Alla inlägg under januari 2014

Av Heidi Månsson - 8 januari 2014 12:12

Men hoppsan då! Jag skulle ju bara...


Vaknade i natt och hade känningar av migrän och för att den inte skulle få fäste så tog jag min medicin och drack massor med vatten. Gick och la mig igen och sen vaknade jag till lite halvt vid 8-tiden. Kände fortfarande av att det hammrade i skallen så jag stängde av alla larm och sov lite till. Hoppsan då! Vaknade 11:30. Det var ju inte riktigt meningen... Har precis ätit frukost och ska väl kanske få nått vettigt gjort idag. Kanske. Får väl se vad som händer idag.


Jag ska till gymmet med Annelie senare idag iaf :)  Har grym träningsvärk mellan skulderbladen pga en maskin som jag körde lite extra hårt på igår. Det ska kännas att man har tränat! Jag känner dock ingenting i låren där jag trodde att det skulle kännas idag så där kan jag nog öka antalet repetioner eller lägga på mera i motvikt. Jag hoppas på att Crosstrainern är ledig när jag kommer så att jag kan köra min uppvärmning på den. Älskar den maskinen!


Igår lyckades jag låta bli att pula in en enda godis i munnen och jag lyckades hålla mig borta från läsk och saft. Måste skärpa mig på den där fronten så det ska bli min utmaning. En månad i taget. Små steg. Sakta men säkert. Det räcker med allt socker som är i maten. Skärpning nu Heidi! Fokusera! Du kan om du vill!


Hoppas att eran onsdag blir bra! C U :=)

Av Heidi Månsson - 7 januari 2014 20:22

Är du också sådan som laddar och laddar och laddar? Sådan som tror att du kan ladda dina batterier genom att slappa och slöa lite innan du ska göra något viktigt/jobbigt/tråkigt/? Sådan som tror att det är lättare om du skjuter på jobbiga saker en liten stund till? Jag är helt klart sådan men inte hela tiden så det finns hopp om livet, hehe. Ibland tar jag bara tjuren vid hornen och gör vad jag ska direkt. Ibland skjuter jag på saker huuuuuuuur länge som helst. Jag tror helt enkelt att ibland så laddar man upp men laddar för länge så energin försvinner igen. Eller nått. :=)

Vad det handlar om? Jo jag skulle börja plocka bort julsakerna. Granen högg jag tag i i går och det gick undan att plocka bort kulor, glitter, ljus osv. Fällde ihop plastgranen och kastade upp den på vinden och så dammsög jag bort alla granbarr. Ja du läste rätt - våran plastgran fäller barr. Massor av barr!! Den är autentisk :o)  Resten av julsakerna verkar inte vilja hoppa ner i sina kartonger av sig själva och inte lyckas jag samla energi till att ta tag i det heller. Det är ju inte bara det att julsakerna ska bort utan jag vill ju även damma och putsa fönster, tvätta de gardiner som jag tar ner och stryka de nya som ska upp och så ska de hängas dit. Projektet är för stort för att jag skulle orka med det idag iaf. Prokrastinering på hög nivå. :=)  Ingen som vill komma hit och röjja bort julsaker åt mig? Nä jag tänkte väl det... 



Av Heidi Månsson - 7 januari 2014 12:59

Så där ja! Har kört dagens pass på gymmet och det är så skönt att göra det redan på morgonen/förmiddan för jag blir så mycket piggare efteråt så sedan går resten av dagen i ett helt annat tempo :)  Jag gillar ju att träna på kvällen också men nackdelen med det är att det är svårt att varva ner i god tid innan läggdax. Tänkte ta en tur till gymmet varje dag resten av denna veckan för att komma igång ordentligt. Idag när jag körde uppvärmning/kondis på crosstrainern så började jag på nivå 3 på motståndet och körde mest på nivå 5 men avslutade på nivå 10. Nice att känna att man orkar lite mera. Körde i lite mer än 30 minuter i rätt högt tempo och sen blev det lite styrka också med fokus på ben & mage idag. Ska ta mer med styrkan i morgon. Längtar redan dit! Det är okej att gå till gymmet två ggr per dag va?? Hade seriöst kunnat sticka dit en gång till i kväll :))


I dag är sista jullovsdagen för de stora barnen. Skolan börjar i morgon och det ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna tycker jag. Det är skönt med lov men efter ett tag så längtar åtminstone jag tills allt är som vanligt igen.


Jag är less på skitbilar. Vi har en skitbil. Den bara går sönder hela tiden men man får väl vad man betalar för antar jag... Det är bara ett evigt strulande och hade jag "kunnat" så hade jag gärna skippat eländet men det är ju trots allt mer eller mindre nödvändigt med en bil. Framförallt så är det jäkligt jobbigt att åka och handla mat till fem personer och en hund utan bil. Den dagen som både Fredrik och jag har fast jobb så ska vi dumpa/skrota eländet som vi har nu och köpa oss en betydligt bättre bil. Om man betalar över 50.000:- så kanske man får lite mera bil för pengarna än för 5000:- som vi betalade denna gången ;)  Helst hade jag ju gärna köpt en helt ny men så mycket pengar vill jag inte lägga. Finns roligare saker att lägga pengarna på tycker jag. Lite mittemellan blir bra.


Nu håller vi äntligen på att planera för att kunna gå på bio och se Hobbit-filmen. Vi har ju fått presentkort på bion så vi tänkte skaffa barnvakt till Linnea och dra med oss de två stora banditerna på bion. Blir nog inte så svårt :) Åtminstonde inte med Robin som gärna vill se den, vet inte hur Felicia ställer sig till det hela så vi ska kolla läget och sen ragga barnvakt och sen boka så fort vi bara kan :=)) Det är ett år sedan vi var på bio ju så jag längtar!!


Nä nu får det vara bra för idag. Ses. Kram!

Av Heidi Månsson - 6 januari 2014 23:45

Så här är det - jag tror inte att jag känner någon som hade gått till jobbet frivilligt. Helt utan lön. Jag tror inte att det finns någon som älskar sitt jobb så mycket så att de är villiga att offra den trygghet/frihet som en löneutbetalning ger. Jag tror däremot samtidigt att det inte är så många som hade klarat av att vara arbetslösa eller sysslolösa hur länge som helst utan att klättra på väggarna så småning om. Att gå till jobbet kan ofta kännas som ett ont måste, ett tvång, nått man måste göra för att få tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen typ. Vi känner ofta att vi har fastnat i ett hamsterhjul och det bara fortsätter snurra. Ibland kan man stoppa det och hoppa av för att komma på att man vill hoppa på igen men kanske med en ny inriktning och nya mål. Oavsett hur man gör så måste man på något sätt försörja sig och om man inte vill satsa på en karriär inom det lite kriminellare området så är det bara till att leta rätt på ett jobb som man kan tänkas stå ut med och pallra sig dit varenda gång det är dax. Like it or not! Sen är det ju så här att ingenting blir ju roligare än vad man gör det till. Ren och skär sanning. Går man till jobbet med en attityd som säger "jag hatar detta - skjut mig" så kan ju inte dagen på jobbet bli så himmla rolig?!?


Jag tycker ärligen om mitt jobb jättemycket. Det gör jag. Det jag önskar nu är dock att få ett fast jobb så fort som möjligt och att det blir på en procent som gör att jag drar in tillräckligt till familjen men utan att jag måste jobba fööööör mycket. Skulle gärna ha en rad på ca 60-70% om vi klarade oss ekonomiskt på det tillsammans med den inkomst som Fredrik får. Han ska väl inte plugga för evigt :)  Så här är det - alla vill tjäna bra men ingen vill slita ihjäl sig för pengarna heller. Jag skulle gärna tjäna ihop till en heltidslön varje månad men jag vill inte jobba heltid. Speciellt inte när jag har en familj att ta hand om och inte så länge som jag jobbar inom vården... Jag känner nu efter en fredag-måndag då jag har jobbat många timmar att jag är trött och att jag kommer uppskatta dessa 2½ dagarna som jag är ledig nu. Sen är ju mitt vik på ca 62% och just nu hade jag gärna dragit in lite mera pengar för det är ju inte så att man är jätterik efter fyra terminer på CSN.


Jag hoppas att 2014 blir ännu bättre än 2013 när det gäller jobb och då var 2013 ett rätt bra år med tanke på att jag "bara" var timvikarie :o)  Håll tummarna för att det fortsätter åt rätt håll!!


I morgon är det en tur till gymmet som gäller då jag inte har lyckats komma iväg dit på länge nu. Får se vad som hamnar på morgondagens "to-do-list". Nu vet jag att jag ska gå och lägga mig för det säger mina tunga ögonlock till mig att göra. Sov så gott så ses vi. Kram och gonatt.

2-0

Av Heidi Månsson - 4 januari 2014 09:46

Skulle njuta av sovmorgon idag och naturligtvis vaknade jag typ två timmar innan larmet skulle ringa. Detta är ju dock inget stort problem då jag ändå fick sova till efter kl 9 och det är ju egentligen en alldeles ok sovmorgon men jag börjar ju inte jobba förrän kl 13 så då förstår ni vilken enorm sovmorgon jag hade kunnat få :)  Vaknade dock av att ryggen sa ifrån då jag förmodligen har fastnat i samma sovställning hela natten för jag låg iaf likadant som när jag la mig. Hunden sa ifrån att hon ville ut så fort som jag började röra på mig i sängen så jag klev upp och släppte ut henne. Kände hur halsen gjorde rejält ont och hur snuvan kom tillbaka. Fick ge mig angående tesmakerna och hittade en påse med citron som fick bli dagens smak. Bättre än grönt te iaf. Med mycket honung och mjölk så är det iaf gott vilket grönt te inte är och aldrig kommer bli. Nu sitter jag här med tekopp nr 2 så tesmakerna besegrade mig med 2-0. Hehe.


Just nu känner jag absolut inte för att jobba. Ska börja om tre timmar så jag hinner kanske kurera mig lite innan dess. Ska bara slappa hela förmiddagen. Har satt på Spotify med Zara Larsson och mina öron njuter :o) Det är medicin för själen. Hon är så grymt duktig på att sjunga ju!


Boxen med BBT står i bokhyllan och väntar. Inplastad. Fem säsonger. Rooooooobin - skynda dig hem nuuuuuu. Vill ju börja titta ju!!! Familjen kommer hem idag under tiden som jag är på jobbet. Jag slutar 21 ikväll. Börjar 7 i morgon igen och har delad tur. Kommer jag orka sitta uppe ikväll för att titta på BBT? Slutar 21 på söndag med för att börja 7 igen på måndag morgon... Vilka I-landsbekymmer vi har just nu, hehe :=)


Nä jag går till tv:n en stund. Fleecefilten på och liggläge i sovan med en hög med kuddar under huvudet och en hund som gosar in sig nära nära - det är livet det! Jag ska passa på att njuta. Hoppas att eran lördag blir bra! Ses. P & k.

Av Heidi Månsson - 4 januari 2014 00:30

Kom hem från jobbet och var trött i kroppen men på ett sånt där skönt sätt som känns bra, ni vet när man är trött för att man har slitit och gjort nått bra. Huset är ju tomt förutom att hunden är hemma och det känns gött att inte vara totalt ensam. Vovvsingen fick lätta på trycket och sen slängde jag mig i soffan för att glutta lite på film. Skönt med lite olika inspelade, bara välja å vraka :)  Efter ett tag skulle jag gå och göra en kopp te så jag satte på vattenkokaren och letade bland tepåsarna efter nått gott som tex min favorit skogsbär. Fanns ingen! Fanns bara citron och grönt te. Det var INTE vad jag ville ha. Letade mera och letade lite till men fick ge mig. Skrev upp te på inköpslistan och skulle besviken vandra ut ur köket. Då stod den där. Hoppsan då. Fram till micron och efter 2:40 var det klart. Hällde ner det i skålen och blandade ett glas saft. Gott. Men det var ju inte popcorn jag skulle ha?! Hur gick detta till?! Hoppsan då. Nu en stund senare så är filmen slut och av popcornen är det bara hälften kvar. Så kan det gå när det är slut på te :)


Nä nu tror jag att jag ska låta hunden få en sista tur ut och sen bäddar jag ner mig i sängen. Tar en bok med mig och så får jag väl se hur långt jag kommer i den innan ögonlocken blir allt för tunga. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 3 januari 2014 14:45

Nä här dansar inga råttor på borden vad jag vet. Eller ja det skulle vara Izzie som passar på ikväll när jag ska jobba :) Anledningen till rubriken är att jag är nästan ensam kvar här hemma med "bara" vovven som sällskap. Fredrik tog med sig Linnea och for upp till de småländska skogarna för att hälsa på sonens farmor och farfar och för att hämta hem "den förlorade sonen" :) De kommer hem i morgon så jag är inte själv hemma så hemskt länge och dessutom ska jag ju jobba hela kvällen ikväll och 13-21 i morgon så jag hinner väl knappt reagera innan de är hemma.


Att jobba vaken-natt som jag gjorde i natt var ju inte det bästa för min förkylning märkte jag. Sitter och laddar upp halsen med en kopp te nu och hoppas att jag ska hålla ihop i några dagar till för jag jobbar hela helgen och även måndag. Kan inte klappa ihop nu! Nä jag ska INTE bli mera sjuk!! Så länge som det inte blir värre än vad det är nu så orkar jag men det är lungorna som inte vill samarbeta. Känns som att det sitter en elefant på bröstet och andningen vill inte riktigt funka. Bara till att bita ihop lite till så kan jag vila sen när denna helgen är över :=)


Vill komma igång med träningen nu! Måste få bort bacillerna så att jag kan få pumpa loss på gymmet. Skulle behöva gå på lite boxning känner jag :) Har mycket som jag skulle behöva avreagera mig för och det är grymt bra för att öka energinivån i hela kroppen. Synd man inte har nån bra plats här hemma för att hänga en säck i taket och bara kunna puncha loss. Inte så populärt om platt-tv:n eller nått annat dunsar i golvet pga en boxningssäck kanske?  Har föreslagit att de skulle sätta upp en på gymmet men de hade inte plats inne på tjejgymmet så tyvärr. Funderar på att våga testa lite mera gruppträning i fortsättningen och vem vet - det kanske finns nått där som passar mig förutom Crosstrainingen för den är grymt bra! Måste kolla upp det där. Det är roligt att fler och fler som jag känner börjar på Fitness 24/7 :=))  Underlättar för att kunna tajma ihop det och träna tillsammans med nån polare. Känner att jag är taggad till tusen nu och skulle gärna åka till gymmet nu på direkten men nu får jag börja göra mig i ordning för jobb istället.


Trevlig fredagskväll önskar jag er! Kram kram

Av Heidi Månsson - 3 januari 2014 14:07

Jag tänkte som så att nu är det nytt år och då tyckte jag att det var dax för en förnying av bloggen så en makeover är gjord. Lite synd bara att inte de gamla inläggen visas med den gamla layouten så att man ser förändringarna. Allt visas ju som att hela bloggen har sett ut så här hela tiden. Det hade varit lite kul om man liksom kunde se bilder på före och efter :)  Nu är jag ju inget proffs på det där med layouter och hur saker och ting ska se ut men det är ju roligt när man har stylat om sin blogg att "jobbet" som man lägger ner syns. Ja ja större bekymmer kan man ju ha ;)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards