Alla inlägg under juli 2018

Av Heidi Månsson - 14 juli 2018 00:31

Men tjabba igen. Ja jag skulle gå och lägga mig men precis när jag hade loggat ut och stängt ner allt så såg jag ju att de bilderna som jag hade lagt in här om dagen från krabbfisket med mera hade försvunnit. Jag var inne bland bilderna och rotade förut idag och raderade då några (nästan alla) som låg inlagda bland mina bilder i bloggens "bildarkiv" eller vad jag ska kalla det. Jag kan ju ladda upp bilder där utan att sedan publicera dom så då tänkte jag att då kan jag sortera och rensa där hur som helst. Men näpp! För så försvinner de tydligen från de blogginlägget som de är publicerade i. WHAT?! WHY?! Varför gör man en sådan idiotisk funktion?? Det är inte logiskt what so ever!


Nåja - här kommer några utav de bilder som jag hade lagt i inlägget i onsdags:


                         

Av Heidi Månsson - 13 juli 2018 23:32

God kväll! Det är snart slut på denna fredagen och det är ju skönt det. Det är ju inte vilken fredag som helst utan det är fredag den 13:onde. Jag vet inte vad jag ska tro om det här med vidskeplighet, föremål som kan ge tur, speciella dagar som kan ge otur och så vidare men... Jag vet att jag är klumpig och lyckas med det mesta som ingen annan lyckas med men idag kanske numret på dagen hade något med det hela att göra i alla fall? Jag bet på en godis efter att först ha sugit länge på den och så var det bara den där sista lilla biten kvar så jag började tugga på den. Det skulle jag inte ha gjort. Kras sa det så var det något som gick sönder - men det var inte godisen... Nej det var en (relativt) stor bit av min enda kindtand som gick sönder. Jippie!

Eftersom att det hände på en fredag eftermiddag så var det ju rätt så kört att få tag på en tandläkartid så jag får snällt vänta tills på måndag. Det gör lite ont i tanden så jag misstänker att det är ett hål rakt in till nervtrådarna eller rötterna på nått sätt. Jag får ta lite alvedon/ipren och stå ut tills måndag morgon. Håll tummarna för att jag får en akuttid snabbt och smidigt. Men plånboken den gråter redan efter bilreperationen så håll tummarna för att detta inte blir allt för dyrt!


I dag blev det en lugn dag hemma då det blev två långa dagar efter varandra med roliga utflykter. I onsdags var vi ju iväg och fiskade krabbor ute på västkusten. I går blev det en tripp till Ängelholms hembyggdspark och det är ju så mysigt där :) Har ni inte varit där så åk dit!

(Bilder kommer, jag måste bara gå igenom dom)


Det var nog rätt så bra att vi var hemma idag för jag han göra lite sådant som släpat efter här hemma plus att det har regnat och åskat en del och sen har ju inte min kropp fungerat speciellt bra idag. Jag har haft jätteont och jag tror att det är fästena där benen sitter ihop med resten av kroppen typ. Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska förklara det men jag tror att det är där. Det är mest högerbenet som bråkar och emellanåt gör det förbenat ont så det var nog på sin plats med denna "vilodag".


I morgon blir det baaaaaaad och det är ju på tiden! Jag har inte fått/kunnat bada sedan i söndags och nu SKA jag bada i morgon - så är det bah! :=) Det blir Luhrsjön och badväskan är redan packad :o)


Nä nu ska jag gå och sova lite tror jag för ögonen vill ramla ihop så det är lika bra. Jag har blivit tröttare och tröttare på sista tiden tycker jag men jag tror att värmen sliter lite mer på en än vad man kanske vill inse. Ni får sova gott i natt och ha en bra helg :) Puss!

Av Heidi Månsson - 11 juli 2018 23:43

Oj vilken dag det blev :) Efter en lugn morgon och en go frukost med Linnea så kom det sedan ett telefonsamtal från Nettan med den där frågan "Vad ska du göra idag?" Vi pratade en stund och bollade lite ideer fram och tillbaka. Tillslut hade vi bestämt oss för krabbfiske så vi packade med oss lite ätbart och lite enkel utrustning plus köttbullar som bete.

För det första - vilket ställe vi hamnade på! Wow vad vackert det var där. Dit måste vi åka fler gånger :)

Vi lyckades få några krabbor på "kroken" men vi släppte tillbaka de vi fångade efter att vi hade fått fotografera dom. Jag vet inte riktigt vem/vilka som tyckte det var roligast - barnen eller jag och Nettan? Hihi.


Efter krabbfisket i Jonstorp så åkte vi till Godisflygplanet i Skånes Fagerhult och köpte en stoooooor påse. Det var ett roligt ställe så passerar ni det eller befinner er i närheten så rekomenderar jag ett besök. Till skillnad från Gotteboet i Örkelljunga så har Godisplanet MYCKET bättre öppettider dessutom :)


I morgon blir det en ny utflykt så jag ska snart knuffa ner mig själv i sängen. Jag kan ju säga så här att havsluften har satt sina spår idag. Jisses vad jag är trött! Jag kommer somna ovaggad men först - lite bilder från dagens utflykt :=)

                                                                                  

Av Heidi Månsson - 11 juli 2018 09:13

...riktigt vad som ska hända idag och det stör min kontrollerande jag lite. Det finns lite olika alternativ och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill/orkar göra. Jag kanske ska bestämma mig för några alternativ som jag sedan kan erbjuda Linnea och så kan hon få rösta. Idag är det Hästveda marknad och det brukar vi ju gå på Linnea och jag så jag tror att hon kommer välja det. Men jag är bara inte så säker på att jag vill erbjuda henne att åka dit. Det säljs mest massa billigt skit som barnen blir lockade att köpa och vips så kommer man hem med massa skit och plånboken blev ännu lite plattare om ni förstår vad jag menar. Ja jo jag vet att man kan säga nej och jag vet att man inte måste köpa allt man ser och så vidare och tro mig - Linnea får ofta höra ordet nej så det är inte det som är "problemet". Jag tycker bara att det är onödigt att fresta med massa saker som ligger framme men sen ska man inte köpa nått. Varför då åka dit? Hon skulle ju dock kunna få åka några karuseller men sen samtidigt så är det rätt så dyrt kan jag tycka med tanke vad man får för pengarna så då åker jag hellre till Tosselilla eller nått liknande en dag. Det kan lätt dra iväg och bli ungefär lika dyrt som inträdet där om barnen ska åka några karuseller på marknaden och Linnea ääääääälskar karuseller precis som jag gör så ni förstår kanske att det är "svårt" att stoppa vid ett karusellåk.

Förlåt om jag är negativ och jobbig men jag är mera sugen på att vandra längs med klipporna på västkusten eller fika i en småbåtshamn på österlen, eller åka till Ale Stenar eller nått sådant. Kanske plocka bär på nått ställe med självplock. Jag får väl fundera lite snabbt på det här för det är dax att bestämma sig snart... Dagarna rusar iväg.


Det ser iaf ut att bli fint väder så vad vi än hittar på så blir det nog bra :) Hoppas att ni får en toppenfin dag vad som än står på erat schema. Puss och kram!

Av Heidi Månsson - 9 juli 2018 07:49

God morgon! Idag är det dax att lämna stugan och fara hem. Jag vill verkligen inte det... Jag älskar detta campinglivet :) Det är väl dock bara att inse att det är dax att återvända till verkligheten där hemma. Det som dock är skönt är att vi inte bokade denna lilla semestertripp på slutet av semestern så att man ska börja jobba när man kommer hem. Jag har två veckor till med ledighet framför mig och DET känns bra! :=)

Det är bara jag och Linnea som är kvar här då de andra var tvungna att åka hem igår pga jobb och annat. Vi ska passa på att njuta av nybakta frallor och en mysig frukost idag igen. Sen ska vi med största sannolikhet bada (beror på vädret men det verkar bli badväder) eller kanske utforska någon del av ön innan det blir hemfärd. Än så länge sover lillstumpan så vi får se vad hon säger sen.


Vi snackade lite igår om det här med att campa nästa sommar igen och då ska vi nog ta en annan camping och försöka välja en där det finns lite mera alternativ på vad man kan göra. Det är ju faktiskt lite begränsat när man bor på en liten ö. Visst - man kan lätt ta sig över vattnet till fastlandet och hitta på något där men det blir lätt en bit att köra då närmsta stad är Kristianstad och där har vi väl gjort det mesta som finns att göra eftersom vi är där så ofta. Det är kanske bättre med en camping som ligger liiiiiite längre bort så att det finns ny mark att utforska och större variation på vad man kan göra. Jag vet inte - vi får väl göra mera reserch inför nästa sommar.


Jag har lite foton och kanske nån liten filmsnutt som jag tänkte att jag ska gå igenom när jag har tillgång till min dator och eventuellt så har jag nått som jag kan lägga upp på bloggen. Det är alltid lite spännande med semesterbilder för man vet inte riktigt vad som har fastnat på bild och inte. Det är det negativa med dagens displayer på mobilerna också - det är svårt att se nått på telefonen när solen lyser på dom. Sen är det ju alltd lättare att kolla på bilderna på datorn som har större skärm.


Nähä nu hoppas jag att lillgumman vaknar snart. Jag börjar bli hungrig och försäljningen av de varma nybakta frallorna har börjat. Fruuuuuukoooooost!! *kurr*.


Ha en bra måndag alla semesterfirare. Å ni andra - jobba lugnt - det är ju trots allt måndag ;)

Puss och kräm :o)

Av Heidi Månsson - 8 juli 2018 13:37

...låt mig stanna tiden! Jag vill inte att detta underbara ska ta slut. Jag vill inte åka hem. Jag vill vara kvar på campingen och mysa och njuta av tillvaron.

Just nu badar de andra och jag passar Gabriella som sussar sött i vagnen :)
Simma lugnt! Puss och kram ?

Av Heidi Månsson - 7 juli 2018 08:11

God morgon i stugan :) Ja det är verkligen en god morgon i stugan. Fredrik, Robin, Linnea, jag, Felicia, Nico, Gabriella och den fyrbenta Zacko är i en stuga på Ivö och har det oförskämt bra! Vi kom hit till campingen igår sent på eftermiddagen/tidig kväll och då han vi inte så mycket mer än att packa upp, handla mat till hela vistelsen, fixa kvällsmat och se sig omkring på campingområdet lite. Vi han inte med hela sightseeing-turen men det får vi rätta till idag. Klockan var rätt mycket och man vill ju kanske inte börja med att störa alla gästerna.

Vi var nere vid vattnet dock och några av oss doppade fötterna, andra doppade lite mer men allt var kanske inte helt frivilligt om vi säger så. Jag vet ju att när vi kommer ner till vattnet idag så kommer det vara KRIG mellan Mr R, Mr N, Miss F och så gammelgäddan H. Herr F var inte inblandad igår mer än att han var telefonhållare åt alla med Iphone för dom tål ju inte vatten. Jag och Robin behöver inte bekymra oss liiiiiika mycket då vi har köpt RIKTIGA telefoner med KVALITE :=)


Det är semester, vädret är fint, hela familjen är samlad och vi har kvalitetstid. Kan det bli bättre? Nix! Jag har mina krämpor men kämpar på. När vi kom till stugan igår så kunde jag knappt gå. Det var rätt "allvarligt" ett tag - jag släpade typ benet efter mig och såg väl ut som en zombie eller nått men det blev bättre igen. Nu har jag bara lite ont. Vet ej varför det blir så men skit i det - vi har semester :) Nu ska vi njuta så gott det baaaaaraaaaa går.


De ska tydligen ha nybakat bröd här på mornarna så jag funderade på att kila bort och införskaffa lite till frukosten. Jag var först upp (de andra ligger och slaggar fortfarande) och jag börjar bli lite hungrig så om jag börjar stöka runt lite så kanske de andra sömntutorna vaknar snart. Annars får jag väl sticka det nybakade brödet under näsan på dom - det kanske väcker dom. Jag menar alla de andra har ju luktsinne...de borde reagera. Jag har ju bara fått höra att nybakat luktar så gott... Jag kan ju inte själv veta då jag är född utan luktsinne.


Ha en fantastiskt fin lördag mina vänner. Själv ska jag stanna tiden lite (efter frukosten då) och bara njuta! Puss på er! <3

Av Heidi Månsson - 6 juli 2018 09:03

Sommaren är en underbar tid och jag njuter så mycket det bara går även om jag stöter på en del problem och tillfälligt slås ner. Det gäller att försöka vända allt och se det från den ljusa sida men det är f*n inte alltid så lätt. Jag känner att jag har varit rätt så negativ och gnällig på sistonde meeeeeeeen jag har ju haft lite olika anledningar till det. Bilen är iaf lagad nu och den rullar. Det kostade mucho pengar så jag har fått sälja min biljett till konsterten med Ed Sheeran som jag verkligen verkligen verkligen ville gå på... Ibland är det inte roligt att vara vuxen och ta ansvarsfulla beslut. Blääää!

Jag blev stucken/bränd av någon slags insekt och eftersom att jag är överkänslig så åker jag naturligtvis på problem. Området där bettet är svällde upp så mycket så huden blev så spänd så såret brast tillslut. Eftersom det är lilla jag detta gäller så blev det ju naturligtvis inflammation så jag fick gå till doktorn igår. Nu ska såret skötas om efter alla konstens regler och jag ska ha koll för har jag otur (ha ha ha) så kan det bli rosfeber. Kan bli. KAN bli... Håll tummarna pliiiiiis för att jag slipper mer skit!


Men mitt i alltihopa så vänder det. Vår "sommarhund" Zacko kom igår och det är så roligt att han är här :) Vi njuter av hans sällskap och önskar att dessa 2 1/2 veckorna går vääääääldigt långsamt så att vi hinner gosa mycket med Zacko :=)


Vädret ser ut att bli fint hela helgen och det är ju trevligt när det nu ska badas med hela familjen :) Det var inte direkt igår som alla var samlade för sol och bad.


Det finns ju tyvärr en annan sida av myntet när det gäller det fina vädret - jag vet... Jag är fullt medveten om katastrofen för alla djur och för alla bönder/djurhållare i Sverige (och massor av andra länder som är drabbade av torkan). Drabbas bönderna så drabbas ju också vi som vill ha kött att grilla och mumsa på. Att det redan stödmatas och att alla djurhållare får nödslakta för att de inte har mat till sina djur ät hemskt. Om man nu får "skoja" lite trots det allvarliga ämnet så har jag den ultimata lösningen. Det kan regna på nätterna så att grödorna får vatten och grundvattnet inte blir för lågt och så kan det vara sol på dagen så att alla som har semester får ha fint väder. Tänk om det kunde vara så enkelt...


Nej nu ska jag och Linnea äta lite frukost. Jag skriver nog mera i helgen. Om jag hinner. Semestern ska firas med familjen och jag kanske "loggar ut" helt istället. Jag har inte riktigt bestämt mig. Nån bild på instagram blir det väl kanske. :)


Puss och hej!



Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards