Alla inlägg under oktober 2014

Av Heidi Månsson - 20 oktober 2014 00:34

Hej. Jag har gjort om utseendet på bloggen lite nu. Kändes som att den kunde få lite nytt efter att ha kört med samma så länge. Det är synd bara att inte det gamla utseendet fortsätter att ligga kvar på de gamla inläggen så att man ser när det är omgjort. När hela bloggen ändras så ser man ju inte själva för'ndringen för man har inget att jämföra med. Nåja - pettitesser i det stora hela :)

Måste dock säga att jag är lite sugen på att flytta bloggen men jag vet inte vart, jag vet inte när och jag vet inte hur så alltså kommer jag förmodligen ha kvar den här tills jag inte bloggar mer. Jag kan inte så mycket om sådant där så jag får snällt stanna där jag är och det är ju egentligen inget fel på Bloggplatsen så why not?


Simma lugnt! C ya.

Av Heidi Månsson - 19 oktober 2014 01:27

Det är natt och jag borde inte sitta vid datorn. Kände att jag var alldeles för pigg för att det ens var någon ide att gå och lägga mig så då kan jag lika gärna fördriva lite tid här :)  Som vanligt så är spotify igång och den härliga musiken flödar i hörlurarna. Vad skulle jag göra utan min musik?!


Idag har jag varit på babyshower. En kollega är gravid och ska ha barn i december och hennes mamma bjöd in till detta mysiga evenemang. Det var första gången som jag var på något sådant men jag är glad för att jag blev bjuden för det var kul :=)


I torsdags skulle jag gå ut med hunden och hon fick fnatt. Hon var mitt uppe i sitt höglöp och fick syn på en hanhund. Först så röck hon till i kopplet när vi skulle ner för första trappan så jag gjorde illa axeln och armen. Sen skulle vi ner från tomten till gatan och där är en till trappa och då tog hon ett skutt och sen drog hon till i kopplet och skulle rusa iväg. Jag hade satt fast kopplet i mina byxhällor eftersom jag inte orkade hålla då jag hade ont i armen. När Izzie röck till så ramlade jag i trappen och gjorde illa mina handleder och slog ryggen/höften. Jag har tagit rätt så starka tabletter så emellanåt går det bättre men ibland så kryper det i kroppen på mig. Ibland känns det som att jag har myrornas krig i benen. Man blir ganska trött av dessa tabletterna men det är precis som att det beror på när på dygnet som man tar dom för nu är jag baske mig inte trött. Det går upp å ner och jag hinner inte med i svängarna... Jag fick så lov att sjukskriva mig från jobbet torsdag och fredag. Hoppas att värken försvinner helt snart.


Idag när jag var på stan för att handla present till babyshowern så såg jag att det minsann hade kommit in rätt mycket julkläder och lucia-utstyrslar. Lite senare under kvällen så började jag få lite (men bara liiiiiite) jullängtan. När jag var i butiken så suckade jag lite för mig själv och tänkte att det har inte ens varit Halloween och ändå ska julgrejjerna fram. Nu nynnar jag på jul-låtar... Suck.


Robins farmor och farfar kom hit i fredags kväll. De hade ju inte kunnat fira Robins 13-årsdag än så nu var det dax :)  De kom hit på fredag eftermiddag/kväll. Vi har ju som tradition att den som fyller år får välja mat på sin födelsedag så Robin valde pappas hemlagade pizza på sin 13-årsdag. Han fick en sådan trots allt kaos som blev då eftersom jag och Felicia hamnade på akuten i Ystad. Idag önskade Robin sig pappas hemgjorda pizza igen så att farmor och farfar skulle få smaka. Min man vet vad han gör i köket så den smakade inte sämre den!! Det har med andra ord varit en bra lördag :o)


Nä jag tror att jag får ge mig nu. Om jag går å lägger mig i sängen så kanske tröttheten kommer snart. Sov gott goa vänner. Hoppas att ni får en jättebra söndag imorgon! (idag). Puss & kram!


Av Heidi Månsson - 16 oktober 2014 00:01

Yes! Oh yes! Jag mår bra, lite extra bra, just nu för jag har haft en väldigt bra dag :) Det började med att jag och Linnea tog med oss Jennie och Jasmine in till öppna förskolan på Familjens Hus idag. Barnen fick busa loss, vi vuxna fick chansen att prata lite samtidigt som vi ändå kunde umgås med våra barn och så var det fotografering på öppnis idag. Lääääääängtar tills dom bilderna kommer :)

Efter öppnis (som var uppskattat av "nykomlingarna"  ) så gjorde vi några snabba ärenden och bland annat så lämnade jag tillbaka dessa filmerna:


Jag kan rekomendera alla tre. Safe Haven överraskade lite men jag lyckades pricka in en till "buh!-film", hoppade till några gånger i soffan. Divergent var bra men inte så som jag hade föreställt mig. Lite Hungergame-feeling emellanåt. The Other Woman var crazy på ett sååååå bra sätt! Lite twisted och underbara skådisar. Sevärd bara för att en viss kvinnlig artist är med. Vem? Titta på filmen så får ni reda på det ;)


På vägen hem hämtade jag ut mitt paket med pysselgrejjer från Colorona och när vi kom hem så slet jag upp det på en gång.  Det var ju som paketöppning på självaste julafton, hihi. Jag längtar tills jag får lite mera ro i kroppen (och tid) för att sitta stilla och pyssla.


Efter öppnis och ärenden så skulle vi skjutsa hem Jennie och Jasmine men det blev så att vi fortsatte umgås hemma hos dom. Linnea och jag hade den lyxen att bli bjudna på lunch och det var en riktigt smarrig köttfärssås med pasta till. Mums! Flickorna lekte fint och vi kunde snacka ännu mera "skit" :) Tillslut så var klockan mycket och Linnea och jag stack hem. Det var en riktigt bra dag på många sätt så en favorit i repris tack, hihi. När vi kom hem så fick vi dessutom äta Fredriks pannkakor och då kunde ju liksom inte dagen bli bätte.


Nu ska jag gå och krama kudden. Sov gott.

Av Heidi Månsson - 15 oktober 2014 16:39

Wiiiihiiiii - jag älskar att vara en Buzzador! Jag och familjen ska få prova "Linas matkasse". Ni vet - få en matkasse plus recept levererat hem till dörren och sedan är det bara att kocka ihop de olika rätterna. Denna kampanjen är inte gratis men det är till ett kraftigt reducerat pris och då kan det ju absolut vara värt att prova. Om inte annat så kanske man får lite mera inspiration till att laga nått gott än bara samma gamla vanliga tradiga och nåååågot uttjatade rätter. Jag tycker att detta ska bli superroligt :)  Kanske kanske kan till och med jag tänka mig att laga mat när vi får testa detta roliga ;) Bli en buzzador du också och få chansen att testa roliga saker och tjänster!

Länk till Linas matkasse där ni kan se de olika erbjudandena: 

http://www.linasmatkasse.se/?utm_source=Bloggare&utm_medium=Buzzador&utm_campaign=Buzzador


Länk till Buzzador där ni kan anmäla ert intresse:

http://www.buzzador.com/se/page/bli-en-buzzador

Av Heidi Månsson - 11 oktober 2014 23:28

Woop woop. Min vadslagning med min allra bästa Jenny har gett resultat :)  Jag har gått ner 4 kilo!! Det kanske låter lite för er andra men med tanke på att det enda jag har gjort är att försöka tänka på vad som äts och utesluta vissa saker och skära ner på vissa saker så är det bra tycker jag. Jag har tagit ett litet steg mot förändring och vill inte stryka allt gott på en gång för då kraschar det - det har det gjort varenda gång innan när jag har försökt. Jag tar bort/minskar intaget av några saker åt gången så tror jag att det kommer hålla längre. Jag har ff inte kommit igång med träningen då jag har haft en envis förkylning som legat och lurat lääääänge och emellanåt så har den varit lite mer aggresiv, sen har den backat undan lite halvt så där och sen har den varit mera aggresiv igen. Det är knappt jag vågar säga detta för då bryter det väl ut igen men om inget har hänt innan måndag så tänkte jag sticka iväg och träna på kvällen. I morgon har jag delad tur så jag jobbar först 7-13 och sen 17-22 så i morgon blir det ingen träning. Måndag jobbar jag bara 8-13 så då kör vi! :=)


Jag och Felicia hyrde lite film och jag måste säga att jag lyckades rätt så bra.

"Reasonable Doubt" var sjuuuuuuuukt bra! Rekomenderas absolut!! :)) "That Akward Moment" var rolig och en feel good-rulle. Absolut sevärd. "Enemy" var mest skum. Den hade dessutom dåligt slut så nääää - skippa den. När vi lämnade tillbaka dessa så hyrde vi tre nya. Recenssion om dom kommer när den sista av de tre är sedd.


Jag och Fredrik såg första avsnittet av en av de nya tv-programmen för i höst, nämligen "Jagad av hundar". Fyyyyyy faaaaaaaaasiken vad jag hade skitit knäck många gånger om jag hade blivit tvungen att göra det där... Jag vet inte om ni har sett det men en liten kort beskrivning av programmet följer här:

Det började med tre killar som skulle gå runt i skogen och leta ledtrådar till nycklar. Dessa nycklar skulle gå till kistor med pengar i. När de hittat första nyckeln så skulle en av killarna (de fick själva välja vem av dom) ta sig till en inhängnad bana. Vid banan fanns det tre kistor, den första nyckeln gick till en kista med 25.000:-, den andra låg det 50.000:- i och den tredje 100.000:- i. Den första killen fick låsa upp första kistan och sen skulle hundarna släppas lösa och då skulle killen lyckas springa ifrån hundarna annars fick dom inte pengarna. Så fort en deltagare hade sprungit så var han liksom ute ur spelet så dom blev färre och färre kvar i skogen... Först var det ljust i skogen men det hände liksom massa läskiga saker hela tiden. Tillslut så blev det mörkt och tänk då att vara siste man kvar där ute... Det var massa BU!-moment hela tiden så vi hoppade till i soffan ett antal gånger. Riktigt jobbigt. Den förste killen lyckades springa ifrån hundarna och den andre med men den tredje lyckades inte och det var ju inte så konstigt för i takt med att pengasumman ökade så minskade försprånget som grabbarna hade till hundarna. Totalt var banan 100 meter och förste man hade 75 meter försprång till hundarna, den andre hade 50 meter och den siste 25 meter.

Programmet var inte så bra så att jag kommer se det fler gånger och det kändes lite överdrivet emellanåt men jag hade inte vågat delta i det där. Nej usch å fy!


Jag var förresten hos frisören igår. Både jag och Felicia blev klippta och jag passade även på att bleka mitt lite igen. Vi var hos en frisör som jag aldrig har gått till innan (Hårtåtten hette salongen) och Mikaela som var den frisören som tog hand om oss denna gången ska gärna få ta hand om mitt hår fler gånger. Jag blev supernöjd! :=) Det var dessutom nice price för dom hade en kampanj så det var klippning för 290:- istället för 360:- och sedan fanns det massor med paketpriser för olika behandlingar. Synd bara att när man vill ha kort hår så växer det ut så grymt snabbt så det blir dyrt att hålla efter det så ofta som man vill. Mellan klippningarna så ser jag fördjävlig ut men det får va så. Tänk å va kille å bara kunna gå in på toa och ta hårklippningsmaskinen och raka av allt. Bara välja hur många millimeter man ska ha. Smidigt. Ja visst - det finns tjejer som kan göra så med men det är ju inte så hemst många som passar i den typen av frisyrer. Jag vet att jag inte passar i det iaf så jag ska nog låta bli. Billigt blir det dock. Jag håller mig till frisörsalongerna dock :)


Nä nu ska jag nog bara slösurfa lite och sen försöka lägga mig i vettig tid. Börjar ändå jobba tidigt i morgon så det vore ju bra om jag fick lite mera än två-tre timmar sömn som det blir ibland.

Av Heidi Månsson - 9 oktober 2014 12:15

Att bli tonåring är ju en rätt stor grejj för dom flesta. Att fylla 13 år är ju lite speciellt. Man har ett ben kvar i barnvärlden men man vill gärna ha ett ben i vuxenvärlden också. Att fylla 13 är ju stort och då ska det väl firas ordentligt? Denna gången blev det inte så. Inte för våran Robin. Vi han ju ge honom några paket på morgonen och sjunga för honom men sen skulle alla rusa till jobb, skola och dagis så det blev inte någon lugn mysig morgon direkt. Efter jobbet så stack jag ju iväg med Felicia för en liten ridtur och sen hände olyckan och då blev det ju till att spendera hela kvällen och natten på sjukhuset. Vi har ju som tradition här hemma att på sin födelsedag så får man välja mat och Robin hade valt pappas hembakade pizza. Fredrik lydde så snällt och slet i köket hela kvällen för att göra sonen nöjd å så var inte ens hela familjen samlad. Stackars Robin. Det var ju ingens fel att det blev så här men jag känner mig lite dum som sa ja till att Felicia skulle åka iväg och rida just på Robins födelsedag. Jag trodde ju att vi bara skulle vara borta några timmar och vara hemma till klockan 18 typ. Nu bidde det inte så... Nåja - han har inte nämnt så mycket om det så jag tror inte att han lider allt för mycket och han vill inte ha något stort firande med alla släktingar utan han har valt att bara ha ett litet kalas med sin farmor och farfar på besök så då får vi ha det så :=)


Jag och Felicia kom hem 12:15 dagen efter och klockan 12:50 skulle jag vara på jobbet. Jiiiiihaaaa. Jag fick ju kasta mig in i duschen och sen dra på mig torra, varma och ler-fria kläder och det var rätt skönt kan jag ju säga. Jag kastade mig ner på jobbet och han precis i tid. Det var dax för APT men denna gången var det inget vanligt möte utan vi skulle ta oss till Hjälpmedelscentralens butik i Kristianstad för att se om det fanns några saker som kunde vara bra att ha på jobbet. Eftersom vi bara blev 6 personer från personalstyrkan som skulle med så kunde vi ju ta min bil som har sju säten så slapp vi köra i två bilar då ju. Vi tog oss hela vägen till Kristianstad och gick in i butiken och handlade vad vi skulle. Kommer ut och ska köra vidare och då startar inte bilen. Gaaaaaah! Vad är det med våra bilar som måste gå sönder så fort vi är i Kristianstad eller kör förbi där?? Det är nått magiskt med den staden alltså och då menar jag inte i positiv anda... Jag hittade en kille som kunde mycket om bilar och han hjälpte oss att få igång den, det visade sig att batteriet var dött och behövdes bytas på en gång. Det har inte lyst någon lampa på instrumentpanelen, inga varningstecken alls men nu var det bara 11 volt i batteriet. Hoppsan då. Med hjälp av uppladdningen kunde vi köra en bit bort där Mekonomen ligger och få hjälp av dom. Det visade sig att det satt ett gammalt batteri i bilen och att det var rätt så dax att byta ut det. Dom kunde som tur var fixa det på en gång men 1260:- fattigare blev jag. Ja ja - hade det inte hänt idag så hade det hänt i morgon eller nån annan dag så det är skönt att det är gjort. Det var ju bara liiiiite taskig tajming, hehe.


Jag sitter här och våndas över mitt långa trista tråkiga hår som har blivit alldeles för långt och alldeles för mörkt. Jag behöver gå till frisören typ nu. Eller typ för flera veckor sedan. Men näää vi kan lägga dom pengarna på ett bilbatteri istället för det är ju så sablans kul och så kan jag gå här och slita mitt hår. Suck! Jag ska se om jag kan få till det med ett frisörbesök snart för så här kan jag ju inte se ut...


Nä nu ska jag pyssla med annat. Här kan jag inte sitta hela dagen. Ha en bra torsdag! Kram <3

Av Heidi Månsson - 8 oktober 2014 23:15

Jaha då har man blivit rejält skrämd och fått uppleva en utav sina värsta mardrömmar... Vi har en rejält blåslagen och öm tösabit här hemma. Jag har lust att skrika rakt ut och skylla på hästen men jag vet att hästapållen inte heller kan rå för det som hände. Jag vill ändå ha någon att skrika och skälla på, någon att slå på. Jag kanske ska testa med mig själv. Jag vet att det inte var någons fel, jag vet att det var en olyckshändelse. Just nu är jag bara glad för att Felicia mår så pass bra som hon gör och att det inte var värre. Jä**a hästapålle! Sa**ns djä**a skrälle! Var du tvungen att skena med våran Felicia på ryggen??!! Jag veeeeet att det inte var hästens fel. Det var inte någons fel. Men jag är frustrerad. GÖR INTE OM DET!

Felicia skulle provrida en häst som hon ska vara medryttare på och hästen är tillfälligt placerad nere i Sjöbo så vi stack dit igår. Felicia gjorde i ordning hästen och vi gick ut till hagen som hon skulle rida i. Jag hjälpte henne upp i sadeln och hon han inte ens sätta ner rumpan i sadeln och sticka in fötterna i stigbyglarna innan hästen rusade iväg och Felicia hängde kvar i sadeln på nått mystiskt sätt. Det gick säkert 30-40 meter innan hon ramlade/kastade sig av pga att hästen krumbuktade och staketet närmade sig. Det hade inte varit det bästa att trilla i en kurva och få hästen över sig eller sitta kvar tills den store pållen skulle kastat sig över staketet och kanske fastnat där eller nått.

Efter fallet fick stackars tösen ligga i en lerig blöt och kall hage på marken i ösregn innan ambulansen kom. Det tog ca en halvtimme och sen blev det att ta sig till Ystad. De var oroliga för nack och ryggskador så det blev en fixering av nacken med stödkrage och hon fick ligga på en "vagga" som är en speciell akutbår som är gjord med vissa hål för ryggen så att de kan undersöka/operera om det är nått. Det blev röntgen av större delen av kroppen och när de såg att inget "större" var brutet så blev oron dessto större för att mjälten och njuren hade fått sig rejäla smällar och kanske brustit då det gjorde ont precis där de sitter och vissa prover visade tecken på det. Vi blev inlagda över natten och i morse kunde de konstatera att allt var okej under omständigheterna. Vi fick åka hem men med klara instruktioner att komma in direkt om det var nått. Felicia ska stanna hemma från skolan resten av veckan och bara vila nu. Puuuuuuuu vilken pärs detta var. Jag är stolt över henne som fixade detta så sjukt bra!! Hon vill upp på hästryggen igen säger hon och tjaaaa - jag vet hur det är.... Been there done that! Jag kan inte stoppa henne men jag önskar lite lite att jag kunde ;)  Guldfiskar i en skål är väl mindre farligt?? Kanske att jag hade kunnat sträcka mig så långt som till en kanin? Eller en ödla? Kanske. Men häst? Högst motvilligt ;)

Felicia har bara ramlat av fem ggr än så länge så 95 till får vi stå ut... ta inte i så hårt nästa gång stumpan... ;)

Av Heidi Månsson - 4 oktober 2014 21:00

Hej tjolahopp. Just nu tror jag att jag skulle behöva en sandsäck och ett par boxarhandskar för jag är frustrerad och behöver ta ut det på nått. NU. Typ. Suck. Ibland har man inget tålamod alls och när saker och ting inte vill klaffa eller funka som jag vill så känner jag bara för att skrika rakt ut eller slå på nått. Känns som att slå/boxa på en sandsäck är det bästa alternativet när frustrationen vill rinna över. I´m I right? Nån som vill agera boxningspåse? Inte någon frivillig alls...? Nä nä - det ska jag komma ihåg den dagen ni behöver avreagera er... ;)


Igår kom Felicia hit och ska stanna i ca en vecka för första gången på länge och det känns grymt bra! Jag är så glad för detta så det kan ni inte förstå hur ni ens försöker!! Jag tycker att det är bra/roligt/trevligt/ osv ur många synpunkter att hon kanske kommer spendera lite mer tid med oss i denna delen av familjen igen men framförallt så tycker jag att det är jätteroligt för hennes och hennes lillasysters skull. Mycket av deras relation kommer ju byggas upp nu när Linnea är så pass stor så att hon inte "bara ligger på golvet och sprattlar som en bebis" utan är mer en egen människa som kan lyssna och förstå vad storasyrran säger. Nu kan dom två börja knyta syskonband som kan bli rejält starkt och bra. Jag tror att Linnea verkligen har saknat Felicia och tvärtom. Jag tror att det är nu som dom två verkligen börjar uppskatta varandra och ha nått ut av varandra. Det är rätt stor ålderskillnad på dom två och då tar det lite längre tid än när det är två som är små samtidigt och kan leka med varandra som små barn gör. Nu blir det en annan typ av relation som dom får. Jag ser iaf glädjen i bådas ögon när dom träffas och lillasyster ser såklart upp till storasyster. Syskonkärlek <3


Idag har vi varit på 4-årskalas. Barnens kusin Nils fyllde fyra år igår så idag var det kalajs med släktingarna :=) Lika trevligt som vanligt :o) Linnea var så fin i håret och det var storasyrran som hjälpte henne fixa håret. Det påminde lite om Elsa:s och Anna:s frisyrer i filmen Frost. Jag glömde fotografera själva frisyren men jag fick ett foto på hela ungen när hon var kalasklädd. Så här blev det:

Man ser som sagt inte frisyren så bra men det är en fläta som börjar uppe på hjässan och så har hon flätat in mer och mer hår ju längre ner hon kommer liksom. Superfint var det iaf och nästa gång som Felicia fixar syrrans hår så ska det fotas! :)

På tal om kalas så har Linnea nu bestämt sig för att hon ska ha     Halloween-kalas     för sina dagiskkompisar så vi har börjat kika på grejjer till kalaset nu. Linnea har köpt en utklädningsdräkt och grejjer till inbjudningskorten plus lite dekorationer. Mer ska införskaffas men vi tar lite här och lite där när vi springer på nått bra. Det är skönt att vara ute i god tid  . En kompis till Felicia är duktig på att fixa tårtor så vi har beställt en av henne. Det ska bli spännande att se hur den blir. Blir den bra så vet ju jag vem som kommer få fler beställningar utav oss :=))


Igår kväll tittade jag och Felicia på Idol och när Mollie sjöng så fick vi båda gåshud över heeeeeeela kroppen för att det var sååååååååååååå bra!! Shit vad hon är duktig! Jag tyckte att rätt person åkte ut men det finns några stycken som skramlar runt i bottenskiktet och några som ligger en bra bit över dom tycker jag. Mollie är en av mina favoriter men hon har konkurrans. Jag vet inte riktigt ännu vem jag tycker är bäst och ska vinna alltihopa - det får nog gå några veckor till så att man får se lite mera av dom. Idol har hållt på i 10 år nu och för min del får dom gärna fortsätta i minst 10 år till :)


Nä nu ska jag nog fortsätta pyssla på lite här hemma. Vi ses. Hoppas att ni får en trevlig fortsättning på lördagkvällen. Puss & kram.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards