Alla inlägg under februari 2014

Av Heidi Månsson - 5 februari 2014 23:00

Ibland är det tur att man har lite koll på läget själv :)  För det mesta har jag väl inte koll på nått utan bara tror att jag har det men för en gångs skull så hade jag faktiskt det. Jag tyckte att jag fick lite väl lite i lön för jag jobbade rätt så mycket i december. Kunde inte få ihop det när jag räknade efter vad jag borde ha fått jämfört med vad som kom in på kontot. Fick äntligen tag på hon på lönekontoret som jag har försökt få tag på i ett par dagar nu. Det visade sig att jag hade heeeeelt rätt. Det hade blivit rätt så mycket fel och dessa skulle rättas till och en utbetalning till skulle ske. Tack o lov! :))


Har jobbat 7-13 idag och sen hade vi APT. Det snurrar rätt så bra i huvudet nu kan jag ju säga! Jag har dessutom fruktansvärt ont i foten och jag kan inte förstå hur eller vad jag ska göra för att det ska bli bättre eller ännu hellre helt bra. Jag äter mina antiinflammatoriska och försöker ta det lugnt med foten men va fasen - nu är jag trött på detta! Har inte tid/ork/lust att ha det såhär och det är jobbigt att jobba och flänga runt där och inte känna att man kan göra sitt bästa pga smärtan. Vill ju inte att min värk ska gå ut över jobbet och mina kollegor. Dax att gå till läkaren igen och se om jag kan få nått stöd för foten eller om det finns nått annat som de kan hjälpa mig med.

I morgon jobbar jag 7-16 och jag fasar för hur foten ska må efter det men men, det är bara till att bita ihop och gilla läget :=)


Idag har vi köpt billig hundmat och med billig menar jag billig!!! En kollega på jobbet som har kontakter lyckades fixa så att vi kunde köpa diverse slaktavfall från gris för 10:-/kilot och dessutom billig köttfärs för ca 20:-/kilo och så har ju Fredrik köpt lite annat kött innan som han kan blanda ut det med så nu har vi mycket billig hundmat som lär räcka ett tag. Nice! Känns bra att nått går på rätt håll just nu :o)


På tal om att gå på rätt håll så tror jag ju inte att våran bil gör det direkt. Fredrik kom hem igår och var så nöjd med att den var fixad och han hade varit med när de bytte ut den där elektronikdelen och den behövde VERKLIGEN bytas ut sa han så det var inte en dag för tidigt, typ. Det blev mycket billigare än vad vi hade fått reda på innan också så det kändes ju bra igår. Idag tog jag bilen till jobbet eftersom att jag hade tänkt att hämta Linnea efter jobbet och sen åka till bibblan tillsammans med henne. Bilen baaaaaraaaa krånglade både till jobbet och hem. På den korta sträckan ville den lägga av ett antal ggr och jag är så jäkla less nu så jag är helt gråtfärdig. Den där sat**s jä**a bilen kan fara åt pepparn... Vill inte ha mer med skiten att göra. Längtar så vansinnigt tills vi har råd att köpa en vettig bil som håller i mer än en vecka iaf.


Igår han jag umgås med min vän och kollega Jennie. Vi tog bussen in till stan och sen promenerade vi bort till ett kontorskomplex där vi skulle skriva på våra anställningsavtal och sedan passade vi på att fika och umgås på stan innan vi tog bussen hem tillsammans för att hämta våra små busflickor på dagis. Det var en jättebra dag och jag gör gärna om det igen :o)  Kul att hinna umgås lite utanför jobbet med.


I morgon borde jag verkligen komma iväg till gymmet. Nu har jag slarvat alldeles förmycket med det där igen men till mitt försvar så är det inte lätt att åka dit på kvällstid när jag inte har någon bil att lita på. Eller jo in till stan kommer jag väl men hem är värre. Bussarna går inte så pass sent så det blir bara skit av alltihopa när jag ska träna på kvällstid. Jag har ju fått hem mina fina träningskläder och de är verkligen jättesköna så jag måste se till att träna så att jag får använda dom :)) Är dessutom övertygad om att träningen hjälper mig att få foten att bli bättre även om det ibland känns lite i den när jag står på tex crosstrainern och sliter så svetten lackar. Träning är 99% av gångerna rätt recept tror jag. Känns iaf bra att tro det så jag kör på den teorin tills motsatsen är bevisad ;)

Om bilen strular länge till så får jag börja träna med hjälp av Wii:et igen. Ut och promenera tänker jag inte göra nu när det är halt ute. Tänker inte pajja min fot ännu mera. Nej jag gillar att hålla mig inomhus och känna att jag inte är beroende av väder och väglag.


Jag måste säga att jag är lite stolt över min son just nu. Eller alltså jag är alltid stolt över honom men just nu är jag lite extra stolt :)  Han har haft många prov i skolan nu på kort tid då de dels har många nationella prov nu på vårterminen men sen även andra prov. Han har fått rätt så bra betyg på flera prov och det trots att jag vet att han inte alltid gör sitt allra bästa i skolan. Han hastar gärna igenom läxorna för om man gör dom snabbt så hinner man ju göra annat sedan. Han gör minsta lilla för att bli godkänd men att anstränga sig och göra det där lilla extra för att få toppbetyg ligger inte i hans intresse. Jag har sparkat honom lite där bak och förmanat, pushat på, lockat med "morot", tjatat och legat på honom lite för att visa att jag verkligen inte bara tänker släppa honom och hans skolarbete vind för våg. Jag är som en liten jobbig igel. Jag har koll på Schoolsoft, jag mailar med lärare, jag tar reda på saker och så frågar jag honom för att se om han säger samma sak som lärarna. Jag visar att jag bryr mig om honom och hans framtid. Än så länge ger det bättre resultat och jag tror att han nu har insett att det är värt att anstränga sig lite extra :=)


Nej jag kanske skulle ta och knöla ner mig under täcket och försöka sova. Avskyr att börja jobba kl 7. Det är så kriminellt tidigt... Ja ja, som sagt så är det bara till att gilla läget :)  Sov gott mina vänner. Kram.

Av Heidi Månsson - 3 februari 2014 23:13

Jaha nu är jag ju inte alls sugen då! Nej nej. Jag vill inte alls boka biljetter på en gång. Tänker inte ens försöka leva i förnekelse för jag kan inte lura mig själv i detta fallet - så är det bara. Jag skulle vilja boka biljetter på en gång!! Och gärna sätta mig på tåget NU. Igår helst! :)  Pratade med min käraste Jenny på telefon och jag saknar ju inte familjen Lind/Sandström mindre nu direkt. Jisses vad jag är nära ett sammanbrott... Varför ska det vara så många mil mellan oss?? Terror!! Lilla Oliver är inte så liten längre och det första året som går så fort... Vi såg honom på höstlovet och då var han en liten liten bebis som inte kunde mycket och nu har han två tänder på G och ska lära sig krypa och kan sitta och jag känner att paniken växer. Om vi inte får träffa dom innan sommaren så kan han ju gå sen och har fyllt ett år och kanske har börjat prata lite och så kan vi ju inte ha det! Måste se vad jag kan göra för att få till en resa norrut...


Idag har jag jobbat och sedan hämtade jag Linnea och polaren Noah på vägen hem. De lekte så fint här så det var inga bekymmer :)  Misstänker att det blir fler ggr och gärna för min del. Bara kul om Linnea börjar umgås lite mera med kompisarna på fritiden också. Hon börjar bli stor våran Lilla Linnea :o)  Förstår dock inte varför hon envisas med att kalla sig själv för Lillea. Hon byter ut två N mot två L och jag försöker säga hennes namn tydligt så att hon ska uppfatta hur man säger det men det går inte hem. Ja ja det kommer väl med tiden men det låter ju bara lite roligt (men gulligt) när hon är så stor och inte "kan" säga sitt namn ordentligt. Jag vet ju att hon kan för hon har ju sagt det rätt flera gånger. Men som sagt - tids nog.


Fredrik var på Mekonomen idag och de ska ta emot bilen i morgon 07:30. Hehe - det är tur att det inte är jag som ska lämna in den så tidigt på morgonen kan jag ju säga. Hoppas att de hinner klart med den under dagen och att bilen sen vill funka som den ska. Håll tummarna! Jag är inte sugen på att lägga mera pengar på det där sat**s bilskrället. Då räcker ju pengarna aldrig till en resa norrut heller. Bilar ska bara inhandlas och sedan fungera utan bekymmer och strul. Men som sagt - väljer man att köpa en bil för så lite som 5000:- så får man väl räkna med att punga ut för reparationer sen... Kan ju säga som så att hade jag haft råd så hade jag gärna köpt en bil för en nolla till men de pengarna finns inte här så det är inte så mycket att välja på just nu. Ljusare tider kommer förhoppningsvis framöver så vi får väl se vad som händer och sker då. Det är då det.


Hittade denna på facebook för ett tag sedan och jag älskar den! Hehe. Det stämmer ju sååå bra (förutom på gymmet då rå) så se upp...

 


Jag måste nog ta mig till bibblan inom snar framtid för jag har verkligen tröttnat på Linneas sagoböcker. Tycker vi läser samma samma samma hela tiden. Det är så tråkigt. Tänkte spana in loppisarna också och se om man kan hitta lite roliga billiga böcker där. Ibland finns det ju jättefina för fem kr styck. Helt klart värt det :)  Lite variation får vi ju ändå ha vid nattningarna :o)


Idag kom mina kläder som jag beställde på Haléns. Beställde ju träningskläder för ett tag sedan och paketen har legat och väntat på mig ett tag men jag har glömt bort/inte hunnit/inte kunnat hämta ut dom men så idag passade jag på. Provade dom och allt utom en tröja satt bra. Det var två par träningsbyxor, en oversizetröja och två munktröjor. Den ena munktröjan ska jag kika på om den finns i större strl för då tror jag att jag ska byta ut den. Den sitter ok men en större kanske hade varit lite bättre men sen samtidigt så håller jag ju på att minska i omfång och då är det ju inte så kul om den jag byter till blir alldeles förstor. Ska fundera på det där. Kul iaf när man lyckas fynda och det passar (ja ja, nästan allt). Jag har ju inte beställt från Haléns på mååååååånga år så det var ju en chansning med storlekarna. Det är ju lättare när man känner kläderna och om de brukar vara normala i storleken osv. Jag är iaf jättenöjd med mitt köp och nu ska jag bara få tag på fler sprotbh:ar så är det fritt fram att träna flera ggr i veckan utan att det blir tvättkris :)


Nej jag ska väl avrunda och försöka komma ner i sängen och se om jag kan få lite sömn i natt. Har inte allt för stora förhoppningar om det men men. Sova kan man väl göra när man blir gammal? Och jag har ju låååååååångt kvar tills dess!! Eller hmm...hur var det nu? :)


Gonatt på er era slashasar ;)  Ses. Sov gott!



Av Heidi Månsson - 2 februari 2014 23:47

Det är den andra februari och jag har fått hoppet tillbaka :)  Från att ha varit inne i det djupaste mörkret så kan jag nu se ljuset istället och känna att NU kommer det vända... Sakta men säkert... Vintern kommer få ett slut och våren kommer att komma fram innan midsommar! Haha nej men skämt åsido så har det blivit plusgrader och snön har börjat att smälta. Det kommer säkert komma ett antal bakslag och så vidare men det finns hopp om att det inte kommer att ligga snö kvar tills skolavslutningen eller nått. Hehe. Det blir nog bra. Våren är underbar så den får gärna komma snart för jag är redan less på snön. 


Har jobbat idag och det finns en sak som jag inte gillar med att sluta så sent som kl 21 på kvällen och det är att det tar så pass lång tid att varva ner efter jobbet så jag kommer aldrig i säng i vettig tid. Jag har dessutom fått ett extrapass i morgon så jag ska jobba 7-13 i morgon. Att sluta kl 21 och börja kl 7 dagen efter är inte min grejj men det får så lov att funka det med :=)  Jag jobbar ju iaf en kort dag så jag kan gå hem och "vila" lite sen. Hur mycket vila det nu blir med två dagisungar här hemma, hehe. Linnea ska nämligen ha med sig sin polare Noah hem i morgon. Han går på samma avdelning som henne och hon gillar honom skarpt :)  Linnea är helt överlycklig för att han ska komma, så sött! Om det funkar lika bra som det gjorde när Tova var här och lekte så kommer jag få en chans att slappa lite medans de leker men det kan ju också bli full rulle - vi får väl se i morgon.


Igår kväll (snarare natt) när jag inte kunde sova så såg jag en film som vi hade spelat in för ett tag sedan. Black Swan heter den. Shit vad den var bra!! Kan starkt rekomenderas! Läste om vad den handlade om först och tänkte att det kanske inte var nått att ha för det är rätt så mycket balett i den men även om den handlar om en balettdansös så var det såååå mycket mer. Det var ett djup i filmen som jag inte hade förväntat mig. Jag blev riktigt glatt överraskad! Så se den. Ett hett tips :o)


Nu är våran bil hemma igen. Fredrik fick hjälp av snälla Knut att hämta den i Kristianstad så i morgon blir den inlämnad på Mekonomen här i stan så får vi se vad de kan göra. Känns skönt att den inte står kvar på McDonalds parkering längre. Inga inbrott eller krossade rutor men frågan är ju hur länge den hade fått stå orörd där. Skönt att gamla Bettan är hemma igen ;)  Ska bli ännu bättre när hon väl är lagad så att elektroniken vill funka som den ska igen. Håller tummarna för att bilen vill hålla ett bra tag sen för det känns som att vi har lagt rätt mycket pengar på den redan fast egentligen är det väl inga stora summor men för oss som inget har just nu så är det mycket. Jobbigt när man behöver en bil. Jag har ju nästan alltid bott centralt förut och kunnat handla osv utan bil. Ja ja det finns fördelar och nackdelar med det mesta.


Nä om man skulle ta och bädda ner sig i sängen så att jag kanske får nån timmes sömn inatt? Kanske. Ses. Sov gott!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards