Alla inlägg under november 2013

Av Heidi Månsson - 24 november 2013 01:03

Vi vet ju alla hur livets gång är - eller hur? Vi får ju lära oss som små hur vi kommer till, att vi är barn och bor hemma med mamma och pappa, förvandlas till tonåringar, tar studenten, flyttar hemifrån, skaffar egen familj, ser barnen flytta ut, njuter några år av allt det där som man nu ska ha råd att göra när barnen inte längre betyder utgifter i form av mat och husrum men inkomsten är hyffsad då man förhoppningsvis har gjort någon form av klättring på karriärstegen, blir gammal och hamnar på vårdhem och tillslut trillar av pinnen. Ungefär nått sånt ser det väl ut för de flesta. Ekorrhjulet snurrar. Jobba och slit för att tjäna pengar som du sen ska köpa massa prylar för. När du dör är det barnen som står där och ska sortera upp skiten du samlat på dig. På hemmet sitter många och ångrar allt de där som de inte gjorde under sina unga, pigga, friska år. Alla mål, alla drömmar, alla upplevelser.


Jag har börjat fundera på hur jag vill bli som gammal. Näää jag har ingen åldersnoja eller kris utan jag funderar bara på om det finns nått som jag ska göra annorlunda nu för att förbättra utsikterna för mig som gammal. Jag vill ju inte bli sedd som en gammal sur pensionär som sitter där på hemmet och bara mummlar om städer jag aldrig åkte till eller det där jobbet jag aldrig vågade söka eller vad fasikens det nu skulle vara som jag ville göra. Jag är ju ingen såndär äventyrslysten människa som vill springa och bli jagad av tjurar i Spanien, jag vill inte absolut inte hoppa fallskärm eller klättra i berg!! Jag vill inte hoppa bungyjump heller eller simma med hajjar. Tro det eller ej men jag är väldigt nöjd med det valet jag gjort när det gäller jobb (just nu iaf). Jag trivs förbaskat bra som undersköterska/habiliteringsassistent just nu. Jag kommer säkert läsa vidare för att komma lite till framåt för att kunna göra ett ännu bättre jobb och kunna påverka framtiden för de människorna som jag jobbar med men jag ångrar inte mitt val. 

Visst finns det städer/länder/turistmål som jag skulle vilja se och uppleva så resor står absolut på min "att-göra-innan-jag-dör-lista" men det viktigaste är ändå att jag vill känna att jag har gjort allt jag kan för mina barn och kanske barnbarn. Då kommer den här balansen in som är så svår att finna just nu tycker jag - den där balansen mellan att jobba så djä**a mycket som man bara kan så att man nån gång får ett fast jobb och lyckas försörja sin familj och få allt att gå runt utan att gå på knäna emellanåt. Jobba och tjäna pengar så att man så småningom kan resa med familjen och visa barnen världen eller nöja sig med att jobba lite och då få rätta sig efter den lilla inkomst som blir lönen. Det är ju bara det att pengar underlättar livet... Hur jag blir som pensionär? Ja det återstår att se.

Av Heidi Månsson - 21 november 2013 10:02

Godmorgon. Eller inte riktigt men det är ju morgon iaf. Eller för vissa av er är det mer förmiddag än morgon men jag klev faktiskt upp för en timme sedan så jag har inte sovit ända tills nu. Hade jag inte haft så ont i hela kroppen och fått störd nattsömn av alla möjliga grejjer inatt så hade jag kanske varit lite piggare just nu. Jag var ju hos doktorn igår för jag misstänkte bland annat halsfluss och jodå - det var inte bara halsfluss. Jag hade även fått öroninflammation, bihåleinflammation, lungsäcksinflammation och inflammation i nackmuskulaturen. Varför inte ta allt på en gång? Dumt att sprida ut sjukdomarna över året för då missar man ju mera jobb och skola så här tar vi allt på en gång - blir rejält däckade och sedan kan man resa sig igen :)

Jag misstänkte ju redan i måndags att detta var halsfluss men man måste ju gå en viss tid med halsont innan man ringer vårdcentralen för annars säger dom bara att man ska stanna hemma nån dag till för att testerna inte kommer att visa nått så jag gjorde ju så. Under tiden här hemma så har jag ju försökt få i mig smärtstillande och gjort vad jag kunnat för att lindra det halsonda med honungsvatten och diverse annat. Jag kan säga så här att det finns några saker som man bör undvika när man har sårig hals och risk för att inte få behålla det lilla som man har försökt dricka/äta. Saker som fräter i halsen är blåbärssoppa och flytande Alvedon/Ipren osv. Igår när jag var på apoteket och hämtade ut mitt penicillin så passade jag ju på att köpa nått som jag trodde skulle vara bra vid halsont:

 

Jag säger bara - fy sjutton för mentolsmaken (noterade bara att den skulle smaka svartvinbär) och fy sjutton för att få upp detta igen för det fräter i halsen. Nä tack och lov för vanliga tabletter.


I morgon ska Robin till CSK igen för kontroll med magen. Jag mår bättre idag än igår och hoppas att jag är så pass bra i morgon så att jag kan följa med honom på det. Hoppas på att äntligen få svar på vad som är fel. 


Jag skulle ha jobbat på lördag men jag är sjukskriven i en vecka så jag missar tyvärr det. Idag skulle vi ha lektion i Svenskakursen och det missar jag och i tisdags missade jag en mattelektion. Det går inte så bra detta...


Nej jag går och lägger mig på soffan ett tag. Ses.



Av Heidi Månsson - 19 november 2013 18:46

Sitter i sängen. Kan inte ligga ner fastän det är det jag behöver mest av allt just nu. Har feber och superduperont i halsen. Febervärk i hela kroppen och hostar tills jag spyr. Avundsjuk? Byter gärna bort detta! Familjen sitter just nu och äter god mat. Själv lever jag på luft och emellanåt får jag ner lite te eller c-vitamin. Jippie.
Har legat på soffan och tittat på tre inspelade filmer. Halvbra alla tre. Trist. Hade jag orkat så hade jag tagit mig till hemmakväll och hyrt en bunt med filmer. Kanske finns nått bra på Netflix sen :-)

Idag har min man fixat avloppet och diskmaskinen. Han är bäst! Hoppas att allt funkar minst över hela julen nu. Vill inte ha mera strul med det där nu.

En kompis/jobbarkollega klarade teorin igår och uppkörningen idag och jag är sååååå glad för hennes skull :-) För två år sedan var jag själv i samma sits och det är såååådan lättnad när man har klarat av det. Grattis Maria!!!

Nej nu måste jag trycka ner lite smärtstillande i halsen för detta funkar inte. Kram.

Av Heidi Månsson - 17 november 2013 23:09

Det är hemskt vad tiden/dagarna kan gå långsamt när man väntar på något. Jag är ju numera medlem på en framsida för människor som har bott på barnhem under sin uppväxt och där kan man tex då chatta med andra som har bott på samma barnhem. Jag har lagt ut några inlägg om olika saker där och jag har fortfarande inte fått några svar. Har väl gått en vecka nu. Suck.

Är på jobbet. Alla sover. Jag ska också gå och lägga mig men lite nedvarvning behöver jag ju först :-)
En liten stund med Netflix så blir det bra. Ja och så lite yatzy world förstås. Hehe. Nä nu ger jag upp för idag. Huvudet på kudden och natti natti.

Av Heidi Månsson - 17 november 2013 09:42

När Linnea väckte mig i morse vid sjutiden så satte jag på tv:n till henne och sen var jag bra sugen på att lägga mig på soffan och vila lite till med tanke på att klockan var rätt så sent innan jag gick och la mig igår och ännu senare innan jag tillslut lyckades somna. Tror att det var runt 3-tiden som jag tillslut sussade sött. När vi kom in i vardagsrummet så såg jag kaoset där och gick in i köket och där var det ännu mera kaos. Om det blir stopp i avloppet så kan inte diskmaskinen tömma ut vattnet vilket betyder att allt får diskas för hand. Om man då inte kan hälla ut vatten i vasken heller så blir det inte lätt att diska. Har man då haft kalas och bakat fyra tårtor så finns det ju lite disk att bearbeta. Insåg att jag inte kunde lämna köket i sådant skick (fanns ju inte någon plats för att äta frukost ens) då jag ska åka och jobba senare idag. Inte så snällt att lämna sådant kaos till min familj. Så vad göra? Jo hämta två plastbackar och en diskborste – vips så var det mesta av disken fixad :o)  Jag har dessutom röjt upp i vardagsrummet så där ser nästan ut som det ska, bara lite dammsugning kvar men det är en annan visa det ;)


Nu ska jag gå och titta på cirkusföreställning då minsta banditen har kallat på mig några gånger under tiden som jag diskade. Jag skulle vara publik så det är dags att fullfölja sina åtaganden J. Sen får det bli lite frukost och sen ska jag snart till jobbet. Tiden går fort när man har roligt! Hehe. Hoppas att ni alla får en bra söndag. Kram kram!

Av Heidi Månsson - 17 november 2013 01:21

Nu så är det klart. Nu har minsta banditen i familjen blivit firad i dagarna tre :)  Idag hade vi sista kalaset för den här gången, nu har hon blivit firad av kompisarna, familjen och släkten (nästan alla släktingar). De som kom idag var farfar Hasse med sambon Lotta, fastern Hannah med maken Andreas och de sötnosarna Nils och Elsa. Linnea blev så glad så glad för att kusinerna kunde komma, kul att se att dom gillar varandra :o)

Min man hade gjort två stycken smörgåstårtor (en LCHF-variant) plus en prinsesstårta och en melontårta (melon, grädde och bär=LCHF-varianten). Han borde bli kock eller bagare eller konditor eller nått sådant.


I morse fick jag ett samtal från Plommonstigen, de behövde en vikarie som kunde ta kvällsturen. Jag visste ju att vi skulle ha hunnit färdigt med själva kalasandet här hemma till dess så jag tackade ja. 17-21 jobbade jag och det gick bra. Hoppas på att få fler jobbtillfällen där snart. Nu när jag jobbar på tre gruppbostäder så borde jag få mycket jobb i december/januari kring jul och nyår. Håll tummarna! :o)


I går var jag på fest med jobbet. Sommarlust i Kristianstad hade ställt till med fest och middag så jag var personal på plats. Jag hade jätteroligt så det där gör jag gärna om. Jag blev uppbjuden några gånger också så när jag kom hem så hade jag ont, men det var det värt!

I morgon ska jag börja jobba 12:30 och så slutar jag på måndag morgon kl 9. Kanske är dax att tänka på vad klockan är och gå och lägga sig.


Over & out :)

Av Heidi Månsson - 14 november 2013 22:15

Yes! Äntligen ska jag få bli en Buzzador på riktigt :))  Jag anmälde mig till testpanelen för rätt länge sedan och när det har kommit olika kampanjer så har jag anmält mig till ganska så många men utan att få vara med. Tänkte precis ge upp det hela när det kom en grejj som jag tyckte var superduperintressant så jag gav det en sista chans. Gissa vad? Jag är med i testpanelen av en produkt nu :=)))  Hade fått mail tidigare idag om att jag ska få testa Philips Wake-up Light så nu ska här testas! Jag tycker att det verkar vara en suverän produkt men man vet ju aldrig. I morgon blir första testet. Fortsättning följer. Vill du också bli en Buzzador och testa grejjer gratis? Kontakta mig så hjälper jag dig och berättar lite om hur man går till väga.


Ser fram emot morgondagen då jag ska till Sommarlust i Kristianstad med jobbet. Det är dans och det bjuds på mat och jag ska dit med fyra stycken vårdtagare. Det är första gången jag ska dit och tydligen är det ett rätt så stort pådrag för det kommer folk från alla möjliga städer runt om i Skåne. Får väl försöka sätta på mig nått lite snyggt, sätta på lite make up och ett smile och kanske till och med vara beredd på att svänga mina lurviga en liten stund. Blev ju uppbjuden i sommras när det var dans ute i Tydingesjön :)


På förmiddan ska Linnea och jag åka till Annelie och Feliks för pyssel/lekstund. Jag borde kanske plugga men jag känner att jag behöver lite kvalitetstid med Linnea då jag jobbar hela kvällen sen och så ska jag ju jobba hela söndagen med. Ibland får man ta sig tid till sådant som man egentligen inte har tid till men hon är inte fyra år för evigt. Thats the fact :)


Har börjat längta till jul. Jag vet - jag är knäpp på riktigt ;) Men ärligt talat så är julen väldigt mysig även om det är rätt så stressigt med att få städat och pyntat och fint i tid. Maten ska inhandlas när alla andra ska dit och klappar ska köpas och slås in. Tomten ska komma, Kalle Anka på tv:n får man ju inte missa. Man stressar och flänger runt innan jul och sen är det över innan man hinner blinka. Lika dant varje år. Men det är mysigt. Äta pepparkakor, dicka glögg, äta knäck och annat julgodis. Chokladkalendrar till barnen. Julgran som är fint pyntad. Adventsljusstakar i alla fönster. Bort med mörkret och in med ljuset. Det är en härlig tid trots all stress. Jag längtar!


Nä nu ger jag upp för ikväll. Får se om jag hinner skriva nått i morgon. Puss på er och hoppas att eran helg blir bra. Och till alla er som ska se på Idol - kom ihåg att det börjar en timme tidigare i morgon!! 

Av Heidi Månsson - 14 november 2013 10:45

Hur är det möjligt? Hur kan man sova i så många timmar och ändå vara ALLT annat än utvilad? Känner mig totalt överkörd av en tungt lastad långtradare. Ska jobba 13-20 idag men jag hade ärligen helst bara legat i sängen och sovit hela dagen. På med lite lagom poppig musik i lurarna så kanske jag piggnar till. Bara kanske. Nä men det blir väl som vanligt - bara till att bita ihop och göra vad man ska och det är ju rätt så lätt egentligen med tanke på att jag faktiskt älskar mitt jobb :=)


Igår pluggade jag lite samhällskunskap och höll på att få fnatt. Vad fasiken ska vi köpa kursböcker för om vi ändå inte behöver använda dom?? Det var flera saker som jag skulle svara på med hjälp av boken men när jag läste i boken så stod det inga svar där utan jag fick sitta och googla fram jättemycket information. När man pluggar på E-nivå så ska det vara enkelt och övergripande. Det ska vara lätt att hitta informationen som är nödvändig för att kunna ge ett kortfattat men bra svar. Får väl fortsätta på det där arbetet när jag kommer hem ikväll för jag måste ändå sitta vaken länge inatt. Ska försöka vända på dygnet lite då jag ska jobba väldigt udda tider i morgon och dessutom köra hem mitt i natten och då ska jag nog vara så pigg som möjligt. 


Nehepp nu får jag nog göra mig i ordning för en dag på jobbet. Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards