Alla inlägg under juli 2014

Av Heidi Månsson - 17 juli 2014 14:22

Så där ja! Då var det tandläkarbesöket avklarat och nu dröjjer det ända tills mitten på september tills vi ska dit nästa gång så länge som inte nått går sönder och måste fixas (så håll tummarna för att den håller!). Jag har kört den där sträckan några gånger nu så det vore skönt om vi slapp alla dessa vändorna plus att sen när skolan drar igång igen så vill man ju inte att det ska bli mycket frånvaro pga tandläkarbesök.

När vi var där så sa tandläkaren att det är lite inflammerat på ena sidan där de opererade ut en tand. Han trodde att det berodde på att tanden gick sönder vid operationen och att det sitter en liten flisa fast där inne. Dom brukar komma ut av sig självt och det var inget man behövde åtgärda så länge som man inte får ont eller besvär av det. Robin har inte sagt nått och han verkade inte bekymrad över detta efter tandläkarbesöket heller så han lider nog inte så mycket :)  Vi får väl se när den där flisan behagar komma ut.


Nu ska jag passa på att softa och vila den onda foten innan jag ska till jobbet och ränna runt hela kvällen. Idag har jag verkligen superont i foten och det trots att jag knappt har rännt runt nått. Jag fattar inte vad det är som styr för det verkar inte spela någon roll vad jag gör. Jag ser liksom inget logiskt mönster för ibland har jag inte ont trots att jag har gått jättemycket den dagen eller dagen innan och ibland har jag jätteont fastän jag knappt har belastat den. Ibland har jag ont på natten och ibland på dagen och det skiftar fram och tillbaka hela tiden. Jag har testat att röra mig olika mycket på dagarna innan för att se om det är så att om jag rör mig mycket dagtid så får jag ont på natten men nääää... Ingen logik alls och då är det svårt att förhindra att värken kommer. Jag kan liksom inte jobba förebyggande alls utan får förlita mig på mina smärtstillande. Gillar dock inte att jag ska behöva knapra så mycket smärtstillande för att kunna klara mig utan allt för mycket smärta. Får nog ta en till vända till doktorn nästa vecka innan min lever pajjar ihop istället... Än så länge så håller denna kärringen ihop och kämpar på! :=) Det hade kunnat vara värre och det är en liten tröst iaf.


Fasen vad gött det är att kunna sätta på sig hörlurarna och på med lite bra musik på Spotify. Jag njuter! Det är så otroligt viktigt för mig att få lyssna på lite musik, det är en del av min vardagsterapi som jag så väl behöver för att inte bli ännu värre än jag redan är, hehe. Jag vet att jag kan vara svår nog att stå ut med så ni förstår att jag behöver mina stunder med musiken för att inte fullständigt tappa huvudet?!? 


Nä nu sprang tiden iväg då jag bloggade/slösurfade/facebookade om vartannat. Börjar om mindre än en timme och ska passa på att få lite annat gjort också. Ha en fortsatt bra dag! Kram

Av Heidi Månsson - 17 juli 2014 08:41

Det är fint väder idag och jag skulle kunna ge rätt mycket för att få åka till stranden men det går inte. Först ska jag med Robin till tandläkaren och idag ska de sätta in den sista delen av hans tandställning. De har ju fått vänta med det tills efter operationen så nu äntligen kan tandställningen bli komplett. Förhoppningsvis så går det ännu fortare med att få tandraderna klara så att han blir av med den där metallen i munnen :)  Att åka till tandläkaren tar väl inte så hemskt lång tid egentligen men det är liksom mitt i mina lediga timmar så jag hinner inte till stranden varken före eller efter. Typiskt! Får väl se när det kan bli mer sol och bad för våran del för jag jobbar ju i morgon också och sen har vi andra planer i helgen som inte går att rubba på. Ja ja jag får hoppas på fint väder nästa vecka när jag har nån dag ledigt eller jobbar kväll eller slutar tidigt :o)


Nu börjar det närma sig med stora steg. Den 4/8 är snart här! Biljetterna ligger och väntar i sitt kuvert och jag längtar så jag blir toooooooooooosig!! Vad som händer? Jo jag, Linnea och Robin åker till Sundsvall :)) Jenny, Mogge, Hannes och Oliver har ju flyttat in i sitt hus och vi är nyfikna. Vi vill se hur de har det och vi vill träffa våran favvofamilj :=)     Oliver fyller ju snart 1 år och det händer så mycket nu så nu kan vi ju inte vänta längre! Det ska bli så kul att få åka dit och när det är sommar också. Vi har inte varit där på sommaren sedan jag flyttade från Sundsvall. Skönt med lite mindre packning! Hoppas på att vi får fint väder så vi kan sola och bada, leka i lekparkerna, kanske grilla nått gott och rent allmänt så blir ju allt så mycket trevligare när det är fint väder. Jag vill åka NUUUUUUUUUU! Snälla någon - spola fram tiden lite....


Nä nu får jag se till att duka fram lite frukost och få oss klara här. Klockan tickar på och mycket ska hinnas med. Ha en bra torsdag! Kram :)

Av Heidi Månsson - 15 juli 2014 21:39

Jag känner mig stressad. Jag vet inte varför för jag har ingen anledning, inte vad jag vet iaf... Men jag känner mig hela tiden stressad. Det är precis som att jag har glömt nått viktigt eller att jag har nått projekt hängande över mig som måste bli klart nu men det har jag ju inte. Inte vad jag vet iaf... Jag har en olustig känsla av att något ska hända och att jag kommer få panik och liksom stressa över nått jag inte har gjort när jag borde. Olustigt var ordet! Jag har försökt gå igenom allt möjligt i huvudet och jag kan verkligen inte komma på nått som jag har glömt som jag inte fick glömma. Nån som fattar vad jag menar? Så mycket som jag svamlar i detta inlägg så fattar jag knappt själv längre, hehe. Nå ja, jag får försöka koppla bort den där stresskänslan och softa. Jag har ju trots allt ledigt idag och har hela kvällen kvar att njuta av det :)


Idag har Linnea och jag gjort lite allt möjligt men inget särskilt. Det blev en lugn morgon/förmiddag här hemma och sen hjälpte vi Fredrik med att hämta den gamle bilen ute i Tjörnarp och köra den till skroten. Så skönt att ha det fixat! Jag kommer INTE sakna den gamla skrothögen!!

Sen blev det en sen lunch här hemma och sen en tur in till stan. Linnea ville köpa sig en kokbok för sina egna pengar så det fick hon :)  Vi kikade på bokhandeln och där hittade hon en bok men det var mera för bakning än matlagning men det gick ju bra det med :=)) De kokböckerna som fanns där och som var för barn var nog för lite större barn så detta blev nog mer lagom. Vi ska prova att baka nått nån dag å så får vi väl skriva en liten recension och sätta betyg på den sedan :) Det får dock vara någon dag när jag är ledig så att tid och energi finns till det projektet. Fortsättning följer!


Jag fick den nya Elloskatalogen i postlådan här om dagen och jag satt och kikade lite i den igår kväll. Jag hittade sååååå mycket fint som jag skulle vilja ha, speciellt inredningsgrejjer som kuddar, gardiner och tavlor, filtar och prydnadssaker m.m Jag skulle vilja inreda med lite andra möbler och måla/tapetsera om så att jag får det precis som jag vill ha det. Det hade varit rätt nice att vinna en stor summa pengar och få gå loss på inredningen. Jag vet precis i huvudet hur jag vill ha det men det kostar ju och det lär väl dröjja några år innan det finns pengar att lägga på sådant som inte är högsta prio direkt. Drömma kan man ju alltid dock :o)


Nä nu tror jag att jag ska sy lite korsstygn faktiskt. Det var länge sedan jag sydde och suget har börjat komma tillbaka så då får man ju passa på.

Simma lugnt och sov gott när det är dax. Over and out!

Av Heidi Månsson - 14 juli 2014 10:25

Idag är en sån där dag då frustrationen är stor och jag inte vet vilket ben jag ska stå på. Å ena sidan så känner jag bara för att vara hemma och pilla navelludd. Å andra sidan känner jag för att åka någonstanns med mina två goa ungar och hitta på nått. Frågan är bara vad i så fall? Det ska ju passa både en blivande 5-åring och en blivande 13-åring. Det är inte det lättaste... Det ska ju helst inte kosta så mycket heller. Och så är vädret lite si så där just nu och det ska väl regna en del idag enligt vissa prognoser. Så inomhusaktivitet kanske är att föredra...hmmm. Nä jag vet inte hur denna dagen blir men att sitta här hemma hela dagen har jag iaf inte lust med. Fortsättning följer. Typ ;)


Nä vi kanske skulle börja med att göra oss redo för en ny dag. Både Linnea och jag sitter i pyjamasen fortfarande och vi har nyss ätit frukost. Skönt med slappemorgon :=))


Ha en bra måndag! Simma lugnt :o)

Av Heidi Månsson - 13 juli 2014 22:39

Musik i lurarna, datorn är min, det är äntligen kväll och lugnet har kommit till vårt hus (åtminstonde för ikväll). Jag försöker koppla av och låter musiken göra jobbet. Tack vare den kan jag "stänga av" allt annat en stund och bara vara. Idag blir det dock inget långt blogginlägg känner jag då mina händer värker och min kropp är allmänt sleten efter en helg på jobbet. Jag har ledigt nu i två dagar och det ska bli skönt :=)


Jag sitter och klurar lite på vad jag och den lilla donnan ska hitta på de två kommande dagarna då vi är lediga tillsammans. Hade det varit fint väder så hade det funnits ett givet svar - sol & bad! - men det ska regna och vara allmänt trist väder. Funderade på någon rolig inomhusaktivitet men då får det vara nått som inte kostar så mycket pengar och hur lätt är det att hitta nått sådant? Känner mig för rastlös för att bara sitta här hemma också. Det kryper i hela kroppen på mig och såna dagar står jag inte ut här hemma! Fortsättning följer.


Jag funderade på en sak här om dagen. Det är mitten på juli och om lite mer än en månad så börjar skolan igen. Jag skulle vilja att mina barn har en varsin aktivitet på fritiden i höst som innebär att de får röra på sig lite. När det gäller Linnea så är det ganska så givet vad det blir för aktivitet för nu behöver hon verkligen börja på simskola (och hon vill själv börja) men Robin då? Han blir ändå 13 år i höst och jag kan inte fullständigt "köra över" honom längre utan jag vill att han väljer en aktivitet själv. Det känns som att det förhalas och skjuts upp hela tiden. Kan man tvinga sina barn att vara med på nån idrott? Svaret är naturligtvis NEJ men jag är bra sugen ibland.... Vem sa att det var lätt att bli förälder???????


Nä nu ska jag nog gå och knoppa. Jag är trött i huvudet och natten som var innebar inte så mycket sömn så jag får väl inse att jag är besegrad denna kvällen också. Hoppas att eran start på den nya veckan blir bra. Ses!

Av Heidi Månsson - 12 juli 2014 23:20

Ja om jag trodde att det skulle vara lätt så trodde jag ju uppenbarligen fel... Inte trodde jag att det skulle vara så knepigt iaf. Jag har börjat kika på det där med begagnad cykel och problemet är ju (som alltid) pengarna. Den får gärna vara välskött och se ut som att den ska hålla i några år iaf men den får ju gärna kosta som att den kommer rasa ihop i morgon ;)  Den ekvationen går inte riktigt ihop har jag märkt...  Får se hur det blir med det där med cykel. Fortsättning följer.


Klockan är mycket och jag borde sova men jag är tvärpigg och sitter och poppar musik för fullt. Just nu vill jag inte alls gå och sova men jag känner mig lite tvungen till det. Vädret har dessutom slagit om ganska rejält och sådana stora väderomslag brukar påverka mig negativt så jag får väl se mig besegrad och inta horisontalt läge. Ses! Dröm sött!

Av Heidi Månsson - 11 juli 2014 23:15

Kommer hem från jobbet överhettad och halvtrött. Dricker lite (läs MYCKET) kallt vatten och undrade hur i hundan jag skulle göra för att lyckas bli svalare och sluta svettas. Har haft öppet hela dagen och tvärdrag men det kändes ändå som att luften stod stilla i huset. Kom på att i vardagsrummet brevid min datorhörna så står det en portabel fläkt. Tycker att jag får en bra ide och "slänger" bort grabben plus hans polare därifrån och säger till dom att datorn är min, bara min resten av kvällen (my precious ). Efter några minuter så känner jag mig sval igen och får till och med slå av fläkten för att det blev för mycket kall luft på en gång. Tänk att lite runtvispande av luften kan göra att allt känns bättre :=)


Min cykel blev ju stulen förra våren och nu har jag på allvar börjat leta efter en ny (eller jaaaa, bättre begagnad får jag väl ändå säga). Jag har egentligen inte råd att lägga massa pengar på en cykel men kan jag hitta en vettig för en okej peng så känner jag att det kan funka. Det är lite surt att inte kunna cykla alls och det hade varit kul att kunna cykla igen med Linnea. Det är dessutom ett roligt sätt att röra på fläsket på så man kan ju få lite extra motion genom att sticka ut på cykelturer med henne. Cykeljakten får nog ta fart på allvar nu. Ser ni en 28" damcykel och helst med 5 eller 7 växlar som är till salu så hojjta till :)  Cykelstol till Linnea har jag redan fått tag på och cykelkärra har vi så det finns gott om möjligheter att ta längre turer :=))  Håll tummarna för att jag får fatt i en cykel!!


Nä nu ska jag nog gå och sova. Ska upp tidigt i morgon och jobba. Sov gott!

Av Heidi Månsson - 11 juli 2014 11:52

Ja så då var fredagen här och jag har en lång jobbhelg framför mig. Idag är det varmt och jag kan ju inte påstå att jag har något jättesug efter att få gå till jobbet men å andra sidan så kommer jag ju inte direkt gråta i slutet på månaden när lönen kommer heller så jag får väl stå ut fast det är varmt. Det blir ju vad man gör det till har jag hört så det är bara till å le och gilla läget och jag har ju faktiskt önskat mera procent i sommar så jag får väl "skylla mig själv", hihi :=)


Igår stack jag och Linnea till Friluftsbadet i Vinslöv och det var inte helt fel :)  Ett bra ställe och det gjorde ju inte ont med tempererat vatten (ca 26°C i vattnet och 31°C i luften). Linnea och jag badade nästan hela tiden som vi var där och det var svårt att få henne ur vattnet för att gå och vår medhavda picknick. Lite senare när jag var sugen på glass så trodde jag ju inte att jag skulle behöva tjata för att få upp ungen ur vattnet men jo hon skulle bada - glass kunde vi ju äta en annan gång tyckte hon. Suck! Galna onge :)


 


Nä jag kan inte sitta här längre även om det är skönt att vila lite innan jobbandet. Jag har tvätt att hänga och en himla massa andra saker att göra. Simma lugnt i värmen! Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards