upp nya gardiner i både vardagsrum och kök så slipper det dröjja flera månader innan det kommer upp nya. Hehe. Det har alltså hänt här hemma att jag inte har orkat bry mig om att sätta upp nya gardiner på typ ett helt år. Inte så kul med tomma fönster men jag har väl haft viktigare saker för mig helt enkelt ;) Det är ju alltid en fråga om prioritering och vad man vill göra på den tid man har kvar efter alla andra "måsten" är gjorda. Får väl se vad som hinns med idag och inte. 


Jag klev upp innan 08:00 idag för att jag skulle ringa till Vänhem. Inte förrän jag kom fram till telesvar med någon som rabblade öppettiderna slog det mig att det var helg. De öppnar ju 9:30 idag. Suck. Hade ju kunnat få lite sovmorgon idag och det hade ju inte gjort ont med tanke på att jag somnade efter kl 2 inatt, sen fick Linnea en rejäl hostattack vid halv 4-tiden och hostade så pass så att vi fick byta lakan i sängen. Fick sova vidare till 5:30 då jag vaknade av att näsan var totaltäppt. Upp å ta nässpray, dricka lite vatten, ta på lypsyl osv. Sova lite mera tills klockan var 6:45 för då vaknade Linnea till och var lite orolig. Hon drack lite vatten och somnade om medans jag strök henne på pannan. Vid 7:45 ringde larmet. Och då ska man dessutom lägga till att Linnea har sovit väldigt oroligt hela natten pga den höga febern och den elaka hostan. Rolig natt... Tyvärr så har jag ju det problemet att när jag väl har klivit upp så är jag ju pigg och igång, då kan jag väääääldigt sällan gå och lägga mig igen. Hopplös är jag - jag vet ;)  Fastnar jag här vid datorn så kan jag ju absolut inte gå & lägga mig igen. Det är ju så lugnt och skönt när alla andra sover så man kan få lite tid för sig själv ibland. Jag njuter! :=)  Tror att alla behöver det ibland.


Alltså så står ett besök på vårdcentralen på dagens schema och sedan gardinuppsättning och röjja-bort-julen-pyssel efter det. Tjoho där har vi denna söndagen inrutad å klar. Dax att börja då om jag ska hinna få nått gjort. Puss & Kram på er!


Av Heidi Månsson - 5 januari 2013 00:15

Blir inte klok på detta med baciller å sjukdomar. Linnea fick ju öroninflammation bekräftad för en vecka sedan och har ju ätit penicillin sedan dess. Mådde rätt bra efter några dagar bara och sedan helt plötsligt så vände det igen. Natten mellan onsdag-torsdag så hostade hon jättemycket men sen när hon vaknade så mådde hon hur bra som helst. Pigg och glad hela dagen. Nattade henne igår kväll å allt var bra. Sen helt plötsligt vid 1-2-tiden på natten så vaknade hon och jag kände att hon var varm. Rejält varm! Tog tempen å hon hade 39,5... Sedan dess har hon haft hög feber hela tiden. När hon fått en alvedon så blir hon lite piggare en stund men sedan skjuter tempen iväg igen och hon blir glansig i ögonen och blek. Min stackars tös. Att man kan få så hög feber trots penicillin i kroppen förbryllar mig. Hon har ju inte ont någonstanns heller enligt henne själv. Då borde det ju inte vara öroninfl som spökar igen. Blir inte klok på detta. Idag har hon dessutom sovit middag - det om något är ett tecken på att hon inte mår bra för det var länge sedan vi fick henne att sova middag hemma... Nu ligger hon och sover här bredvid mig och hostan vill inte ge sig så emellanåt hostar hon tills hon kräks. Tycker verkligen synd om henne. Det blir nog ett samtal till vårdcentralen i morgon men det är nog inte så lätt att få någon tid. Håll tummarna för henne.


Det blir tyvärr inte mer skrivet just nu. Återkommer i morgon för nu måste jag sova. Klockan är som vanligt mitt i natten... :)  Kram!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards