Alla inlägg under maj 2015

Av Heidi Månsson - 10 maj 2015 11:46

Men hallå där. Jag kom hem från ett utav mina jobbställen för några timmar sedan (slutade kl 9 i morse) och nu känner jag att jag har gjort vad jag ska för den här dagen. Jag "tar ledigt" resten av dagen från allt som har med hushållssysslor att göra eller för den delen allt annat som kan vara vettigt att uträtta idag. Jag har ont i magen och mår lite illa och skulle behöva min vetekudde men kan inte hitta den. SÅ typiskt mig att lägga den nånstanns där jag tror att jag vet var jag har den och sen när jag behöver den så är den borta. Idag är även en sån där dag där jag "behöver" vräka i mig choklad. Massor av choklad. Råkar var så att jag vet var chokladen finns för den tappar jag minsann inte bort ;) Å jag hade gärna ätit en riktigt fet pizza när det är matdax... Ganska skulle gå och gömma mig under täcket och komma tilbaka när det har gått en vecka. Blääääää.


I fredags fick jag äntligen mitt sommarschema!! Tänk att man kan bli så glad för en papperslapp :) Mitt sommarvik börjar inte förrän den 27/6 så jag får hoppas att jag blir inringd mycket fram tills dess men sen har jag jobb i juli och augusti iaf. Det kommer nog bli bra :=) Det som känns allra bäst är att nu kan jag äntligen planera min sommar!


Nä nu ska jag nog lägga mig på soffan och pösa lite tror jag. Är det slappesöndag så är det. Hoppas att ni får ett bra avslut på denna veckan, snart börjar det en ny :o)

Av Heidi Månsson - 7 maj 2015 23:20

Man ska inte berätta allt för barn. Jag vet det nu. Iaf inte för barn som är i den åldern att de fortfarande är så där brutalt ärliga och inte riktigt har lärt sig finliret när det gäller vad man får och inte får säga till/om personer runt omkring sig. Barn som berättar allt på dagis eller öppnis. Barn som inte förstår att man kan vara liiiiiite försiktig och liiiiiiite diskret. Suck...

Jag brukar berätta mycket för mina barn som tex det där med hur barn blir till. Linnea är lite mer än fem år och hon har nog vetat om att det finns spermier & ägg som möts och så bildas en bebis och att hjärtat bildas i sjätte veckan och att de olika kroppsdelarna och funktionerna kommer allt eftersom barnet bildas och växer där inne i magen sedan hon skulle fylla fyra. Inget att hymla om. Bara det att alla andra kanske inte berättar samma story för sina barn. Åtminstonde inte i början. Linnea som då är envis står ju på sig när hon vet att hon har rätt "för det har mamma och pappa sagt" precis som de andra kompisarna gör. Det kan bli lite duster och några blickar från föräldrar som tycker att vi skulle ha hållt inne med informationen ett tag till för dom är inte redo för att gå in på sådana detaljer. Nä men sorry då :=) That´s life. Haha.


Sen finns det ju andra nackdelar med att förklara för mycket för sina barn. Som det där med socker och att man ska passa sig för det. Sen en dag så blir man sugen på ett digestivekex. Bättre än att rota i godisskålen tänker jag. DETTA ska jag rapportera till dagisfröknarna tänker den lilla illbattingen på lite mer än fem år som råkar bo i vårt hus... Men förlåt mig DÅH! ;) Jag blev sugen på ett kex - kan jag få ta ett utan att alla får veta?? Nä då står ungen där och babblar på om att mamma minsann ska passa sig för hon är rund om magen och så säger hon "-JAG har inte så stor mage som mamma så jag får ta ett kex om JAG vill det!"  Ööööö TACK för den din lilla bandit :o)


Idag har jag varit på nya jobbet igen och jag måste ju ha dragit vinstlotten! Jisses vad jag trivs på jobbet!! Vilket underbart ställe :=) Idag blev det klart att jag ska gå bredvid för att kunna hoppa in nattetid också. Har jag sagt att jag diggar mitt jobb?? Hihi.


Nä nu får jag nog ta och stoppa ner mig själv i sängen. Gonatt gonatt gott folk. Sussa sött!

Av Heidi Månsson - 6 maj 2015 22:56

Skulle köra hem från nya jobbet idag och när jag kör från stan mot Tormestorp så visar sig världens skådespel på himlen. Det blixtrade rätt bra och precis när jag hade kommit hem så hörde jag första smällen. Efter det tog det en stund och sen öppnade himlen sig och regnet satte igång att ösa ner. Tur att man han hem innan dess! Även om jag inte är jätteförtjust i åska, blixtar och dunder så är det rätt vackert ändå.


Jag har nu varit första dagen på det nya jobbet och jag måste ju säga att detta känns sååååååååå bra!! Jag ångrar inte att jag tackade ja till att vara där i sommar :) Det verkar vara ett kanonställe!! Tack Anna för tipset & hjälpen :o)


Att sluta 21:30 och sen börja klockan 07:00 dagen efter är väl inte det bästa eftersom jag är som jag är. Kom hem från jobbet och är superpigg. Jag borde kanske vara trött. Nytt ställe, nya rutiner och nya människor att lära känna=mycket information på en gång=jag borde vara trött. Men nääääääää inte det inte. Eftersom att hoppet är det sista som överger människan så går jag väl och lägger mig och hoppas på att somna så fort huvudet hamnar på kudden... Inte så värst troligt men vi håller tummarna va?


Hoppas att ni får sova väldigt gott i natt. Dröm söta drömmar. Puss!

Av Heidi Månsson - 6 maj 2015 10:23

Jaha då var det dax igen då. Nervositeten börjar komma krypande. Det är väl iofs bra för det betyder väl kanske att man bryr sig om hur det ska bli och det är ju ändå rätt mycket som påverkas av hur denna dag blir. Det är ju nämligen så här att idag är det dax för bredvidgång på ett nytt ställe och eftersom att jag ska vara där och springa hela sommaren sen så är det ju rätt viktigt att jag trivs så håll tummarna nu! Pliiiiis! :=) Jag vet iaf att jag ska göra vad jag kan för att detta ska bli så bra som möjligt :) Det var ju ändå så att jag hade ett angenämt bekymmer - jag kunde välja mellan två olika ställen att bli timmis/sommarvikarie på. Om jag valde rätt? Tja det visar sig väl...


Jag har äntligen fått tag på en ny kalender och satt och fyllde i lite födelsedagar, skolans terminstarter/avslutningar, studiedagar/lov & annat som man redan nu kan skriva in. Började min vana trogen skriva "dagis" på Linneas rad när jag fyllde i höstens skolstart. Kom på mig själv att där ska det ju stå "skola" precis som det står på Robins rad. Hjälp! Linnea börjar ju i skolan och det är inte så långt kvar nu. Hennes skolstart är bara på andra sidan sommarlovet... Gaaaaaaaaah! Jag är inte redo för detta. Inte än. Min lilla flicka. Jag vet dock att HON är REDO! Så redo som man bara kan bli. Den ungen har ju tjatat om skolan sedan långt innan hon fyllde fyra. Antar att jag bara får gilla läget.


Det blev en sväng till gymmet igår kväll med och jag är mycket nöjd med träningspasset. Äntligen var min favoritmaskin fixad. Crosstrainern var trasig när jag var där i måndags och det var inte så kul då jag gärna använder den rätt mycket. Det gör inte alls lika ont i fotleden som när jag försöker mig på löpbandet. Jag hörde hur det smällde i vänster fotled igår när jag gick på löpbandet och sen tog det tvärstopp. Jag fick roa mig med lite träning på armar och ben men utan att belasta fötterna och sen kunde jag köra på crosstrainern utan några större bekymmer. Idag blir det vilodag men sen ska jag på det i morgon igen.


I går regnade det i stort sett hela dagen och värst var det ändå när jag skulle ut från gymmet till bilen - det vräkte verkligen ner! Jag har nog aldrig sett ett sådant skyfall innan... Det var nästan så att jag inte skulle behövt duscha för på den lilla biten från gymmet till bilen så han jag bli rejält blöt. Dock så var vattnet i duschen lite (men bara lite) varmare och skönare ;)


För ett tag sedan så gjorde ju Kamille illa ögat när hon var ute och busade med Izzie så Fredrik tog Kamille till veterinären. Kamille fick ögondroppar som hon skulle få i en vecka eller nått och sen skulle allt vara bra. Det är inte bra - eller snarare det såg fint ut ett tag men sen vände det igen eller så har hon fått en till smäll så att det är en ny skada. Kamille leker ju på Izzies nivå för hon tror att hon är lika stor. Izzie har alltid varit duktig på att anpassa leken efter storleken på kompisen men Kamille kaxar ju sig och är envis som sjutton och en liten lillbitch som bara ska moppsa sig. Inte konstigt att hon åker på lite smällar när hon inte vet sitt eget bästa. Nu har iaf Fredrik varit hos veterinären igen med lilla vovvsingen och hon har fått två olika ögondroppar och en tablett som hon då ska ha olika många ggr/dag. En himla röra. Jag tänkte faktiskt göra ett litet läkemedelsschema/signeringslista så att det blir rätt och riktigt. Ibland har man nytta av sina kunskaper :o)


Nä nu får jag fixa med alla "måsten" här hemma. Hoppas att ni får en superbra dag! Pöss & kräm!

Av Heidi Månsson - 5 maj 2015 00:18

Nu har jag bestämt mig. Jag har sagt det förut men inte riktigt helhjärtat menat det för det har väl bara varit att man ska dansa efter andras pipa. Denna gången är det dock allvar. Jag är 35 år och ska inte behöva må skit. Jag är övertygad om att allt som händer inte beror på vikten men mycket gör det säkert. Man brukar säga att innan man själv bestämt sig så är det svårt att göra nått åt de problem man har för då gör man det bara för andras skull, inte för att man själv vill. Det är ju inte så att jag så hemskt gärna VILL vara överviktig men ska man orka ta tag i det så krävs det faktiskt rätt mycket. Droppen som rann över och fick mig att fatta tror jag var att jag nu har fått hälsporre i höger fot. Blä!! Den smärtan som emellanåt hugger till och sen strålar ut i resten av foten är INTE nådig. Jag ska inte behöva ha ont. Hälsporre får "bara gamlingar".


Jag har varit på gymmet nu sent på kvällen och kört lite kondis och lite styrka. Jag har även bestämt mig för att byta ut denna:


mot:

Ett litet steg för mänskligheten - ett stort steg för Heidi. Nu behöver jag ALL peppning och verkligen ALLT stöd jag kan få. Är ni med mig på resan? 


Over and out!

Av Heidi Månsson - 3 maj 2015 16:19

Jag vaknade i natt utav att skallen höll på att explodera. Proppade i mig alla piller och passade även på att ploppa in en mot illamåendet. Det tog ingen skruv. Fick ta en omgång till och då blev det lite bättre men efterdyningarna är inte alltid så roliga dom heller. Fram tills typ 13-14-tiden så har jag känt mig helt off. Typ bakis. Inte kul alls.

Hela förmiddan hade jag en känsla av att jag hade glömt nått. Det fanns en olustig känsla i kroppen som sa att det var nått jag skulle göra idag men jag kom inte på vad. Tills jag fick ett sms... Strax efter 12 fick jag ett sms ifrån min vän och föredetta kollega Jennie. Sms:et löd "-När kommer ni?". Det började surra i skallen när tankeverksamheten försökte komma igång och så small det till när 10-öringen trillade ner. Shit shit shit! Klockan 12 idag skulle Linnea vara på kalas hos Jasmine. Gaaaaaaaaah! Här satt vi och pös i soffan i våra pyjamasar och Fredrik var inte hemma. Okej - bara till å slänga sig in i duschen och lyckas hoppa i lite kläder, dra på Linnea kalaskläder, slå in paketet lite kvickt och traska iväg till familjen Lindberg. Linnea kom ju bara typ en timme sent men hon missade iaf inte kalaset helt. Jag kände mig iaf som världens sämsta förälder som inte ens kan hålla reda på att dottern ska på kalas. Suck. Tack Jennie för att du skickade sms:et :=)


Även om jag är lite piggare nu på eftermiddan så lyckas jag inte ta mig för å göra så mycket. Skulle verkligen behöva ta tag i kaoset här hemma och städa men jag pallar inte idag. Jag tröstar mig med att röran finns kvar till nästa dag. Å nästa. Å nästa... Hehe. Jag ska se om jag iaf pallar byta lakan i sängen.


I dag har det varit riktigt fint väder så det är synd att man inte tagit tillfället i akt och varit ute lite mera men det kommer väl fler dagar får man ju hoppas :)  Jag tänkte att jag ska ta ett ryck och fixa till mina rabatter nån dag framöver för dom behöver verkligen lite omvårdnad.


Nä nu kanske jag ska fixa fram lite mat snart. Det är så skönt att kunna plocka fram rester en dag som denna så idag blir det spagetti och köttfärssås som vi hade i fredags. Gott!


Hoppas att ni får en bra söndagkväll. Puss & kram!

Av Heidi Månsson - 1 maj 2015 23:07

Swisch och swosch så var det en ny månad igen. Vi välkomnar Maj med öppna famnen och ser fram emot en månad som brukar kunna bjuda på försommarväder. Jag håller tummarna för sol och värme! :=)


I går var det Valborgsmässoafton och den fick jag fira med jobbet (mitt sista arbetspass på det stället). Nästa år ska jag nog försöka vara ledig på Valborg så att Linnea får vara med och titta på majbrasan och allt som hör till. Hon påpekade ganska många gånger idag att hon var besviken för att hon hade missat det. Jag har inte sagt nått om det men ungen har koll!!

På onsdag börjar jag på mitt nya jobb och det känns väldigt bra! Brevidgång är bokat för onsdag och torsdag och sen hoppas jag att jag får hoppa in rätt mycket så att jag kommer in i rutinerna på stället snabbt.

De ringde i går från ett av de ställen jag varit på förr och kollade om jag kunde hoppa in lite nästa helg så det ser jag fram emot :o) Nu är jag ju timvikarie igen så nu börjar återigen racet efter så många timmar som möjligt och friheten är slut. Tacka nej till arbetspass är svårt då man aldrig vet hur mycket man ska få jobba. Som tur är gäller det en månad nu och sen är iaf sommaren schemalagd så där vet jag ju procenten. Maj månad blir dock tuff så det är bara att hoppas att man behövs...


I morgon ska jag äntligen köpa en ny cykel (nåja - bättre begagnad). Jag hittade en på Blocket och den ser fin ut på bilden och det finns kvitto på den. Bra pris. Hoppas att det inte är nått fuffens. Jag behöver verkligen en cykel. Håll tummarna för att det blir ett cykelköp i morgon.


Nä jag tror att jag måste gå och lägga mig nu. Hoppas att ni får sova gott i natt. Pöss & kräm ;)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards