Alla inlägg under februari 2014

Av Heidi Månsson - 12 februari 2014 23:24

Japp - nu sitter jag här igen. Ikväll igen. Lika hopplös som alltid ;)  Vet inte vad jag ska göra för att lyckas bli trött på kvällarna. Har funderat på några alternativ som jag har men inget av dom verkar vara jättebra.

* Nr 1 - någon får klubba ner mig med stekjärn så att jag slocknar tvärt. Tror att det kan ha vissa bieffekter så som tex huvudvärk och ömma bulor i huvudet. Inte bra.

* Nr 2 - sömntabletter. Näää jag tror inte det. Gillar inte att tanken på att knapra sådana piller och då när jag väl däckar så lär jag däcka så hårt så att jag inte vaknar alls om det händer nått. Inte bra!

* Nr 3 - sluta sova helt nattetid. För detta krävs att jag får en nattjänst på jobbet så kan jag sova på dagtid i stället och det kanske funkar? Finns dock ingen nattjänst ledig just nu och det kan ju dröjja ett tag tills det kommer ut en sådan. Inte så bra plan.

* Nr 4 - börja plugga teori på körskolan igen. Ja men DÅ sov jag ju iaf.

Vilket alternativ ska jag välja? Hmmm, klurig den du? ;)


Kom hem från jobbet tidigare ikväll och hittade en nedslagen Robin i soffan. Han hade ont i munnen och var inte alls på humör för nånting så jag tussade ner honom i säng och nu har jag anmält honom "ledig" eller vad man ska säga på Schoolsoft. Tycker inte att han bör gå till skolan när han har så ont i munnen så att han inte ens kunde dricka ett glas yoghurt. Tycker synd om min lilla "stora" kille. Vet att han inte brukar "gnälla" när det gäller tandställningen så detta känns lite jobbigt. Hoppas att han mår bättre i morgon. Kan även vara nått annat på G för han kändes lite varm, var rosig om kinderna och glansig i ögonen. Lite blek i övrigt och väldigt trött. Håller tummarna för att han inte ska bli sjuk nu också.


Näää nu är klockan 23:59. Mååååååååste sova nu. Full rulle på jobb i morgon igen. Sov gott. Natti natti. 

Av Heidi Månsson - 12 februari 2014 15:30

Är hemkommen från Kristianstad. Har varit med Robin hos tandregleringen och de fixade rätt mycket med tandställningen idag. Bland annat så satte de in en fjäder som ska dra isär två tänder så att en annan tand kan få plats emellan dom. Just nu sitter tanden lite bakom tandraden så det gäller att få in den på rätt plats. De pratade lite om operationen också och det kunde vara en bra idé att ringa och trycka på lite där. De kan ju få återbud pga sjukdom osv så vi kan anmäla att vi är intresserade av att få en sådan "akut-tid". När vi fick brevet för ett tag sedan så stod det att det var ca 5 månaders väntetid och då räknade jag ut att det borde bli i slutet på Mars eller början på April som op blir av. Ska ringa och prata med dom i morgon tänkte jag.


Var in på en väskaffär också och gjorde ett bra kap :)  Hittade en bra handväska för 200:- Med tanke på att dragkedjan strular så mycket som den gör på min gamla så kan jag inte vänta för då får jag väl snart inte upp kedjan å då står jag där, ganska så strandad. Slog till nu på rean och är nöjd! :)


Så här ser den ut:

        


Gjorde ett kap till idag. Köpte en vår/sommar/skaljacka som är vattentät och andas och allt det där. Har ju haft dom tidigare till Linnea. Dax för ny storlek. Hade kupong på Kappahl. Jackan kostar 399:- ny. Jag hade 250:- i rabatt. Nice!! En cool rosa blev det och så köpte jag ju ett par svarta överdragsbyxor i samma serie för nån vecka sedan och dom fick jag också billigt pga kuponger. Nu har hon iaf ett set som hon kan ha och så ska jag se om jag kan få fatt i ett till på Tradera tänkte jag. Ett nytt och ett begagnat så borde hon klara sig :=)  Det var rea på gummistövlar i en butik i Kristiansstad där det brukar säljas bra men dyra skor och kläder till barn. Kikade men det fanns inte i Linneas storlek. Attans! Nåja - kan väl kanske inte ha sådan tur så att jag lyckas fynda allt på rea. Får vara glad för "det lilla" :=)


Jahapp. Då börjar det närma sig. Snart dax att gå till jobbet igen. Jobbar 16-21 idag och i morgon har jag 7-16. Sen ska jag jobba natten mellan lördag och söndag och det fick jag ju bara göra genom ett byte så jag blev av med en delar tur och jag är glad :))  Skulle vääääääldigt gärna ta en natttjänst på jobbet. Trivs ju så bra med att jobba vaken-natt. Kan ju alltid hoppas att det blir nån ledig nån gång framöver.


Nej dax att avsluta. Kram kram!

Av Heidi Månsson - 12 februari 2014 01:00

Jag gick till jobbet - ett antal timmar flög förbi - sen kom jag hem igen. Åt kvällsmat med familjen. Lekte med Linnea. Tittade lite på film med henne en stund innan nattning. Eller snarare - jag satte på filmen till henne och innan det hade gått fem minuter så sov jag. Hoppsan. Tvärdäckade på soffan flera gånger om. Min man gjorde henne klar för nattning och sen vaknade jag (för vilken gång i ordningen vet jag inte) av att Linnea pussade på mig och frågade om jag ville natta henne. På "order" av min man så gjorde jag mig i ordning för sängläge eftersom att jag var så trött. Det var liksom lika bra att inse att jag var besegrad där. Nattade min gosfia och somnade själv innan jag han räkna till tre, typ. Vaknade tvärt (tror klockan var 22:30) och var hur pigg som helst. Typiskt! Försökte ge det en chans men oron i kroppen sa till mig att kliva upp. Ja nu sitter jag här igen och min kropp har inga planer på att närma sig samma trötta status som innan. Suck och dubbelsuck!


Sitter och lyssnar på lite goa låtar på Spotify som vanligt. En tanke som slog mig nyss är: kan Eminem och Rihanna göra nått annat är totala hits när de samarbetar?? Både The Monster och Love The Way You Lie blev ju dundersuccé. De borde samarbeta hela tiden :=))


Nu är tv-bänken på plats men allt är inte klart. Vi ska placera in alla teknikprylar som ska vara där och koppla ihop högtalarare och dra en himmla massa sladdar till rätt ställe. Sen ska tv-bänken stå där ett tag så att den får "bo in sig" så att vi hittar den optimala placeringen så att vi sen kan montera hyllorna på väggen så att det hamnar snyggt. Sen ska någon slags förvaring för alla filmer, tv-spel och tv-spelstillbehör införskaffas och ställas i hörnan så att det blir bra. Vill ha någon slags förvaring som både är öppen upptill men gärna har lådor eller skåp nertill så att man kan välja att dölja vissa saker. Allt är inte snyggt att ha framme och jag vill inte att det ska se rörigt ut utan "rent" och enhetligt. Eller hur jag nu ska förklara det. Känner att jag mest svammlar men ja ja - jag vet hur jag vill ha det iaf :)  Eller jag och jag - vi är fler som ska säga sitt om detta men jag brukar få med mig min man i mina inredningsval. Han kanske inte vågar annat än hålla med iofs men då gäller det ju att bara tuta och köra medans man kan, haha.


Nä klockan är över ett på natten. Kanske borde ta och sova. Men bara kanske. Fattar bara inte hur jag ska kunna bli trött igen. Läsa lite kanske? Ja det låter som en bra plan så så får det bli. Natti natti. Hoppas att ni sover gott redan och får en bra onsdag :)

Av Heidi Månsson - 10 februari 2014 23:55

Idag har det varit en bra dag på många sätt trots lite negativa saker men de positiva sakerna har lyckats vinna stort över de negativa så totalt sett så har det varit en väääääldigt bra dag :)  Någonting säger mig dessutom att innan veckan är slut så är det ännu mera positivt som har hänt. Jag bara har det på känn. 


Idag har dessutom solen visat sig och jag fick verkligen vårkänslor. Fick dessutom syn på att det redan kommer vårblommor i en rabatt inne i stan och då spratt det till ännu mer i den här gamla tanten ;)  Det är snart dax att plocka fram alternativ till vinterkläderna. Love it! <3


I morgon är det jobb 7-16 som gäller. Fick en extra jobbdag då jag har en sjuk kollega. Synd om henne men tur för mig ;)  Nä men skämt åsido så tycker jag faktiskt synd om de som blir sjuka men det är ju oftast på så sätt som man har chansen att få lite extra timmar. Grymt men sant.


På onsdag ska jag till Tandvårdshuset igen med Robin. Japp - det är dax igen. Var nyss där ju. Den här gången är det bäst för bilen att den håller ihop hela vägen dit och hela vägen hem för annars är det någon här som blir liiiiiite förbannad. Hehe. Nä då - nu ska den hålla. Den är lagad och Fredrik körde med den rätt mycket igår utan strul så nu håller vi tummarna för att det dröjjer lite tills nästa reparation. Nej - jag vet! Med en gammal sleten bil så dröjjer det väl aldrig speciellt länge mellan reparationerna. Men ändå. Hoppet är det sista som överger människan ibland ;)


Nä jag tror att jag måste försöka sova nu. Det blir full rulle i morgon också. Hoppas att ni har haft en bra måndag och att ni får en ännu bättre tisdag. Kram :o)

Av Heidi Månsson - 9 februari 2014 14:30

Hehe, ja vad sägs om den titeln? En enda röra och hur ska jag nu reda ut detta? Var ska jag börja? :)  Jo vi tar det från början va? ;)  Jag har fått tummen ur när det gäller att lägga ut Linneas urväxta Me&I-kläder på nätet till försäljning. Har sålt en del redan och har mer på G. Känns bra. Jag kommer dock koncentrera mig på att lägga ut sådant som man får lite mera för som vissa "märkeskläder" och ytterkläder av bättre kvalite och så. Det vanliga billigt inköpta kanske jag inte pallar med att fotografera och göra annonser av för det är väldigt tidskrävande. Tyvärr. Köpa på Tradera och motsvarande tar dock inte så mycket tid så jag fortsätter köpa begagnat och älskar att göra fynd och kap på det sättet :)


Jag jobbar delad tur idag. Jag avskyr egentligen delad tur. Dels så måste man gå upp tidigt och det gillar inte jag plus att när man får gå hem så är det bara tillfälligt för sen ska man tillbaka igen. Sen så slutar man sent och det är extra jobbigt om man ska börja tidigt nästa dag igen. Idag så får jag dock lite extra lång paus då jag har bytt tur med en kollega och jag var skyldig honom en timme så den fick han ta tillbaka idag. Han skulle ha jobbat 13-21 så han kom till kl 12 istället och så fick jag gå hem då. Nice! Fredrik har dessutom åkt iväg med Linnea så jag verkligen kan passa på att vila lite. Det är svårt att få vara ifred och verkligen vila annars. Nu har jag hörlurarna på och poppar lite musik och stänger ute omvärlden. Rätt så skönt faktiskt :=)


Linnea har varit iväg på barnrytmiken/dansen nu på förmiddan och jag pratade med Fredrik på telefonen och han sa att allt hade gått bra. Ska bli spännande att höra henne berätta allt sen. 

Nu skulle de iväg och uträtta lite ärenden som bland annat hämta tv-bänken!! Äntligen ska vi får hem vår efterlängtade tv-bänk . Jag får fotografera sen när vi har fått det snyggt i tv-hörnan och lägga ut bilden så ni får se förändringen. Det kommer nog dröjja ett tag innan allt är klart med tanke på att det ska sättas upp hyllor och jag måste ha en hel del hjälp av min make. Det finns lite olika saker som vi har svårt att få tummarna ur för ;)


Idag var det inte roligt alls att kliva upp. Jag gillar ju inte tidiga mornar i vanliga fall och idag var ännu värre. Jag skulle kliva upp 05:30 men stängde av larmet gång på gång och klev upp typ 30 min senare. Hade ont i huvudet (men dock inte migrän) och mådde lite illa pga huvudvärken. Hade ingen matlust så nån frukost fick jag inte i mig och jag kände VERKLIGEN inte för att gå till jobbet men det var bara till å ta sig i kragen och släpa sig dit i nackskinnet, typ. Efter ett tag på jobbet så blev det bättre och sen vid 10-rasten så hade aptiten kommit tillbaka så då fick jag i mig lite frukost. Nu är jag rätt så hungrig så jag ska snart gå å käka lite lunch tänkte jag.


Det har regnat rätt så mycket de senaste dagarna och i normala fall avskyr jag regn men inte nu. Snön försvinner ju lite fortare när det är några plusgrader och regn så just nu får det gärna regna mera. Dock så kan det ju få regna nattetid och så kan solen skina och värma upp rejält på dagtid så ska minsann snön snart vara borta och vårblommorna börja visa sig i rabatterna :)  Det längtar jag till. Nu är jag sugen på att plocka fram alla fina vårkläder och gömma vinterkläderna lååååångt lååååångt in i garderoben. Jag vet att jag får ha is i magen ett tag till men jag är sugen.


Har en kollega på jobbet som jobbar sin sista dag hos oss idag. Trist! Jag är glad för hennes skull för att hon har fått en heltidstjänst som hon ville ha och för att hon kommer till ett ställe som inte är lika tungrott som vårt. Jag är jätteglad för hennes skull!! Men jag känner redan stor saknad... Det är en av de kollegor som jag har som jag trivs bäst med och det kommer kännas väldigt tomt utan henne. Jag önskar dig lycka till på det nya jobbet Zandra! Kram!


Såg på Melodifestivalen igår kväll. Det fanns flera låtar som var rätt bra faktiskt men Sanna Nielsen var överlägsen med låten Undo. Iaf enligt mitt tycke men tydligen enligt rätt så många andra också för hon gick vidare till finalen. Nice! Bra gjort Sanna! Än så länge så har hon bästa låten enligt mig men Martin Stenmarck hade också en grymt bra låt och sen följde några andra tätt efter. Melodifestivalen är lite som ett gift för mig. Jag kan inte hålla mig borta från det och när jag väl har börjat titta så kan jag inte sluta. Ibland sitter jag och stör mig på alla dåliga låtar och tänker att jag borde sluta slösa tid på det programmet då men nästa gång är jag där ialla fall. Sjukt stört :)  Det är väl som med karlar - man kan inte leva med dom men vill inte leva utan dom ;)


Hittade den här bilden på facebook. Var bara tvungen att lägga ut den här. Sååååå coolt! 


 


Nä nu får jag ge mig för idag. Ha en trevlig söndag! Kram   

Av Heidi Månsson - 8 februari 2014 17:00

Finns det någon som kommer ihåg bandet Kriss Kross som var "populära" för måååååååånga år sedan. Ja jisses jag måste ha gått i sjätte klass eller nått sånt och jag är ju 34 år gammal så det är ju ett tag sedan. Dom hade iaf en låt som blev jättepoppis så ett så kallat One Hit Wonder var väl var dom hade. Jag kan inte komma ihåg att de nånsin fick till det med fler låtar än den iaf. Låten hette Jump (eller Jump Jump). Har jag för mig. Iaf så har jag den senaste tiden fått lite minnesbilder från detta då de egentligen mest blev kända för att de hade byxorna bak och fram. Skitcoolt. DÅ! Inte nu... Linnea ligger lite efter i tiden, hehe. Hon har börjat ha byxorna bak & fram och hon sätter dom så med flit. Det är så sött! Hon springer runt och är jätteglad och tycker att det är roligt då vi fnissar lite åt henne och säger att hon är tokig. Klart hon e tokig min lilla fialoppa :=)


Idag har jag varit på Me&I-party. Supertrevligt! Som alltid :)  Tack Christina Möller för att jag fick komma och för att jag fick ta med mig en vän trots så dålig framförhållning. Vi båda hade supertrevligt och god mat fick vi också som grädde på moset liksom ;)  Kläderna är ju så fina så man döööööör :)


Idag vill min fot inte vara med någe mera. Jag har rejält ont i den när jag belastar den så jag försöker låta bli just det. Jag och min vän gick bort till Me&I-partyt och hem och det räckte för att foten skulle protestera fullständigt sedan! När jag kom hem satte jag mig på min kontorsstol och där sitter jag bra. Nu ska jag försöka vila och softa resten av dagen och inte ränna omkring så kanske foten känns bättre sen. Ska ju trots allt palla med att jobba delad tur i morgon... Tänkte att jag ska försöka få fatt i nått vettigt stöd att sätta runt fotleden. Får se vad jag kan få tag på. Måste ju ändå vara nått som inte är allt för klupmigt så att jag kan ja det på mig trots inneskor på jobbet osv. Det löser sig nog.


Ikväll ska jag glutta på Melodifestivalen. Hoppas på att det finns bättre låtar än sist. Tycker att det mest är skit med hela tävlingen men jag kan ju inte låta bli att titta ändå. Det är tradition. Det hör till. Det är en del av min uppväxt. Det bara ska vara så. :o)


Ha en trevlig lördag mina vänner! Kram på er.

Av Heidi Månsson - 7 februari 2014 22:37

Allting känns helt bakvänt nu. Jag blir förvirrad. Ja mer än vanligt då rå ;)  Jag har jobbat ikväll och när man jobbar fredag kväll 16-21 så "ska" man ju liksom jobba resten av helgen också för så brukar det ju vara. Men jag ska inte jobba i morgon och jag skulle inte jobba på söndag heller egentligen men å andra sidan så skulle jag ju inte ha jobbat idag heller. Jag har fått kvällens pass som extra och söndag ska jag jobba delad tur för att jag har bytt med en kollega. Jag var ju ledig på lördagen förra helgen så då fick jag ta hennes söndag denna helgen. Ja det hela leder till att jag blir förvirrad och tappar bort mig i vilken dag det är idag och imorgon osv. Hoppas att det återgår till det normala på måndag så att jag slipper vara så här förvirrad :)


I dag har jag (bland annat) varit med Jennie på stan och shoppat lite så att jag har byxor att ha på mig på jobbet och eftersom att jag har fått några tröjor förstörda på jobbet så har jag köpt två nya tröjor också så kan jag ha de "gamla" som inte är de allra nyaste på jobbet. Jag tycker faktiskt att det är jättedåligt att vi inte får ha arbetskläder eller får pengar att köpa oss några ombyten som vi kan ha bara på jobbet. Vi råkar ut för det mesta på jobbet när man jobbar inom vården och ja vi kan väl säga så här att det blir lätt så att man tvättar sönder kläderna. Det är inte så roligt. Okej att man inte behöver köpa dyra märkeskläder att ha på jobbet och man behöver inte heller ha på sig det dyrbaraste som man äger och det man är extra rädd om kan man ju låta bli att använda då men jag äger inga märkeskläder. Jag köper inte byxor som kostar mer än 400:- och brukar försöka passa på när det är rea eller utnyttja kupongerna som kommer ibland med 25% rabatt osv. Jag köper gärna tröjor för 99:- styck och köper inget märkvärdigt. Basplagg är min stil liksom. Det är ändå väldigt trist när kläder går sönder och man bara får gå å köpa nytt själv. Men ja ja, det är så det är. Är väl inget att göra nått åt så det är väl bara till att gilla läget? Idag var det iaf 25% på ett helt köp på Kappahl så det är ju bättre än inget :o)


Idag införskaffade jag ett par skridskor till Linnea. Jag hittade dom för ett tag sedan på en köp & sälj-sida på fb men sen har det varit svårt att få till det med att träffas för att slutföra köpet. Idag fick vi äntligen till det så nu står det ett par jättefina oanvända skridskor till stumpan här. Fick köpa dom för 100:- och de har kostat 350 i inköp i butik och de är splitter nya. Jajamen! Tänkte åka med Linnea till ishallen nån gång nästa vecka. Synd bara att jag inte kan åka skridskor alls...


På söndag ska Linnea på barnrytmik/dans för första gången :=)  Det pågår under hela våren (har för mig att det är 10 ggr eller nått) och jag tror att det kommer bli mycket bättre än Knatteskutt som hon gick på i höstas. Jag kan ju tyvärr inte vara med nu på söndag och det känns lite jobbigt eftersom det är hennes första tillfälle. Vet att pappan fixar det där galant men jag vill ju vara med och titta lite, träffa ledaren och se var de ska hålla hus osv. För att inte nämna fotograferingen... Jag hoppas på att kunna vara med vid de flesta tillfällena iaf.


Jag vill gå på en fotokurs. Jag vill vääääääääldigt gärna gå på en fotokurs. Någon gång i framtiden ska jag gå på fotokurs. Det bara är så! :))  Tror bestämt att jag ska ta med mig Linnea och fotografera lite ute i skogen någon dag. Det kan nog bli mysigt :o)


Nej nu är det dax att sova. Även om jag inte ska upp å jobba i morgon så är det ju bara bra om jag inte sitter här hela natten ;)  Natti natti! Sov gott!

Av Heidi Månsson - 6 februari 2014 23:20

Jobbade 7-16 idag och det var inte den bästa dagen på jobbet så jag var rätt så slut i hela kroppen när jag kom hem men det kändes skönt att veta att jag klarade av mitt arbetspass och att jag klarade av nattens migränattack och pulserande smärta i foten så att jag inte behövde ringa och säga att jag inte kunde komma i morse. Det var nära ska jag säga... Efter ett antal tabletter mot både det ena och det andra så kunde jag ta mig iväg till jobbet. Ska hoppa in och jobba lite extra i morgon kväll och det känns gött :)


En stund innan jag skulle gå hem från jobbet pajjade mina byxor. De var sletna och tyget var så tunnt som det kunde vara utan att det var hål, typ. Satte mig i soffan för en stunds rapportering och då sprack tyget på insidan låret... Oooops! Tur att jag kunde sticka hem direkt och byta byxor. Måste köpa mera byxor nu för nu har jag bara två par som är hela. Jippie. 


Jag har mer saker som står på inköpslistan just nu så Ullared lockar allvarligt talat väldigt mycket. Min handväska har gått sönder och frågan är hur länge den håller ihop så pass mycket så att grejjerna som jag stoppar ner i väskan (och gärna vill behålla) håller sig kvar i väskan och inte hittas längst med vägen där jag har gått för en stund sedan. Eller nått. Har tagit en snabb kik på stan efter en snygg och lagom stor väska som kunde säljas för ett vettigt pris. Mer än 300:- skulle jag aldrig i livet lägga på en handväska och jag vet att jag brukar hitta fina och bra på Ullared för si så där 60-100:- och då känns det väldigt onödigt att lägga så pass mycket som 300:-. Hittade en på stan som var hyffsad men den ville de ha 450:- för. Nej tack! Avvaktar och letar vidare :=)  Och hoppas på en tripp till paradiset förståss!! ;)


På lördag ska jag på "Me&I-party" (homeparty med barnkläder) hos en som bor här i byn och är säljare för dessa kläder. Det är jättekul att få titta, klämma och känna på dessa fina kläder och samtidigt lära känna lite nytt folk och tragga lite :=) Ett utmärkt tillfälle dessutom till att få lite egentid om man så önskar. Tyvärr så är kläderna så pass dyra så jag brukar mest köpa de begagnat och de är rätt så lätt att få tag på kläder från Me & I i fint begagnat skick så bara man vet vad man ska leta efter så kan man fynda. De är för det mesta värda sitt pris och speciellt när man kan fynda begagnat och billigt. Det är också kul att klä barnen i nått annat än bara kläder från H&M, Lindex, Kappahl osv. Ser fram emot att se den nya kollektionen! 


På lördag kväll är det en runda till av alla deltävlingar i Melodifestivalen. Kan ju inte låta bli att titta men jag hoppas VERKLIGEN att det inte är lika pinsamt dåligt denna veckan som förra. Förra lördagen borde göras om... Inte en enda låt som var nått att ha. Trist. Håller tummarna för en trevligare upplevelse denna lördag.


Nä nu ska jag gå och sova. High time! Natti natti.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards