Alla inlägg under juni 2015

Av Heidi Månsson - 19 juni 2015 01:02

Regn eller ej - dagen är här nu (jag jag vet att det är mitt i natten men tekniskt sett så har midsommarafton börjat). Dagen som enligt svensk tradition bara ska bjuda på dåligt väder. Dagen då det bjuds på sill, potatis, gräddfil, gräslök, nubbe, jordgubbar med mera. Sommaren har precis börjat men ändå ska man fira midsommar. Det ska skålas, det ska mumsas på jordgubbstårta, det ska dansas kring en stång som är klädd med blommor och vi ska hoppa runt och leka att vi är lustiga små grodor :)  Midsommar. Det ska lekas lekar med säckar och potatis på sked och så blir man uppäten av myggor. Det ska plockas blommor som man kan lägga under kudden. Fina kläder, blommor i håret. Dragspel på logen. Det är nått speciellt med den dagen även om den inte är lika "helig" som julafton är. Den är inte det för mig iaf. Julen är en tid som jag verkligen vill fira med mina barn (även om dom kanske inte vill fira med mig, haha). Det är tur att man har en som inte är tonåring och som fortfarande tycker att julen är nått bra ;) Denna sommaren har jag precis börjat på nytt jobb och har inte så mycket semesterdagar att ta ut så i år jobbar jag hela midsommarhelgen. Nästa år är det min tur att vara ledig på midsommarafton. Även om midsommar inte är så "helig" som julafton så är det ändå en helgdag som jag vill fira med min familj, släktingar och vänner.

 

Eftersom att det kommer vara full rulle i morgon och jag förmodligen inte kommer ha tid så gör jag det nu - jag önskar er en riktigt trevlig midsommarafton!! Dansa kring stången, dansa med era barn & barnbarn. Njut av den goda maten. Ät så mycket jordgubbar så att ni storknar. Drick måttligt med snaps men sjung många härliga visor ändå ;) Njut av dagen. Ta vara på den. Kram på er <3

 

       

Av Heidi Månsson - 16 juni 2015 23:15

Jag förstår inte hur energinivån i Kroppen VS. Hjärnan kan vara så fruktansvärt osynkade emellanåt... Idag känns det fysiskt som att jag skulle ha knäckt de flesta lederna i kroppen på fel håll men förutom den elaka smärtan i kroppen så känns allt toppen. Hade kunnat orka med att göra hur mycket som helst om inte lederna sa nej. Det är framförallt fingrarna och handlederna som strejkar. Kanske kan byta händer med någon? Någon frivillig? Inte det nä... 

Saken blev ju inte bättre av att jag gjorde alldeles för mycket pannkakssmet och sen fick stå och flippa pannkakor väääääääldigt länge. Jag glömde bort att vi bara var tre pers som skulle ha istället för fem och det gjorde ju lite skillnad på mängden smet. Nåja - dom är fixade och finns till förfogande om någon blir hungrig.


Hade helt klart tryckt på en sådan här knapp om det fanns:

 


Nä nu ska jag sluta klaga. Sorry :)

Jag har jobbat idag och hade en rätt så lyxig tur. Började 9 och slutade 14:30 och bättre än så kan det väl knappt bli? Älskar mitt jobb och det kändes väldigt bra på nya jobbet idag med! Ibland har man det bra :=) Jobbar kväll i morgon så det blir sovmorgon och en lugn början på dagen - me like!! Sen är jag ledig torsdag för att sedan jobba fredag, lördag & söndag men det blir finfina pengar det så det stör mig inte att behöva jobba midsommarhelgen. Jag hinner nog äta sill & potatis ändå :o)


Jag ska till veterinären i morgon med stora vovvsingen då hon har fått nått sår som inte vill bli bättre. Kan vara värmen men tror inte det. Lika bra att kolla på en gång. Hoppas att det inte är nått av allvarligare slag. Tycker det får räcka med veterinärbesök och skadade vovvar för ett tag framöver. Det har varit mycket nu under våren men vi har å andra sidan knappt behövt besöka veterinären innan denna våren så man ska väl inte "gnälla" för mycket för detta lilla.


Nu ska jag nog glutta lite på Netflix innan det är dax att blunda under en lite längre stund. Sov gott mina vänner. Over and out. <3

Av Heidi Månsson - 16 juni 2015 16:40

Gaaaaaaah! Jag får snart noooooooooooooooooog samtidigt som jag bara vill ha mer. Nä - jag vet att det inte går ihop men det är bara så att It makes no sense. At all. Jag älskar att "irritera" mig på sommarplågor men jag kan inte sluta spela dom heller. Å jag kan inte sitta still när de spelas. De som lyckas göra en bra sommarplåga har ju lyckats på alla sätt. Kan inte leva med dom, kan inte leva utan dom...

Trodde inte att jag skulle säga det här men jag gillar denna sommarplågan:  

Denna är också bra och spelas flitigt på min spotify:

Sen finns det ju en annan form av sommarplåga som är ännu mera irriterande än b-kändisar som har varit med i tv där man ska ligga så mycket som möjligt och skapa pakter och sen lyckas slå sig in i artistvärlden och det är sådana här:

   

Dessa sommarplågor har också en förmåga att göra att man har svårt att sitta still ;)


Nä nu ska jag gå och steka pannkaka för glatta livet. Ses på andra sidan pannkaksberget! Puss & kram <3

Av Heidi Månsson - 15 juni 2015 23:45

Hur är det möjligt? Man frågar sig gång på gång. Hur är det möjligt? En hel vecka kan inte bara försvinna i tomma intet... Jag tycker att det sker allt för ofta så det måste finnas nått stort svart hål där tiden sugs in och försvinner medans vi människor är hypnotiserade eller kanske rent av nedsövda/drogade eller det kanske sker medans vi sover? Ja jag fattar iaf inte hur det går till och hade det varit lönt att protestera eller överklaga någonstanns så hade jag gjort det. Jag behöver mera tid och då framförallt på kvällarna så att jag hinner med allt som måste göras/jag vill göra då. Som tex blogga :=)


Här kommer en liten uppdatering om vad som hänt sedan sist:


Onsdagen 10/6 - Det var dax för sommaravslutning på dagis innan sommarlov och semestrar börjar. Det var en lite speciell avslutning för i år tillhörde vi de föräldrar som fick vara med. Alla föräldrar vars barn börjar skolan till hösten får vara med för det är nämligen de barnen som står där framme i kyrkan och sjunger. Barnen sjöng så fint så jag hade svårt att hålla tårarna borta... Sååååå duktiga & fina barn! De fick också varsin ros och ett varsit "diplom" eller vad man ska kalla det från fröknarna på sin avdelning innan vi gick tillbaka till förskolan. Där bjöds det på fika innan dagen sedan återgick till det normala. Jag är glad för att jag kunde vara med så det var tajmat med att jag var ledig den förmiddan :)


Torsdagen 11/6 - Dax för mitt första riktiga arbetspass på mitt nya jobb. Introduktionen är över och nu skulle jag "stå på egna ben". Jag behövde dock inte vara själv under det arbetspasset och det var väldigt skönt. Det dröjjer också till slutet på denna månaden innan jag behöver jobba natt och ha koll på rutinerna som gäller då. Känns bra att få ta lite pö om pö i början :o)


Fredagen 12/6 - Skolavslutningsdax och det innebär att sommarlovet har börjat för våra två stora barn.

Jag skulle först ha jobbat extra på mitt nya jobb men så försökte jag ge bort det passet till någon annan och det löste sig så jag skulle kunna vara ledig men så ringde de från ett av mina andra ställen som jag har varit på och frågade om jag kunde jobba så då blev det att jag jobbade i alla fall. Som det kan bli. Hehe.

När jag kom hem så var det dax att börja röjja inför helgens kalas. Det var varmt. Typ 28 grader varmt. Dammsuga och röjja i den värmen är inte så kul men det var bara till å hugga i. Med en löptik i huset så gick dessutom moppen varm. Fint blev det tillslut.


Lördagen 13/6 - Fredriks 39:onde födelsedag! Robins farmor och farfar kom hit och vi grillade hemmagjorda hamburgare och hade trevligt.


Söndagen 14/6 - Dax för kalas!! Ulla & Knut, Hannah & Andreas och de två små sötingarna Elsa och Nils kom hit. Felicia var här och hade sin pojkvän Nicco här så allt som allt blev vi 14 pers. Vi njöt av grillspett och potatisgratäng och sen blev det tårta, bullar och kakor. Smarrigt smarrigt! :o)


Idag har jag och Linnea haft besök av en varsin vän :=). Våra flickor lekte så bra så medans vi han dricka te och snacka om allt möjligt. Kvalitetstid med en vän är inte så dumt! Tack Jennie och Jasmine för en bra dag :)


I morgon är det jobb som gäller så jag ska gå och lägga mig nu. Sov så gott. Puss & kram <3

Av Heidi Månsson - 9 juni 2015 23:47

Det har varit en bra dag idag. En lugn och skön dag utan jäkt och stress (nåja nästan iaf, hehe). Linnea och jag har dessutom smaskat i oss allt möjligt gott idag, slurp & smask! Idag har nämligen Ottovagnen stått på torget för första gången i år :)  Linnea och jag var självklart där och åt varsin glass - vi måste ju sköta våra roller som glasscontroller ;)


På kvällen åt vi tacosrester och sen gick vi ner till dagis för att vara med på "barn- och föräldrafest" med picnic. Man fick ha med sig egen picnic och Linnea hade valt nått bra och extra smarrigt! Hon var med på Kvantum tidigare idag och fick syn på körsbär. En ask körsbär följde med hem och den tog nästan slut under kvällen. Det var smaskigt!! Igår kväll bakade min man en tigerkaka och några bitar från den fick ju också slinka med. 

Linnea och jag passade på att ge fröknarna deras "tack-för-att-ni-är-underbara-dagisfröknar-och-TACK-för-denna-tiden-present" och det var nära att en tår trängde sig fram både hos mig och hos fröknarna. Det är lite sorgligt och vemodigt att tösen ska sluta på förskolan... Fröknarna Marianne, Lotta och Kristina blev glada och jag kan rekomendera att köpa en sådan här:


Blir du sugen på att införskaffa en sådan tavla köper du den här: http://www.meekattmedia.com/webshop

Det finns även en massa annat fint till alla möjliga tillfällen så in och spana - du blir inte besviken!


Nä hörrni jag tror att jag ger upp och bäddar ner mig. Det blev inte så mycket sömn den föregående natten så det får väl bli lite mera i natt kanske? Sov gott mina vänner! Over and out <3

Av Heidi Månsson - 8 juni 2015 10:18

Jag måste erkänna att jag bär på lite avundsjuka emellanåt. Ja det är väl varken ovanligt eller direkt allvarligt kanske ;) Det finns så många som är duktiga på att skapa saker av alla möjliga slag och det finns så många som kommer på smarta lösningar, uppfinner någon bra pryl eller bara lyckas nå ut med det dom skapar och öppnar en webshop som går bra och så hux flux så kan dom leva på sin hobby. Hur gör folk?? :)  Jag är inte speciellt kreativ. Jag har inte nån dold talang. I så fall gömmer den sig jäkligt bra!! Dax att komma fram! NU! Hehe. Jag kan inte måla, jag kan inte sy, jag är inte speciellt duktig på att fotografera (men jag tycker det är kul), jag är inte duktig på att baka eller nått sådant. Ibland sitter jag och drömmer mig bort när jag hittar saker på internet eller i nån tidning och önskar att jag också kunde göra nått liknande :=) Som denna tårta... Bara spana på detta mästerverk:


 

Visst är den fin?? Tänk om man kunde göra en sån. Jag kan knappt göra en vanlig jordgubbstårta, hehe. Ja ja - jag får väl överlåta det verkligt imponernade skapandet till de som kan och så håller jag mig till min scrapbooking och fotografering och annat som jag klarar av på vääääääldigt simpel hobbynivå.


En ny vecka har startat och den bjuder på lite allt möjligt blandat så jag hoppas att kunna hinna med att blogga lite mera under veckan och kanske till och med bjuda på lite bilder :=) Hoppas att ni får en bra måndag! Kram & puss!

Av Heidi Månsson - 7 juni 2015 17:40

Ja jag tror att alla som har barn vet vad jag menar när jag säger att jag har lite panik inför det faktum att det snart är sommarlov...? Snart ska man inte bara lyckas få i ungarna frukost och kvällsmat varje dag utan lunch åxå. Ett mål till att laga, servera och fixa disk efter. Sen ska man tjata på odågorna till hulliganer (hehe) för att dom ska gå UT och hitta på nått istället för att bara sitta vid datorn å glo hela dagen. Det är tjat och gnabb på dom ungar som är hemma och så har man en som man får tjata på för att få att stanna här hemma nån gång så man får träffa henne i fem minuter på sommarlovet iaf ;) Ja ja det blir nog bra. Eller nått. Jag vet hur det brukar bli. Först så njuter man några dagar men sen börjar man längta efter att skolan ska börja igen så ungarna har nått att göra på dagarna. Hehe. Priset för "årets bästa mamma" går inte till mig - jag vet...


I måndags fick jag äntligen ut gubben för att klippa gräset och idag gick han ut för att köra med röjsågen men efter en stund så kom han in och sa att han hade slut på soppa så det blir inget mer klippt idag. Attans! Hade velat haft det klart idag men den som väntar på nått gott... :)


Idag är det Robins namnsdag och det ska vi "fira" med tacos och sen en melon till efterrätt så nu ska jag gå och skära till alla grönsaker. Hoppas att ni får en bra söndagskväll! Kram kram <3

Av Heidi Månsson - 6 juni 2015 23:18

Det är lördag kväll och här sitter jag. Ensam uppe då familjens övriga medlemmar har gått och lagt sig. Lite tråkigt att vara utan sällskap faktiskt men har man trötta familjemedlemmar så har man, hehe. I vanliga fall brukar jag ju inte protestera mot att få lite "egen-tid" så här på kvällen men jag har ju typ varit ensam hela dagen idag. Iofs så var jag inte så roligt sällskap fram tills typ eftermiddan då jag har sovit större delen av den tiden (migrän-natt) och eftersom det var nationaldagen idag så tog Fredrik med sig Linnea på lite firande och det unnar jag ju dom att fara på :) Skönt för mig som fick sova ut utan att bli störd hela tiden och kul att dom två gjorde nått roligare än att bara sitta här hemma å glo :=)


Jag har nu haft mina fyra brevidgångstillfällen på mitt nya jobb och det känns så grymt bra att det är där jag ska vara!! Vilket underbart ställe :) Mitt första riktiga arbetspass är på torsdag (11/6) och det känns bara bra! Det dröjer lite innan jag har min första natt och det gör ju ingenting. På så sätt hinner jag lära mig mera och komma in i jobbet lite bättre innan jag ska vara själv med allt som man är vissa tider.

NU ÄNTLIGEN är anställningsavtalet påskrivet också och det känns kanon! Jag tycker alltid att det känns lite nervöst innan avtalet är påskrivet för jag är så rädd att det ska komma någon annan och sno jobbet för mig. Vet inte varför men jag är liksom lite extra nervös nu mera. Nu behöver jag dock inte vara det för jobbet är mitt i över ett år. YES!


I går var jag först på bredvidgång 7-13, råkade dra över lite på jobbet så jag körde därifrån bra mycket senare än så...hoppsan. Handlade på vägen hem. Åt lite lunch här hemma och sen packade jag övernattningsbagen för att dra till ett annat jobbställe och jobba kväll/journatt. Vaknade i natt med världens migrän. Tog min medicin och som tur var så kunde jag få sova hyffsat när medicinen väl kickade in. Slutade jobba klockan 9 i morse och kände när jag klev upp att det inte skulle bli nån fart på mig idag då efterdyningarna efter migränen inte var nådiga. For hem och åt frukost med familjen och sen tog det inte lång tid innan jag gav upp och gick å la mig. Sov som sagt större delen av dagen och ska nog snart leta upp sängen igen. Är pigg just nu men vet att jag behöver ta igen rätt mycket vila när det har varit så här. Det är precis som att man sover men kroppen jobbar för fullt när man har migrän så när man vaknar är man ju liksom inte direkt utvilad.


I morgon är det söndag och än så länge står det inget speciellt på schemat så vi får väl se vad som sker. Det är så skönt att kunna ta dagen som den kommer ibland :)


Sov gott nu så hörs vi en annan dag. Over and out! <3

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards