Alla inlägg den 7 maj 2016

Av Heidi Månsson - 7 maj 2016 21:23

Ja men tjenare. Nej jag har inte glömt bort bloggen. Inte helt. Jag har bara prioriterat annat :) Ni överlever ju ändå ;)


Det har varit några goa dagar med en riktig värmebölja som kom in för att stanna ganska många dagar så det är nästan sommarkänsla. Istället för att vara en halvseg vår med kalla mornar och halvbra temp mitt på dan så small det till och blev linne och shortsväder. Regnkläderna åkte undan och fram kom solcremen och kepsarna. Tvätten får torka utomhus och gräset klipps. Jag njuter!


Det var ju Kristi himelfärds dag i torsdags så min man var ledig och jag slutade jobba kl 9 på morgonen. Kom hem, åt lite frukost och sen gav jag mig ut med gräsklipparen. Det var tur att min man var hemma för annars hade jag inte kommit så långt. Åbäket ville inte starta men karln min fick igång den efter lite mekande och sen klippte jag. Rätt rofyllt ändå att gå och vanka fram och tillbaka med den där maskinen.


I går var det klämdag så ungarna var lediga från skolan men Fredrik jobbade. Jag var ledig från torsdag morgon och över hela helgen så jag hade lite extra lyxigt :)

Jag och Linnea åkte till Hovdala med Nettan och hennes goa ungar (och stundtals umgick vi med lite fler av deras familjemedlemmar/släktingar) för det var Rikstornering med Riddarna i Hovdala och det kan man inte missa! Det är ett helt underbart arrangemang tycker jag!! Det "enda dumma" är att jag längtar tillbaka till Medeltidsveckan i Visby så otroligt mycket...

Vi tittade på riddarna, vi grillade, barnen fick rida på trähäst och kämpa med lans och svärd som en riktig riddare, de fick ha riddarutrustning och fotas sittandes på en riktig häst, vi åt glass, gjorde av med lite pengar i marknadsstånden, satsade pengar i musrallyt och kollade på gycklarna. Solen sken och alla var där. Kan det bli bättre? :o)

Bilder från Hovdala:

         


På kvällen skulle jag njuta av en god cider och kvällssolen på altanen tänkte jag. Det blev error på det. Ja kvälls-sol fanns det gott om men det var värre med cidern. Hittade en kall i kylen och blev så glad så glad. Blev inte lika glad när jag hade hunnit halsa i mig halva innan jag kände smaken. Blä. Jag brukar inte vara kräsen på cider men den där var INTE god. Nej jag får minsann ta en tur på systemet någon dag och bunkra upp inför sommarens härliga grillkvällar och midsommarfirande, semesterfirande och annat som jag kan tänka mig att "offra" en cider på, hehe :)


Idag stack jag, Linnea, Nettan, Tindra och Elias till Vedema. Vi hade picnic med oss och efter det att vi hade gluffsat i oss den så gick vi ett varv runt dammen. Barnen lekte i skogen, plockade kottar, balanserade på stubbar/stock och sten, letade grodyngel, lekte på bryggan, letade efter bergatrollet som enligt sagor och sägner ska finnas där ute och vi hade en toppendag! Och vet ni vad? Inte en enda gång medans vi var ute i skogen frågade de efter en surfplatta eller annan elektronisk apparat ;) Sol, frisk luft och spring i benen - underbart!

Bilder från Vedema:


       


Det känns lite som att det skulle vara söndag kväll nu så det är ju liksom helt underbart att det är en hel dag till kvar på denna helgen :=) Förmodligen är det väl för att ungarna har varit lediga torsdag och fredag som det känns lite konstigt med dagarna men jag kan gärna ta några fler sådana här härliga dagar nu! Jag ska iofs absolut inte klaga för jag är ju faktiskt ledig på måndag också. Sikken lyx va? Jag lovar att jag ska spendera dagen väl :)


Såg att väderprognosen lovar hyffsat väder de kommande dagarna men sen kan det gå lite fram och tillbaka och bli lite si & så. Spana in denna tabellen:


Nä nu ska jag nog glutta på tv en stund innan läggdax. Ha en skön söndag i morgon. Sov gott i natt. Puss på er!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards