Direktlänk till inlägg 26 juni 2016

Min söndagsrapport.

Av Heidi Månsson - 26 juni 2016 23:00

Swosch och swisch så rusade massor med dagar förbi och jag han tänka varje dag att "idag ska jag hinna blogga lite" men helt plötsligt så var det söndag kväll och jag insåg att jag inte hade fått till ett enda inlägg... Ja ja nu får jag väl försöka få med det som har hänt under dessa dagarna :)


23/6 Torsdag - när jag slutade jobbet kl 09:00 så började min semester!! Såååå härligt! :=) (Fast officiellt sett börjar den inte förräns i morgon så jag har kunnat njuta av en härlig midsommarhelg utan att använda några semesterdagar. Mycket viktig detalj! Hehe)

På torsdagen blev det lite blandat men jag och Linnea han med att träffa Nettan och Elias ett tag iaf. :o)

På kvällen ökade temperaturen från ca 22 grader som det hade varit på dagen till ca 30°C och sedan brakade åskan lös vid 22-tiden. Det höll på hela natten och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är rätt vackert skådespel att titta på när himlen lyses upp av blixtarna men jag har stor respekt för åskan och tycker att den är lite lite läskig också. Som tur är så slutade det åska på morgonen så på fredagen slapp vi hoppa runt med paraplyer eller regnkläder. 


24/6 Fredag och midsommarafton - Carin & Bengt kom vid 12-tiden. Vi åt den sedvanliga midsommarlunchen och sen vid 14:30 gick Fredrik, Linnea och Carin ner till Jöns Jöns äng här i byn. Där var det dans kring stången, hoppborg och lotteri. Linnea vann en hel pappkasse full med matvaror och ett usb-minne. Kanske inte vad en 6-åring brukar uppskatta men hon kom hem stolt som 10 tuppar över vad hon hade vunnit :o)

När hon kom hem så tog hon en liten liten drickpaus men sen sprang hon iväg till studsmattan för att hoppa en stund. När tar energin slut på våran tös? Det ska ju tilläggas att det var ca 30°C varmt hela fredagen (och hela lördagen med för den delen).

På kvällen grillade vi och sen bröt åskan ut igen och höll igång hela natten. Det dundrade rakt ovanför huset och det var lite läskigt faktiskt. På morgonen tittade Fredrik på nån app där man kan se åsknedslagen/var det har slagit ner och det hade slagit ner några gånger i Tormestorp under natten.


25/6 Lördagen började med rätt så lång sovmorgon och den behövde vi nog allihopa. Efter en långfrukost så åkte Carin & Bengt hem till sig och huset blev tomt och tyst igen. Det var fortfarande lika varmt så vi orkade inte lyfta många fingrar... Fredrik och jag spelade en hel del sällskapsspel med Linnea och så åt vi allihopa lite jordgubbar och glass ute på altanen i skuggan av markisen - gött! Så fort glassen var slut så sprang Robin ner till sitt rum igen. Robin har tur som har sitt rum nere i källaren och jag förstår att han håller sig där när det kommer sådana värmeböljor. Nej man ska inte klaga när det väl kommer sol och värme men när det blir så väldans varmt så blir det lite väääääl bra.

På eftermiddan/kvällen plingade det till i telefonen och vi fick en inbjudan om att komma hem till Karin och Gerth och bada i deras pool. Vi var inte sena på att nappa på det så vi slängde ihop badkläder och handdukar och stack bort till dom. Linnea njöt nog mest av alla tror jag och hon drog fram som en virvelvind i vattnet :)

Då våra gäster drog hem lite tidigare än vad vi hade räknat med så hade vi massor med mat över så vi tog med oss lite kycklig och korv och annat som vi kunde grilla plus lite öl att bjuda på och så grillade vi tillsammans hemma hos Karin & Gerth istället. Karin och Gerth bjöd på long drinks och det var ju smarrigt ju. Det blev en väldigt trevlig kväll med många glada skratt. Tillslut var vi tvungna att gå hem då klockan var lååååååångt efter läggdax för Linnea egentligen. Vi är bara lite (väldigt lite...) avundsjuka på deras pool. Hehe. 4,5 meter i diameter och typ 120 cm hög. Mmmm jag hade gärna haft en sån här hemma :=)


Idag har det varit mycket behagligare temperaturer och det behövdes en paus efter den värmeböljan. En äkta slappedag i äkta söndagsanda har det varit. Vi har spelat lite spel med Linnea idag igen och så tvättat några maskiner. Mycket mer än så har det inte hänt.


En rätt så bra start på semestern måste jag ju ändå säga :) Nu har jag fyra veckor framför mig och det känns otroligt bra!


Nej nu ska jag slösurfa lite och bland annat leta frisörtid till både mig och Linnea. Det är välbehövligt kan jag ju säga. Mitt hår är helt sjukt långt. Ser ut som en murvel (ja värre än vanligt!!) så nu måste det kapas. C U! <3 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards