Alla inlägg under april 2014

Av Heidi Månsson - 9 april 2014 12:00

Från noll till hundra på fem sekunder! Ja då var vi där igen då. Tösen vaknar och sen jäklars drar hela balunsen igång. Men idag var det INGEN här hemma som "klagade" på det inte :)  Föreställ er detta - du sussar sött och vaknar med ett ryck. Klockan är 07:24. Klockan 08:00 börjar frukosten på dagis och då ska dottern vara där. Nu blev det lite bråttom va?? Som tur är så var tösabiten vaken så hon kom och väckte mig, jag tittade på klockan och sen blev det fart i alla här hemma. Maken som skulle iväg hoppade in i duschen och jag hjälpte Linnea med hennes morgonbestyr. Med lite hjälp så gick allt alldeles galant och förvånansvärt smidigt. Inget tjafs idag inte! Annars tycker jag att när alla är stressade så brukar det bli mer tjat och tjafs men som tur är så finns det undantag från det med :o)  Klockan 07:48 gick pappan med dottern till dagis och dottern var på glatt humör :=)) SÅ skön känsla när det funkar!!


Har konstaterat att jag jobbar nästan varje dag fram tills det är dax för avfärd till Sundsvall. Får planera det där med tvättande av kläder och packande lite extra noga när det närmar sig. Inte så kul att behöva stressa med det på slutet. Vi får väl se vad det blir för kläder som får följa med för just nu känns det lite osäkert. Ska det räcka med de lite tunnare skalkläderna eller blir det lite mer fodrat... De senaste dagarna verkar det ha varit lite si och så med tempen där uppe i norr. Jag vill verkligen INTE behöva ta med overaller och skit så jag hoppas att det ska räcka med vårkläderna. Men visst - det är bara mitten på april när vi far och det har ju kommit snö i april förr.... Näää det ska INTE komma mera snö där uppe nu. Så - då var det bestämt! ;)


Poppar lite Pitbull på Spotify och det är minsann svårt att sitta still när hans låtar spelas. Vissa låtar är ju så grymt härliga! Det allra bästa är att få vara ensam hemma och kunna skruva upp volymen rätt högt så man kan poppa loss ordentligt. Ska jag träna så lyssnar jag gärna på Pitbull då med. Nu ska jag fortsätta poppa lite musik och sen ska jag iväg och fixa lite ärenden. Ha det gott mina vänner! Kram 

Av Heidi Månsson - 8 april 2014 14:17

Finns det något värre än tidiga mornar?? Tycker verkligen inte om att behöva kliva upp tidigt. Finns det något värre än små barn som ALLTID ska vakna tidigt just de mornar som man kan ha sovmorgon?? Å varför ska de ALLTID gå från noll till hundra på några microsekunder?? Först är de som klubbade sälar och snarkar gott och innan man vet vad som hände så har de studsat upp ur sängen, hoppar på ens mage, ropar högt att det är morgon och drar glatt undan persienner/rullgardiner eller vad man nu har som skydd för att INTE få morgonsolen i ögonen innan man har hunnit vakna till ordentligt. I morse hade vi inte direkt någon chans till sovmorgon men Linnea hade ju inte behövt dra igång morgonen i sådant enormt tempo så att man känner vinddraget från virvelvinden, hehe.

Samtidigt som det är jättepest med pigga barn så är det ju såååååå mysigt med morgongos när det väl får ske i lugnt mysigt tempo. På morgonen när man vaknar av att man känner små barnaögons blickar som tittar på en för att se om de lyckas väcka mamma med bara blicken - ja då är det rätt så mysigt :) När man vaknar av en varm gosig kram och man hör sin lilla krabat som med mjuk röst säger : "god morgon mamma", ja då smälter ju mitt hjärta lite :o)

Jag försöker bevara alla mysiga mornar i minnet. Lyckas inte alltid förtränga de andra mindre lyckade men jag gör så gott jag kan :=))


Idag har jag varit med Robin på Tandvårdshuset för information och kontroll inför op nu så är det på riktigt! Nu är remissen till käkkirurgin för barn på CSK skickad dit. Hon som undersökte Robins tänder sa idag att de hade kanske eventuellt kunnat genomföra operationen själva fast på CSK då men hon bedömde att det kanske inte blir lika bra resultat som om experterna på käkkirurgin får göra det så det blev en remiss dit. Om de hade kunnat göra det själva så hade vi inte behövt vänta på den där remissen och allt det men det är ju viktigare att operationen går bra. De trodde att vi skulle få komma till CSK om ca 2 månader. Nu börjar nerverna dansa tango igen... Ska försöka att inte tänka på detta för mycket nu men det känns så jobbigt med den där delen när han är på uppvaket efter operationen. Det är ju den biten jag fasar för. Och naturligtvis den delen att det faktiskt kan hända saker under en operation och med narkos. Det är inte så stor sannolikhet. Men det kan. Och det räcker för att en orolig "hönsmamma" ska fundera.... Men nu är det iaf ca 2 månader kvar så nu får jag fokusera på annat så blir det nog bra.

Sonen själv vill ha det hela fixat under narkos så då får det bli så. Jag förstår honom. Jag hade inte velat vara vaken under en sådan operation. Det är läskigt när tänder ska dras ut som egentligen ska sitta kvar för det knakar och brakar i rötterna på dom och han ska dra två sådana tänder plus att de är lite skadade så det kan bli trixigt att få ut dom. Nu ska min son gå igenom en liten operation pga tänder och jag är nervös för det. Försöker sätta mig in i hur det då är när ens barn verkligen ska gå igenom nått större. Fy. Vill inte tänka på det. Det här är ju en piss i Nilen jämfört med allt som hade kunnat hända. Vi ska skatta oss lyckliga!


Våran micro pajjade ju här om dagen och idag fick vi tag på en bättre begagnad på en köp-och-sälj-sida på Facebook. Hela 50 spänn får vi punga ut med och det kan vi ju stå ut med, haha :)  Sen kan vi spara pengar/önska oss bidrag till en ny micro när vi fyller år eller i julklapp eller nått men då har vi iaf nått å värma maten i så länge. Kanon!! :=)  Gött med fynd!


Nu ska jag snart till jobbet och jag vill egentligen inte. Har så vansinnigt ont i foten redan. Men ja ja - bara till å bita ihop! Tuta & kör - det blir nog bra det med.


Hoppas att ni får en bra dag (det som är kvar av den). Kram!


Av Heidi Månsson - 8 april 2014 00:07

Sitter vid datorn och har fokus på musiken som spelas i lurarna och på mitt blivande inlägg i bloggen. Försöker att inte känna smärtan i foten. Det bultar och det bankar och jag har foten i högläge men va f*n hjälper det!! Är så trött på att inte kunna få någon hjälp. Är så trött på att behöva få mera ont så fort jag försöker vara lite aktiv och hålla igång i vardagslunket. De enda dagar som jag knappt har ont alls är när jag är helt i sängläge hela dagen. Ja jo men det funkar ju säkert i längden?... Har tagit mina smärtstillande tabletter och även om jag inte tror speciellt mycket på att det finns nån där uppe som bestämmer över mitt liv lite mer än vad jag gör så har jag ändå bett en bön men det hjälpte inte det heller. Jag har kanske inte varit snäll nog för att få hjälp uppifrån? Hehe. (Är det bra med självkännedom när det är tänkt att jag ska försöka leva i förnekelse? Taktikbyte?  )


Sitter här och är sockersugen. Precis DÅ dyker det upp en reklam om Marabou Choco Latte. Men hallå?! Är denna helt ny? Kom den reklamen idag? Eller har drycken funnits ett tag? MÅSTE ju testa :=))  Erkänn - detta ser gott ut:


   

Jag hade ju gärna ingått i nån sån där testpatrull för denna och andra liknande drycker och min familj hade varit perfekt för det då vi har en 12-åring med smak för oboy. På tvären. På längden. På bredden. Upp & ner. Bak & fram. Varm som kall. Han älskar oboy. Ja nu blev det bestämt - denna ska köpas hem  .


Våran micro pajjade igår så nu är vi på jakt efter en ny. Alltid är det nått som ska införskaffas. Nått som man inte vill behöva lägga pengar på som tråkiga saker som micro, diskmaskin, gräsklippare med mera. Nej jag vill shoppa kläder, skor, väskor, saker till barnen, böcker m.m Jag vill åka på loppisar och fynda. Jag vill INTE lägga pengar på en micro. Men de är FÖRBASKAT smidiga och bra att ha. Det får jag ju ändå erkänna. Jag undrar hur fagerlund man gjorde innan micron fanns...? (Jo jag vet svaret men ändå)


Konstaterade förut idag att jag ser fördjä*lig ut i håret (nej inte bara där men det kan jag påverka relativt lätt, det andra kostar mer tid och energi och kanske lite pengar, hehe). Det är dax för ett besök till frisören men det kanske får vänta lite till. Tyvärr. Ska fundera på det där lite till och se hur högt på prioriteringslistan det kan komma. Vet att det är nästintill kriminellt att se ut så här men det är som det är tills det blir fixat. Ok? ;)


Nä det är kanske dax för att krypa ner under täcket. Men bara kanske. Sussa sött!  


Av Heidi Månsson - 7 april 2014 14:08

Ånej! Jag skäms! Snacka om att jag känner mig som en fjortis all over again... Tror att jag ska stämma Spotify för det är deras fel ;) Hehe. Skämt åsido - hade detta varit USA hade jag säkert kommit undan med en stämning, haha. Vad det handlar om? Jo en låt som finns på Spotify (och säkert en massa andra ställen). Jag hatar låten. Jag ÄLSKAR låten. Nej jag hatar den ju! Å den är så grymt dålig så att den blir bra och jag kan inte sluta digga till den. Suck.  En RIKTIG fjortislåt. Välj topplistan och lyssna på låt nr #7 SELFIE med gruppen Chainsmokers. Den är som sagt så dålig så den blir så bra. Kan inte sluta lyssna. :=)


Förmiddagen har jag spenderat hos Annelie (surprise - vi träffas väl aldrig). Som vanligt så kan vi träffas och man är lite deppig innan men kommer hem på så mycket bättre humör för hon vet precis hur jag mår, hon vet precis vad hon ska säga, hon vet precis vad hon ska göra :)  Ibland gör vi inte så jäkla mycket mer än bara sitter och pratar lite om allt möjligt mellan himmel och jord men det är precis vad vi behöver. Vi vet var vi har varandra och det är så fruktansvärt skönt. Vi behöver inte göra oss till för varandra. Tack Annelie för att du alltid finns där för mig!


Fick ett samtal förut från Tandvårdshuset i Kristianstad. De hade fått ett återbud på den avdelning där sonen har stått i kö ett tag för att få komma dit för bedömningen inför operationen så vi har tur. Klockan 10 ska vi vara där i morgon. Hoppas att vi kan få ett datum bokat för op nu då så man slipper gå å vänta och vara nervös hela tiden. Har han otur så går det väldigt fort och så blir det op innan Sundsvallsresan men det tror jag ju inte. Vore bättre å ta det i början på maj eller nått. Nåja vi får ta det som blir ju.


Nu ska jag snart jobba kväll och jag är inte jättepigg på det då jag fortfarande inte är 500% på hugget än. Ja ja, det blir nog bra. Ska ladda upp batterierna nu så går det nog bra detta med.


Simma lugnt! Ses.

Av Heidi Månsson - 7 april 2014 00:38

Glömde ju en sak. Jag har via facebook hittat en tjej som syr barnkläder hemma och hon är jätteduktig verkligen. Hon har en sida på facebook där man kan spana in vilka modeller på kläder hon har (hon kommer dock med nya hela tiden för att utöka sitt sortiment mer å mer) och där kan man även se vilka tyger som finns hemma. Sen när man klurat på vad man vill ha så är det bara till å kontakta henne och så syr hon efter önskemål (fast inom hennes sortimentsramar). Superduper! Lite kul att inte ha nått som "alla" andra ha från de vanliga klädkedjorna liksom. Hon heter Hanna Sjöstrand och hennes design heter NoElDo. Här kommer en bild på en tunika som jag köpte av henne till Linnea. Fin va?


Först har Hanna tagit en bild när den var färdigsydd:

 

Så här såg den ut på tösen :))

 

Och ja för er som är lite uppmärksamma och såg att bara halva Linneas hår är "våfflat" så orkade hon inte få det klart men det ska fixas så att det ser lite bättre ut men tösen verkar nöjd ändå just nu :=)


För er som vill ha nått hemmasytt men som inte kan/vill/har tid att sy själva eller som är ute efter lite annorlunda design eller vad det nu kan vara - sök upp Hanna Sjöstrand/NoElDo design på facebook eller google och få lite roliga kläder att sätta på era barn :)  Rekomenderas!!    

Av Heidi Månsson - 6 april 2014 22:59

Sådär ja. Äntligen fick jag till det! :)  Någon som kommer ihåg att jag skrev för ett tag sedan om en film som jag hade börjat se och som jag ville se mer av men kunde inte för att vår inspelningsbara box hade avbrutit inspelningen? Eftersom det visade sig att filmen var från 2010 så insåg jag ju att det inte skulle bli så lätt att få fatt i den. Jag lyckades ju mot alla odds att få tag på sista exemplaret bland köpfilmerna på Hemmakväll och lyckan var gjord. Sen var det ju bara det att jag ville ju se den med min son och min man eftersom jag misstänkte att dom skulle gilla den lika mycket som jag. Jag hade fel. Vi fick äntligen till det ikväll med en myskväll då Linnea somnade i bra tid, jag inte jobbar kväll och alla var pigga nog för att se en film. Robin tyckte dock inte att den var bra nog så han gav sig typ mitt i filmen. Jag och Fredrik såg klart den och vi gillade den. Den slutade dock inte riktigt så som jag hade trott och jag tyckte inte att den fortsatte att bli bättre och bättre hela tiden som den liksom blev i början. Jag ångrar inte att jag betalade 60 spänn för den och jag rekomenderar absolut folk att se den men jag blev ändå på nått sätt liiiiiite liiiiiite konfunderad på slutet. Ska det komma en tvåa? Nääää då borde det redan ha gjort det ju. Fyra år gammal rulle... Man får väl kanske inte alltid reda på allt som man vill, lite mystik får det kanske finnas kvar :=)  Filmen heter iaf "The Next Three Days". Se den. 


**************************************************
**************************************************
**************************************

Nu hoppas jag att alla sjukdomar är på väg ut från vårt hus och att de inte tänker komma tillbaka på läääääänge!! Jag är väl nästan helt frisk nu, lite jobbig hosta kvar och fortfarande ont i lungorna och tung andning men feberfri och tillräckligt bra för att gå till jobbet i morgon :=)

Linnea som hade magsjuka och förkylning har varit fri från magsjukesymtom i några dagar nu och har bara lite hosta kvar. Hon är pigg som en mört - eller snarare ett helt stim med mörtar - och det finns inga hinder för att gå till dagis i morgon. Skönt! Tror hon behöver det lika mycket som vi, hehe :)

Som sagt - nu vill jag inte ha fler sjukdomar detta året. Enough is enough!! Och snart ska vi till Sundsvall så banne mig att det ska våga sig en bacill inom femtio mils radie. Stay away! Haha. Tror ni dom lyssnar? Håll tummarna för att någon slags högre makt lyssnar ;)


**************************************************
**************************************************
**************************************

Jag kan ju kanske inte dölja att jag tycker att det är roligt att shoppa och det finns väl kanske en anledning eller flera till att jag gärna sköter allt det där som har med barnens kläder att göra. Jag är intresserad av att de ska ha fina kläder men samtidigt medveten om vad det kostar så jag försöker ju hålla mig till de vanliga kedjorna när det gäller basplaggen och sen kan man kanske köpa nått lite finare nån enstaka gång. Jag köper kläder på loppisar, på Tradera och andra köp & sälj-sidor. Jag tar vara på sådant som är fint efter det att mina barn har haft det för att antingen kunna sälja vidare på loppisar och Tradera och annat liknande eller skänka lite om jag tycker att vi har möjlighet till det. Alla kläder är kanske inte alltid så fina så att vi får nått för det vid en försäljning å då är det ju bra mycket bättre att skänka bort det än att slänga ju. Återvinning är bra både för miljön och för plånboken. Ibland har det visat sig att det lönar sig att satsa på nått "märke" för att de håller bättre efter femtioelva tvättar och andrahandsvärdet kanske är lite högre också eftersom det är nått eftertraktat plagg/märke. Jag skulle dock ALDRIG betala tex 500:- för ett par jeans som ett barn kanske växer ur på några månader. Det är skillnad när de blir större och nästan har vuxit färdigt och kan ha samma storlek länge men jag skulle ändå inte betala hur mycket som helst då heller. Visst - nu är vi inte rika och man vet väl inte hur man skulle betee sig med flera miljoner på kontot. Märkeskläder skulle väl kanske bli vardagsmat. Men som det är nu när båda inte ens har fast jobb så håller man ju liiiiite mera i pengarna kanske. Tycker dock att det är superkul att spana på nätet, läsa bloggar med vad andra har köpt till sina småttingar och se massor med inspirerande bilder osv. Jag ääääälskar att fynda på Tradera och följa auktioner. Lyckan när man lyckas ropa hem nått plagg som man kanske inte hade köpt nytt pga priset men så lyckas man få tag på nått till ett bra pris... tja det är helt enkelt kul med kläder och shopping.


Nu har jag länge trott att ett "märke" som heter Villervalla har varit ett sånt där dyrt märke som man ska hålla sig borta ifrån när plånboken inte är så tjock. Det visade sig att jag hade fel. Visst - allt är inte "billigt" men det är så där mittemellan och kvaliten är supermycket bättre än de lite billigare kedjorna så det lönar sig i längden. Jag har kikat en del på deras hemsida och suttit och suktat lite. Kolla här vad mycket fint:

         

Naturligtvis så finns det matchande solhatt till dessa skorna plus några bonusfärger. Spana in:

                                                     

Jag skulle kunna tänka mig ett matchande set med skor och solhatt i både färgerna "sky" och "raspberry". De är de färgerna som jag tycker är finast på min tös men de andra är ju knappast fula heller :=)  Det som är lite kul med Villervalla är att de gör deras kläder väldigt lätta att matcha och skapa många olika kombos med. Jag är kär! Kolla bara här vad fint detta skulle vara ihop:

       

          

       

För att matcha färgen som är runt om stjärnan på t-shirten så hade jag valt kjol efter den färgen men kjolarna finns ju i alla färgerna de också. Sen finns det randiga tröjor, tröjor med många stjärnor över hela tröjan, det finns randiga kjolar, det finns byxor i alla färgerna, det finns jeansfärgade kjolar som är snyggt att bryta av med, det finns enfärgade strumpyxor och ja - listan kan göras lång. Och då har vi inte ens tittat på klänningarna än heller och så alla linnen och shorts som finns till sommaren. Ja jisses vad den shoppinglistan kan bli lång om man vill ha allt fint :=))

Jag har redan fyndat lite sommarkläder på Tradera till stumpan och jag är nöjd än så länge :o) Ja vi får väl se hur mycket som hamnar i hennes garderob från denna kedjan framöver när hon behöver nya kläder. Nu "ärver" vi ju inte så mycket från tösen i Värnamo heller längre då det typ har samma storlek i det mesta. 

Ja ja det blev ett långt inlägg om barnkläder nu men det får ni ta ;)


**************************************************
**************************************************
**************************************

Jag längtar till sommaren. Jag kommer förmodligen få tre veckors semester och jag hoppas verkligen att det blir fint väder då. Jag vill ta med barnen till jordgubbsplockningen i sommar, jag vill hinna åka och bada med dom, jag vill ha vattenkrig på tomten, jag vill hinna äta glass tills magen spricker, jag vill hinna med en cykelutflykt eller tre :)  Ja det finns så mycket som jag skulle vilja hinna göra med barnen i sommar men sen är det ju inte alltid säkert att de två stora vill vara med på allt det där, hehe. Jag får väl trösta mig med att minsta lilla loppan gärna följer med på alla mammas utflykter iaf :o)


Nä nu ska jag nog avsluta för idag. Dax att försöka sova lite kanske? Jag är ju tvärpigg men nått avsnitt av Drop Dead Diva på surfplattan kan jag ju alltid offra mig på ;)


Natti natti goa vänner. Kram!



Av Heidi Månsson - 4 april 2014 14:53

Idag är en sån där dag då jag är hungrig men ingen mat lockar. Inte ens pizza. Inte ens det kända fredagsmyset tacos. Inte ens mongolian barbeque hade passat idag. Jag är baaaaaaraaaaa sugen på chips och dip och läsk. Godiset som vi har hemma var inte gott. Naturligtvis ska jag bli sugen på just precis det som vi inte har hemma. Jag har ont i halsen och kan förmodligen inte dricka läsk pga att kolsyra inte brukar kännas så bra i onda halsar men naturligtvis så ska jag bli supersugen på det...

Jag ligger/sitter mest i sängen och försöker roa mig. Är trött men kan inte sova så mycket som jag vill, jag slumrar till då och då bara. Jag har hämtat surfplattan nu så efter det att jag är färdig här på bloggen så blir det netflix och några avsnitt av Drop Dead Diva :-)

Hoppas att eran helg är/blir bättre än min verkar bli. Det gör ont i lungorna och denna omgången verkar bli segdragen. Är jag inte bättre efter helgen så blir det ett läkarbesök.

Kram kram! Over and out :-)

Av Heidi Månsson - 3 april 2014 22:00

Ja ibland blir det ju inte som man har planerat - det konstaterade vi ju igår. Jag orkade inte skriva ett till inlägg igår på kvällen men vi fick det konstaterat en gång till då. Jag är ju krasslig så jag sov mest hela dagen och på kvällen så nattade Linneas pappa henne. Han kom ut och vi började titta på Greys Anatomi som vi hade spelat in. Efter ett tag hör vi hur Linnea hostar till och så börjar hjärtat rusa upp till halsgropen för vi känner igen det där ljudet. Den där speciella hostan och ljudet efteråt. Det där var inte bara hosta... Jepp, då var vi där igen då. Fredrik tog hand om tösen och duschade henne och jag tog hand om sängen. Suck.

Nu ska vi inte klaga på mängden kräktvätt för Linnea har inte träffat varken sängen eller sina kläder på jättelänge. Hon har varit duktig med att säga till i tid och på att träffa byttorna som vi har som kräkhinkar (gamla pepparkaksburkar i plast är perfekt lagom storlek) men igår sov hon så djupt så det gick helt enkelt inte. Sen han det bli några omgångar tvätt under kvällen/natten innan det lugnade ner sig lite. Jag fick ställa timer och springa fram och tillbaka till tvättstugan inatt för att vi skulle kunna få undan allt så fort som möjligt. Det var tyvärr lite kris på plastad frotté till sängarna så därför fanns det inte så mycket att välja på än att ta hand om tvätten så fort som den var klar och langa in nästa omgång omedelbart. Torkrummet är fullt idag men jag fick iaf undan all tvätt som var av mer akut karaktär :=)


I morse fick hon en liten attack men sen hade det varit lugnt. Hon har inte haft så mycket aptit idag men hon har iaf ätit två bananer och en glass. Kan inte begära så mycket mer och det är så skönt att hon är så stor så att hon kan säga själv hur hon vill ha det! :o)

Än så länge har ingen annan i familjen börjat kräkas men Fredrik är inte helt ok i kistan så vi får väl se vad som händer där. Vi håller oss iaf i karantän så länge det bara behövs så får vi se var detta tar vägen.

(Jag pausade i bloggandet)

Jaha nu var jag nere hos sonen och kollade till honom inför natten så att han inte hade några symtom och han låg där nere helt utslagen och har nog rätt hög feber då han var så varm så att jag kände febern genom mjukisbyxorna när jag klappade honom på benet... Kände på hans panna och han var alldeles kallsvettig och han var rejält varm på magen också. Det är ju bra att alla i familjen blir krassliga samtidigt och alla har olika symtom. Jippie! Tur att jag inte har jobb på schemat i helgen. Som sagt - det blir karantän på oss alla tills vi har detta överstökat.


Nej nu ska jag slösurfa lite och njuta av en (förhoppningsvis) lugnare kväll än igår. Kram kram!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards