Alla inlägg under december 2013

Av Heidi Månsson - 12 december 2013 23:46

Här kommer texten till låten med Ellie Goulding som jag bara älskar såååååå enormt mycket. Om ni inte redan har lyssnat på den så gör det! Nu! Texten talar för sig själv men för att förstå låten helt så rekomenderar jag text och musik ihop som sig bör.


"How Long Will I Love You"

(Single Version)


How long will I love you

As long as stars are above you

And longer if I can



How long will I need you

As long as the seasons need to

Follow their plan


How long will I be with you

As long as the sea is bound to

Wash up on the sand


How long will I want you

As long as you want me too

And longer by far


How long will I hold you

As long as your father told you

As long as you can


How long will I give to you

As long as I live through you

However long you say


How long will I love you

As long as stars are above you

And longer if I may.


Visst är den fin? Lyssnar på den just nu och den är så otroligt vacker så jag vet inte riktigt när jag ska lära mig att hålla tårarna borta. Kommer nog ta ett tag...


Nä dax att sova lite. Hoppas att eran torsdag har varit bra och att eran fredag blir ännu bättre :)) Natti natti

Av Heidi Månsson - 12 december 2013 11:55

Jaha det var den "håltimmen" det. Fyra timmar gick rätt så fort kan jag ju säga. Fick inte ens hela rasten för det drog över lite på jobbet i morse/förmiddags. Visst det är fortfarande en timme kvar för jag börjar klockan 13 men det känns som om jag har varit hemma i typ 20 minuter. Ja ja så är det ibland. Slutar ju kl 20 ikväll så jag får ju komma hem igen då. Hade varit värre om jag skulle jobba natten också.


Är ganska trött för sömnen var inte så tillfredsställande i natt. Låg och oroade mig för att det skulle larma på jobbet och när den oron släppte så fanns det 711 saker till att grubbla på. Ja ja det går väl över det med.


Kom på att det är dax att börja skriva julkort om jag ska hinna posta dom i tid också. Tror att jag vet vad jag ska göra när jag har lite tid över de närmsta dagarna :=) Ikväll skulle jag dock vilja se gårdagens avsnitt av Greys Anatomi som vi har spelat in. Det är även säsongens sista avsnitt så nu får vi vänta till nån gång i januari-februari (brukar det väl vara) innan nästa avsnitt sänds. Tycker inte om att de gör uppehåll på så många veckor. Vill ha minst ett avsnitt i veckan! För min del hade de kunnat sända GA tre gånger i veckan :))



Nu ska jag packa ihop vad jag ska ha med mig till jobbet och så hoppas jag att ni får en bra dag allihopa. Det är ju trots allt fredag i morgon :))


Av Heidi Månsson - 11 december 2013 19:00

Jahapp då ska man snart iväg till jobb nr 2 för idag :)  Har redan jobbat en gång idag men det var inget långt pass utan bara 1½ timme typ. Nu ska jag börja kl 20 igen och jobba natten så jag slutar kl 9 i morgon bitti. Sen hem och vila lite och sen på det igen! Kl 13-20 har jag i morgon :)  Och sen börjar jag kl 12 på fredag och jobbar över natten så 08:30 på lördag får jag gå hem. Hem och vila då. Eller nääää inte direkt för då ska stora tösen fira sin 14-årsdag här hemma hos oss så det blir släktkalas och hela midevippen. Full fart med andra ord!! :=)


Jag har lyssnat supermycket på två låtar idag som snurrar runt runt på min spotify nu och det är Ellie Goulding med "How Long Will I Love You" och så Edvin Berg med "I Will Be Here". Tycker texterna är sååååååå fina så jag lyckas inte alltid hålla tårarna borta... Vad vore livet utan musik?? Musik och skrivande är min terapi. Tack och lov för att jag har det och alla underbara vänner som jag kan snacka med. Vad hade jag varit utan er... Tror ni vet vilka ni är ;)


Fick påminnelse idag på att vi inte har beställt några foton från de som tog dagisfoton och skolfoton men vi har ju inte pengar till det just nu. Hade gärna kastat mig över dessa och köpt rubbet varje år då jag gääääärna vill ha de bilderna och de blev fina i år så vitt jag kunde se på förhandstitten men har vi inte pengar så har vi inte. Får se hur länge bilderna sparas och om vi kan lyckas få ihop pengar till det nästa månad eller nån annan månad framöver. Vore kul att kunna fixa till den där fotoväggen i hallen som jag har nämnt. Det projektet är inte ens påbörjat men jag har iaf ljuslyktorna och väggtexten som bara ligget och väntar. Får ta och framkalla lite bilder som jag redan har också. Ja ja det där får vänta tills pengarna finnes.


Nä nu är det dax att packa ihop vad jag ska ha med mig till jobbet. Kanske hinner med att blogga lite i morgon igen. Ses. 


 

Av Heidi Månsson - 10 december 2013 23:30

I kväll var vi bjudna på luciatåg på Linneas dagis och de var så söta & så duktiga allihopa :=) Här kommer en bild på våran sessa:


 


Fick samtal från två av tre jobbställen under tiden som vi var nere på dagis. Svarade/ringde tillbaka så fort jag kunde och det gällde jobb de kommande dagarna så nu är jag uppbokad i morgon och på torsdag. Nice nice!


Hade prov på samhällskunskapen idag. Har ingen aning om hur det kan ha gått men jag skrev så mycket jag bara kunde komma på och det blev rätt mycket. Tror att jag fick med allt det väsentliga eller så har jag bara ordbajsat och inte lyckats åstakomma något vettigt. Det vore väl inte första gången ;)


Har haft helt vansinnigt ont i kroppen idag och speciellt då vänsterfoten. Jag fattar inte vad jag ska göra för att inte har ont för det är ju inte bara på dagtid som jag har ont. Om jag bara hade ont när den belastades av kroppstyngden så hade det ju inte varit så konstigt men jag har ju ont hela nätterna med. Smärtan bara kom helt plötsligt som en blixt från klar himmel en dag och sedan har jag haft ont sedan dess. Det blev ju inte bättre av att jag halkade till här hemma en dag när jag busade med Linnea. Det small till i senorna och det har ju inte heller gått över. Börjar bli lite jobbigt att jobba vissa dagar då man ska stå och gå mycket emellanåt. Ska se om jag kan få tag på nått vettigt stöd för foten så kanske det blir bättre. Bara till å gilla läget för jag tänker inte låta foten vinna. Jag älskar mitt jobb och vill kunna fixa det på ett så bra sätt som möjligt. Heidi VS Foten - 1-0.


Var ju med Robin till tandläkaren idag (tandregleringen). Allt såg bra ut och det blir ett besök till i januari och sedan kommer kallelsen till operationen i mars som det ser ut just nu. Bra att veta en ungefärlig tidsplan :)  I mars har Robin haft tandställningen i ett år och hon trodde att han kanske skulle behöva ha det i ca två år och så får de se lite längre fram hur det blir.


Har ont i magen och är vansinnigt godissugen på en och samma gång. Fråga mig inte hur det går till men just nu är det så. Hade kunnat ta bilen och köra in till Hemmakväll och handlat massor med lösgodis om de hade haft öppet och bensinpengar inte hade varit ett "bekymmer", sådana onödiga körningar är ju dumt av många anledningar. Sen är det ju inte helt billigt att köpa en stor påse godis heller så nä det blev inget alls med det. Vet att vi har en påse med kexchoklad i miniformat i skafferiet och den är vääääääldigt lockande just nu. Det och en cola hade suttit fint. Nä istället tror jag att jag ska ta och fixa gaddarna, kränga på mig en pyjamas och glutta på Netflix på surfplattan nerbäddad under ett varmt skönt täcke. Låter som en rätt bra plan tycker jag :=)  Kanske ska ta en clementin först för att stilla suget lite. Kan ju vara duktig för en gångs skull.


Sov gott! Ses. Kram.

Av Heidi Månsson - 9 december 2013 22:45

Som vanligt på kvällarna så åker hörlurarna på och Spotify startas. Sitter just nu och lyssnar på en av mina nya favvolåtar och njuter. Spelade samma låt om och om igen ett antal gånger och kom då att tänka på att ett utav de bästa tv-programen är över för denna gången. Japp - jag tänkte på Idol. Ja det tog slut i fredags och jag ville väl liksom inte riktigt inse det men poletten har ramlat ner nu. Det känns tomt och lite deppigt. Varför kan det inte sändas på våren också?? Ska man behöva vänta ända till hösten - en hel evighet ju!

Jag är väldigt besviken på att Kevin vann. Det är en sångtävling men det är jättemycket mer som bedöms för en idol ska ju kunna klara av så mycket mer än att bara sjunga. De ska gärna ha "det". De ska helst kunna dansa, de ska synas att de vill stå i rampljuset, de ska vara en bra artist/performer men fortfarande ha fötterna på jorden. Det skadar ju inte om de ser bra ut - visst är det så. Men de måste ju kunna SJUNGA. Kevin sjunger ju surt rätt så ofta. Man kan inte bara låta honom vinna tävligen bara för att han är söt, gullig, charmig eller vad det nu är som gör att han vinner. Han sjunger väl okej men han borde inte ha vunnit. Tycker att Elin är mycket duktigare än Kevin men jag är inte säker på att jag hade röstat fram henne som vinnare utav alla de som var med i de där fredagsfinalerna faktiskt. Nu är det ju så att vi som har följt idol i alla dessa år vet att tvåan ofta lyckas bättre än ettan och jag hoppas på att det blir så denna gången också!! :)

 

I natt var det ingen bra natt. Hade migrän i stort sett hela natten och fick ta igen förlorad sömn så hela förmiddagen försvann ju. Typiskt. På eftermiddan/kvällen "jobbade" jag som ledagare ett tag. De ringde från Plommonstigen i morse och undrade om jag kunde hoppa in men tack vare migränen fick jag säga nej. Väldigt surt faktiskt. Jä**a migrän... Är så trött på skiten. Kan skänka bort den till någon som ändå ska ha dödstraff i USA eller nått...

Sen ringde de från Torsgatan och frågade om jag kunde jobba ikväll. Nä då var jag ju uppbokade redan. Varför ska det krocka? Så onödigt. De hade ju kunnat sprida ut jobbförfrågningarna lite bättre ;)  

 

Nä jag ska nog gå å lägga mig nu. Puss på er gott folk!

Av Heidi Månsson - 9 december 2013 01:03

Jag har alltid vetat att det finns många människor som är kapabla till att utföra många goda gärningar men ibland så tar allt det negativa över. Man ser så mycket hemskheter på nyheterna, läser om katastrofer i tidningarna och blir bombaderad med nyheter av alla möjliga tråkiga slag både på facebook och diverse andra medier. Antalet som väljer att göra gott istället för ont är väl fler, många gånger fler hoppas jag, men ändå så lyckas negativiteten få övertaget. Jag är nu övertygad om att änglar finns och dessutom finns de mitt ibland oss! Hjälp kan finnas nära och långt bort här i från och vi har fått se goda gärningar utföras på nära håll. Jag ska göra vad jag kan för att återgälda detta. Jag lovar! Jag kan inte tänka mig något finare än att få bli en ängel någon dag.

Av Heidi Månsson - 8 december 2013 15:45

Jag önskade att jag skulle få mera jobb och vips så fick jag fullt upp flera dagar i sträck :)  Onsdag, torsdag och fredag har jag jobbat 7-16, lördag 13-21 och idag delad tur så först 7-13 plus att jag ska tillbaka sen och jobba 17-21. I morgon ska jag jobba på morgonen/förmiddagen. Vet inte exakta tider men förmodligen blir det 7-12 eller nått sådant och sen på kvällen ska jag iväg och vara ledsagare till en som ska på fritidsaktiviteter så det blir full rulle i morgon med. Hoppsan hejjsan :)


Idag har det snöat men så fort som det började lägga sig lite på marken så kom regnet och nu är det mest bara en enda sörja ute. I natt var det -10°C men nu är det 3 plusgrader. Vädersvängningar? Näää vadåååå vad är det för nått? ;)  Hoppas att vädret är bättre på tisdag för då är det dax för en ny tur till Kristianstad med Robin. Han ska till tandregleringen igen för att kolla när tänderna ska dras ut, förmodligen är det röntgenbilder som ska fixas också. Är det jobbigt väder att köra i så blir det till å ta tåg eller buss men då vet man ju å andra sidan inte om tågen/bussarna går som de ska... Hmmm.... Får väl se på tisdag hur det blir.


Min man och våran stora tös håller på att laga tacos i köket nu så vi ska äta innan jag ska tillbaka till jobbet. Ska bli gott med lite mat för jag har bara ätit frukost idag. Nått annat har jag inte hunnit med.


Nu kallar min lilla tös på mig. Måste passa på att leka en stund med henne för när jag kommer hem ikväll så sover hon ju redan. Alltid kluven när jag kommer hem på rast när jag har delad tur. Å ena sidan så känner jag ungefär så här: "Gaaaaaaah! Låt mig va! Lämna mig i fred. Jag är trött och sleten och orkar inte leka nu. Jag MÅSTE få vila lite..."  Å andra sidan när L kommer och vill leka med mig så känner jag "Jaaaaa min lilla goa tös - som jag har saknat dig!!!! Klart att jag ska leka med dig!!"  Just nu så är jag så trött så jag vet knappt vad jag heter.... Hade varit skönt att hinna sova lite innan jobbet men jag får försöka komma i säng lite tidigare i natt. Med betoning på försöka. Vi vet ju alla hur det brukar sluta ;) Hehe.


Hoppas att ni får en trevlig söndag allesammans. Kraaaaam!

Av Heidi Månsson - 5 december 2013 23:39

Det blåser rejält ute och det är stormen Sven som härjar. Det har kommit lite snö men det är inte mer än typ 1-3 mm. Det är precis så att det täcker asfalten på gatan utanför. På kommunens hemsida uppdateras allmänheten med jämna mellanrum. Just nu är det klass 3-varning men det står att kulmen av stormen förväntas vara någon gång mellan 20-tiden och midnatt. Snart är det midnatt och jag tror inte att det håller på att avta. Vi har haft ström hela tiden (peppar peppar ta i trä) och jag är inte speciellt orolig för att vi ska bli utan ström, vatten och behöva använda stormkök osv. Dock så är det så att om det är klass 3-varning i morgon med när Robin ska till skolan så håller jag honom hemma. Vare sig man får eller ej. Detta ska han inte ut i, det kan ju ändå välta ett träd eller nått. Jag handlade lite mat tidigare idag så att vi ska slippa ge oss ut i helgen om det inte är absolut nödvändigt. Man vet ju ändå inte hur länge det håller på.


Idag har jag jobbat heeeeela dagen och det känns lite i kroppen. Jag skulle egentligen inte jobba idag men jag fick ett samtal igår kväll om att en kollega var dålig. 7-13 skulle jag då hoppa in men så blev min kollega som jag jobbade tillsammans med idag också dålig så jag fick stanna kvar och ta hans sista timmar mellan 13-16 också. Jag var lite trött när jag satte mig i bilen och lämnad jobbet men det känns bra att få hoppa in och det känns bra att gå hem och veta att man inte bara har suttit av tiden utan att man (förhoppningsvis) har åstadkommit nått på jobbet och kunnat hjälpa de som behöver assistans.


I morgon är jag ledig men på lördag och söndag ska jag jobba. I morgon kväll ska jag se Idol-finalen och jag hoppas verkligen att strömmen funkar då!! Robins farmor och farfar skulle ha kommit hit i morgon och stannat till lördag men pga stormen och att Fredrik inte mådde helt 500% bra idag så får det bli en annan gång.


Usch nu är det snart så takpannorna lyfter.... Dax att stänga av datorn kanske? Sov gott! Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards