Alla inlägg under juni 2014

Av Heidi Månsson - 8 juni 2014 22:55

Ja vad var det jag sa - helgen skulle bara susa förbi. Nu är det söndag kväll och jag undrar vad som hände? Fredag-söndag går alltid så vansinnigt fort, hinner aldrig med allt som jag vill och planerar. Borde ha vant mig vid det här laget men icke. Fasar för hur fort semestern kommer gå och nackdelen med att ha tidig semester är att när min är över så får "alla andra" ha sin. Fördelen är att man slipper vänta så länge tills den börjar. Aldrig är man 100% nöjd va!?! :)


Helgen har ju bjudit på fint väder så glassvagnen är nu klar med vindskivor och allt. Den är inkörd till stan och nu väntar vi med spänning på spänning så att det går att ha den inkopplad på torget så inte glassen smälter bort (såg ni ordvitsen?? Haha ). Fredrik ska ringa till kommunen i morgon så får vi se vad dom säger och hur snabbt de kan hjälpa till med sin del av det hela.


I morgon ska jag jobba på ett ställe där jag inte har varit på länge så jag ska dit på förmiddan och få lite extra rapport. Kan ju hända rätt mycket på ett halvår... Sedan ska jag jobba eftermiddag/kväll och har journatten där så jag slutar på tisdag morgon och i morgon på eftermiddan/kvällen jobbar jag med en ny vikarie så det är rätt viktigt att jag får full rapport.

Eftersom att jag och Fredrik jobbar under eftermiddan/kvällen i morgon så ska Linnea få vara lite hos sin farmor och det ser hon fram emot :=)  Skönt att det kunde lösa sig med barnvakt. Var lite orolig ett tag att det inte skulle fixa sig. Det är väl nackdelen med detta jobb att det är kvällar och helger. Inte så lätt med barnomsorg. Det finns ju en förskola inne i stan som har barnomsorg på "obekväma arbetstider" som det så fint heter och öppet hela nätterna men det skulle inte kännas bra att flytta henne dit nu när hon bara har ett år kvar på förskolan och hon kan ju inte gå på båda. Dessutom är det ju inte så ofta som det kör ihop sig. Hade det varit så att min man alltid hade ett jobb med sena kvällar eller att han också jobbade helger så hade man väl fått fundera på saken en gång till. Än så länge slipper vi det och glad för det är jag!


I morgon ska jag ringa runt och jaga frisörtid. Det är dax att kapa av det och att bleka lite. Just nu ser det rejält tradigt ut och jag ståååååår inteeeeee uuuuuuuuuuut längre! Hoppas att någon kan ta emot mig på tisdag så jag får detta gjort. NU!


Onsdagen närmar sig. Fjärilarna skuttar runt i magen. Robin är fortfarande helt lugn. Jag är imponerad över hur lugn han är. Jag ska försöka vara cool. He he. Alla som känner mig vet att det INTE kommer att funka men jag kan ju alltid försöka. Problemet är nu hur vi ska ta oss dit och hem nu när bilen inte funkar. Fredrik har ju knappast tid att laga den eller ens få den undersökt innan onsdag heller då han har både glassbilen att köra och glassvagnen på torget att ta hand om. Det beror ju rätt mycket på vilken tid vi får om vi kan ta oss dit med tåg/buss eller om vi får hyra en bil på macken eller nått. Ja ja det löser sig väl men vi vet väl inte hur förrän på tisdag eftermiddag när vi får reda på den exakta operationstiden. Tills dess får jag försöka släppa det hela - just nu är det utanför min kontroll ändå. Jag har väl inget kontrollbehov? Nääääää - vet inte vad du talar om. Hehe.


I helgen hyrde vi filmen Frost och den var ju helt underbar! Älskar snögubben Olof och jag älskar renen Sven. Älskar att filmen är så fint tecknad och jag älskar filmmusiken! Jag tänker aldrig sluta titta på tecknat och det är väl därför man skaffar barn och sedan förhoppningsvis barnbarn så att man har en ursäkt att titta? ;)


Nä nu får jag väl säga godnatt och sov gott. I morgon är det ny vecka och nya tag. Puss på er!

Av Heidi Månsson - 6 juni 2014 23:15

Tjopp så var det fredag kväll och hela helgen ligger framför oss. Det säger bara tjopp och så är det söndag kväll och vi undrar var veckan tog vägen. Jag har dessutom en känsla av att nästa vecka kommer slääääääpa sig fram för då är det nedräkning till min semester börjar :)  Sen däremot så kommer de kommande tre veckorna gå förbaskat fort bara för att jag är ledig. Är det inte alltid så? Ja som ni förstår så har nedränkningen till min semester börjat så det känns bra :=)


I morgon skulle Ottovagnen komma till Hässleholms torg för första gången för denna säsongen men så blir icke fallet. Fredrik var inne i stan och kollade så att elen var inkopplad och det var den inte - surprise... Det strular väl bara varje år. Jag påminde ändå min förvirrade gubbe att det vore en bra ide att kolla strömmen på en vardag så att de han med att fixa det om det skulle va nått strul. Mmmm men det är ju dumt att lyssna på det. Nu är det helg och ingen kan koppla på strömmen så nu får de vänta med att stå på torget tills måndag. Förhoppningsvis går det att ordna på måndag. Kan ju dröjja tills nån får tummen ur att koppla in det. Vi får se. Det är iaf på gång så ni som otåligt väntar på lite god glass får vänta nån dag till. Håll ut!

Nu är iaf vagnen tvättad och målad och det är bara vindskivorna kvar att fixa så är den redo. Det gick ju rätt fort när vi hjälptes åt :o)


I onsdags var jag och Linnea lediga så vi var på öppnis på Familjens Hus och hade det trevligt. Sen tog vi oss tilll gallerian för att äta lite lunch där och när vi satt där så kom Nettan, Max och lillebror Eddie (ca en månad gammal) så nu fick vi äntligen ta oss en titt på lille bäbisen :) Eddie är väääääldigt lik sin storebror och de är så fina de killarna! Vi gick på Nisses och Linnea var med att välja en snuttefilt/nalle till Eddie och så fick Max en liten present också för att inte skapa avundsjuka. Inte så lätt att vara tre år och få en lillebror som får massa paket och en massa uppmärksamhet.

Vi gick runt lite på stan tillsammans och vi fick prata lite om ditt och datt och ta igen för den tiden som vi inte har hunnit träffats nu. Det var ju ett tag sedan så det fanns ju en del att prata om, hehe. Trevligt hade vi iaf och detta måste vi ju snart göra om :))


På torsdagen skulle jag bara jobba på kvällen så jag tänkte att Linnea och jag skulle fixa lite ärenden på förmiddan och sen gå på öppnis på eftermiddagen och sen kunde jag lämna av henne här hemma och dra vidare till jobbet. Blev ju inte riktigt så enkelt då rå. Vi började med att göra lite ärenden och körde tillslut till Kristianstad då jag hade grejjer som jag hade köpt i butiker där som måste bytas/lämnas tillbaka där för att vi inte har de butikerna här. När vi ska köra tillbaka till Hässleholm så kräks Linnea i bilen. Bläää. Lyckades hitta nått ställe att stanna på och städade upp det hela, bytte kläder på Linnea och sen fick vi sätta fart hemåt. Jag ringde jobbet för att berätta att det förmodligen var magsjuka och min kollega försökte få in nån annan eftersom att jag inte vill sprida det om jag kan undvika det. Det gick inte så jag fick ta mig dit och jobba iaf. Bara det att när vi kört en liten bit till så hade det hänt en olycka så det gick väl framåt i max 10 km/h. Krypkörning på hög nivå. Det gillade inte våran bil. Efter ett tag lagom till den jobbiga sträckan var över och vi skulle få köra i normal fart igen så bara börjar bilen att strejka. Den lägger av... Jag lyckas få igång den och kunde köra en meter. Samma visa igen, den tvärdör. Så där höll jag på tills jag kunde svänga av in på en sidoväg efter ca 100 meter. Jippie! Ingen alls bakom i bilkön som var irriterad eller så. Nej nej. Känn ingen press liksom. Nej nej. Fick ringa Fredrik och han fick ta Dodgen som vi kör glassvagnen med och köra 1,5 mil för att bogsera hem oss. Jag kom ca 40 min försent till jobbet. Jippie! Efter den dagen så var jag rätt så trött och less. Jobbade ändå mina timmar igår och gjorde vad jag skulle idag med. Skönt att slippa vabba eller förlora inkomst överhuvudtaget men jag hoppas bara nu att jag inte han sprida nått vidare. Håll tummarna. Linnea mådde bra under natten och idag har hon varit sig själv - sitt galna vanliga tokiga jag med andra ord ;)

Jag misstänker inte längre magsjuka men vet ju inte riktigt. Vi håller oss hemma de 48 timmarna som sig bör iaf och så får vi se sen vad som händer. Om det är magsjuka så är det helt vansinnigt för då är det sjunde gången på mindre än 6 månader som Linnea får just magsjuka. Inte klokt! klarade iaf resan hem utan fler olyckorr. Skönt!!


Idag har jag jobbat och direkt när jag kom hem så svidande jag om till målarkläderna och hjälpte Fredrik med att fixa glassvagnen. Efter det så tog jag en vända i rabatten. Jiiiiiiippieeeeee! Utöver det så har det varit lite tvätt att ordna med och sen var dagen slut. Typ. Ska bli skönt med två lediga dagar nu. Hehe.


Linnea har fått en inbjudan till ett barnkalas så nästa vecka när vi är lediga på tisdagen så tror jag att det blir presentjakt på stan. Får se vad vi kan hitta på till Tova (som har fyllt 5 (FEM) år...). Kalaset är nästa helg när jag jobbar så vi får väl se till att ha allt klart tills dess iaf.


Jaha nu är jag långhårigare än långhårigast och jag hade en klipptid inbokad men det sket sig så jag får boka om den. Igen. Börjar bli less på detta nu. Jag hoppas iaf att jag kan få en frisörtid snart för detta är inte kul. 


Nä nu är klockan mycket och jag är faktiskt trött (innan midnatt?!?) så jag ska gå å sova. Natti natti :)

Av Heidi Månsson - 4 juni 2014 22:50

Ett år har gått. Ett helt år! Vi fixade det och det känns helt sjukt så här i efterhand. Hur han vi med? Hur orkade vi? Hur många timmar sömn fick vi egentligen per natt? Det kan ju inte ha varit mycket... Tre terminer med massor med plugg. Full rulle hela tiden. Praktik. Timvikarie samtidigt. Inringda hur som helst med kort varsel. Långa dagar på skolan. Långa dagar på dagis/skola+fritids för alla barn som hade någon förälder i klassen. Kaos i huvudet pga alla uppgifter som skulle göras, prov som de skulle läsas till osv. Shit! Vi som pluggar/jobbar/har familj att ta hand om osv - ja vad ska man säga mer än att rent ut sagt säga: Vi gör det jäkligt bra!! Våran klass var en sjukt bra klass och jag hade jäkligt roligt under studietiden också :=)  Det är redan ett år sedan vi fick våra betyg. Det är redan ett år sedan vi firade loss på kvällen och nu försöker vi planera för en återträff. Svårt att få ihop det så att alla kan men nått ska vi väl kunna ordna hoppas jag. Vi är undersköterskor inom äldreomsorgen alternativt akutvården och vi är habiliteringsassistenter inom funktionshinderområdet och vi är vårdare inom psykiatrin och vi är bra! Vad vore vården utan oss (om man nu får vara lite kaxig)?? Jag ångrar INTE att jag pluggade till detta! Funderar du på att läsa vård och omsorg? Tveka inte. Läs och förhoppningsvis blir du en av dom som försöker hjälpa till med att ta hand om de som inte klarar sig utan hjälp. Förhoppningsvis blir du en av de som får stora leenden när du kommer för att hjälpa till. Förhoppningsvis så blir du en av dom som får höra goda ord från glada anhöriga. Förhoppningsvis så blir du en av dom som kan ta det negativa som förekommer med en klackspark för att DU VET att DU gör DITT BÄSTA. Det är det som räknas och det är fler sådana som behövs inom vården. Jag är så glad att jag tog beslutet att läsa på Flexvux och att jag fick chansen. Jag är glad för att jag hamnade i en jättebra klass! Ett år har gått och jag är glad... :=)


Tack <3

Av Heidi Månsson - 3 juni 2014 22:15

Så där ja. Då kom det som vi så nervöst (eller ok, det som JAG så nervöst) har väntat på... I går när jag kom hem från jobbet så låg det ett brev från CSK i brevlådan. Robins op är bokad. På onsdag nästa vecka smäller det! Jag är nervös. Robin är så lugn så lugn. Jag fattar inte hur han gör? Det där har han DEFINITIVT ärvt från sin pappa för Bengt Göran Anders Mårtensson var nog den lugnaste människa som jag någonsin har träffat. Okej - jag vet - det är "bara" en tandoperation. Jag vet. Men det är ändå under narkos. Jag får inte vara med honom hela vägen (tack o lov för det egentligen) men det betyder ju också att jag inte har kontrollen över vad som sker. Jag har inte kontrollen! Det är hemskt. Och tänk OM nått händer. Det är min lilla kille som ska bli nedsöv. Det är min lilla kille som dom ska skära i. Det är min lilla kille som kommer må illa vid uppvaknandet. Det är min lilla kille som kommer kräkas blod (de som blir opererad i munnen vid nedsövning sväljer blodet så kommer det ju upp igen för magen vill ju inte ha blod i sig så det är helt naturligt men det ser hemskt ut...). Jag skulle egentligen jobba den dagen och jag försökte boka om men det gick inte för då får vi vänta till hösten och det kan vi inte. De måste kunna gå vidare med tandställningen nu så det börjar bli lite bråttom. Jag tyckte egentligen inte att det var så bra att ha operationen precis innan skolavslutningen men vi har som sagt inte så mycket att välja på. Stackars grabben ska börja sommarlovet med att vara svullen i munnen och ha ont. Nå ja - denna gången ska han "bara" dra/operera ut två tänder och förra gången var det ju tre så jag tror att det kommer gå bättre denna gången och han kommer nog inte ha lika ont och vara lika svullen som förra gången. Håll tummarna för honom är ni snälla!


Nu ska jag gå och titta lite på tv. Simma lugnt i sommar-regnet. Kram <3

Av Heidi Månsson - 1 juni 2014 14:01

Hallojsan i sommarvärmen :) Hoppas faktiskt att det inte är någon som läser detta precis när inlägget kommer ut för jag hoppas att ni är ute och njuter av det fina vädret :)) Själv är jag hemma en sväng på paus från jobbet, jag har delad tur idag (tjoooohoooo...), så jag jobbar kvällen också. Jag borde passa på att vara ute och njuta av det fina vädret men jag kände att jag ville gå in och bara slappa en stund först. Hade kunnat tänka mig att slappa en stund i solstolen men Linnea är ute och leker och då vet jag att jag tyvärr inte får en lugn stund. Jag behöver veeeeeerkligen bara få vara i fred just nu men det är inte så lätt med massa familjemedlemmar hemma... Ömskar att de kunde åka iväg några timmar så att jag kunde få lite lugn och ro en stund men jag kan ju inte slänga ut familjen, hehe. Funderade allvarligt på att ta bilen och sticka iväg nånstanns och ta med mig en filt eller nått och bara lägga mig och slappa i en park typ. Frågan är bara var? Och jag vill ju vara hemma när jag väl får det :=)  Ja ja, det löser sig.


Idag är det första juni. Sommarlovet och min semester närmar sig med stormsteg :o)  På skolavslutningen brukar vi äta jordgubbstårta men i år tror jag att jag ska göra den varianten som jag gjorde när vi var och hälsade på i Värnamo. Den tårtan var inte så dum den! Apelsin, chokladcrisp och jordgubbar. Mums! Ja så får det bli. Skönt att jag är ledig på dagen så att jag hinner fira in sommarlovet med barnen, hihi.


Uffa vad trött jag blev nu känner jag. Man kanske skulle ta och sträcka ut sig på sängen en stund istället. Kanske till och med blunda en liten stund. Hmmm - lät rätt skönt. Blev ju inte jättemycket sömn i natt. Jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig söndag. Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards