Alla inlägg under februari 2013

Av Heidi Månsson - 6 februari 2013 06:50

Vaknade för en stund sedan och innan jag hade börjat röra på mig i sängen så tänkte jag för mig själv att detta kommer ALDRIG att gå. Jag kommer INTE kunna röra mig idag. Efter gårdagens workout på en crosstrainer i 45 minuter där man skulle göra diverse övningar som tex att trampa i fullt tempo fastän man stod i 90 graders vinkel med benen...ja ni hör ju. Hur sjutton skulle jag ens kunna röra mig idag? Tar försiktigt ner benen mot golvet och sätter mig upp, jo det gick ju bra. Ställer mig upp - ja det var ju inte så farligt. Börjar gå. Upptäcker att jag klarar det utan större bekymmer. Tjoho! Jag överlevde :)  Jag känner av att jag tränade igår. Jag känner av det i både ben och armar men det är inte så hemskt som jag verkligen var övertygad om att det skulle bli! Det kanske finns hopp ändå :o)


Dax att äta frukost och bege sig till skolan. Lektion och sedan hem för att plugga vidare. Mycket att göra, ingen vila ingen ro. Kram på er och hoppas att ni får en bra dag!

Av Heidi Månsson - 5 februari 2013 23:45

Jag har ett par byxor i min garderob. Jaha tänker ni - det har väl alla, förhoppningsvis har man flera än ett par... Konstig rubrik och ett konstigt blogginlägg tänker ni säkert nu. Ja en lite udda början kanske men här kommer förklaringen:


Jag har mått skit idag. Psykiskt. Jag blev totalt nedtryckt i skorna idag och jag ska förklara varför, jag kommer snart till poängen med det hela och hur rubriken kommer in i det hela. Vi hade lektion på skolan idag och det är inte världens roligaste ämne men ack så nyttigt. Kommer dit glad och munter som alltid (ja jag vet, jag har mina stunder jag med) tills våran lärare börjar prata om vårdtagare och drar exempel om än den ena och än den andra. Helt plötsligt så kläcker hon ur sig nått i stil med: "-Ja vi hade en stor och grov vårdtagare som hade en hel del problem med övervikt och han vägde väl en si sådär 120 kilo, han var jättestor". Krasch! Där dök jag ner till botten. Helt plötsligt började rummet snurra och jag blev spyfärdig. Fy fasen. Det var ju mig hon pratade om (nej jag är inte en vårdtagare på nått Demensboende men jag är stor och har problem med övervikt) och JA jag har vetat om mina problem innan - tro mig! Jag är inte blind även om man kan tro det. Jag har en spegel och jag ser mig själv varenda gång jag ska prova kläder i en provhytt. Jag hatar det. Blir lika spyfärdig varenda gång. Ändå var det precis som att när våran lärare sa detta så slog det ner som en Hiroshima-bomb i min skalle. Hon lät så liksom äcklad av att någon kunde väga 120 kilo. Detta är första gången som jag någonsin går ut offentligt med vad jag väger. För ett tag sedan skulle jag ALDRIG i livet skrivit det i min blogg eller någon annan stanns på nätet. Jag tycker inte om de där siffrorna och har inte velat erkänna för mig själv att det där är ju jag. Jag har levt i förnekelse. Jag gick ut från lektionen alldeles tung i huvudet. 

Jag har förbaskat svårt att stå emot godis och så den där förbenade Coca-Colan som är så ljuvligt god. Speciellt när man sitter och pluggar. Oj vad en kall Cola kan vara äckligt god då. Och när jag jobbar natt och ska hålla mig vaken. Godis är förbaskat gott och speciellt då choklad. Ungefär en gång i månaden när hormonerna flödar mer än vanligt så är choklad extra superdupersvårt att motstå. Nu MÅSTE jag dock ändra på det här. Jag vill inte må så här mera. Jag vill inte se ut så här mer. Jag vill kunna ha på mig kläder som kommer från vanliga damavdelningen. Jag vill orka leka med mina barn när de vill leka kull, spela fotboll eller vad de nu vill. Jag vill orka jobba och inte pajja min rygg innan jag har fyllt 40.

Jag har ett par byxor i min garderob som jag växte ur i samband med graviditeten när jag väntade Linnea. Jag ska komma i dom byxorna! Det är mitt delmål nummer ett. Jag ska försöka ha vettiga delmål hela tiden och nu ska jag vända det här skeppet... Vill ni vara med och peppa mig? Jag skulle verkligen behöva det! Jag vore er evigt tacksam :)  Jag vill inte att vågen ska visa tresiffrigt. Jag vill bli en version bättre av mig själv. Heidi 2.0. 


Igår var jag med Therese på gymmet och idag var vi med på 45 minuters gruppträning men Crosstrainer. Oj oj oj vad jag är mör i kroppen nu kan jag ju säga... I morgon blir det en vilodag men sen ska jag till gymmet på torsdag igen! 


Dax att gå och sova. Den här 120 kilos tungklumpen ska drömma om ett par byxor. Jag ska komma in dom byxorna... 

Av Heidi Månsson - 4 februari 2013 22:15

Dax för en uppdatering tycker jag. Lite har det hänt sedan sist iaf. Om det är värt att läsa vet jag inte men jag skriver å så får ni göra som ni vill ;)


Fredagen den 1/2. Jag sov mest bort hela dagen kändes det som. Egentligen sov jag inte så mycket som jag borde ha gjort men det gick inte mer än så och man får vara glad för det lilla ibland :o) Jobbade sedan hela natten och det gick bra.


Lördagen den 2/2. Jag sov ca 1½ timme efter det att jag kom hem från jobbet sen åkte jag på loppis med Annelie (som även hade Feliks med sig). Feliks är nu lite mer än två år och han hade nog rätt så roligt där ute för det fanns både ett och annat som han var intresserad av. Feliks mamma var dock inte lika intresserad av allt det som Feliks var... hihi.

På eftermiddan fick jag en idé om att det var dax för biobesök för denna familjen. Vi kikade lite på vad som fanns att se och sen jagade vi barnvakt. Det hela slutade med att Linnea sov över hos sin farmor + sambon Knut ute i Häglinge och sen for de två stora barnen och vi vidare till Kristianstad för att kolla på The Hobbit. Mysigt. 


Söndagen den 3/2. Jag hämtade Linnea hos farmor Ulla och sen for vi direkt till Therese & Alve för att vara med på ett Me&I-party. Me&I säljer barn och damkläder via homepartyn och dom har jättefina kläder. Det är lite mysigt också att träffas sådär, fika lite, lära känna nytt folk, barnen kan träffas och leka lite om man vill ha dom med sig och barnkläder är ju alltid roligt att titta på :) 


Idag har jag pluggat på skolan med Nettan och sedan har jag varit på gymmet med Therese. Det var meningen att vi skulle försöka få tag på biljetter till ett Zumba-pass men det sket sig. Det var kö på drop-inbiljetterna också när vi kom dit... Suck. Så typiskt att det är just Zumban som ska vara så poppis. Vi tränade kondition & styrka i gymmet i stället men sen lyckades vi få tag på biljetter till morgondagens indoor walking så det ska vi vara med på :)


Om två veckor är Linnea, Robin och jag i Sundsvall och har förhoppningsvis klarat av den hyffsat bra och utan tågstrul, förseningar å allehanda mög som kan uppstå på en resa med SJ (och speciellt vintertid...). Jag har vissa funderingar på om jag är riktigt klok som frivilligt gör detta men jag vill ju till Sundsvall och jag orkar inte vänta tills snön inte ligger kvar där uppe för då kan det ju dröjja till midsommar. Hehe. Nej ibland får man väl offra lite. En jobbig tågresa kan det vara värt ;)


Nej nu måste jag plugga lite mera innan sängen börjar ropa på mig. Ses! Kram.

Av Heidi Månsson - 1 februari 2013 00:00

Ja då har denna dagen rusat förbi. Dagen började med lite jobb men det var bara ca 2½-3 timmar så det var inte så mycket. Följde med en vårdtagare på lite dagverksamhet bara. Efteråt uträttade jag lite ärenden som tex hämtade ut mina nybeställda linser. Kan ju vara bra att ha fler par hemma än dom jag använder, skulle jag tappa en så är det ju rätt så kört då liksom. Billigt är det ju inte med linser men jag klarar inte av att gå med glasögon hela tiden, har aldrig gillat det så jag alternerar lite. Det är för övrigt dax att köpa nya glasögon för dom är rätt så repiga nu. Har haft dom i fyra år. Det får bli i sommar kanske när jag har tjänat ihop lite mera pengar. Det är ju som sagt inte billigt!


Har fått en hel del skolarbete gjort idag. Får fortsätta i morgon för nu snurrar det bara i skallen. Det är mycket att hålla reda på emellanåt. Längtar tills jag är klar i skolan :)


I kväll var det informationsmöte på Robins kommande skola och det handlade om språkval som ska göras nu. Det finns franska, tyska & spanska att välja på och Robin kommer nog välja tyska eller franska verkar det som. Smart att hålla sig till dom då hans farmor har varit språklärare på gymnasiet i just de två språken. Kan ju få rätt mycket hjälp där. Jag kan tyvärr inget språk, kan ju knappt engelska. Lite sådär nu så att jag börjar ångra att jag inte har läst något sådant innan men jag valde hantverk i skolan för jag var mer intresserad av det. Robin verkar ha rätt så lätt för språk så jag tror han klarar det galant oavsett vad han väljer. Känns lite läskigt att han ska börja i sjätte klass och få betyg och läsa fler språk och snart köra moppe och allt det där. Hjälp vad min lilla kille är stor nu! :=)


I morgon är det fredag och jag ska jobba natt. Måste alltså sova på dagen för att orka med natten så jag funderade lite på hur jag ska lägga upp det hela. Ska jag sitta uppe ovanligt länge i natt så att jag är ordentligt trött i morgon och sover länge på morgonen/förmiddan eller ska jag lägga mig i normal tid (enligt mina tider då alltså) och vara uppe på morgonen/förmiddagen för att sedan sova några timmar innan jobbet? Borde ju passa på att sova när Linnea är på dagis ju så det lutar åt att sova på morgon/förmiddag. Äh jag tror det löser sig i morgon :o)


I morgon är det första februari och det betyder att sportlovet närmar sig med stormsteg!! :)  Jag längtar sjukt mycket tills vi är framme hos världens bästa Jenny, Hannes & Mogge (+ lilla knyttet i magen)!! Synd att inte hela familjen kan följa med på resan bara men ibland är det så. 

Tänkte extra mycket på den lilla goa familjen i norr idag då jag fick syn på supersöta bebiskläder i ett skyltfönster. Undrar om det blir en flicka eller pojke... Åååå vad jag längtar tills den lille/lilla är ute och man får mysa med bebis!


Suget efter en surfplatta finns kvar. Åååå varför ska allting kosta så mycket pengar? Varför ska man vara så "fattig" för. Varför ska man ha grymt snabbt växande ungar för? Hehe. Om jag inte hade behövt lägga typ alla mina pengar på kläder till dom så hade jag ju varit rik ju . Hoppas jag får fast jobb efter studierna och då SKA jag köpa en surfplatta - så är det bara. Hade varit gött att ha en när jag jobbar på nätterna med. Ja ja - jag får väl fortsätta sukta och längta.


Nej jag tror att jag avslutar här. Synes. Hoppas att eran fredag blir trevlig! :)

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards