Alla inlägg under maj 2016

Av Heidi Månsson - 26 maj 2016 08:32

God morgon världen ?. Vad har du på ditt schema idag? Ska du jobba? Hade du lite ångest i morse för att du var tvungen att gå till jobbet? Eller är du ledig? Har du ca 10.000 viktiga (och kanske jobbiga) telefonsamtal och andra sysslor att göra? Hänger tvättberget över dig? Ska du på något viktigt möte? Eller kan du bara softa hela dagen? Oavsett vad så har vi alla ett eget ansvar för en sak - du kan själv påverka din inställning till hur dagen ska bli. Eller hur?
Linnea säger ofta "-det här har varit den bästa dagen i mitt liv!" Har man en inställningen redan på morgonen så man tänker "-det här ska bli den bästa dagen i mitt liv" så kan det bli en bra dag ?. Det kanske inte blir den allra bästa men sikta mot stjärnorna så når du kanske till molnen?¿¡! Eller hur?
Lätt att säga - faktiskt lite knepigare att orka genomföra då negativa tankar lätt tar över. Men försök! Det kan ju knappast kännas sämre/värre än vad det känns nu? ?

Idag bjuder jag på en bild på morgonsolen som lyser genom våran syrénbuske. Vackert!

Av Heidi Månsson - 19 maj 2016 08:29

Varenda kväll tänker jag på en massa saker som jag ska uträtta kommande dag och jag känner att jag har gjort upp en plan. Jag är ALLTID tidsoptimist när det gäller dessa tillfällen. Jag ska hinna med såååååååååå mycket i morgon. Inga problem. Nej just det... För sen vaknar jag nästa dag och är oftast tröttare än hin håle själv och vips så har dagen gått och jag har antingen inte hunnit med hälften av det jag trodde att jag skulle eller så sprack planerna ännu mera än så för att latmasken kom på besök. Hehe. Det är samma visa varje kväll. Speciellt när jag ska börja jobba kl 13 eller 16. Ja ooooooja vad man kan hinna mycket innan man sticker till jobbet. Om man vill. Eller så känner man att man ska snart börja jobba så det är ingen ide att påbörja massa projekt. Och så måste man ju vila lite och ladda upp inför ett jobbpass. Haha. Men vet ni vad? Dax att bryta det mönstret!! Jag och vovvarna ska ut och gå och sen ska snabeldraken dras ett varv runt huset innan jag får slöa & slappa lite :=)


Ha en bra torsdag. Puss på er <3

Av Heidi Månsson - 17 maj 2016 11:30

Kollar igenom mobilen och inser att det ligger sjujäkla mycket bilder på den. Dax att säkerhetskopiera. Kopplar in den till datorn och börjar tanka över, så underbart smidigt när allt bara flyter på. En ruta kommer upp. Error. Error!!?? Vadå error?? Nej nej - inte mina bilder!! Helvete. Över 700 bilder får inte gå åt fanders. Ja jag sa ju att det var ett tag sedan som jag säkerhetskopierade... Förbaskat slarvigt av mig inser jag ju nu. Paniken växer. Hela mitt inre vill krypa ut ur mig och skrika med ett avgrundsvrål. Jag fipplar och grejjar, ingenting funkar. Startar om mobilen. Inget funkar. F A N. Detta fååååååår bara inte hända!! Startar om datorn. Nä men så där ja! Sjunker ner avslappnat i stolen igen och njuter av att se bilderna kopieras över och denna gång funkar allt :) Happy happy happy sunshine :=) Tänk så fort humöret kan ändras, hehe.


Ja det är inte bara länge sedan jag säkerhetskopierade utan även länge sedan som jag bloggade. Jag vet. Jag skäms. Jag är så slarvig. Vet egentligen inte varför jag skäms för det är ju bara min blogg och jag gör ju precis som jag vill med den. Egentligen. Och det är ju inte så att jag har 20.000 läsare som sitter och väntar på mina uppdateringar heller direkt. Jag vet inte varför men jag får alltid lite dåligt samvete när jag slarvar med mina uppdateringar.


Vad har då hänt sedan sist? Jo här kommer en liten rapport:


Söndagen den 8/5 - Vi fick en studsmatta. Japp - ni läste rätt. FICK. En snäll familj här i Tormestorp la ut en annons på en utav alla Facebook köp och sälj-grupper att dom skänkte bort en studsmatta och jag tvekade inte en sekund. Det är en stor studsmatta som är ca 4 meter i omkrets. Vi hämtade den på söndagen så den står i våran trädgård och den behövde inte vänta så många sekunder innan det kom någon och studsade på den :) Fredrik invigde den för att testa så att allt var som det skulle efter ihopmonteringen och sen kom Linnea farandes och hoppade tills hon var helt slut, hihi. Vi måste dock köpa kantskydd och nät till den men det är nog inte så svårt att få tag på nått som passar så det ska nog lösa sig bara lönen kommer in på kontot.


Studsande make:

 


Studsande dotter:

   

Visst ser det härligt ut? :)


Det fina vädret fortsatte ända tills fredagen den 13:onde och sen har det varit betydligt svalare och det känns mer som vår än sommar igen.

Linnea hade kompisar med sig hem nästan varje dag efter skolan förra veckan och det var mycket utelek. Underbart! Lite vatten och lite hinkar och diverse tillbehör så kan ungar roa sig läääänge :)


Lördagen den 14/5 - det var dax för EuorVisionSongContest. Jag och Jennie var bjudna hem till Rebecca och det var så trevligt så!! Vi fick tacogratäng och sen var det massor med godsaker framdukat när det var dax för alla länder att framföra sina bidrag. Frans gjorde det superbra som endast 17 år gammal stod inför ca 22 miljoner tittare och sjöng :=) Jag tycker att låten är superbra men alla höll inte med mig, han kom femma och det är riktigt bra gjort av honom! Synd att vi inte vann, det hade varit lite coolt att vinna på hemmaplan :o)


Så väldigt mycket mer som är nått att skriva om har det väl inte hänt tror jag. Jag kanske har missat nått - jag vet inte. Innan jag avslutar så måste ni dock få se något vackert. I går kväll lyckades jag fota denna vackra solnedgång:


 

Varje gång man ska ta sig uppför backen så tycker man att den är jobbig och speciellt när Linnea satt i barnvagnen och man skulle putta henne och vagnen och alla grejjer uppför så hände det att man hatade husets läge lite grann. Sen kom man upp för backen, vände sig om och såg utsikten och så log man istället för att spotta & svära :) Vi har det bra!


Nähä mina vänner - nu måste jag packa lite grejjer och ladda upp inför ett långpass på jobbet. 13:00-07:00. Det blir några timmar det. Ha en fortsatt bra tisdag. Puss på er som orkat läsa :) <3

Av Heidi Månsson - 7 maj 2016 21:23

Ja men tjenare. Nej jag har inte glömt bort bloggen. Inte helt. Jag har bara prioriterat annat :) Ni överlever ju ändå ;)


Det har varit några goa dagar med en riktig värmebölja som kom in för att stanna ganska många dagar så det är nästan sommarkänsla. Istället för att vara en halvseg vår med kalla mornar och halvbra temp mitt på dan så small det till och blev linne och shortsväder. Regnkläderna åkte undan och fram kom solcremen och kepsarna. Tvätten får torka utomhus och gräset klipps. Jag njuter!


Det var ju Kristi himelfärds dag i torsdags så min man var ledig och jag slutade jobba kl 9 på morgonen. Kom hem, åt lite frukost och sen gav jag mig ut med gräsklipparen. Det var tur att min man var hemma för annars hade jag inte kommit så långt. Åbäket ville inte starta men karln min fick igång den efter lite mekande och sen klippte jag. Rätt rofyllt ändå att gå och vanka fram och tillbaka med den där maskinen.


I går var det klämdag så ungarna var lediga från skolan men Fredrik jobbade. Jag var ledig från torsdag morgon och över hela helgen så jag hade lite extra lyxigt :)

Jag och Linnea åkte till Hovdala med Nettan och hennes goa ungar (och stundtals umgick vi med lite fler av deras familjemedlemmar/släktingar) för det var Rikstornering med Riddarna i Hovdala och det kan man inte missa! Det är ett helt underbart arrangemang tycker jag!! Det "enda dumma" är att jag längtar tillbaka till Medeltidsveckan i Visby så otroligt mycket...

Vi tittade på riddarna, vi grillade, barnen fick rida på trähäst och kämpa med lans och svärd som en riktig riddare, de fick ha riddarutrustning och fotas sittandes på en riktig häst, vi åt glass, gjorde av med lite pengar i marknadsstånden, satsade pengar i musrallyt och kollade på gycklarna. Solen sken och alla var där. Kan det bli bättre? :o)

Bilder från Hovdala:

         


På kvällen skulle jag njuta av en god cider och kvällssolen på altanen tänkte jag. Det blev error på det. Ja kvälls-sol fanns det gott om men det var värre med cidern. Hittade en kall i kylen och blev så glad så glad. Blev inte lika glad när jag hade hunnit halsa i mig halva innan jag kände smaken. Blä. Jag brukar inte vara kräsen på cider men den där var INTE god. Nej jag får minsann ta en tur på systemet någon dag och bunkra upp inför sommarens härliga grillkvällar och midsommarfirande, semesterfirande och annat som jag kan tänka mig att "offra" en cider på, hehe :)


Idag stack jag, Linnea, Nettan, Tindra och Elias till Vedema. Vi hade picnic med oss och efter det att vi hade gluffsat i oss den så gick vi ett varv runt dammen. Barnen lekte i skogen, plockade kottar, balanserade på stubbar/stock och sten, letade grodyngel, lekte på bryggan, letade efter bergatrollet som enligt sagor och sägner ska finnas där ute och vi hade en toppendag! Och vet ni vad? Inte en enda gång medans vi var ute i skogen frågade de efter en surfplatta eller annan elektronisk apparat ;) Sol, frisk luft och spring i benen - underbart!

Bilder från Vedema:


       


Det känns lite som att det skulle vara söndag kväll nu så det är ju liksom helt underbart att det är en hel dag till kvar på denna helgen :=) Förmodligen är det väl för att ungarna har varit lediga torsdag och fredag som det känns lite konstigt med dagarna men jag kan gärna ta några fler sådana här härliga dagar nu! Jag ska iofs absolut inte klaga för jag är ju faktiskt ledig på måndag också. Sikken lyx va? Jag lovar att jag ska spendera dagen väl :)


Såg att väderprognosen lovar hyffsat väder de kommande dagarna men sen kan det gå lite fram och tillbaka och bli lite si & så. Spana in denna tabellen:


Nä nu ska jag nog glutta på tv en stund innan läggdax. Ha en skön söndag i morgon. Sov gott i natt. Puss på er!

Av Heidi Månsson - 3 maj 2016 13:53

Nu har våren/försommaren förstått att den var efterlängad och kommit till Skåne på allvar :) Det är fortfarande lite kallt på nätterna och mornarna men så fort solen visar sig så känner man att den gör allt i sin makt för att värma upp våra frusna själar. På eftermiddagarna är det varmt och skönt (18° i skuggan nu!!) och då passar det ju bra med något svalkande. Jag är ju medlem hos Buzzador och får ju testa lite olika grejer för att sedan recensera dessa. För ett tag sedan fick jag prova Rynkeby Fruit Drink och jag bloggade då om att jag hade provat två av tre smaker. Nu har det gått ett tag och jag har hunnit prova alla tre smakerna och jag kan verkligen rekomendera er att köpa dom. Alla tre smakerna är mycket goda. Det jag dock måste säga är att servera den kall. Och då menar jag KALL! Då gör den sig allra bäst :) Prova gärna att lägga i lite mynta i pärondrycken för det gjorde sig mycket bra. Fläder var extra god med lite citron i och Granatäpple tyckte jag var godast som den är.


Ut och njut i solen med en Rinkeby Fruit Drink i handen :) #Detskavaragottattleva #Kalladryckerisommarvärmen #Underbartgottochläskande #Blandapåochexprimenteraframerafavoriter


Over and out :)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards