Alla inlägg under november 2013

Av Heidi Månsson - 13 november 2013 22:00

Denna dagen har inneburit lite blandad kompott kan man ju lugnt säga. Den började mycket bättre än den slutade och då är den inte över ännu så vi får väl se vad som händer, det kanske blir en twist på slutet så innan jag har gått och lagt mig ska jag kanske inte skriva fööör mycket, hehe. Jag lämnade Linnea på dagis, tog bussen in till stan och mötte upp min vän och arbetskollega Maria. Vi hade ungefär två timmar på oss innan tåget till Perstorp skulle gå så vi han sitta ner och prata en hel del om allt mellan himmel och jord. Vid 12-tiden var vi framme hos vår kollega Camilla som hade visning med ljusfat och julgrupper hemma hos sig. Hon hade gjort så mycket fint!! Vilken fantasi och skaparglädje det måste finnas i den människan :)) Jag hade ju kunnat köpa vääääldigt mycket av hennes grejjer om jag hade haft råd till det. Så mycket vackra saker. Jag blev lite inspirerad och skulle vilja ha tid för att hålla på mer med min scrapbooking men det har jag inte just nu. Det kommer väl kanske så fort som vi kan landa lite mera i någon slags trygghet. Kanske en dag när vi båda har fast jobb. Kanske att man får lite ro i kroppen att sitta med de där pillet då. Eller så borde jag börja med det nu för att det fungerar ju lite som terapiarbete det där. Linneas album har jag ju inte ens börjat med än och hon har redan fyllt fyra år...

Nå ja - tillbaka till ämnet, hehe. Efter visningen så bjöd Camilla på mat. Hon hade gjort massor med goda pajer och en sallad och inte nog med det för det var ju efterrätt också. Rullade ju hem utan hjälp av tåget typ, hihi.

När Maria och jag var tillbaka i stan så gick vi en sväng till på stan. Jag har känt att jag har börjat frysa och vara känslig för vädret på ett annat sätt än innan (har kanske lite med värken att göra) och jag har länge velat ha en tubhalsduk. Hittade en på H&M som verkade mysig så den slog jag till på. Jag har redan börjat med vinterjackan fastän det fortfarande är plusgrader ute och jag frös om händerna idag så jag tänker leta upp ett par vantar som får följa med i fickan i fortsättningen. Fattas väl bara att jag börjar använda mössa den här vintern. Näää nu överdrev jag - som om det skulle hända! When hell freezes over. Typ  .


Var på Nisses varuhus och reklamerade tuschpennorna. Det var inga problem, expediten hämtade två andra förpackningar av samma märke och det som var lite märkligt var att exakt samma färger var lika dåliga i alla tre förpackningarna. Förmodligen nått fel på hela den sändningen. Jag hittade en förpackningen från ett annat märke som vi har haft innan så jag vet att dom är bättre. La mellanskillnaden och kom hem med nya pennor till en glad Linnea så nu kan den glada tösen måla igen.

Hade en heldag med Maria och det var en väldigt väldigt bra del av dagen! Tack Maria för att du stod ut med mig idag :)

När jag kom hem så hade jag dock väldigt ont så det blev till att knapra lite piller och sedan sätta mig med läxorna. Inte riktigt lika rolig del av dagen...


Snart ska jag och min man titta på Greys Anatomi men just nu tittar han på nån film så jag får nöja mig med att sitta här ett tag till och det går så bra så :=))  Dax att fixa lite mera skolarbete. Ses.

Av Heidi Månsson - 12 november 2013 22:15

Jag är en klant - jag vet. Så då har vi det avklarat :)  När jag var i Sundsvall på höstlovet så tappade jag min mobil inne på toa. Den hamnade på ett klinkergolv. Naturligtvis så sprack skärmen. Fyra stora sprickor. Bra jobbat Heidi. Förbenade klantskaft. Tänkte att jag får väl byta glas på den då rå, det kan ju inte vara så dyrt. Det är ju inte direkt så att jag har en Iphone utan jag har en Samsung Galaxy S III mini. Det är inte direkt en ny modell. Hade det varit den senaste så hade jag fattat. Det är nämligen så att jag gick in på telenor idag och skulle fråga vad de tar för ett glasbyte. Vet du vad han den där killen säger? Jo han den där killen som jobbar där kläcker ur sig att de ska ha 2000:- för besväret. TVÅ TUSEN SPÄNN!!! För en gammal sleten telefon!!! Nä du tack sa jag då. Naturligtvis så är det lååååång tid kvar tills jag får byta telefon. Blä! Nästa gång som jag skaffar en ny mobil så SKA jag köpa ett fodral/skydd/case/whatever_u_wanna_call_it till den och jag tänker inte använda telefonen innan det sitter på. Nått ska man väl lära sig av sina misstag...


Var inom Nisses och köpte tuschpennor till Linnea då hennes hade blivit dåliga. Tydligen kunde jag lika gärna ha behållit de gamla för de nya var lika dåliga. Suck. Tänker faktiskt reklamera dom. Brukar inte bry mig om sådant om det är nått som kostar under 50-lappen men detta var ju bara för bedrövligt. Så här ser förpackningen/märket ut på pennorna:

 

När jag provade måla med dom så såg det ut som att pennorna hade legat utan kork på i två dagar. Ledsamt. Får se om jag kan fixa nya i morgon redan.


Jag har börjat spana runt på nätet för lite fakta om barnhemmen som jag bodde på och jag har blivit medlem på en sida där man kan chatta med andra som har varit placerade på barnhem eller i fosterfamiljer under sin uppväxt. Får se om jag får napp där. Håll tummarna :)


Simma lugnt. Bloggar mer i morgon. Natti natti


Av Heidi Månsson - 12 november 2013 08:26

Det var jobbigt att komma upp ur sängen idag men tillslut så gick det ju vägen. Nu är jag pigg och igång men jag lär ju vara ganska så trött lagom till lektionerna idag. Sen när alla andra är trötta och ska gå och sova ikväll då har jag piggnat till igen och har mina bästa timmar. Allt är som vanligt med andra ord :)


Jag har sovit jättedåligt inatt och jag måste verkligen komma igång med min träning igen men jag vet bara inte hur det ska gå till. Jag vill ju gå på gymmet för det är det som funkar bäst för mig men jag har ju så ont i foten och höften hela tiden så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag hittar inget vettigt alternativ heller som inte belastar de områden där jag har ont för simning är inget alternativ för mig. Jag har ont dygnet runt så jag vet inte hur jag ska göra. Kanske bara är till att gilla läget och fortsätta träna med lite smärtstillande i kroppen. Ska nog ta en tur till gymmet i morgon och testa hur det funkar att träna och så får jag ju köra på lite försiktigt till en början. Ja ja det reder sig väl.


Skriver nog mer senare idag. Måste fokusera nu. Ha en bra tisdag! 

Av Heidi Månsson - 12 november 2013 00:17

Jag tror att jag har bestämt mig för att rota lite i sopsäcken eller snarare då det förflutna. Det finns så mycket frågor som jag har och som jag inte kan få svar på om jag inte frågar. Vet inte var jag ska börja och vem jag ska fråga men jag vet så pass mycket som att om jag inte gör detta nu så kommer jag säkerligen ångra mig den dagen jag sitter på nått vårdhem och är 80 år gammal och inte har en själ att fråga. Det känns som att det börjar bli dax om jag ska ta tag i det nån gång. Jag har länge skjutit på det för varför ska jag väcka den björn som sover? Typ. Men det är ju faktiskt mitt eget liv jag pratar om och jag har väl ändå rätt att få hela pusslet på plats. Jag ska ju inte behöva gå runt och må dåligt över något som jag faktiskt (förhoppningsvis) kan göra nått åt... Vet inte riktigt var jag ska börja och hur jag ska våga men det gäller väl bara att ta ett kliv ut. Förhoppningsvis så landar jag mjukt.


I morgon har jag två tråkiga och jobbiga lektioner i skolan, ser INTE fram emot dom men ja ja, thats life. Måste ta tag i hur vårterminen ska bli också. Dax att boka möte med syon och planera lite till. Tänk vad bra det hade varit om jag hade lyckats få ett fast jobb istället. Timvikariat i all ära men vad vet aldrig vad man har eller vad man får.


Nä nu får jag gå å slagga lite. Hoppas eran tisdag blir bra. Puss!


PS. Så här fina ljusfat gör en kollega till mig. Visst är hon duktig!!

  

På onsdag ska jag och några andra kollegor hem till henne för då ska hon ha visning av det hon skapar inför julen. Ska bli kul :)  Natti natti. DS.

Av Heidi Månsson - 11 november 2013 13:51

Nu äntligen har jag lyckats få in bilderna på datorn så här kommer det en liten omgång från lördagens kalas.


Här är huvudpersonen på kalaset i sina finkläder (det var dom vi köpte till dopet vi var på i Sundsvall) och tiara och trollspö eller fe-stav eller vad det nu heter. Visst är hon söt min lilla prinsessa!?! :)  En stund senare fick hon på sig sin piratdräkt men det han jag inte ta kort på så vi får väl se om jag lyckas göra det idag kanske.

        


Dukningen:

     

Guldmynten var inte på bordet men ni får en hint om hur det såg ut i alla fall.


Tårtan:

         

Jag hittade receptet genom att goggla på pirattårta och fick då fram den här länken: http://hemmahosandrea.se/2013/02/05/pirattarta/. Där finns bilder och recept och beskrivning på hur den ska göras. Jag tycker att den blev god även om min inte var lika fin som den Andrea gjorde, hehe.


Världens bästa Fredrik bakade muffins och sen hade vi lite köpekakor också i form av chokladbollar och vaniljrån.

 



På lördagen var Fredrik iväg och lekte flyttkarl. Hans farmor Berit har sålt sitt hus och nu skulle huset tömmas. När han kom hem så kom också barnens ena (och äldsta) kusin Elise hit. Hon sov över så när Linnea hade gått och lagt sig så spelade vi sällskapsspel och det blev en omgång Speculation - roligaste spelet ever!! 

 

Naturligtvis så är man ju proffs och ja hur det gick kan ni ju gissa då ju ;)

Älskar att spela sällskapsspel (oavsett vinst eller förlust (jag är definitivt inte en dålig förlorare när det gäller spel). Började "samla" på spel efter det att jag hade flyttat hemifrån för jag tror inte att jag ägde ett enda innan dess. Sedan fick eller köpte jag mitt första monopol och inte så långt efter det så lärde jag (och Anders) känna Jenny och Mogge. Vi fick reda på att det fanns en intresse för sällskapsspel hos dom också och sedan var det kört! Vi fyra spelade spel och "jagade" nya spel hela tiden. Så fort det var födelsedagar eller julklappar på gång så önskade jag mig nya spel, köpte på rea och höll alltid ögon öppna för nått nytt att testa. Tillslut så hade vi en hög med spel att välja på men det finns ju så mycket så jag fortsatte ha koll. Det var en ren lyckoträff att jag lyckades få syn på det där spelet på en shoppingtur precis innan jul för en himmla massa år sedan. Det bara låg där helt totalt missplacerat och prislappen var 99:-. Äh va tusan tänkte jag - det där ser kul ut och så billigt. Jag har INTE ångrat det köpet :))


Nu är det lite trist för vi har inte så många som vi kan spela sällskapsspel med och det är något jag kan sakna ibland men nu är iaf de två stora barnen stora nog för att uppskatta det och kunna spela de flesta spel men då kommer ofta nattningen av Linnea i vägen för att vi ska hinna spela. Får väl ordna barnvakt till lillan och ha en dag eller helg där vi bara spelar spel och har kul med de två stora :)  Tror jag får göra allvar av den tanken faktiskt... hmm... nu snurrar kugghjulen... hihi.


Nä nu får jag väl ändå ta tag i lite andra saker som måste fixas. Synes!

Av Heidi Månsson - 11 november 2013 12:05

Sitter vid datorn och tar det lugnt en stund då jag är trött efter att ha jobbat. Började ju 12:30 igår och slutade 9 dag och sen blev det en tur till mataffären för att införskaffa lite glasspinnar, slänga sig in i bilen och köra i 190 till dagis (nej det gick inte riktigt så fort men ändå  ) för att lämna in glasspinnarna. Alla satt och väntade på att de skulle fira Linnea idag ju så det var i sista stund som jag kom. När jag kom hem så skulle jag plugga lite men det blev inte så, hehe. Nu lyssnar jag på Spotify (Jack Vidgen - såååååå bra!!) och slösurfar, bloggar m.m Som vanligt alltså ;)


I lördags hade ju Linnea sitt pirat/prinsesskalas och jag tror att hon är nöjd med hur det blev :=)  Det blev inte så många barn som kom för några var sjuka eller kunde inte komma av andra anledningar men dom var iaf fem stycken och det var rätt så lagom ändå på ett 4-årskalas. Det kommer bilder lite senare.


Igår firade vi Linnea innan jag skulle till jobbet så det blev sång och paket och jag tror att hon blev nöjd med det med och sen ska vi ju ha ett till kalas på lördag som kommer så då kommer släktingarna hit. Oj så firad hon blir våran stora lilla tös :o)


Nä hur ska jag lyckas hitta nån inspiration till pluggandet idag? Sitter bara å tänker på allt annat än skolan. Sitter dessutom här å fryser lite. Ska gå och ta på mig en kofta, myssockar och kanske koka en kopp te. Japp så får det bli. Skriver mer ikväll när jag kan lägga in bilderna från helgen. Kram på er. Trevlig måndag!

Av Heidi Månsson - 8 november 2013 11:39

Har jobbat hela eftermiddagen/kvällen och natten, slutade klockan 9 nu på morgonen. Svängde inom världens bästa Annelie för att byta några ord lite snabbt och lämna lite grejjer till henne. Bort på affären och handla lite mat inför helgen och lite till bakandet till kalaset. Kommer hem, packar upp grejjerna och äter frukost för det han jag inte göra på jobbet. Fick så grymt ont i foten så jag satte mig här en liten stund. Inser att jag idag är en sådan dag då foten borde vara i viloläge och helst dessutom i högläge. Bara en liiiiten detalj där som inte är så tajmat - det är kalas i morgon. Vi har en hund som fäller och många familjemedlemmar som hjälps åt att stöka ner men inte så många som hjälper till att städa. Fot i viloläge idag? Ha ha ha - skulle inte tro det...


Jag ska ge mig på att fixa tårtan till Linneas pirat/prinsesskalas och jag tror att hon kommer bli nöjd :)  Jag har lite klurigheter på lur och det ska bli roligt att se hennes min när allt är klart :=)) Min lilla bandit fyller fyra år och hon ska ha kalas och fira i dagarna tre! Ska det va så ska det va ordentligt, hihi. Nej men i morgon är det ju med kompisarna hennes och på söndag är det ju hennes födelsedag så då ska vi sjunga och ge paket och sen på lördag nästa helg så är det kalas med släktingarna så det blir ju tre dagars firande :))


Nej nu har jag inte tid att sitta här å slöa. Puss på er! Trevlig fredag!

Av Heidi Månsson - 7 november 2013 08:45

Idag var det egentligen ingen kanonstart på dagen när jag insåg att jag hade "försovit" mig men eftersom det inte var livsviktigt att passa en tid nu på morgonen så hade jag två alternativ. Det ena var att ringa dagis och säga att vi kommer lite sent (vilket händer rätt ofta i denna familjen) eller skynda lite så att Linnea skulle hinna dit till frukosten och alla aktiviteter. Eftersom att jag hörde att Linnea var vaken redan å på hyffsat morgonhumör så hjälptes vi åt så gick det bra. Jag fixade mig själv så att jag kunde följa med henne då det brukar vara hennes önskan och så även idag. Fredrik hjälpte Linnea med morgonbestyren (och satte upp hennes hår så otroligt fint!!) och sen på med ytterkläderna. Linnea och jag sprang hela vägen till dagis men det var helt frivilligt som hon startade en springtävling så det var inte pga stressen och det gjorde att vi hade mycket skratt och bus längs med vägen :)  När vi kom fram till dagisgrinden så vände sig Linnea mot mig och sa: "-Love you baby mamma, du är bäst". Det är då mammahjärtat smälter... Jag fick en sån där känsla av att vi hade en sån där stund som man ska ta vara på så istället för att svara "-Nej Linnea det är du som är bäst" som jag brukar göra (och naturligtvis menar jag det, det är inte bara nått jag slänger ur mig men ändå) så sa jag: -Tack Linnea, det var snällt sagt! Du vet väl om att du är otroligt värdefull!?" Vi kramades och det bara kändes så där underbart, en riktig guldstund att bevara i minnet. Tack Linnea för att du är min lilla solstråle!


Idag ska jag planera lite inför Linneas kalas på lördag. Hon ska ju ha pirat och prinsesskalas med sina kompisar på lördag så jag sitter och klurar lite på hur  ska se ut och vad som ska inhandlas och bakas. Jag ska fixa lite med skattjakten som Linnea ville ha och kanske hinna slå in lite  m.m. Bäst att sätta fart så jag hinner innan jag ska till jobbet senare idag för sen slutar jag inte jobba förrän klockan 9 i morgon bitti. Synes!


Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards