Direktlänk till inlägg 15 juli 2010

Maaaaaaassor att läsa i dagens inlägg :)

Av Heidi Månsson - 15 juli 2010 22:30

Oj oj oj, nu har jag mycket att berätta :) Lite allmänt lull-lull och så massor om Linnea. Håll i hängslena! Hihi.


Here we go :


7/7 - Jag, Robin och Linnea var med Annelie och Josephine på Hästveda marknad. Vi hade superkul förutom en sak - vi hade världens otur med karusellerna. Jag åkte karuseller med barnen och Annelie passade Linnea (shit vad jag ångrar att inte jag stog kvar med barnvagnen...) och vi skulle då börja med "virvelvinden". Den var jätterolig - i början. De första varven vill säga. Sen började han som körde karusellen att snurra på oss alldeles för mycket. Eftersom att det inte var någon kö så fick vi åka många många fler varv än vad man normalt får göra. I vanliga fall hade det uppskattats men nu när vi allihopa började tycka att det var lite fööööör bra och ville kliva av så var det inte så kul. Jag tjoade på karusellskötaren, gjorde stoptecken, ropade på engelska och gjorde allt jag kunde för att han skulle stanna. Efter mycket om och men fick vi kliva av. Väääääldigt illamående. Kul... Jag är inte en person som bangar karuseller i vanliga fall och jag brukar inte må illa. Jag åker i stort sett allt och brukar tycka om det.


Josephine ville åka en karusell till eftersom Robin hade kört "krockbilarna" innan så jag skulle åka "flygande mattan" med henne. Usch. Vi hade otur där med...

Den körde runt så häftigt att både Josephine och jag lyfte och flög runt som små vantar i sätena. Josephine är väldigt smal så det är inte så konstigt att hon flög omkring men att gigantiska jag skulle åka omkring sådär - det hade jag aldrig trott. Efter ett antal varv försökte vi påkalla uppmärksamhet så att vi skulle få kliva av. Mmm joo visst - det var ju lyckat. Vi han åka gaaaaaanska många varv innan karusell-snubben stannade. Efter det beslutade vi att ALDRIG mer åka karusell på sådana värdelösa ställen utan hålla oss till de permanenta nöjesfälten där det är liiiite bättre standard!


Men som sagt, i övrigt hade vi en bra dag. Det var lagom varmt för att gå på marknad. Vi köpte lite smått och gott och på vägen hem åt vi på McDonalds. Barnen var nog rätt nöjda med dagen :)


8/7 - Annelie, jag och Linnea åkte en tur till Väla. Det blev en rätt så snabb vända för vi hade inte så mycket tid på oss. Vi var först inne på IKEA och köpte en massa småplock och sen tog vi en snabbis inne på Babyland. Jag gluttade lite på bilstol till Linnea. Det är ju snart dax att införskaffa en ny till henne så jag ville spana in dom lite. När man har klämt och kännt lite på dom så kan man ju köpa begagnat sen - rätt mycket billigare för herre jisses vad dom kan ta betalt för prylar som har med barn att göra!! Bara en sån sak som att det finns en paraplysulky som kostar 6000:-. Det är ju helt sjukt! Billigare att köpa bil typ.


9/7 - Robin skulle leka hos kompisen Lucas. Robin satte sig på cykeln och jag tog en barnvagnspromenad. Det blev varmt! Det tog cirka 30 min dit och cirka 40 min hem. Ute var det 32°C varmt. Behöver jag säga att jag var svettig sen?


10/7 - Fredrik, Robin, jag och Linnea åkte till Tydingesjöns camping. Fredriks mamma + sambo har en husvagn där ute. Knut hade sitt födelsedagskalas där så vi kidnappade med oss Felicia. Det blev lite tårta och så. Efter kalaset blev det dopp i Tydingesjön. Det var 24 grader varmt i vattnet! I luften var det 34 grader. Det var sköööööönt med ett dopp :=))

Linnea fyllde åtta månader ! Stora tjejen.


11/7 - Det blev Tydingesjön igen. Favorit i repris!! Fast denna gången utan tårta då ;)  Och så hade vi sällskap av Annelie med familj. Trevligt trevligt :o)

Linnea plaskade och plaskade så det stod härliga till.

När vi kom hem visade hon minsann att hon kan krypa nu :) Hon tog fem kryptag eller vad man nu ska kalla det.


12/7 - Poolen blev uppblåst och fylld med vatten. Har inte orkat ta tag i det innan i denna värmen men nu blev det äntligen av. Det plaskades även om vattnet bara var 20 grader.


13/7 - Det hände ingenting...verkligen ingenting...


14/7 - Linneas första tand sprack fram genom tandköttet!! Oj oj oj som hon har tuggat på precis allt hon har kommit åt den sista tiden. Nu är det en rätt så uppmärksamhetskrävande tjej vi har här hemma, en rätt så "gnällig" liten tös. Det är inte lätt när det kliar i tandköttet... Fler tänder är säkert på G för det är ett evigt gnuggande å bitande. Fortsättning följer... :)

Annelie och Josephine var här på förmiddan å sen stannade Josephine kvar och lekte med Robin. På kvällen kom hela familjen och hämtade hem tösen sin. Dom hade himmlans roligt så det blir nog fler gånger det där. Trevligt trevligt!


Linnea ska nu resa sig mot allt, ska stå upp heeeeela tiden. Annars gnälls det. Att man sen inte riktigt klarar av så mycket som man tror att man klarar och framförallt så mycket som man vill klara av - det kan ju göra vem som helst lite grinig. Jo tack! Mina öron har fått lida för dotterns intensiva tjutande när hon blir rosenrasande för att hon druttar på ändan... Linnea ställer sig upp mot soffan och tror sen på fullaste allvar att hon ska kunna knata iväg om hon vänder sig om och släpper taget. Hehe. Njaaaa, riktigt så stabil är hon ju inte. Men att få Linnea att inse detta...hmmm... Inget lätt projekt!

Gå-stolen är bortplockad och hoppgungan kan vi med ta väck för dom är inte roliga längre. Synd... Det var så smidigt om man var tvungen att dammsuga eller nått för då visste man var man hade henne. Nu ska hon ju bara krypa efter mig och bita på dammsugarsladden. Oj oj oj... Vojne vojne vojne :)


Nehe nu är det kanske dax att avrunda det hela. Hoppas ni får sova gott. Kram!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards