Alla inlägg under januari 2014

Av Heidi Månsson - 14 januari 2014 00:27

Ja ja ja jag vet - jag är hopplös! Varför är jag ff vaken?? Skulle ju ställa tillbaka dygnsrytmen så det var liiiiite mera åt det normala hållet men jag är inte trött så här sitter jag igen :) 


Kom ju på att jag glömde skriva att vi faktiskt har fått snö i Skåne idag. Denna vintern har ju varit nästan helt snöfri hitentills (vi hade en liten liten omgång i början av vintern). Vi har mest haft plusgrader och regn men under hela måndagen så har det varit minusgrader och det har väl kommit någon cm snö. Det är precis så att det täcker marken så kanske två cm tjockt lager. Hade varit lite roligt för barnens skull om den hade velat ligga kvar ett tag men redan i morgon ska det bli 2 plusgrader och regn läste jag precis. Kul. Nooooot! Dessutom så måste det ju vara mer snö om det ska vara kul för ungarna för 2 cm gör ju varken till eller från. Inte så att det räcker att åka pulka i iallafall. Snögubbar vet jag inte om man lyckas bygga i detta. Ja ja vi får väl se vad som händer med vintern här.


Nu under kvällen efter nattningen av Linnea så har det kommit lite hosta smygandes här. Jag VILL INTE. Sitter här med en kopp te och försöker slurka i mig så mycket som möjligt av den medans den är så varm som möjligt. Ska ta en C-vitamin också innan läggning så får jag se om det hjälper. Håll tummarna tack!


Har precis skickat iväg en beställning på lite träningskläder. Såg att de hade rea på Haléns så jag chansade och kikade runt lite där. De hade en hel del som verkar kunna funka och till jättebra pris så jag köpte bland annat två par träningsbyxor och nån munktröja att dra utanpå efter träningen. Hoppas att allt passar så jag slipper hålla på att skicka fram och tillbaka. Har inte beställt från Haléns på måååååååånga år så jag vet inte alls hur det blir med storlekarna. En chansning som kanske blir bra?! Det var iaf värt att prova med tanke på att träningsbyxorna kostade ca 60:- styck ist för 200:- :))  Nu väntar jag ivrigt på mitt paket!!


I morgon måste jag till bibblan för att låna nästa bok i serien om Mr Grey. Fy fasen vad ettan var bra!! Läste ut den i går kväll och jisses vilket bra slut! Vilken cliffhanger! :=)


Nä nu får jag försöka sova iaf. Har druckit upp mitt te. Känns lite lite bättre i halsen. Hoppas ni får sova gott. Puss & kram.

Av Heidi Månsson - 13 januari 2014 22:27

Jaha då har en ny vecka börjat och den började väl inte så dumt? Förut lite halvkaos i morse så har dagen varit bra. Jag råkade "försova" mig lite så jag vaknade några minuter i åtta och såg att Robins skor stod kvar i hallen. Öööö tankarna snurrade innan jag kopplade att han nog hade råkat försova sig och missa bussen. Jo då, mycket riktigt! Fredrik fick hoppa i kläderna och köra honom till skolan då det ju tyvärr inte finns nått annat sätt för barnen att ta sig ut till Sösdala nu mera då det inte går några andra bussar dit ut. Tur att bilen ville samarbeta och att vi kunde köra honom. Hädanefter så är det skärpning med att ställa larm och dubbelkolla så att han är påklädd å klar i tid för det blir dyrt om vi ska hålla på å skjutsa. Visst - nu missade han bussen en enda gång på hela förra terminen och förhoppningsvis lär det inte hända fler gånger denna terminen men vem vet.


Jag och Linnea gjorde oss klara för öppnis och kom iväg rätt så sent men vi han med att vara där ett tag iaf och hon uppskattade nog det för det var svårt att få med henne hem igen :)

Vi åt lite lunch när vi hade kommit hem och sen blev jag mer eller mindre tvungen att gå och ta en liten tupplur för jag hade kunnat somna ståendes. Sista gången som jag tittade på klockan igår kväll/natt var 02:30. Jippie! Det blev väl så eftersom jag sov middag alldeles för länge igår. Tänkte först att jag inte skulle ha sovit alls idag för att komma tillbaka till de vanliga tiderna och lyckas vända tillbaka dygnet men det gick ju som sagt inte så bra. Jag vet inte hur länge jag vilade idag men jag hade inte klarat mig utan den stunden. Får bara hoppas på att det går bättre att somna i kväll så att jag lyckas med projektet med att vrida tillbaka dygnsrytmen. Jag är ju nattuggla ändå så det räcker...


När jag hade vaknat efter middagsvilan så fixade jag in lite låtar på min playlist till gymmet och tillslut så kom jag iväg dit också :o)  Körde på rätt så hårt fastän det var smockat med folk där och det kändes riktigt gött efteråt! Jag är dock lite frustrerad över att jag inte har mer träningsvärk än vad jag har då det känns som att jag borde ha MYCKET mer träningsvärk. Vet inte om min stretchning är så pass bra så att jag klarar mig från träningsvärk pga av det? Det borde inte vara så för jag stretchar väl ok men jag är ju inte superduktig på det, slarvar väl kanske lite ibland men jag får väl med de största muskelgrupperna oftast. Tycker ju ändå att jag kör så pass hårt på maskinerna så att det borde kännas mer. Har kollat med PT så att jag gör rätt och det gör jag säger hon. Får väl öka på ännu mera motstånd och repetioner?  

 


I morgon får jag träna på morgonen/förmiddagen för på kvällen drar luftgevärsskytten igång igen och Fredrik ska nog dit så då får jag väl ha mitt gjort innan dess. Får väl se om Robin kan tänka sig att följa med på det denna terminen. Tror det hade gjort honom gott att ha nån aktivitet på fritiden.


Har hittat lite billiga träningskläder då Haléns har rea så jag ska spana lite mera på det nu. Ses i morgon. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 12 januari 2014 22:45

Det har varit en väldigt lugn och skön helg på många sätt och det behöver man ibland :) Idag har hela familjen slappat och laddat batterierna inför en ny vecka med skola, jobb, dagis och annat som vardagen för med sig. Klockan är snart 23 på kvällen och jag går ff i pyjamas - ett tecken på lathet och jag har bara en liiiiiten gnutta dåligt samvete för det. Kan inte låta bli att ha det då jag borde ha tagit till vara mer på dagen men ja ja.


Det blev ett pass på gymmet igår och det var precis vad jag behövde just då. Skönt att plugga in hörlurarna och pumpa loss till bra musik. För det mesta så har de bra musik att träna till på gymmet men nackdelen är att om båda löpbanden används och crosstrainern så låter det så mycket från maskinerna så då hör man knappt musiken som kommer ur högtalarna på väggen. Nackdelen med att ha egen musik i mobilen eller mp-3spelaren är att sladdarna är i vägen hela tiden tycker jag plus att hörlurarna lätt ploppar ut ur öronen vilket dom inte gör i vanliga fall tycker jag. Kan det var pga att man svettas? Man svettas väl ändå inte inne i öronen? Hehe. Det är ju dock skönt att kunna välja precis vilka låtar man vill och så tycker jag att jag fokuserar bättre när jag stänger ute omvärlden.

I dag blev det inget pass på gymmet. Tror jag behövde en vilodag då jag körde rätt så hårt igår. Jag ökade både antalet repetioner och motståndet på nästan alla maskinerna och jag körde på bra på crosstrainern med. Kändes lite i kroppen idag. I morgon ska jag dock på det igen :o)


Idag har jag påbörjat projektet med att plocka undan julen här hemma. Ja jag vet att jag skrev att jag skulle påbörja det för några dagar sedan men jag pallade inte då. Nu är jag iaf typ halvvägs. Jag har tagit bort alla tomtar och alla ljusstakar/stjärnor och satt tillbaka de vanliga fönsterlamporna iaf. Gardinerna och juldukarna är kvar så det ryker i morgon tänkte jag. Ja ja det är bättre med halvvägs än inget och jag tar det i min egen takt men vill ni så är det fritt fram att komma hit och hugga i! Nähä jag tänkte väl det ;)


Jag har läst rätt så mycket i boken som jag håller på att läsa nu och jag måste säga att den är fascinerande. Vet inte vad jag ska tycka egentligen men det är svårt att släppa den - det måste jag medge ;) Tror att jag hinner läsa ut den ikväll vid läggdax och jag vet ju att jag måste fortsätta med tvåan. Den är för fascinerande för att jag ska kunna låta bli att läsa nästa bok i ordningen. Så enkelt är det. Tur att man ligger lite efter alla andra så att det är liiiiite lättare att få tag på dom nu. Kan tänka mig att det var slut på exemplar över allt när den värsta hysterin var här under 2013... Tror ni vet vilka böcker det handlar om nu va? Vet ni inte det så kan ni ju gissa. Ni har femtio försök på er ;)


I går kväll var ju Robin, Fredrik och jag på bio. Vi såg del 2 utav Hobbit-filmerna och den var bra men inte som jag hade förväntat mig. Vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen men jag blev iaf inte besviken så det känns ju bra. Såg reklam för en film innan filmen började och jag vill gå på bio igen! Det var särskilt två filmer som fångade mitt intresse men jag är ändå skeptisk till den ena, det var nämligen ingen mindre än Robocop. Kommer ihåg att jag tyckte den var jäkligt cool när den kom och jag undrar om man verkligen kan göra om den och liksom pull it off... Kan den bli bättre? Visst - man har helt andra möjligheter med specialeffekter osv idag men ändå. Visst kan den kanske bli lite coolare men tänk om de liksom förstör originalet... Den verkade dock förbaskat häftig i trailern!

Den andra filmen heter Shadow Recruit och den verkar vara en film som är värd att se på bio den med. Lite åt "Bourne"-hållet. Action på hög nivå! Me like! Vi har ju två biobiljetter över så vi får väl se vad vi gör med dom. Det dröjjer ju ett år till nästa Hobbit-film släpps och så länge kan vi ju inte vänta med att gå på bio när vi nu har chansen, hehe. 

Jennie var barnvakt till Linnea och det var en rätt så skön känsla när Linnea sparkade ut oss igår :) Inte blyg för barnvakten inte!! Hon sa till oss att åka flera gånger och ville ha barnvakten för sig själv. Så underbart att vi har lyckats få henne att känna sig så trygg så att hon tjatar på oss att åka iväg. Hihi, vårat lillhjärta! Som jag förstod det så hade allt gått bra och Jennie kan tänka sig att ställa upp igen. Skönt att ha en barnvakt som bor så nära oss och som känner Linnea så pass bra nu. Det blir ju inte direkt svårare att passa henne heller då hon bara blir större och duktigare på att hjälpa till själv och det blir lättare & lättare att prata med henne. Det är inga blöjbyten och ingen flaska med välling osv. Tack Jennie för att du alltid ställer upp!! :))


I morgon är jag ledig så jag och Linnea ska passa på att åka till öppnis på familjens hus. Ska bli kul. Det var ju ett tag sedan nu igen. Jisses amalia vad tiden går fort ibland. Kom på förut idag att om 1½ år så börjar Linnea i skolan och då kan jag inte bara ta henne ledigt hur som helst för att göra sådana saker. Visst - när hon går i skolan lär hon ju inte uppskatta öppnis längre men badhusbesök och en tur till Skånes djurpark eller vad det nu är som vi vill göra då blir lite knepigare. Det gäller att ha en annan planering och framförhållning så fort de börjar skolan. 1½ år kan tyckas länge nu men svisch och svosch säger det så har det också runnit förbi. Nu jobbar jag "bara" mina 62% ett tag till och då får jag ju minsann passa på att njuta av den här tiden för den kommer ju inte tillbaka. 


Nej nu ska jag ägna mig åt min bok. Vi ses. Hoppas att ni får sova gott. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 10 januari 2014 22:51

Låg på soffan och kollade på tv men somnade ifrån hela tiden. Vaknade till och tittade lite och så slumrade jag till igen. Så där höll jag på ett tag och tillslut så sa min man till mig att gå och sova. Drog på mig pyjamasen och borstade tänderna och sen var jag ju pigg igen. Suck! Tänkte dock att om jag gluttar på Netflix en stund eller läser lite i min bok så kanske jag blir trött igen. Det brukar funka :-)

I morgon måste jag ta tag i projektet "städa bort julen" men det är bara det att på jobbet håller man på med städning, matlagning, disk, tvätt, stryka gardiner, plocka och grejja, byta i sängar osv så man pallar liksom inte hålla på med allt här hemma också. Men men - bara till å ta tjuren vid hornen å gilla läget. Jag får ju belöningen på kvällen i form av biobesök :-)

Tänkte på det där med träningsbyxorna...jag borde ju kanske kunna sy in dom två jag har som har blivit för stora. Det borde inte vara så svårt? Får kika på det för det skulle nog spara mycket pengar. Lite resårband i midjan eller nått så ramlar de inte av mig på löpbandet :o)

Nä nu ger jag mig för idag. Tar min bok en stund. Sov gott! Natti natti!

Av Heidi Månsson - 10 januari 2014 14:25

Nu är jag faktiskt en smula frustrerad och lite halvless. Jag har jobbat 7-13 idag och visst är jag lite trött men inte jättetrött. Jag var faktiskt riktigt sugen på att sticka iväg till gymmet men det sket sig pga mängden träningskläder som jag äger. Det är surt att behöva avstå från träning pga att byxorna ligger i tvätten. Jag har två par som passar. Måste köpa fler. Ska se till att hinna tvätta och torka träningskläder så dom är redo till morgondagen för i morgon SKA jag iväg till gymmet! Nu har jag ledigt lördag, söndag, måndag och tisdag och så börjar jag inte förrän 13 på onsdag så det blir gymmet då med :=))


Biljetter till bion är bokade och barnvakt är fixad (tack världens bästa Jennie Håkansson ) så imorgon är det dax för lite hober, orcher, troll, drakar, dvärgar och allt annat möjligt som är med i filmen :)  Det är så bra med presentkort på bio för det passar ju hela familjen och det är sånt som vi inte unnar oss så ofta då ekonomin inte alltid tillåter sådan "lyx". Nu kommer vi dock äntligen iväg och det ska bli kul! Tror faktiskt inte att det blir några bekymmer med att motstå godis, popcorn och läsk heller. Känner mig rätt så säker på att inte ens bli frestad men man vet ju inte hur reaktionen blir i morgon. Tur att jag inte har nått luktsinne iaf så att inte jag blir frestad för att jag känner lukten av popcorn eller nått. Kanske skulle ha ögonbindel på mig när jag går förbi kassan?? :=)


Nä jag får väl skutta ner till tvättstugan och göra vad jag ska. Hoppas att eran fredag blir bra. Kram! 

Av Heidi Månsson - 9 januari 2014 13:06

Sitter och väljer låtar till min playlist med namnet "Workout!". Jag blev visst ensam hemma så jag poppar loss för fullt och blir sugen på att sticka tillbaka till gymmet och köra en gång till men jag jobbar ikväll så det får nog räcka med en gång :)  Ska dit efter jobbet i morgon också så det kan väl bara bra att samla ihop sig lite tills dess och inte köra slut på kroppen helt...

Kom hem från gymmet och skulle ta en varm skön dusch men nääää så blev det inte för vattnet var knappt ens ljummet. Ibland är det skönt med en kall dusch efter träningen men det vill jag kunna välja själv. Faktiskt!


Har lyckats hålla händerna borta från godis och allt sådant skit idag med. Tror att vi ska göra som så att jag ska undvika att handla mat också för oftast köper jag godis när jag är i mataffären. Nu har jag slagit vad med Jenny igen och denna gången är det All In som gäller. Jag tänker inte klanta mig denna gången! Vägde mig förut och vågen visade en viktminskning på fem kilo sedan nyår så jag tänker fortsätta så :)


Har ett litet bekymmer nu när jag tränar så här mycket. Jag har nämligen inte träningskläder så att det räcker mer än till två omgångar så jag får tvätta heeeeeeela tiden. Inget stort bekymmer - jag vet - men det vore inte så dumt med nått set till. Får se om jag kan få tag på nått billigt på rea någonstanns någon gång. Vill inte köpa på mig för mycket i en strl heller med tanke på om jag tappar några kilo runt magen så byxorna blir för stora. Jag har redan 2 st träningsbyxor som är för stora så de tappar jag när jag är på löpbandet, hehe. Har börjat använda de paren här hemma som slappebyxor. Inte lika pinsamt om jag tappar dom här hemma ;)


Nä dax att pyssla med lite annat som tex boka biobiljetter :))))) Ses!

Av Heidi Månsson - 9 januari 2014 00:08

Förbannat vad jag är sockersugen då! Har lyckats klara mig idag också och tänker inte falla dit i morgon heller. Jag hade kunnat sätta i mig en stor godispåse eller ett stort glas cola nu utan att blinka om det inte var för att jag gör detta för att få försöka påverka mitt liv till det bättre på de plan som jag kan kontrollera själv. Jag måste bevisa för mig själv att jag kan detta. Jag måste våga tro på att till och med jag kan. Om alla andra runt omkring mig kan så ska väl jag också kunna? Jag är väl inte sämre än nån annan? Jag fixade ju att plugga till USK trots att jag hade en historia med skolgång som var allt annat än bra. Jag kunde övervinna dom monstrena så då ska jag väl kunna övervinna detta med? One by one they will go down!


Har just sett på Batman Begins. Fredrik föreslog att vi skulle titta på den och jag var måttligt road men tänkte att jag offrar mig väl då... Är glad över att jag offrade mig för den var ju faktiskt bra :=)  Robin blev också impad så nu ska vi se om vi kan kika på de andra filmerna som har med Batman att göra. Vad har jag gett mig in på? ;)


Det blev en tur till gymmet idag och jag ångade på rätt bra så det känns lite i kroppen ikväll kan jag ju säga. Skön känsla! Ska dit imorgon med. Det är så skönt att ha nån att träna med och det betyder mycket att vi kan sporra varandra. Jag är mer peppad än någonsin så denna gången kanske det kan börja märkas nått resultat med :o)


Nä jag ska lämna Linnea i morgon så det är dax att dra sig mot sängen. Även om vi inte ska vara där förrän 9:30 så ska jag ju upp betydligt tidigare än så. Dax att komma tillbaka till lite vettiga morgonrutiner och inte sova bort halva dagarna. Hehe.


Sov gott! Natti natti :=)

Av Heidi Månsson - 8 januari 2014 13:58

Jag skulle ju inte. Jag skulle ju inte göra om samma dumma misstag. Jag skulle ju vara smartare än så. Jag skulle ju inte falla i gropen en gång till. Jag skulle ju inte börja på nått nytt. Ja vad har jag nu gjort?? Jo fastnat i ett nytt jä**a spel på Facebook. Suck och dubbelsuck :)  Tidstjuv är vad det är men oooo så kul :=)  Ja ja om jag inte hittar på värre saker på en ledig dag så går det väl att förlåta men hoppsan vad tiden stack iväg. Dax att ta tag i dagen kanske?


Sonen kom hem tidigt från skolan idag och jag blev lite förvånad när han står vid ytterdörren redan. Han slutar ju vid 15-tiden och åker ju skolbuss från Sösdala så jag tänkte att nu har det hänt nått så han har tagit sig hem tidigare på nått sätt. Sen såg jag att han hade en polare med sig och sen insåg jag att det är ju onsdag idag och inte måndag. På onsdagar slutar de tidigt på jämna veckor. Öppnade dörren till grabbarna och berättade för Robin vad jag hade tänkt och då säger grabben -"Du behöver inte vara oroliga för att vi skolkar för hur sjutton ska vi ta oss hem från Sösdala själva när det inte går några bussar...". Nej just det - de vanliga bussarna går ju inte mer där ifrån då det går tåg istället och då måste han ha busskort vilket han inte har. Hehe. Nu sitter de vid X-boxet som vanligt och passar på att spela de spelen som de inte kan spela när Linnea är hemma och riskerar att se.


Nu ska jag gå och sätta på mig träningskläderna så att jag är redo att sticka till gymmet sen när Annelie är redo. Ses!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards