Alla inlägg under december 2013

Av Heidi Månsson - 22 december 2013 13:22

Nu börjar det verkligen närma sig julafton och det med stora sjumilakliv! Så här dan före dan före dopparedan är det full rulle här hemma. Fredrik åkte till Maxi redan klockan 8 i morse för att slippa trängas och så tidigt på en söndag morgon borde det inte vara så mycket folk men så här nära julafton så var det tillräckligt mycket för att man skulle tro att det var en fredag eftermiddag. Kul kul. Handlat blev det iaf så nu är kyl och skafferi laddat till max. Tack vare all mat som vi har fått innan så har vi fullt med allt möjligt gott så när vi har tröttnat på julmat så finns det annat att ta till. Handlingen av julmaten blev dessutom rätt så billig eller vad sägs om ca 600:- för fyra fulla matkassar :=) Presentkort på Maxi var inte så dumt att få i tidig julklapp :))


I natt fick jag sova ca tre timmar. Jag är trött. Jag är tröttare. Jag är tröttast. Blä. Det är dock en hel del kvar att göra så det är ju ingen risk att jag somnar så länge som jag håller igång med nått hela tiden. Får nog gå å lägga mig tidigt ikväll för att kunna ta igen lite av den förlorade sömnen. Det är ju dock inte lätt för mig att inse att jag ska gå och lägga mig på kvällarna så klockan blir lätt mitt-i-natten bara för att jag-ska-bara-fixa-lite-till-innan-jag-lägger-mig tar över. Ikväll har jag nog inget val om jag ska klara av morgondagen. Hehe.


För att pigga upp tillvaron lite så tänkte jag bjuda på lite smaskiga bilder. Titta och njut :)



         


Just det ja - jag kanske ska berätta om julklappen jag fick i torsdags :))  Jag fick ett halvårsvikariat på en tjänst som är på ca 62% så nu är jag månadsanställd vikarie istället för timvikarie!! YES!! :=)) Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen efter det telefonsamtalet för jag var så lycklig så jag mer eller mindre skrek rakt ut och lyckotårarna sprutade. Mitt första arbetspass som är på det schemat är i morgon och som tur är så är jag ledig på julafton :o)  Jag har kikat lite på mitt schema och det verkar vara ett bra schema. Det är sju veckors rullande så jag får väl se efter det första varvet runt om jag ff tycker om schemat. Hihi.


Nä nu får jag hugga tag i dammsugaren och köra runt med den lite. Ha de gott och stressa inte ihjäl er i juldtressen! Kram kram   




Av Heidi Månsson - 20 december 2013 12:30

Just nu är det full rusch här hemma och såååååååååååå mycket som ska hinnas med. Efter femtioelva telefonsamtal hit och dit så håller jag på med klapparna och lyssnar på julmusik. Ska se om jag kan få det där med klapparna och städningen färdiga idag. Tror inte på det men man kan ju satsa högt så kanske kanske kanske att det går :)

Granen ska väl äntligen bli färdig idag och så ska vi handla julmat och så ska vi fixa lite här å lite där och så ska vi... Gaaaaaah! Nu kom julstressen ikapp mig lite. Andas. Det blir jul ändå. Hehe. Försöka intala mig själv det iaf. Kan ha det som ett mantra som jag får gå och rabbla idag och i morgon. 


Så här ser det ut i julstugan just nu. Puss och kram! Ha de gott :)

 

Av Heidi Månsson - 19 december 2013 22:47

Lyckotårarna har sprutat på mig idag för jag har nog fått världens bästa julklapp! Lite tidigt men det gör inget :-) Jag lovar! Jag har fått ett lite längre vikariat fram tills sista maj nästa år så i lite mer än 5 månader har jag en tjänst på ca 62%. Jag är överlycklig!!! :-)

Jag slog in lite julklappar idag men någon gran han jag inte fixa till så det får vi göra i morgon. Hemskt vad tiden går fort när man har mycket att göra...

Nu måste jag försöka sova. Har journatt så det blir ingen sovmorgon i morgon inte. Natti natti :-)

Av Heidi Månsson - 19 december 2013 11:16

Idag ska jag (min vana trogen  ) gå emot min mans vilja och önskemål. Jag började med detta projektet i går och jag vet inte hur många gånger som jag fick höra orden "stopp, vänta, nej inte redan nu" osv. Vad det handlar om? Julgranen så klart :)  Vi tog ner granen och tillbehören från vindsförrådet igår och sedan monterade jag upp den men nu ska jag sätta i ljusen och glittret så att barnen sedan kan pynta den med kulor och annat som ska hänga där. Linnea hade gjort en smällkaramell på dagis och den hänger redan i granen :o)

Min man tycker att det är alldeles för tidigt att klä granen nu, det ska göras tidigast dagen innan julafton men jag säger att för det första så får man göra i ordning den när man hinner och det gör jag inte den 23:dje eller den 24:dje. Dessutom är jag timvikarie och blir inringd på jobb lite nu och lite då så sådant där krävs att man är ute i god tid med ju. Tänker inte riskera att inte hinna med pga jobb och jag tänker inte säga nej till jobb för att "jag måste vara hemma och klä granen"... Näää någon ordning på torpet får det ju vara! Hehe.


Nu spelas det julmusik i min stereo och jag ska fixa granen och sen tänkte jag hinna slå in lite paket. Eller om jag ska göra det i omvänd ordning kanske så att inte ungarna hinner se paketen... Ja så får det nog bli :))


Ta det lugnt i julstressen. Ha de gott. Kram. PS - alla som gillar snygga nästan nakna killar - skrolla ner lite till. God jul säger jag :)) DS.


 

Av Heidi Månsson - 18 december 2013 15:00

Såg på några avsnitt av Glee igår och låt oss säga att nattsömnen blev lite mindre pga antalet avsnitt av den serien. Inte så bra kanske men jag kunde ju inte sluta titta :)  Fick ta igen den förlorade sömnen idag när jag kom hem från jobbet för jag märkte att huvudet hade tagit stryk - migränen kom och knackade på. Jag tog min medicin och sen gick jag och la mig några timmar och det hjälpte. Nu är jag pigg och alert igen och migränen är borta. Skönt att kunna mota bort den när den bara är utanför och vill in, det är värre när den har klampat in i min nystädade hall med sina leriga stövlar och lämnar fula fotspår. En ganska bra liknelse om jag får säga det själv :=)


Igår på ett av avsnitten som jag såg så sjöng dom en låt som jag tycker är helt underbar. Här är den. Texten är vansinnigt bra och låten är ju så där smörig som en riktig kärlekslåt ska vara.


"Hello"

I've been alone with you
Inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips
A thousand times
I sometimes see you
Pass outside my door
Hello!
Is it me you're looking for?
I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted
And my arms are open wide
'cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much
I love you

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again
How much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello!
I've just got to let you know
'cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely?
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying
I love you

Hello!
Is it me you're looking for?
'cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely?
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying
I love you

Fick mera jobb inbokat tidigare idag så nu har jag tre nätter i rad denna veckan. Hade en natt nu på Backstugevägen och nu ska jag vara på Torsgatan de kommande två nätterna. Är lite nervös för jag har ju inte hunnit vara så mycket på Torsgatan ännu så jag känner inte till dom som bor där och deras rutiner så bra. Det där med att känna de man jobbar med underlättar ju för att man ska kunna göra ett bra jobb. Det tog ju lite tid på de andra ställena så jag vet ju att det kommer snart på det tredje också. Det blir nog bra :o)


Nu har jag bara torsdag, fredag och lördag dag att göra klart inför julfirandet här hemma. Jag börjar faktiskt bli lite stressad över detta nu. Kan jag inte få en vecka till på mig? Om jag får mera jobbförfrågningar innan julafton så kanske jag får fundera över det både en och två gånger innan jag tackar ja... 


Kanske skulle ta tag i lite stök och bök då och inte sitta här och mögla :) Hoppas att ni får en fortsatt bra onsdag mina vänner. Kram.

Av Heidi Månsson - 16 december 2013 23:58

Jaha det gick ju inte så himmla bra idag. Hade ju nationellt prov i mattekursen idag. Hehe. Det blev ju definitivt ett IG på det. Suck. Läraren frågade mig om jag ville förlänga kursen för att kunna få hjälp och kanske klara av att få godkänd i kursen. Jag sa som det var att jag tror jag kan gå den kursen 511 gånger och jag kommer fortfarande inte få godkänd. Han trodde inte riktigt på det. Han trodde att med lite studiehjälp så skulle jag fixa det. Mmm joooo eller hur. Men visst - får väl försöka en gång till.


Träffade Annelie idag och vi han få lite tid tillsammans. Vi kände båda två att abstinensen var rätt så stor så det var tur att vi kunde träffas idag :o)


Jag skulle jobba 7-13 i morgon på Plommonstigen men jag kände idag att det inte skulle funka så jag fick avsäga mig det passet. Min kropp strejkar på alla möjliga sätt och jag har så ont så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen just nu. Har tagit maxdosen av alla smärtstillande som jag kan/får ta i kombination och allt det där men inget hjälpte idag. Tycker annars att diklofenaken brukar kunna kicka in rätt bra men icke sa nicke. I dag gör det ont i nästan alla leder inklusive händerna. INTE kul...  Hoppas att det är bättre i morgon för detta vill jag inte att någon ska behöva gå igenom...


Idag när jag var inom mataffären så köpte jag glögg och mandel, russin hade vi redan, så tänkte jag att jag skulle tagit mig en kopp glögg när jag satt här i kväll/i natt. Nu är jag för lat för att orka fixa det nu så det får väl bli en annan dag. Nu har vi iaf grejjerna hemma så när suget kommer så är det bara till att fixa. 


Nä nu blev ögolocken lite tunga och med tanke på att jag bara sov ca 4 timmar inatt så är det inte så konstigt. Dax att sova. Natti natti!

Av Heidi Månsson - 16 december 2013 00:24

Jaha nu är klockan så där mycket igen och här sitter jag. Igen. Hopplösa jag som aldrig kan komma i säng i en vettig tid. Tycker dock att det tar extra lång tid att varva ner när jag slutar jobbet kl 21. När man kommer hem så är (åtminstone jag) man så uppe i varv så det tar lite tid bara att "landa" och sen ska man liksom oftast göra nått utav det som man inte har hunnit eller orkat göra innan jobbet och alla föräldrar vet ju att det finns ju ALLTID nått att pyssla med hemma... Never ending story liksom. Ja ja nu sitter jag här å slappar lite. Har precis slurkat i mig en kopp te och jag vet inte hur eller varför men den var fruktansvärt god idag :)  Tycker att jag alltid gör mitt te på samma sätt men det var verkligen jättegott idag. En sån där liten sak som kan förgylla tillvaron lite. Det gäller att kunna se de små positiva sakerna ibland :=)


 


I morgon har jag matteprov. Fy hundan. Vill inte. Kommer aldrig på något sätt kunna klara av den där kursen så jag vet inte vad jag gör där men jag får ju försöka avsluta det jag har påbörjat på nått sätt. När det gäller skolan så fick jag iaf reda på en positiv sak nyss. Kollade på Fronter och vi hade fått proven i Samhällskunskapen rättade. Jag blev godkänd på det provet. Ett prov som jag var helt totalt oförberedd på för jag gick dit för att göra delprov 2 men blev tvungen att göra delprov 1 först då jag hade missat den. Blev lite skakis och tänkte att det aldrig skulle funka men jodå - jag fick ett E ialla fall. Med tanke på hur denna terminen i skolan har gått så är jag nöjd. Jag hade ALDRIG varit nöjd under tiden jag pluggade till USK men jag har fått ge mig. Mina krav på mig själv är stora emellanåt och det hjälper inte att banka huvudet i väggen har jag märkt. Jag mår vansinnigt dåligt över hur denna hösten har blivit och fick jag en chans att göra om det så skulle jag nog ta den. Jag säger nog av en anledning - alla har en gräns för hur mycket de orkar med. Min gräns har varit överskriden så många gånger så jag har fått släppa allt emellanåt för att inte hamna totalt under ytan. 

Min lärare i Samhälle har gått med på att förlänga den kursen till mars nästa år. Vet inte om det är den bästa lösningen för egentligen skulle jag läsa om hela kursen men just nu får det här sättet duga.


Jag har lite julkortspanik. Fick det tidigare idag när jag kom på att det är den 15 december och att det förmodligen snart är sista dagen att skicka sina julkort för att de ska hinna fram i tid. Vet inte när jag ska hinna med det men det får bli som det blir. I värsta fall så får ju elektroniska kort duga i år men jag är ju lite gammeldags där och vill gärna skicka ut riktiga. Får se hur det blir.


Helt plötsligt så är det ca en vecka kvar till julafton - vad hände?? Jag har lyckats få lite julstämning (speciellt när jag hjälpte till med att klä granen på jobbet) men tittar man ut så får man ju inte jättemycket känsla för att det är vinter. Det är grått, plusgrader och regn nästan varje dag. Det stormar lite nu och lite då över hela landet och speciellt mycket snö har vi ju inte sett röken av. Jag gillar ju förvisso inte snön så där jättemycket men lite grann runt jul kan det ju få vara iaf. Barnen vill ju åka pulka och det är ju lite mysigt när det gnistrar i snön och det knarrar när man går. Lite mysigt att kunna bygga en snögubbe eller en snölykta med barnen är det ju. Nå ja det kommer väl kanske vara snöfritt fram till februari och sen kommer allt på en gång och så ligger det kvar fram till maj. You never know...


Ja som sagt så är det ca en vecka kvar till jul och jag har bara druckit en kopp glögg. Jag har inte ätit så mycket pepparkakor (så inga paket till mig i år...suck...  ) och vi har inte bakat några pepparkakor med barnen. Vi har inte bakat lussebullar och vi har inte byggt ihop pepparkakshuset som jag köpte rätt så tidigt i år för att vi skulle hinna med det i god tid. Jag har inte hunnit storstäda huset utan jag har fått ta lite här å lite där. Jag har inte kunnat köpa färdigt julklapparna (av olika skäl, men ändå). Jag har inte koll i år känner jag men jul blir det ju ändå :)


Idag (igår eftersom det är efter midnatt men ändå) fyllde stora tösen 14 år. Tyvärr så fick vi inte fira henne idag då hon är hos sin mamma så vi får väl se när vi får chansen att ge henne paketen och krama om henne. Kan inte fatta att det är mer än sex år sedan som jag lärde känna henne och då var hon stor i orden men liten på jorden. Nu flyttar hon väl snart hemifrån... Ja jisses. Kanske borde försöka njuta lite mer av att minsta tösen är liten än. 10 år kan ju gå fort å så är hon också tonåring som längtar bort från jobbiga föräldrar. Kan man stanna tiden eller åtminstone sakta ner på tempot lite?? Pliiiiis??


Nä det är kanske dax att ge sig för denna gång. Hoppas ni sover gott. Ses. <3

Av Heidi Månsson - 13 december 2013 01:00

Satt här vid datorn som vanligt och tänkte att jag kanske borde gå och sova eller iaf försöka. Kände att magen kurrade och kom på att jag inte hade ätit nått vettigt idag. Har jobbat större delen av dagen och då blir det ofta lite si och så med maten. Gick till köket och fixade en nattmacka och satte mig vid datorn igen. Plötsligt så känner jag mig iakttagen... Känner att "någon" är bakom min rygg och jag hör ett svagt flåsande. Nackhåren reste sig kan jag ju säga! Vänder mig om och där sitter hunden och glor medans tandvattnet rinner på henne :)  Stackarn - hon ville väl också ha en nattmacka, hehe.


Tittade på Greys Anatomi förut tillsammans med min man och det var ett bra avsnitt tycker jag. Lääääängtar verkligen tills nästa säsong börjar :o)  Undrar just vad vi ska glo på nu om vi blir sugna på lite tv-tittande. Antar att Big Bang Theory och How I Met Your Mother kommer kikas på en hel del. Får sätta dom på serieinspelning för just nu tror jag inte att det är fixat då vi har haft så mycket annat att spela in. Har inte så stort minne på våran box så vi får liksom prioritera.


Fick ett glädjande besked idag och det bara bubblar i mig - vill så gärna berätta för alla men jag vet inte om jag kan det ännu. Ska försöka hålla mig ett tag till... Den som väntar på något gott ni vet ;)

Äh! Vem försöker jag lura? Skulle jag kunna hålla mig med goda nyheter???? Har väl typ aldrig hänt höll jag på å säga men det har det faktiskt gjort, ganska många gånger. Men ändå. Vill ni veta? Ha ha ha - det får ni inte! :))  Inte ännu. Fortsättning följer.


Kanske kan alla glada tankar hålla mina hjärnspöken borta nu så att jag kan sova i natt? Om jag lägger mig i sängen så kanske tröttheten tar överhanden. Håll tummarna för att jag får sova. Skulle behöva det efter ganska många nätter med dålig sömn. Jag gör ett försök. Sov gott så ses vi i morgon (idag). Puss puss!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards