Alla inlägg under maj 2013

Av Heidi Månsson - 7 maj 2013 23:45

Känner mig så flitig och så duktig idag så det går ju knappt med ord att beskriva ;)  Först var jag på skolan en hel dag och sedan när jag kom hem så klippte jag först nästan hela gräsmattan men inte nog med det - det blev en runda på gymet också :)) Jag han inte riktigt klart med gräsmattan för det hade blivit för sent med gymrundan då plus att små barn ska sova vid 19:30 så jag hade ändå fått lägga ner verksamheten för denna kväll. Jag är mycket nöjd med att jag orkade med både gräsklippning och gymet på samma dag! :=)


Nähä - om jag ska orka med morgondagen så är det dax att sova nu. Synes!

Av Heidi Månsson - 6 maj 2013 21:45

Jag måste lämna in min cykel på service. Jag borde ha fixat den för länge sedan men nu har det verkligen blivit nödläge. Låset har strulat länge men nu kärvar det fast helt med jämna mellanrum så nu vågar jag inte använda det låset längre. Handbromsen funkar inte alls och har väl varit ur funktion ett bra tag nu. Jag har ju fotbroms och jag använder sällan handbromsen men det kan ju vara trevligt med en fullt fungerande cykel. Det behöver skruvas och smörjas lite här å lite där så när det har droppat in lite mera pengar på kontot så ska jag lämna in cykeln. Det funkade dock att cykla på den - kvällens motionsrunda gick bra. Nu ska jag hoppa in i duschen. Ses :)

Av Heidi Månsson - 5 maj 2013 23:49

Mmm jag borde ha lagt mig redan men jag har min bästa tid just nu. Älskar kvällarna och har svårt för att slita mig ifrån datorn. Kommer nog få betala för det i morgon då jag hela tiden tar ut från sömnkontot men jag gör sällan några insättningar och gör jag en insättning så plockar jag snabbt ut den igen. Sova är överskattat :)


Jag har äntligen kommit igång med träningen igen. Idag var första gången på gymmet på evigheter. Jag var ju bortrest på sportlovet och sedan när jag kom hem så var jag sjuk i lunginflammation. När jag väl hade ätit färdigt den penicillinkuren så trodde jag att jag skulle komma igång men då kom praktiken emellan istället. Det blev hela tiden något som gjorde att jag inte han/orkade/prioriterade träningen. Nu är jag dock igång igen som sagt och det känns superduperbra! :)  Bara jag lyckas hålla mig frisk nu så ska jag nog hinna med att träna några ggr per vecka.


Lisa - utbytesstudenten från Tyskland - åkte hem i lördags vid 11-tiden. Det var värst vad huset blev tomt efter det. Tycker att den där veckan gick otroligt fort och jag skulle gärna ha Lisa här en vecka till, eller en månad :=)  Jag hoppas att hon tyckte att det var ok hos oss men det viktigaste var iaf att hon och Felicia verkade klicka väldigt bra!  Det tog ett litet tag men sedan var dom igång och snackade riktigt mycket. Tror att båda tyckte att det var riktigt jobbigt att skiljas åt. Ska bli spännande till hösten när Felicia ska till Eckenförde i Tyskland och bo hos Lisa i en vecka. 


Jag har hörlurarna på och musiken flödar. Just nu spelar jag en av världens bästa låtar som någonsin har gjorts enligt mitt tycke - Just Give Me A Reason (med Pink). Den är sååååå sjukt bra!! Covern med Megan Nicole är inte dum den heller så det är tur att Youtube finns :=)


I morgon är det dax för plugg på skolan igen. Denna veckan är det en kort "arbetsvecka" då det är röd dag på torsdagen och klämdag på fredagen. Får kämpa på ordentligt med skolarbetet så jag slipper hålla på med det sen när vi är lediga fyra dagar i sträck - gött. 

Jag fick insu ett till Hälsopedagogiken rättad i torsdags och det blev ett C+ på den (typ ett starkt VG). Nice!! Kan jag fortsätta med så bra resultat så är jag faktiskt nöjd och då kan det ju bli ett bra slutbetyg i den kursen. Ja tack! :)


I fredags tog jag ledigt från allt vad skola heter och så tog jag med mig Linnea, Therese & Alve ut till Vedema. Vi grillade korv, gick ett varv runt dammen/sjön och sedan fikade vi lite saft plus kaka innan hemfärd. Vi hade det supermysigt så det där måste vi göra om snart igen :))

Efter Vedema så följde Therese & Alve med oss hem en stund och jag fyllde lite hinkar med vatten så barnen var mest ute och lekte med vatten medans jag och Therese satt på en filt och snackade och solade :o) Rätt gött att kunna sitta ute å njuta.


På lördag eftermiddag åkte jag och Linnea till Therese och Alve och hälsade på hos dom. Vi åt lunch ute på en filt och sedan lekte barnen ett tag. Lite senare när jag började fundera på att åka hemåt så ringde mobilen. Det var från Plommonstigen. Det visade sig att det hade kört ihop sig pga sjukdom. 16:40 fick jag samtalet. Jag var välkommen så fort som möjligt. Jag mer eller mindre kastade in Linnea och mig själv i bilen, körde hem och dumpade Linnea hos Fredrik, fick en matlåda av min älskling och sen bar det av till jobbet. 17:02 var jag där! Med tanke på att jag inte var hemma när de ringde från jobbet så tycker jag att det var bra gjort :o)  Jag jobbade till 21:00 och den där matlådan han jag inte äta upp.


Jag är ju kontaktperson till en vårdtagare och idag var det lite aktiviteter ute vid Tydingesjön så jag var där. Det var jättetrevligt förutom att det tog över en timme att komma hem. Det blev en liten miss med gps:n så vi hamnade  på en sightseeing-tur. Den färdtjänstresan hade jag kunnat skippa men ja ja, vi kom hem tillslut :o)


Nej nu är det dax att sova. Synes. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 1 maj 2013 23:36

Jag har haft en rätt bra dag idag måste jag säga. Det blev en rätt lugn och slö morgon och det är ju alltid skönt att kunna mjukstarta dagen så :=)  På förmiddan tog Linnea och jag en liten promenad för att möta upp en av hennes dagiskompisar plus dennes mamma och storasyster. Vi gick på en promenix i skogen och Linnea hade en ryggsäck med lite fika med sig så hon bjöd alla på saft och kaka. Det är en så lagom lång slinga uppe i skogen där de har gjort ett elljusspår. Perfekt att låta barnen löpa som de vill och inte behöva akta sig för bilar och alla andra faror som finns utmed vägarna. De hoppade och skuttade, klättrade på stora stenar och verkade tycka att det var roligt. Vi avslutade med en stund på lekparken vid TiF-huset. Inte den roligaste lekparken och inte den nyaste lekparken men den funkar och barnen var nöjda. Det behöver ju inte alltid vara så avancerat och komplicerat. Jennie och jag har pratat om att träffas med barnen så de får leka i cirka ett år nu och NU blev det av... Det är kanske lite mera spontana lekdejter som ska till för att vi ska lyckas? :)  Ja en sak är iaf säker och det är att detta var så trevligt så nu SKA vi få till det lite oftare.

Jag upptäckte under kvällen att mina kinder är lite smått röda av solsken. Nice! Det är nu man inte vill jobba eller gå i skola. Det är nu man vill vara ute i solen hela dagarna för att kanske lyckas få lite pigment. Ja drömma kan man ju... Med så mycket som vi ändå har de här sista 6 veckorna i skolan så lär jag ju inte hinna med att sola...


I går var vi en stund uppe vid TiF-huset för att se på majbrasan och träffa lite folk. Det var kul men Linnea brydde sig inte så mycket om elden utan det var alla dagiskompisarna som var där vid lekparken som var intressanta och det kan man ju förstå :o)

Det blev ingen grillning som sig bör på Valborgsmässoafton för våran grill är helt kaputt (måste skaffa en ny men det får vänta tills lönen droppar in senare i sommar). Vi festade på pannkakor istället och det var ju inte så dumt det heller! ;)


I morgon är det plugg på skolan som gäller. Dax att avsluta så jag orkar kliva upp. Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards