Alla inlägg under december 2014

Av Heidi Månsson - 10 december 2014 23:45

Ja vad ska jag säga annat än att jag är glad för att det finns våtservetter och att tösen är så pass stor som fem år så att hon kan lyssna på vad man säger och för det mesta även gör som man säger. Denna typ av födelsedagspresenter är dock sådant som jag själv tittat på som hastigast och sen kommit på allt det negativa med att ha just en sådan där hemma och sen valt att köpa något annat i stället. Jag brukar inte "gnälla" på presenter så snälla förlåt mig men varför får man ens sälja dessa? Bild kommer här:

Jag är iaf glad för att jag inte är en sminkdocka och jag är glad för att jag inte äger så mycket smink så sannolikheten för att Linnea hittar mitt smink och bara ska prova sminka sig själv likadant som dockan är väldigt liten. Jag tycker inte om iden med just sminkdockor men nu fick Linnea en sådan av sin farmor (+ sambon knut) så nu får hon ju leka med den när en vuxen har tid att övervaka kladdandet. Förlåt farmor - inte meningen att vara negativ - Linnea är glad för sin födelsedagspresent och jag ska försöka vara lite mera positivt inställd till dessa ting :)


Linnea kom iväg till kvällens luciafirande på dagis och i publiken från denna familjen satt jag, Robin och Fredrik. Jag lyckades att undvika hostattacker under själva framträdandet men på vägen dit hostades det en hel del men allra värst blev det på vägen hem. Jag klarade inte av både den kalla luften och att det blev uppförsbacke. Jag satte igång att hosta när vi började gå från dagisparkeringen och sen hostade jag hela vägen hem så när jag gick i backen så kändes luftrören minimala och jag kunde bara inte komma vidare. Jag fick stanna i början av backen och jag slutade inte hosta förräns magen vände sig ut och in... Pinsamt men vad ska jag göra? Fredrik gick hem och hämtade bilen och så fick han köra hem mig. Jag undrar om jag ska behöva gå till doktorn igen för detta är inte normalt...

Tösabiten och hennes dagiskompisar var iaf jätteduktiga på att sjunga för oss. Ska se om jag hittar någon bild sedan som jag kan lägga ut här. Det finns ju lite restriktioner på det där med att publicera bilder där andra barn är med på bild så jag får gå igenom bilderna först och hoppas att jag hittar någon lämplig :=)


Jag var tvungen att ta en runda på mataffären idag när jag hade hämtat minibanditen på dagis. Hon är så duktig på att hjälpa till med handscannern när vi är på Maxi så då går det fort och smidigt trots att man har henne med sig. Det är ju inte alltid så kul att åka & handla mat med små terrorister i släptåg men Linnea är som sagt duktig. Linnea ville att vi skulle köpa en burk med pepparkakor och jag sa att vi redan har det hemma så det behöver vi ju inte fler av idag. Då visade hon att det var ju hjärtan med hål i så att man kan hänga upp dom och tyckte hon att vi skulle ha sådana som vi kunde pynta med kristyr och annat gott så det fick följa med i matkassen ändå. Blir kul pyssel att göra nån dag när vi är lediga och ska fördriva lite tid :)  Precis när vi ska gå ifrån hörnan med bröd och kakor så fick jag syn på vörtbröd med russin i och då kunde jag ju inte motstå att köpa det. Det är ju såååååå smarrigt med färsk sådan smörgås med ost på. MUMS! En av de bästa sakerna som finns att äta i juletider! Lyckan är total. Nu ska vi bara hinna baka lussebullar nån dag också för det hör ju till :o)


Nä nu ska jag försöka vända tillbaka dygnsrytmen lite här så det är dags att gå å lägga sig. Hoppas att ni får sova gott och drömma sött. Ses <3

Av Heidi Månsson - 10 december 2014 11:38

Om bara 14 dagar är det dax. Om 14 dagar ränner vi omkring och förbereder för att julaftonsfirandet ska kunna börja. Julmaten ska fram, alla ska titta på Kalle Anka och se hur årets julvärd klarar sig, tomten ska komma till alla barns (och vuxnas?) förtjusning, risalamalta ska mumsas, Karl-Bertil Johnssons jul ska kikas på, julklappslekar ska lekas, sällskapsspel spelas och sen kanske det är nån som åker till julottan i kyrkan. Sen säger det poff och så är allt över! Just den 24/12 går så otroligt fort och det går bara fortare och fortare för varje år tycker jag...


Jag kom på att det kanske är hög tid att börja skriva julkort och skicka dom så dom hinner fram i tid. Ja ja man har ju en del att göra iaf. Ingen risk att man är sysslolös i december månad. Speciellt inte när man ska ligga sjuk i flera veckor för då får man vara ganska mycket effektivare när man väl orkar göra nått som har med julstök att göra. Det är ju dock väldigt kul och mysigt att julstöka så man ska inte gnälla för mycket :)  Vi ska faktiskt klä granen i helgen tänkte vi. Vi har köpt en ny plastgran då den förra höll på att ramla sönder alldeles (men den hade ju också hållt i 12 år) och för att hinna njuta av granen och få lite julstämning så tycker jag att det är lagom att sätta upp den runt lucia si så där. Julen är över så snabbt ändå så man hinner ju knappt blinka förrän allt pynt ska ner igen. Nu ska jag bara få fatt i ny julgransbelysning. I år ska vi köra på sladdfritt! Japp - nu är det slut på sladdtrassel! :)


Ikväll ska det vara luciafirande på Linneas dagisavdelning och jag tror att jag ska kunna våga mig dit utan att förstöra för alla med mitt hostande. Jag tänkte att om jag sitter närmast utgången typ så får jag väl gå ut om det blir för mycket hostande. Jag ska se hur jag gör, det är några timmar kvar så jag hinner känna om det kan funka. Jag vill ju hemskt gärna vara med men jag vill ju inte sabba för alla andra och jag vill inte smitta nån.


Nä nu har jag lite annat att pyssla med. Kan ju inte sitta här hela dagen ;)  Simma lugnt. Puss!

Av Heidi Månsson - 8 december 2014 22:00

Just nu så är frustrationen enorm. Frustrationen över att inte kunna sköta mitt jobb, frustrationen över att inte orka göra något, frustrationen över att inte få må bra, frustrationen över att inte orka fixa med allt här hemma - ja det är helt enkelt jättefrustrerande! Jag ser hur min man kämpar för att få vardagen att rulla på trots att han inte mår 100% bra han heller men jag kan inte göra så mycket åt hur det är just nu. Det bästa jag kan göra för att bli frisk är att lyssna på min kropp som säger åt mig att vila och kurera mig med allehanda mediciner. Jag vet att jag snart kommer vara på benen igen och då ska jag ta ikapp allt som jag inte har hunnit med under dessa tre veckorna. Julen närmar sig men än finns det tid till allt julstök. Det hade varit värre om det hade varit en vecka kvar till julafton. Än finns det tid, än finns det hopp :=)  Jag är inne på min fjärde vecka nu och jag har hostat så mycket så att jag börjar få magmuskler - det ni! Inte illa! Kanske skulle sluta klaga på hostan... hehe.


Det klagas ju ibland på alla de perfekta bilderna på alla våra perfekta liv som sprids ut på facebook, twitter, instagram, bloggar och alla fina "vi-har-det-så-fint-i-vårt-välstädade-hem-tidningar". Ibland så lägger någon ut motsatsen bara för å visa hur det verkligen ser ut. Lite dammtussar i hörnen, kaffefläckar och snorpapper på matbordet, vällingfläckar på nattduksbordet, hallbyrån överbelamrad med post och allehanda skräp (från någon som har tömt handväskan/jackfickorna och sedan ligger skiten kvar). Typ. Just nu skulle jag kunna lägga ut finfina sådana bilder på kaos men jag skäms för hur det ser ut här. Jag vet att vi har haft fullt upp ändå med allt annat och jag har ju knappast orkat städa men i morgon tänkte jag göra ett försök. Det blir även ett bra test på om jag kan klara av att jobba utan att hosta lungorna ur mig. Klarar jag att dammsuga och röjja lite så ska nog resten gå bra. Håll tummarna!


I motsats till att hålla igång så har jag ju mest sovit/vilat, antingen legat nedbäddad i sängen eller på soffan. Jag har hunnit kolla på några filmer och lyckats hitta en himla massa skitfilmer. När man inte får sova på natten och tillslut ger upp så ska man inte gå och sätta sig i soffan för att slötitta på film för då sänds det mest en massa skit. Blädrar man bland det som är inspelat så hittar man också mest en massa skit. Och Netflix - det strular alltid när min man inte är vaken eller inte är hemma så att han kan fixa det. Det är smidigt med teknik och nymodigheter - när det funkar... Jag han börja på fyra filmer igår innan jag hittade en femte som är bra men som jag redan hade sett. Jag satt kvar ändå och tyckte att jag kände igen en av barnskådisarna men visste inte var ifrån. Tillslut slog det mig att det var ungen från 2½ män. I denna filmen var han så liten så det var väl kanske innan han började spela in den tv-serien men som sagt - kul att se :) Visste inte ens att han hade gjort nått annat än medverkat i 2½ män. Jag längtar tills jullovet drar igång för då brukar det komma lite bra filmer på tv:n också. En notering till mig själv - var bara sjuk när Netflix funkar! Hehe.


Nä nu har jag inte ork till att sitta här längre. På med pyjamasen och fram med en kopp te och på med ytterligare nån dålig film på tv:n kanske? Host host.


Sov gott! Dröm sött! Tack för att du orkade läsa mitt dravvel ;)  Kram <3

Av Heidi Månsson - 6 december 2014 14:51

Okej jag vet att jag är lite smått förvirrad i vanliga fall fast det visste ni ju redan men nu överträffar jag nog mig själv rätt bra. Jag sover i omgångar och emellanåt när jag vaknar så har jag ingen susning om det är dag eller natt på grund av att det blir mörkt ute så pass tidigt på dagarna nu mera. Jag har ännu mindre koll på vilken dag det är och jag var övertygad om att det var söndag idag tills bevisen på att det egentligen var lördag blev för många. Tur att jag bara behövde "övertyga" mig själv ;) Mera crazy än i vanliga fall är inte bra...


I morgon ska Linnea vara med och sjunga i kyrkan och jag vill verkligen INTE missa det men jag hostar ju så att jag tappar luften emellanåt så jag förstår inte hur jag ska kunna vara med där. Naturligtvis är det så också att när man inte "får" hosta så hostar man som mest. Jag tar all medicin jag kan ta och hoppas på att de timmarna som det är kvar på detta dygn gör underverk. Jag håller tummarna, blundar och önskar.

Linnea är ju med i kyrkans barntimmar via dagis så varje torsdag förmiddag kommer personal från församlingshemmet i byn och hämtar barnen och tar med dom till kyrkis som det kallas. Barnen får göra lite olika saker och bland annat så ska de nu gå luciatåg i kyrkan i morgon i Brönnestads kyrka. Spännande ju! Som sagt - jag håller tummarna, blundar och önskar.


Igår var det Idolfinal och Lisa Ajax vann men det var ingen solklar seger. Mollies röst höll inte pga nån förkylning eller nått så jag tycker riktigt synd om henne som inte kunde få en helt rättvis chans. Hon gav dock sitt allt och hon kämpade in i det sista så all heder till dig Mollie - alla såg att du ville detta med själ och hjärta! Lisa fyllde dock ut vinnarlåten lite bättre och hennes röst är snäppet bättre. Grattis Lisa Ajax! Jag tror att många från årets idol kan gå långt men de tjejerna i topp-3 har riktigt bra möjligheter. Jag har hunnit lyssna rätt så många gånger på låtarna som topp-4-idolerna fick vara med och spela in i studion och det är sköna låtar. Vinnarlåten har gått varm idag och den lär ju spelas några gånger den närmsta tiden :)  Det avslöjades dessutom att det kommer en till omgång av idol och jag är glad! 2015 är räddad! :=))


Hoppas att ni får en bra lördag och fortsättning på helgen. Kram <3

Av Heidi Månsson - 5 december 2014 15:09

Jag vet vad jag ska göra i kväll. Jag ska se på Idolfinalen! Och vet ni vad - det lär ju bli en jääääääävla smäll. En riktig stjärnsmäll! Idol firar ju 10 år i år och en Idolfinal i Globen då det är 10-årsjubileum lär ju inte gå av för hackor. Jag önskar faktiskt att jag var på plats. Vem vinner då? Mollie eller Lisa? Vem hejjar ni på? Jag hejjar på Lisa. Jag tycker att Lisa och Josefin skulle ha stått där idag och kämpat om första platsen. Det har helt klart varit tjejernas år i idol i år. Det kan bli en dyr telefonräkning denna månaden för jag ska rösta ikväll :). Nu ser du till att ta hem det här Lisa Ajax!! You go girl!!

Av Heidi Månsson - 4 december 2014 23:31

Ni vet den där känslan man har när man är hungrig, går ut till köket för att leta upp nått smarrigt, öppnar kylen och blir stående där. Du stirrar in i det kalla skåpet i x antal minuter precis som att nått ska hoppa fram och överraska dig. Nått som inte fanns där för tre minuter sedan. Du stänger kylen med en suck. Går till skafferiet i stället. Gör om samma sak där. Stänger med en suck. I värsta fall går du ibland tillbaka till kylen och stirrar en sista gång. Kanske har du missat nått? När man är sjuk är det ännu värre kan jag säga! För det första kanske du är så dålig så att du knappt orkar gå till köket och då orkar man ännu mindre göra i ordning nån mat. För det andra så kanske man är hungrig men mår illa och då är ju inte utbudet lika stort. Jag kan berätta att när man hostar så mycket så att lungorna hoppar ut ur kroppen, tar ett varv runt trädgården och hoppar tillbaka igen så mår man rätt så illa emellanåt. Hostmedicinen har vissa bieffekter också som inte direkt underlättar.

Jag gick runt i köket som en rastlös själ och hittade tillslut min räddning - det var lääääääääänge sedan jag åt det och det var gott så det lär bli en favorit i repris. Förstår inte varför jag glömt bort detta mumsiga enkla mellanmål. Fil som man bryter ner pepparkakor i. MUMS! :=)  Nu är jag mätt och kommer förhoppningsvis kunna sova lite bättre. Man får göra vad man kan när kroppen inte vill samarbeta alls.


På inköpslistan:

Mer pepparkakor

Mycket A-fil


Sov gott!   

Av Heidi Månsson - 3 december 2014 21:15

Det är tur att man får trevliga mail ibland. Trevliga mail kan pigga upp när man inte mår så bra. I trevliga mail kan det till exempel stå att man får nått nytt uppdrag tack vare att man är en Buzzador. Öppnar man sedan mailet och loggar in på sin Buzzadorsida så kan det se ut så här:



Detta passar perfekt för mig som verkligen har helt förstörda hälar. Funkar detta på mig så funkar det nog på ALLA andra :=) Paketet är beställt och betalat så jag hoppas att leveransen går fort så att jag får börja buzza!


Febern är tillbaka och hostan är mycket mycket värre så jag har pratat med jobbet och sjukanmält mig (IGEN). Känns hopplöst men jag vill verkligen inte sprida detta vidare. Förmodligen så gick jag tillbaka till jobbet förtidigt och det är ju inte heller bra men jag vill ju bara sköta mitt jobb...


Ikväll blir det till att gå och lägga sig tidigt så nu ska jag kurera mig med C-vitamin, alvedon, hostmedicin och en kopp te. Hoppas att ni hålla er friska och att ni får sova gott! Kram <3

Av Heidi Månsson - 3 december 2014 00:15

Hallå där. Nu har jag inte hunnit med bloggen på nästan en vecka så nu var det hög tid tyckte jag. Jag har en del att berätta så jag ska försöka få med allt och i "rätt" ordning osv men det är lite smått kaos i mitt huvud just nu så ni får förlåta mig för jag kommer säkert vara vimsigare än i vanliga fall ;)


Torsdagen 27/11 - Det kröp i hela kroppen på mig efter att ha varit sängliggandes i en vecka så jag klarade inte av att sitta hemma och tycka synd om mig längre. Jag tog med mig Nettan och stack till Eko en sväng. Lyckades äntligen hitta julgardiner till köket som jag både gillade och som var vettiga i pris. När vi var tillbaka i stan så blev det lite ärenden fixade. Jag hade rejäla hostattacker hela dagen och jag hade inte klarat mig länge utan min trogne följeslagare nässprayen men det var såååååå skönt att få komma ut.


Fredagen 28/11 - På kvällen träffade jag Jennie, Anna och Nettan för att ha lite tjejkväll och fira min kommande 35-årsdag. Vi käkade på WokHouse och sen tog vi oss vidare till Zuperbowl där det blev en timmes bowling. Det var ett riktigt trevligt sätt att fira med tjejkompisarna och även om jag inte vann bowlingrundan så kan jag tänka mig att göra om det ;)


Lördagen 29/11 - Så där ja. Dagen D var här och jag fyllde 35 år. Kalaset med släktingarna var inställt då vi kände att det kanske inte var så bra att blanda alla baciller och ge våra vänner och bekanta ännu mera av den varan. Nästan alla som skulle komma var sjuka eller hade precis tillfrisknat så vi sköt fram det kalaset ett tag. Eftersom att Linnea har fyllt 5 och jag 35 så skulle vi ju ha 40-årsfest med släktingarna men nu när vi sköt fram det så blir det ett 55-årskalas istället. Hur gick den ekvationen ihop? Klura lite på den du ;)


Jag var dock rastlös och kände inte för att sitta hemma och mögla hela dagen men visste inte riktigt vad jag skulle göra. Räddningen kom med ett telefonsamtal där ett spontant förslag kom upp och när kugghjulen hade börjat snurra så gick det inte att få stop på det hela. Det blev en tripp till Gekås med Nettan :)  Jag fick spendera födesedagen i mitt paradis och det var ju inte så dumt!


Söndagen 30/11 - Första advent och jag plockade fram ljusstakar och hängde upp julgardiner och lyssnade på julmusik. Det mesta blev klart och det är så mysigt med alla stjärnor och adventsstakar som sprider så fint ljus. Julstämningen börjar infinna sig på riktigt :o)


Måndagen 1/12 - Första december är redan här... Grymt vad tiden går snabbt!! Jag jobbade 8-13 och det gick bra trots att förkylningen inte har släppt greppet om mig ännu. Jag hostar och snorar lite men det får gå ändå. Ska man stanna hemma pga hosta så kan man bli hemma i mååååånga vekor.

På kvällen ringde de från ett av de ställena som jag jobbade på förut och frågade om jag kunde hoppa in under morgondagen och det kunde jag ju :=)


Tisdagen 2/12 - idag. Jobbade först 8-13 på ena stället och sen for jag vidare och gästspelade på mitt gamla ställe. Det var kul! Nu är ja dock rätt så trött så nu ska jag brottas med kudden. Jag är ledig i morgon så då blir det lite tid för återhämtning. Exakt vad som sker vet jag inte ännu.


Hoppas att ni får sova gott. Ses! <3

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards