Alla inlägg under augusti 2015

Av Heidi Månsson - 8 augusti 2015 09:49

God morgon! Idag har jag fått ett flertal överraskningar så här på morgonkvisten. Vaknade först vid halv åtta och behövde gå på toa och ser att det var det visst fler som behövde göra det men som borde gjort det utomhus. Chokladsmet på golvet från en av våra fyrbenta vänner...suck...

Går och lägger mig en stund till och när Linnea väcker mig kvart i nio så ska vi gå in i vardagsrummet och där ligger ännu mera chokladsmet på golvet. Mmmm så mysigt... Tur att vi har mycket toapapper och våtservetter hemma och ska man se det från den ljusa sidan så sparar vi ju in på hundbajspåsar ;)

En stund senare så går jag runt här och plockar å donar, plockar in lite tvätt i Linneas garderob och hör att lilla vovven tassar efter mig men det brukar hon göra så jag lägger ingen större notis till det. Hänger in kläderna i Linneas garderob och vänder mig om och kliver i en kisspöl. Men SUCK!! Hundjäkel!! God morgon på dig med - liksom...


Idag är en sådan där dag då det är tur att det inte är fint väder så man blir lockad till att åka och bada för idag har vi ingen möjlighet att hinna med det. Nej idag har Linnea och jag ganska mycket smågrejjer på schemat som vi ska fixa. Lite ärenden här och lite ärenden här, köra lite hit och lite dit. Denna dagen kommer gå fort!


I eftermiddag ska jag köra Linnea till Sösdala för hon ska sova över hos sin farmor Ulla och Knut. Fredrik och jag ska på kräftskiva/grillkväll och det ska nämligen vara barnfritt. Det är inte många gånger som Fredrik och jag har varit på nått barnfritt under våra snart 8-åriga förhållande och det ska faktiskt bli kul :) Det blir oftast lite mer avslappnat än när man måste ha koll på sina barn hela tiden.


Nej nu är klockan 10 och vi kanske skulle ta och äta lite frukost. Hoppas att ni får en toppenlördag allihopa! Kram och pöss på er <3

Av Heidi Månsson - 6 augusti 2015 08:10

Jaha så har man fått lite fler vuxenpoäng då - eller? Det måste väl räknas som det när man för första gången nånsin lämnar in en bil på service? Haha. Inte lika kul med vuxenpoäng när det ska betalas...

Vi fick en lånebil och den är så liten så liten så man kan nästan stoppa ner den i fickan ;)  Eller kanske tappa bort den. Å ändå har den baksäten. Hur går det till? Iofs så är det ju inget bagageutrymme att tala om och någonstans måste de ju skära ner för att få bilen så liten :)


Usch vad det var jobbigt att kliva upp tidigt idag. Eller jag tycker ju att det alltid är jobbigt att kliva upp tidigt men det kändes extra onödigt på en ledig dag liksom. Skulle kanske beställt servicen till i morgon istället men ja ja nu är det gjort. Hade ställt första larmet på 06:00 men kunde dra mig lite så 06:20 lämnade jag den varma sängen. Nu har jag ju ändå varit ute i friska luften så nu är jag rätt pigg. Lilla donnan sover fortfarande...


Idag blir det en tur till stranden. Tjoooohoooooo :) :) :)  Jag är insmord, strandväskan är packad så det är bara till å äta frukost, smörja in lillan och packa kylväskan och sen köra rally till Hästveda :) Luhrsjön - here we come!! idag är det inte ett moln på himlen och detta kan ju inte bli nått annat än en toppendag :o)


Nä nu ska jag pyssla på med lite annat. Puss å kram!   

Av Heidi Månsson - 5 augusti 2015 22:15

Gokväll. Jag borde inte sitta här nu men jag vet att jag inte kommer kunna somna om jag går och lägger mig nu. Jag har en fruktansvärd brännande känsla i övre delen av magen och jag tror att jag har fått magsår. Vill INTE! Har inte ork, har inte tid och har inte lust att vara "dålig". Nä jag vet - det finns det väl ingen som har lust med men jag pallar inte mer skit nu. Det är extra känsligt när man har börjat ett nytt jobb rätt nyligen också. Som tur är så är jag ledig i morgon och sen jobbar jag eftermiddag/kväll på fredag. Sen skulle jag jobbat lör-sön men har av lite olika anledningar tagit ledigt :)  Skönt att få lite semester även om det "bara" blir för en helg.


I morgon ska bilen lämnas in på service och Bilhallen vill ha in den redan kl 07:30. Suck! Det borde vara kriminellt att kliva upp så tidigt...

Efter det att bilen är fixad så ska Linnea och jag sticka till Luhrsjön (eller Tydingesjön) för en dag vid stranden :=) Badkassen är packad och klar. 26°C och strålande sol ska det bli så akta er för sisten i vattnet är en rutten fisk ;)


Jag och Linnea skulle ha åkt och badat idag med men det blev inte så. Först var det alldeles grått på himlen och det lättade lagom tills det var försent för oss att sticka till stranden. Jag skulle börja jobba kl 16 ju och måste ha viss tid på mig för körningen och så lite tid för att göra mig i ordning inför jobbet så då var det inte lönt. Jag fick en hel del gjort här hemma istället så tiden utnyttjades väl ändå.


Efter förmiddagens städning tog jag en motionsrunda på cykeln. Det blev ca 9 km och den rundan avverkades på 37 minuter. Det ni!! Det var lite motvind och lite uppförsbackar på slutet på vägen hem men det är sånt man får räkna med när rundan börjar med nedförsbackar ;)  Jag är iaf riktigt stolt över mig själv för jag tycker att jag slet rätt bra i dom där 37 minutrarna. Hejja hejja!


Nä jag tror att jag ger upp nu i alla fall. Puss på er! Hoppas att ni fick en kanonbra onsdag men att ni får en ännu bättre torsdag! <3

Av Heidi Månsson - 5 augusti 2015 10:18

Det verkar inte bli som planerat idag. Linnea och jag har packat badkassen men vi verkar inte få användning för grejjerna idag. Det står på väderleksrapporten att det ska vara 23 grader och sol med lite växlande molnighet idag men just nu är hela himlen täckt av ett tjockt molntäcke. Eftersom att jag börjar jobba kl 16 idag så har vi inte så mycket tid på oss så vi kan inte åka så sent idag för då är det ingen idé. Jag är ledig hela dagen i morgon och då ska det bli 26 grader och strålande solsken så förhoppningsvis så blir det så och då kan vi bada då iaf. Jag som hade längtat efter att få bada idag... Nåja nu får vi väl roa oss med nått annat.


Det är ju iaf inte så att man går sysslolös här hemma. Det finns massor med tråkiga "måste-göra-saker" som att städa och tvätta och sortera in tvätt i skåp/garderober med mera. Nån frivillig som vill komma hit och städa åt mig? Inte det nä! Tråkmånsar! ;)


Nehe nu ska jag gå och spela bolibompa med min tös :=)  Kram på er. Hoppas ni får en bra onsdag! <3

Av Heidi Månsson - 4 augusti 2015 23:45

Eeeehmm ja jag förstår om det var nån som tvivlade på att jag skulle blogga igen men jodå. Det blev bara en ofrivillig paus. En rätt lång sådan. Det hela började med att jag tänkte flytta bloggen så jag spenderade ganska mycket tid på att spana in andra bloggar. Sen hade jag bestämt mig men när jag skulle skapa mitt första inlägg så var allt så krångligt så jag ångrade mig. Jag behåller denna bloggen ett tag till :)  Allt detta trassel i kombo med tidsbrist och energibrist gjorde att jag hamnade efter ett tag men nu är jag förhoppningsvis på banan igen :o)


Vad har då hänt sedan sist? Jo lite allt möjligt faktiskt. Jag har mest jobbat och det är inte så spännande att läsa om men gobitarna från min lediga tid kommer här:


29/7 - En ledig dag som först spenderades på Väla med Nettan och sen avslutades med ett mycket efterlängtat frisörbesök :)) Håret blev både lite kortare och lite ljusare. Äntligen!!


31/7 - I fredags packade vi in barn och hundar plus en del kläder/saker som behövs för en helg på annan ort och så körde vi till de småländska skogarna. Sonens farmor och farfar har firat guldbröllop och nu när sonens faster har kommit hem från Luxemburg så tänkte vi samlas och fira det hela :=)  Det blev många goa kramar när vi äntligen fick träffa våran Lena. Naturligtivs så blev det många goa kramar med värdparet men de har vi chansen att krama fler än två gånger per år så det är ju inte riktigt samma sak.


1/8 - Dagen D var här. Lena hade planerat lite aktiviteter för dagen förutom överraskningen på kvällen som vi båda hade varit med på. Först så hade vi en typ av tipspromenad där man skulle vandra runt i stan och svara på frågor men det var ju bara för oss så vi hade frågorna och svaren fanns lite här å lite där. Tex så var det en fråga om en staty och då skulle man söka upp den statyn och ta reda på svaret. Det var skoj!

Sen tog vi oss till nästa ställe och det var vid Store Mossen. Där åt vi först medhavd matsäck och sen skulle vi ägna oss åt geocaching. Jag hittade det gömda föremålet trots att jag var den enda som aldrig hade testat det där förr :o)  Sen var det bokstavssång och pictionary. Sist men inte minst så skulle Carin & Bengt visa hur väl de egentligen kände varandra och svara på frågor om varandra. Klurigt!

Lena hade gjort någon slags poängräkning och när det hela sammanställdes så visade det sig att Team Carin vann (Carin, jag och Linnea var i det laget och i Team Bengt var det ju då Bengt, Fredrik och Robin. Lena var dommare). Vinnande laget vann en middag kl 19:00 och förlorande laget fick ett tröstpris i form av en middag kl 19:00. Vi for hem till C och B för en snabb energipåfyllning i form av lite fika och sen svidade vi om till lite elegantare kläder. Restaurangen vi skulle till heter Bambu och det är ett bra ställe tycker jag. Vi åt smarrigt och hade trevligt och var mycket nöjda med dagen & kvällen.

Eftersom att jag inte har hunnit sy klart korsstygnstavlan som dom skulle få i guldbröllopspresent så slog jag in endast ramen och så fick dom öppna ett paket iaf. Dom blev glada när jag berättade vad som komma skulle så vi får väl se om det blir någon tavla...hehe.


2/8 - jag stack till ett hett efterlängtat ställe tillsammans med kompisen Tuija. Vi klev upp tidigt som bara den och styrde kosan ut mot falkenberg men stannade lite innan. Kan det vara byn som börjar på U? Jaaaaaaaa det kan det!! Det stora gula varuhuset vars namn börjar på GEK och slutar på ÅS och som jag har lääääängtat!!! Jag har ju inte varit där sedan börjar på året...

Det blev en del shoppat till Linnea, lite till Robin och så lite till mig + saker som är till hela familjen. Vill redan tillbaka så jag hoppas på att en ny tripp dit ska bli av snart igen tack! :)


3/8 - Linnea och jag stack till Luhrsjön för lite baaaaaaaad. Äntligen var det sol och så pass varmt så man kan bada i sjöarna. Repis på detta tack! :=)


4/8 - Idag jobbade jag först mellan 9-14:30 och sen när jag kom hem så klippte jag gräset. Att klippa när gräset är alldeles för högt och det är 26 grader och gassande sol tar på krafterna. Jisses!


Nä nu måste jag gå och sova. Jag hoppas på bad i morgon men det åskar och regnar rätt bra just nu så jag vågar inte hoppas för mycket.

Sov gott! Over and out!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards