Alla inlägg under november 2014

Av Heidi Månsson - 14 november 2014 11:49

Jag springer runt här hemma och röjjer och Linnea är hemma från dagis - bara just ifall att. Hon är nästan helt fri från sin förkylning nu och väldigt pigg men pyttelite småsnorig. Har hon nu varit hemma hela veckan så kan hon lika gärna vara hemma idag med för att verkligen vara "säker" på att hon är så frisk hon bara kan vara i morgon. Eftersom det inte var några bekymmer med passbyten på jobbet så känns detta som den bästa lösningen. Fredrik var ju hemma med Linnea igår och idag var han tvungen att köra färdigt sina glassrundor.

Vad gör då en desperat förälder som "inte har tid" med sina barn för att det är kalas i morgon och här hemma ser det ut som hej kom å hjälp mig - jo man sätter barnet vid tv:n. Säga vad man säga vill (mammamaffian sliter väl sitt hår nu) men när ungen inte vill leka själv och jag har miljoner saker att göra så blir det ibland så att tv:n får agera barnvakt. Så de så! Bättre det än att hon skickas tillbaka till dagis för då skulle säkert det sista lilla av förkylningen få fäste igen och så har vi ett inställt kalas i morgon plus att nästa vecka blir det mera VAB och det pallar inte jag!! Nä jisses vad det kan vara påfrestande att vara hemma med ett sjukt barn som är pigg ändå. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra -"Mamma...jag har tråkigt...vad ska vi göra?" och då har vi ändå pysslat i mängder, varit ute och ritat med gatukritor, målat i alla möjliga målarböcker, haft dockteater, lagt pärlplattor, gjort smycken med pärlor, spelat spel på datorn, lagt pussel, lekt med My Little Pony, klätt ut oss med mera. Nä att vara hemma med sjuka barn är inte så kul. Nu hoppas vi att det inte blir mer VAB på ett tag.


Jag ska fortsätta röjja. Sen ikväll är det jobb. I morgon smäller det - vad har vi gett oss in på?? Får man boka av hela kalaset...? Hehe. Det kommer ca 13 ungar å alla är i 4-5 års ålern. Gaaaaaaaaah!

Vi hörs i morgon - om jag har överlevt... ;)

Av Heidi Månsson - 14 november 2014 00:24

Nattugglan är vaken igen. Klockan är alldeles för mycket och med tanke på att jag klev upp innan 6 i morse och har jobbat en hel dag så borde jag ju vara tröttare än jag är just nu. Det råkar dock vara så att det slog fullständigt slint i huvudet på mig (ja mer än vanligt) just precis när jag egentligen tänkte gå och lägga mig. Vid kvällsrutinerna så fick jag helt plötsligt en väldig lust att blogga så tjaaaa - vad göra annat än att ge efter? Hehe. Man ska ju smida medans järnet är varmt heter det ju :)


Idag har jag fått en full laddning av positiv energi och allt tack vare att det går att dela bilder och tagga vänner på facebook. Facebook är bra! Vad har nu hänt tänker kanske ni och jo det ska jag berätta för er. På min rast på jobbet så fick jag syn på att jag var taggad i ett inlägg som handlar om smörgåstårtor. Jag och två av mina underbara kollegor tycker väldigt mycket om smörgåstårta. Det finns ett fik inne i stan som har jättegoda smörgåstårtor och det brukar dom bara ha på fredagar. Vi har försökt få till en smörgåstårte"dejt" på det fiket när alla vi är lediga på samma fredag vilket inte är jättelätt. Vi hade lyckats boka in ett besök där för ett tag sedan men så kom det oplanderade saker i vägen och vi fick skjuta på det hela. Helt plötsligt idag så fick jag då syn på detta inlägg med bra erbjudande på smörgåstårta. Lite hastigt och lustigt så var det en fikadejt inplanerad efter jobbet idag men sen så blev det fördröjt av olika anledningar och när vi väl kom dit så var alla smörgåstårtor slut :(  Det stoppade oss dock inte utan det blev en go middag på Casablanca istället och det var ju inte fy skam! :=) Vi tre fick äntligen chansen till att sitta ner i lugn och ro, prata lite skit och boosta upp vår energi igen. Det är sådana halvt oplanderade stunder som kan bli så bra så bra! Tror vi behövde detta alla tre  . Tack Jennie och Rebecca för en mycket trevlig pratstund/middag!


När jag kom hem så satt jag ett tag vid datorn och läste lite på andras bloggar. Funderade på om jag skulle palla blogga själv men bestämde mig för att jag inte orkade med det ikväll. Hmmm - det svänger snabbt...

Min man kom och frågade om jag ville kika på nån film och det nappade jag på. Tyvärr så lyckades vi (eller jag kanske det var?) välja en riktig skitfilm. Elijah Wood är med i den så jag trodde att den skulle vara bättre för han har ju ändå varit med i några bra rullar även om man räknar bort Sagan Om Ringen-triologin. Filmen hette Open Window och jag säger ju bara så här: SE DEN INTE! Lägg hellre den tiden på att städa kryddskåpet eller nått. Det får man ju åtminstonde nått utav att göra liksom. Nä bättre lycka nästa gång.


I morgon ska jag röjja lite här hemma för på lördag smäller det ju. Äntligen ska dottern få ha sitt efterlängtade Halloweenkalas :)  Hon har ju varit sjuk och Fredrik och jag har pusslat för att få arbetsveckan att gå ihop och jag har fått byta turer på jobbet tack vare snälla kollegor som har ställt upp. Linnea fick chansen att vara hemma och krya på sig ordentligt istället för att vi var tvungna att kasta in henne på dagis någon dag förtidigt och sen skulle det vända igen så hon hade blivit sämre igen. Nu är hon pigg och kommer förhoppningsvis få vara i fred igen för alla baciller och bacilusker. Håll tummarna!


Jag har läst ut en bok till som är skriven av Sofie Sarenbrant och den var inte sämre den än den förra. Jag ska se om jag kan få fatt i nästa i serien. Riktigt bra skriven var den!! "Vecka 36" hette hennes första bok och "I stället för dig" var uppföljaren på den. Nu kommer "Vila i frid" som trea men jag tror inte att den har så mycket med de föregående två att göra. Det får bli en tur till bibblan snart igen helt enkelt.


Nä nu börjar faktiskt tröttheten komma smygandes så jag kilar iväg för att lägga huvudet på kudden. Znarka zött! Ses säkert i morgon igen. <3

Av Heidi Månsson - 11 november 2014 00:41

Ja jag säger bara en sak - livet med barn är som ett enda stort pussel! Det är härligt men nog tusan kan man lägga ner tid på att planera saker och ting men sen blir det ändå inte som man tänkt sig och så sitter man där med plan B och C och en himmla massa funderingar på hur sjutton man ska lösa saker. Ibland får man bara släppa allt och inse att det blir inte bättre för att man försöker planera. Sen i vissa fall så är man bara jäkligt glad för att man har grymt sjyssta kollegor och en man som råkar ha ett relativt flexibelt jobb. Jag ska egentligen jobba 13-21 på onsdag men insåg idag då tösen är rätt så dålig att detta kommer inte gå för på onsdagar och torsdagar kör gubben sin glassrunda med leverans till mataffärerna. Omplanering. Jag fick byta skift med en snäll kollega och så löste det sig för då hinner maken hem och lösa av mig å så kan jag jobba 16-22 istället. Torsdag jobbar jag och maken är hemma med L om hon ff är sjuk då. Fredag får vi slåss om ifall hon inte kan gå på dagis då. Tror att det löser sig det med för det mesta faller på plats ändå. Livet med barn är ett enda stort pussel men det är värt det! <3


Jag tror att Linnea hade en ok födelsedag trots en jättejobbig förkylning med hostan från helv**et, näsa som en rinnande kran, feberglansiga ögon & huvudvärk. Stackars tösabiten!!

Vi väckte henne med sång och paket idag innan Robin skulle rusa till skolan. Linnea öppnade paket på paket och blev glad för det hon fick men hon efterlyste ändå en skateboard. "Var är min skateboard?!" säger tösen som fyller fem. En tös som är en kopia av sin mor när det gäller att inte kunna stå på benen utan är precis lika klumpig. Finns det ett sandkorn i Saharaöknen som är större än alla andra sandkorn så skulle vi snubbla på precis det sandkornet och bryta benet. Typ. Sen bor vi i ett väldigt backigt område i byn så nej tack - ingen skateboard här. Plus att hon har valt att ha sin födelsedag på fel årstid. Höst/vinterbarn får inte sommarprylar... Ungen är dock fast besluten om att hon ska ha en skateboard och det NU. Hon vill även ha en kängurustylta. Dags att skaffa en så heltäckande försäkring som det bara går och klippkort på akuten. Kanske skulle flytta också så att vi bor i ett väldigt bilfritt, platt område väldigt nära Centralsjukhuset i Kristianstad? Låter som en bra plan :)


Jag hämtade ut den där tårtan på Maxi och den kommer räcka till oss i denna familjen i morgon också för vi slök bara halva. En prinsesstårta på 6 bitar alldeles gratis är väldigt trevligt :=)  Linnea "klagade" dock lite på att det inte var någon jordgubbstårta som hon ville ha så det är inte lätt att göra den flickan nöjd ibland. Ja jisses - hon vet vad hon vill. Hehe.


Jag skickade in till Bolibompa för ett tag sedan angående ett sådant där Bolibompagrattis och kunde väl inte tro att Linnea skulle ha sånt flyt så att hon både kom med på tv och fick en hälsning på nätet! Så enormt roligt!! Jag tänkte att chansen att bli en utav de tre som är med på Dagens grattis på morgonens omgång av Bolibompa är ju inte så stor så jag skickade som sagt in till hemsidan. Fick en länk med ett filmklipp och visade det för Linnea. Sen började folk prata om att de hade sett henne på Bolibompa i morse och då insåg vi att hon var med där också. Tittade på klippet på hemsidan för som tur är så ligger det klippet från Dagens grattis där med. Kul :o) Ibland ska man ha tur. Hihi.


Linneas kompis Feliks gjorde en gullig grej idag. Han ritade två teckningar och skickade en present till Linnea då han hörde att hon var hemma och var sjuk på sin födelsedag. Jag körde förbi Annelie och Feliks på vägen till mataffären och lämnade lite grejjer till dom och då kom Feliks med paketet och teckningarna. Det var så gulligt tyckte jag. Linnea fick grejjerna när jag kom hem och hon blev jätteglad. Det mina vänner - det är omtanke det!


Våran brevbärare visade också omtanke idag. Han kom hit och knackade på och gav Linnea ett paket fastän han inte har några skyldigheter alls att göra det. Paketet var för stort för att få plats i brevlådan och han hade mycket väl bara kunnat skriva en avi så vi hade fått ta oss in till stan för att hämta ut det.

Paketet var från Sundsvallsborna och det var en PetShop-adventskalender så Linnea fick 24 paket i ett :))  Hon var helt med på noterna när vi sa att hon får börja öppna den 1/12. Ett MYCKET uppskattat paket! Tack Jenny, Mogge, Oliver och Hannes! <3


Nu håller vi tummarna för att Linnea blir frisk så att inte hennes kalas på lördag äventyras. Håll allt vad ni kan! Please! Jag ska skicka ut sååååå mycket kärlek i världen om ni kan göra detta för mig och min dotter som har längtat så enormt länge efter att få ha sitt Halloween-kalas. Hon började prata om detta i januari tror jag. Fattar ni.... Inte alls söndertjatad i huvudet... ;)


Ha de gott. Sov sött <3 <3 <3 <3 <3

Av Heidi Månsson - 9 november 2014 23:48

För fem år sedan hade jag ont. För fem år sedan visste jag att snart skulle min lilla bäbis komma ut och äntligen skulle vi få möta våran nya familjemedlem. För fem år sedan hade jag tagit en lååååång dusch på sjukhuset i Kristianstad för att massera magen och ryggen. För fem år sedan klämde jag nästan sönder min makes hand i förlossningssalen. För fem (5!!!!) år sedan berättade våran lilla Linnea att hon ville komma ut till oss och i natt klockan 04:26 fyller hon fem år. Fem år!! Vad hände?? Hur kunde hon bli så stor så snabbt??

Paketen är inslagna och i morgon ska vi väcka henne med paketer och sång. Sen blir det ett litet firande på eftermiddan med lite tårta och mys när syskonen har kommit hem från skolan. Linnea är sjuk så det blir inte så mycket action i morgon och det är synd för jag hade ju tänkt att hon skulle få välja vad hon ville hitta på på sin födelsedag. Nu får hon ha det till godo och så får vi ta det när hon är piggare igen.

Jag hoppas att hon är frisk tills på lördag för det är ju då som hon ska ha sitt efterlängtade kalas med dagiskompisarna och hon ska ju ha Halloween-tema så allt är inköpt och klart. Håll tummarna för att hon blir frisk nu! Hon har varit förkyld till och från under väldigt många veckor så nu får det bli överstökat snart.


  

Av Heidi Månsson - 6 november 2014 20:29

Tjaaaa vad ska jag säga annat än att jag är "glad" för att jag har varit tvungen att vabba idag. Det är en tung och jobbig dag och det har varit lite "skönt " att ha annat att fokusera på. Det har nu gått 10 år. Helt ofattbart. Jag tycker att dessa tio åren har gått både långsamt och snabbt på en gång... Robin har varit utan sin pappa i 10 år... Saknaden är stor <3

Av Heidi Månsson - 5 november 2014 23:17

Vänner - underbara vänner - vad skulle jag gjort utan er! Jag har precis pratat med en (indirekt två för dom är ett par) utav mina allra bästa vänner i telefonen. Min mobil är alldeles varm och appen battery defender som jag har visar att mobilen behöver vila och kyla ner sig, samtalet varade i över en timme... Vänner - underbara vänner - vad skulle jag ha gjort utan er?!? Som tur är så behöver jag inte grubbla så mycket på den frågan för jag har er i mitt liv och hoppas på att så få ha lääääääääänge till <3.

Det är så skönt att kunna prata om allt mellan himmel & jord och få vara sig själv. Få bli accepterad för den man är. Inga fasader, inga murar. Ni har nyckeln till mitt hjärta och jag känner att när det blåser så kan jag luta mig mot er. Tack för att ni finns! Tack för att ni orkar med mig :)


Tack!

Av Heidi Månsson - 5 november 2014 21:14

Fick ett brev från Ica Maxi. På framsidan är det en tårta och så står det grattis. Jag tänkte att nu är det en sån där kupong där man på sin födelsedag får köpa en utav deras frystårtor till billigare pris eller möjligtvis att man får den gratis. Jag är inte jätteimpad av sådant då jag inte tycker om dom där dajmtårtorna och allt vad det nu är från frysdisken så speciellt mycket. Tänkte slänga brevet direkt men kom på att det kunde ju vara en bra ide att öppna det ändå då det finns en chans att det är nått annat. Vilken tur att jag gjorde det! Så här bra kan det bli när Maxi överraskar :


Återstår att se om den är så god som jag hoppas :=) Duger nog till mig och familjen och jag tänkte faktiskt som så att den kan vi ha på Linneas födelsedag då vi firar med bara familjen eftersom hon fyller år på en måndag. Sen på hennes kalas med dagiskompisarna ska hon ha en halloweentårta och på min födelsedag har vi annat planerat och då räcker inte denna lilla 6-portioners tårta långt.


Dessa är väl inget jag hurrar jättehögt för men det går ju alltid åt så gratis "smakar" gott ändå:


Sitter och lyssnar på spotify på Ed Sheeran och han har ju så många bra låtar så jag vet inte vilken jag ska lyssna på först. Den bästa är ju ändå "I see fire" från Hobbit-filmen. Jag tror att jag ska koka mig en kopp te och glo lite på tv eller nått. Jag kom aldrig iväg till bibblan idag så jag får hålla till godo men annat. Kanske att jag kan komma iväg till bibblan i morgon eller på fredag. Jag vill börja läsa på nästa bok NU!


Ha en bra onsdag kväll. Kram! <3

Av Heidi Månsson - 5 november 2014 12:08

Ibland får man lite panik. Som när man vaknar och inser att dottern har feber och det är APT på jobbet och maken är redan iväg och jobbar. Sen så kommer det en bra ide´ om att fråga barnvakten om hjälp och när hon svarar att hon kan komma och hjälpa till så infinner sig lugnet igen. Det är så enormt skönt att ha världens bästa Jennie Håkansson som man alltid kan lita på! Tack underbara du för att du finns i min familjs liv! :)


Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards