Alla inlägg under januari 2018

Av Heidi Månsson - 2 januari 2018 23:07

Tjabba! Läget? Ja nu har det gått 2 dagar in på det nya året och jag tyckte att det var dax för en förnying i bloggen så jag har gjort en makeover. Bättre? Sämre? Kanske är svårt att säga när man inte ser skillnaden. Jag tror att jag har sagt detta förut men jag tycker att det vore roligare om man såg alla gamla inlägg i den förra layouten och så kom de nya inläggen i den nya layouten så man såg en skillnad mellan det gamla och det nya. Ja ja jag får ha så här ett tag och se om det får vara kvar eller om jag gör om igen.


Några nyårslöften som har brutits redan? Eller har ni inga nyårslöften? Jag vet inte om jag ska kalla det nyårslöfte direkt men jag och Nettan har gjort en deal för att vi ska lyckas skära ner på godismumsandet och chipsätandet. Det känns bra och än så länge går det bra ;) Det vore nice om jag klarar att hålla fingrarna i styr denna gången. Såååååå svårt borde det väl inte vara? För att vi inte ska bli helt galna så har vi en grej som vi får mumsa på om det krisar och för mig är det salta jordnötter och Nettan har sina chilinötter. 

Jag, Linnea och Fredrik har också gjort en deal. Nu är jag ju lite utanför den eftesom jag och Nettan har våran deal men Linnea och Fredrik får bara äta godis varannan helg till att börja med. När de har testat det ett tag så ska de gå över till bara fira med gottis på lönehelgen. Däremellan om det suger i gottistarmen så får man äta fruktsallad eller grönsaker med dipp tex.

Utöver detta så har Linnea och jag kommit överrens om att vi ska röra på oss mer. Jag har pratat med henne om vardagsmotionen och dess betydelse och hur man ska hålla skelettet starkt och allt det där med att muskler förtvinar om de inte används. Hon är på hugget nu och super in all information så det är lika bra att ta tllfället i akt. Vi har en vetgirig liten 8-åring :=)


Utöver att försöka skärpa till mig med kost och motion så hoppas jag att det blir ett bra år. Det finns så mycket man kan göra för att påverka det själv och jag ska försöka göra det jag kan. Jag hoppas framför allt att det blir bättre på jobbfronten. Visst - jobbet är inte allt men det är en stor del av mitt liv och det påverkar ju familjen och även fritiden. Jag diggar ju inte direkt de där förbenade journätterna så jag hoppas att komma ifrån dom plus att lite mera procent skulle ju inte göra ont i pengapungen direkt. Jag söker jobb och håller tummarna helt enkelt.


Några direkta mål och drömmar i övrigt som jag vill ska bli av under 2018 har jag inte direkt hunnit fundera på. Jag vet ju dock redan nu att jag har en rolig grej att se fram emot i sommar och det är ju Ed Sheeran-koncerten som jag ska på i sommar. Det ska bli så vansinnigt roligt!! Ja sommarens semester är ju en grej att se fram emot naturligtvis och i år får det väl ändå bli en ordentlig sommar...


Nä nu är klockan rätt så mycket. Dax att checka ut. Sov så gott mina vänner <3 På återseende!

Av Heidi Månsson - 1 januari 2018 13:23

God fortsättning på det nya året mina damer och herrar! Jag hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton och att ni känner att ni kan släppa 2017 bakom er och glädjas åt att ni har tabula rasa framför er <3

Ska alla jag känner slöa i soffläge hela dagen och kanske titta på tv3 klockan 15:00 (det är väl då han brukar rida runt på sin häst och slåss lite och välja fel tjej våran riddare Ivanho?). Eftersom det är den dagen på året då det beställs mest pizza också så kanske ni mumsar på en sådan? Kanske är ni lite bakfulla med? Ja ja då kan jag ju säga att jag har annat för mig idag - jag ska nämligen jobba :=) Jag har varit ledig mycket nu över julen, mellandagarna och nyår så jag ska inte klaga. Och detta är väl nästan lika fruktansvärt som att spela in Kalle Anka på julafton men det går ju att se Ivanho en annan dag ;)


Jaha nu ska vi se om ni kan gissa vad det var för kött vi åt igår. Om jag säger att det finns en barnvisan där man sjunger om ett djur som heter Kalle. Denne figur tror man är ett djur men i slutet avslöjas det att han är ett helt annat djur. Först är han lite mera exotisk men sen blir han en helt vanlig häst. Kalle _ _ _ _ _ . Ja rätt gissat! Kamel var det :) (Ni som inte hört visan får googla på Kalle Kamel!


Det var gott men jag måste ändå säga att springbock, struts och krokodil tillhör mina favoriter!

Fredrik gjorde en helt fantastisk 4-rätters och vi hade verkligen jättetrevligt! Tack Ulla & Knut för att ni kom och firade med oss :)


   

 

Nu kom kanske inte bilderna i rätt ordning och jag fick tyvärr inte med allt på bild men ni ser dukningen, ena förrätten med räkor, kräftstjärtar och skagenröra. Fredriks hemmagjorda glass och äppelknyten som var supergod efterrätt, Fredriks hemmagjorda vitlöksbröd och Fredriks hemmagjorda kotletter gjorda på Blue Congo-potatis. Sen hade vi en förrätt med stekta bifftomater som var väldigt god och så syns ju inte Kamelfilen med de magiskt goda såserna på bild... Jag behöver nog ingen mat idag... Hehe.


Jahapp - dax att göra sig klar för att köra till jobbet. Puss på er! Ha en bra första dag på nya året <3 <3 <3

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards