Alla inlägg under september 2014

Av Heidi Månsson - 30 september 2014 23:45

I går på eftermiddagen fick jag det efterlängtade telefonsamtalet. Då äntligen fick jag reda på att jag kan slappna av ett tag till...men bara ett litet tag. Bara en månad. Men en månad är bättre än inget alls :) Det gäller att kunna se det postitiva ibland och jag vet att jag inte är så bra på det. Tyvärr! Men jag är jätteglad!! Vet ni varför? Jo jag har fått hoppa upp ett snäpp när det gäller jobb så nu har jag 75% hela oktober. Sen får vi se... I morgon börjar det nya schemat gälla så jag har skrivit in dom nya tiderna i kalendern och pysslat på lite med dagisschemat å så. Utöver dom 75 procenten så ska jag få bli vikarie på ett (för mig) nytt ställe också och sen så vi får se hur mycket jobb det genererar. Svårt att veta så här innan men alltid trevligt att kunna bättra på lönen ännu mera :o) Vågar man säga att det känns som att det går på rätt håll på jobbfronten?... Håll tummarna för att det får fortsätta på rätt håll!


Idag är det sista september. Helt vansinnigt. På tisdag (om en vecka) fyller Robin 13 år. Sen är det en månad tills Linnea fyller år och sen drygt en månad efter det så fyller Felicia år och sen är det jul. Shit pommes vad tiden fullständigt rusar iväg. På allvar - jag hinner inte med! Jag vet att jag har sagt det förr men det går ju bara fortare och fortare. Finns det nått man kan göra för att kliva av den här karusellen? Kan man protestera?


Nej nu får jag ta och varva ner på riktigt. Jag blev inringd på jobb några timmar under kvällen och även om det bara var 18:30-21 som jag var där så känns det rätt skönt att "varva ner" när man kommer hem. Jag ska ta en kopp te och njuta av lugnet som lagt sig här hemma då alla andra familjemedlemmar gått och lagt sig ;)  Ses i Oktober. Kram <3

Av Heidi Månsson - 26 september 2014 23:28

Varför blir jag "förvånad"...? Varför tycker jag att det är konstigt? Det är ju ett fullständigt normalt förfarande och det borde jag ju ha lärt mig vid det här laget. Men jag vill VEEEEEETAAAAA. NU! Förlåt för att jag tjatar om detta men på tisdag kanske det är min sista jobbdag på det stället jag är nu. Eller så kanske jag får fortsätta. Eller så kanske jag "bara" blir timmis igen. Eller så kanske.... Hur svårt kan det vara att ha lite planering och ett sista datum för saker och ting och så hålla sig till det?? Ja menar - det är ju inte så att vi som är anställda är människor med ett så kallat liv utanför jobbet. Det är ju kanske inte så att vi har familj. Det är ju kanske inte så att vi vill kunna planera våra liv. Det är ju kanske inte så att man vill hinna söka andra jobb om det behövs... FRUSTRERANDE - var ordet. Minst två veckor innan anställningsavtalet går ut har man rätt att veta hur fortsättningen blir. Jo just det ja...den gränsen är passerad för ett tag sedan. Oooops - kommunen gjorde det igen. Synd man inte kan påverka mer än att tycka att det är fördjävligt för man kan ju inte direkt stämma dom eller nått. Det ska bli väldigt skönt när man någon dag i framtiden får en fast tjänst och inte bara kan bli flyttad på hur som helst. Det senaste är nu att vi kanske får reda på hur det blir på måndag. Håll tummarna är ni snälla!!


Det är fredag kväll och grabben har polare här som sover över, Fredrik somnade nog när han nattade Linnea och den som sover syndar ju icke så han får väl sova då. Själv sitter jag här alldeles ensam i vardagsrummet och undrar vad som hände... Kommer ihåg när Robin var liten och så väldigt gärna ville kolla på idol, spela spel eller se en film. Nu är man bara tråkig och fattar ingenting ;)  Om ca 1½ vecka fyller han 13 år. Jisses amalia. Tur vi har Linnea som förhoppningsvis kommer vilja sitta med oss i soffan och titta på tv eller spela spel tillsammans i några år till :o) Hon har dock inte börjat gilla idol ännu - vad är det för feeeeeeeel på ungen ;) Jag har ju sagt många gånger att hon måste vara en bortbyting, hihi. Iofs så är väl inte Fredrik jätteintresserad av idol så hon har väl kanske ärvt det (också) av honom, hehe.


Jag är ledig hela helgen så jag funderade på vad som skulle uträttas i helgen. Vad som står på "måste-göra-listan" och vad som står på "vill-göra-listan". Det finns lite av varje på båda så vi får väl se vad som sker. På söndag ska vi iaf leverera Otto-glassvagnen till sin rätta parkering hos Hasse & Lotta. Det är väl dax att köra ner den dit nu då det har varit stängt på torget ett tag men jag är mest glad över att det blir gjort innan jul ;)

I morgon är det fritt fram. Det skulle vara höstmarknad på torget tydligen så det kanske är nått att sikta på? Vi får se i morgon. Nu ska jag glutta på dagens inspelade avsnitt av idol. Puss på er! Trevlig helg.

Av Heidi Månsson - 24 september 2014 22:31

Det är svårt att hitta ord som räcker till idag. Det är svårt att förstå vad som har hänt. Det är svårt att förstå varför en god människa ska ryckas bort från sin familj, nära & kära, kollegor och vänner. Den värme som Camilla spred, den godhet som fanns i henne och som hon så gära delade med sig av, den positiva attityd hon hade till det som livet erbjöd och den kämpaglöd som hon visade var enorm! Kära underbara Camilla - jag hoppas att du slipper ha ont nu, jag hoppas att du får vila i frid. Jag hoppas att du får sväva fritt som den vackra fjäril du är. Du lämnade jordelivet alldeles för tidigt men man brukar ju säga att de änglar som vandrar för tidigt har något viktigt att uträtta på andra sidan... Du kommer för alltid finnas i mitt minne. Sov gott finaste Camilla.


 

Av Heidi Månsson - 23 september 2014 22:52

Luften gick ur mig lite. Jag har suttit och stirrat på bloggen länge. Öppnat ett tomt blad och tänkt börja skriva men liksom inte hittat flytet. Inget kommer ut. Inget ville sättas på pränt. Loggade ut och väntade tills nästa dag. Samma sak igen. Så där har det hållt på men nu så är det precis som att jag har tagit ett djupt andetag och så kom luften (och lusten) tillbaka. Sen återstår att se om det blir nått vettigt av det hela men "here we go" så håll i hängslan :)


Idag gick jag ut till bilen i tshirt och munktröja som vanligt och skulle köra iväg. Klockan var ca 08:30. Vi bor i Skåne. Jag höll på att få en chock när jag kom ut och hade gått två steg och kände hur kallt det var. Jag höll på att få en ännu större chock då jag inser att det är frostfläckar i gräset och rutorna på bilen är vita... Jag fick banne mig skrapa rutorna på bilen idag!! Jag trodde inte det var sant... Till saken hör att jag väldigt nyligen har börjat ha en tröja på mig utanpå tshirten. Idag frös jag rejält trots munktröjan. Jag vred på värmen på max i bilen. Jag får nog inse att det är läge för att börja med jacka. NU är det höst på riktigt! I augusti när skolan började så växlade det från sommar till kall ruggig höst väldigt fort men sen kom sensommaren tillbaka rätt snabbt ändå och det har varit riktigt fint i september och så kom detta nu liksom. Pang bom bara! Ingen långsam övergående period utan nu kör vi kyla över en natt igen. Suck - blir inte klok på detta. Tur det finns kläder efter väder :=)


Bilen styrde mot stan där jag plockade upp Nettan och sen drog vi vidare till Väla i Helsingborg. Jag hade lite akut panik med att hitta kläder och då jag hade spenderat många timmar med att leta efter nått vettigt i Kristianstad men utan att hitta nått som jag ville ha så gav jag upp och styrde kosan mot mitt mecka. Och Väla levererade! Jag hittade både det ena och det andra och jag är riktigt nöjd! Jag såg dessutom många plagg som jag skulle vilja kika närmare på men som fick vänta då det inte fanns tid eller ork (eller pengar) till mer idag. Stackars Nettan fick agera packåsna/betjänt som hämtade andra storlekar/komma med smakråd/stå ut med mitt velande och sökande efter det jag ville ha och rent allmänt stå ut med mig en hel dag. Stackars stackars Nettan :o)

Idag skulle jag egentligen bara shoppa till mig själv men då jag skulle köpa skor på skopunkten så kunde ju Linnea få ett par då de ändå blev gratis. Jag kan väl säga som så att hon blev ju inte ledsen direkt... Spana in dessa:


 

Fina va? :)  Lyckan var ju total när jag såg dessa och när dottern blev glad för dom så var det ju ännu roligare :)


Tack Nettan för ditt sällskap idag! You made my day  .


Nu ska jag byta från datorhörnan till soffan. Måste titta på lite inspelade idolavsnitt. Puss & kram. Sov gott alla vänner. Ses.

Av Heidi Månsson - 17 september 2014 21:55

Tji fick jag. Att kunna planera sitt liv är väl inte nödvändigt? Att kunna lämna ett schema till förskolan i GOD tid är väl överskattat? Att veta var man ska ta vägen om cirka två veckor är väl fullständigt överreklamerat? Att kunna boka en tandläkartid/frisörtid eller what ever för tid i nästa månad vore ju kul. Att kunna veta hur man jobbar/om man jobbar/var man jobbar om två veckor är ganska väsentligt. Eller är det jag som är petig?? Suck och dubbelsuck. Undrar när man får veta...


Min förkylning är helt borta (hoppas jag) och jag har mått bra idag, orkat jobba 13-21 och känner mig ff pigg. Hoppas att det fortsätter så!! Jag ska jobba i helgen så nu vill jag inte ha mera sjukdomar på besök. Jag vill även komma igång med träningen igen så nä nu får det vara bra med bakterier och virus.


Idag hade jag en fara-å-flänga-förmiddag. Jag uträttade ärenden på morgonen och sen hämtade jag Robin på skolan, körde till tandläkaren inne i stan. Denna gången var det ju folktandvården och den vanliga årliga kollen där. Sen körde jag ut Robin till skolan igen. Hem för att rasta hunden lite och sen så småningom dra till jobbet. Full rulle med andra ord.

I morgon ska jag med Robin till Tandvårdshuset för att fixa mera med tandställningen och så ska vi på CSK för bland annat lite provtagning så det blir väl i stort sett en heldag i Kristianstad. Full rulle i morgon med alltså :)


Jag trodde att jag skulle slippa köpa vinterjacka och vinterskor till sonen denna vintern. Pyttsan heller... Som att han skulle sluta växa nån gång - hur kunde jag få för mig det? Nä han är ju bara 170 cm lång och är snart 13 år gammal. Slutaaaaaaaa växaaaaaaa unge! :o)  Vi får väl se hur lätt det blir att hitta nått vettigt i en bra prisklass... Kanske blir en tripp till Ullared snart?


Nä nu har jag annat att göra än att sitta här å glo ;) Sov gott mina vänner. Ses!

Av Heidi Månsson - 16 september 2014 11:12

Oooooo nu håller jag tummarna! Tänk om man kunde ha lite flyt nu då. Tänk om jag kunde få vinna en till min tös som snart fyller fem år!! Tänk om turen kunde få vara med oss... Jag skulle så gärna vilja ge henne en Kurio Tablet i födelsedagspresent och nu pågår det en tävling på Facebook där man kan vinna. Gaaaaaaaaaah! Hur mycket tror ni man ska muta med för att få den? Hehe.

Vill du vara med i tävlingen? Spana in denna sidan då : https://www.facebook.com/KurioSverige?fref=photo



Av Heidi Månsson - 9 september 2014 22:31

Ja att hösten är här märks på många sätt och ett säkert tecken är att det är dax att vara hemma med sjukt barn. I morgon är det min tur och som tur är så jobbar jag kväll på torsdag så då tar jag vabbandet på dagen och sen får mannen lösa av mig så att jag får jobba mitt pass. På fredag kan pappan vara hemma med henne igen så att jag kan jobba. Tur att vi kan turas om lite :=)


Jag har äntligen kommit igång med att fotografera kläderna efter Linnea som ska säljas. Jag har hunnit lägga ut en del annonser också och faktiskt hunnit sälja några plagg. Skönt att ha kommit igång :)  Det är rätt jobbigt när det blir så mycket kläder på en gång men det blir skönt att bli av med det. Bara till att hugga i och det är väl enda fördelen med att jag ska vabba i morgon. Jag kommer förhoppningsvis hinna med att fota ännu mera plagg och lägga ut dom. Lite i taget, sakta men säkert. :)


I måndags skulle Linnea ha gått på första tillfället med simskolan men så blev hon ju sjuk så nu håller vi tummarna för att det går bättre på kommande måndag. Så surt att missa när det kostar en del att vara med och är ett begränsat antal tillfällen per termin. Håll tummarna för att hon inte missar fler simlektioner tack! :o)


På söndag ska Linnea på kalas hos en dagiskompis så nu hoppas vi verkligen att hon är frisk tills dess. Tur att man har lite smått och gott hemma som passar bra att ge i present till dagiskompisarna. Det är ju inte alltid som det finns tid eller möjlighet att springa på stan och shoppa leksaker och liknande så det är bra att ha ett litet lager med blandade grejjer  .


Nä nu ska jag nog stänga ner datorn för ikväll och gå till tv:n istället. Hoppas att ni får sova gott! Ha en toppenonsdag i morgon. Kram.

Av Heidi Månsson - 7 september 2014 14:48

Musik i lurarna, fötterna i högläge, har ätit lunch och passar på att slappa lite innan det är dax att gå tillbaka till jobbet för andra gången idag. Got to love split shift! Or not! Hade verkligen hoppats att delade turer skulle försvinna men vi kommer nog få vänta länge på det. Nåja, det är bara till å gilla läget och verkligen se till så att rasten blir så bra som möjligt.


Det kryper i kroppen på mig och träningssuget är enormt nu. Jag känner att jag måste till gymmet men idag slutar jag 22:00. Jag är inte jättepigg på att sticka dit så pass sent faktiskt. Nä jag får faktiskt vänta tills i morgon och satsa på att komma iväg tidigt på morgonen istället, det är lite mera rimligt. Denna veckan jobbar jag rätt mycket men jag har många korta pass så jag ska nog hinna med att träna :=) Äntligen! Ska bli så skönt att komma igång igen. Ska se om jag dessutom kan få tag på ett sportarmband för mobilen som passar mina feta armar. Vore skönt att kunna ha mobilen och spotify igång för det är ju inte alltid den musiken man vill lyssna på som spelas på gymmet. I-landsbekymmer - i know.


Den som har lite energi över för städning, tvätt och annat plock kan ju få komma hit och röjja lite. Jag har inte lust alls. Blääää. Då tänker kanske ni "Ja men den energin som du har till ett gymbesök då?" men det är ju inte samma sak...hehe. Ibland får jag tokryck å så röjjer jag jättemycket men sen ibland så går det några dagar utan att jag pallar göra nått åt läget här hemma. Det går lite i vågor liksom och det beror väl mycket på hur mycket jag har jobbat och hur mycket vi har haft här hemma rent allmänt. Jag skulle behöva ta ett ryck men inte nu. Nu har jag rast :)


Nä jag ska nog gå och läsa färdigt den andra av David Pelzer:s bladvändare. Jag läste först "Pojken som kallades det" och kunde knappt lägga ifrån mig boken. Sen började jag på "Pojken som inte fanns" och är på slutet på den nu. Kan inte för mitt liv förstå hur man kan behandla ett barn (eller någon annan levande individ överhuvudtaget) på det sättet... Mår illa. Det knyter sig i magen men jag kan inte sluta läsa. Hemskt är vad det är!! Tror det finns en tredje bok som heter nått i stil med Pojken som överlevde så den ska jag jaga rätt på sen.


Ha en fortsatt trevlig söndag. I morgon börjar en ny vecka så njut av kvällen :=) Kram kram <3


Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards