Alla inlägg under januari 2018

Av Heidi Månsson - 12 januari 2018 23:36

Men tjabba! Läget? Jag har det lite upp & ner och lite fram & bak så jag kan inte riktigt bestämma mig. Just nu har jag det rätt bra för jag har roffat åt mig makens ena julklapp - den han fick av mig, hehe :) Min dag började med att jag mådde så här...

Sen när jag hade sovit/vilat/slumrat bort halva dagen så roffade jag åt mig makens julklapp första gången. Det är en massagedyna som man kan använda på nacke, axlar och rygg. Superskön! Sen tog jag en varm dusch och det hjälpte också lite. Sen gick det bra i några timmar och sen var värken från en varmare plats tillbaka igen... Suck! Så där har det hållt på hela dagen. Kul...

Vid lunchtid kom äntligen de mysigaste och sötaste vovvarna - Texas och Kivvo - hit <3

Linnea tycker att det är såååååååå roligt när vi passar dessa små goingar :=) De åker hem på måndag så vi fick iaf behålla dom lite till :o) Tycker gott att Ida kan komma hit med mer mat så kan de stanna till nästa helg med :=)

Idag är det ju fredag så vi gjorde som väldigt många andra - vi åt tacos! Gott!
Efter maten skulle vi först spela spel men Fredrik har ägnat rätt mycket tid till att leta upp alla våra gamla högtalare och kopplat in några av dom till tv:n så nu har vi surroundljud igen. Han har även hittat en fungerande Dvd-spelare så då blev det filmkväll i stället. Linnea fick ju boxen med Ice Age 1-5  i julklappen så vi kollade på ettan idag. Hon gillade den så det lär väl bli tvåan i morgon :=)


Nä nu ska jag försöka sova. Massagedynan är avstängd och jag hoppas på att värken från den varmare platsen längre in i jordmassorna ska hålla sig borta.


Puss och kram <3

Av Heidi Månsson - 10 januari 2018 23:15

Ho ho alla nattugglor! Jag är på jobbet och har journatt. Not my favorite thing but I don't have to love it - just do it! :)

Själva jourdelen har precis börjat så nu ligger jag i sängen och försöker slappna av men JB har nog åkt till någon annan världsdel för att kasta sömngrus i ögonen på folk. Jag har inte fått vad jag behöver iaf...Vet inte vilket som är värst - att stå på Tomtens "naughtylist" eller bli dissad av JB??

I morgon bitti kl 9 när jag slutar så är jag ledig till måndag kl 15:00. Yeeeeh! Me like :) Och på fredag får vi mysigt besök för då kommer Texas och Kivvo till oss och vi ska passa dom ända till söndag :) :) :) Hoppas att det blir bra väder så vi kan gå på någon mysig runda :)

Nä nu ska jag nog glutta lite på Netflix och hoppas på att bli trött. Pöss och kräm!

Av Heidi Månsson - 9 januari 2018 21:10

Saknar mina fyra små marsvinskillar <3

       

Tyvärr hittade jag ingen bra bild med Trassel på så det fick bli lite bilder på Mowgli, Bagheera och Baloo i alla fall. Jag hoppas att vi ska kunna skaffa djur igen men några djur som behöver hö lär det ju aldrig bli. Jag kommer alltid sakna mina små pälsbollar men det kommer kännas så väldigt mycket jobbigare om vi inte kan skaffa stora pälsbollar (alltså hundar) igen. Jag saknar Izzie och även Kamille så det gör ont i hjärtat! Marsvinen är ju åtminstone hos Nettan så de kan vi ju träffa nästan när vi vill. Jag vet inte om Kamille lever men jag ska se om jag kan hitta pappret med uppgifterna till den dam som adopterade henne så kanske det går att träffas. Tyngst är det när jag tänker på vår älskade Izzie. Vila i frid!

   

Av Heidi Månsson - 8 januari 2018 20:54

Ja så var då sista jullovsdagen nästan slut och i morgon börjar skolan. Eller? Jo enligt kalendern gör den det men inte enligt Linneas baciller/virus som protesterar. Det är så typiskt för nu har hon varit frisk hela lovet men nu ska det vara både det ena och det andra symtomet. Hon har ont i halsen, ont i öronen, ont i huvudet och är febrig. Bläää. Jag kikade i hennes hals och hon ät rejält röd och svullen. Stackarn. Det är 23 dagar kvar till VAB-ruari men här är vi så klart ute i god tid så att vi kan hinna med att vara sjuka nu OCH i VAB-ruari. Varför ligga på latsidan när man kan ta rubbet?!?

Idag har vi haft en riktig slappardag. Jag har hunnit med lite hushållsarbete men ändå hunnit med att spela lite sällskapsspel. Robin, Linnea och jag spelade en omgång "Lasse-Maja" och så jämnt som det var mellan oss idag har jag nog aldrig varit med om att det varit nån gång innan. Det slutade med att den bäste vann ---> jag! Haha så ödmjuk jag är ???. Nä men jag slank in precis framför Robin och stal segern för honom. Så schysst är jag ;)

Nu ska jag inta soffläge och kolla lite på tv innan det är läggdags. Sussa sött i natt! C u <3

Av Heidi Månsson - 7 januari 2018 23:26

God kväll i stugan. Klockan närmar sig midnatt och jag sitter här alldeles allena. Det är dock rätt så skönt med lite egentid. Jag har spotify på och lyssnar på goa powerballader blandat med lite smöriga kärlekslåtar och lite film-musik. Jag har gått igenom lite bilder, skrivit in lite tider och viktiga möten i min kalender, slösurfat, kollat lite på Netflix och bara njutit av lugnet i huset :)


Jag jobbade kväll & natt igår till idag så när jag kom hem i morse så var jag lite sleten eftersom att jag inte sover så bra när jag har mina journätter. Jag fick med nöd och näppe gå in i köket för Fredrik och Linnea hade nått fuffens för sig. Jag hade mina misstankar men jag var inte säker på vad de skulle hitta på. Jag fick äta lite frukost och sen blev jag utkörd därifrån. Jag gick och la mig på sängen, pluggade in hörlurarna och tittade på Netflix. Ett tu tre så hade jag somnat och när jag vaknade så hade världens bästa man och världens bästa Linnea bakat kanelbullar :=) :=) :=) Alla som bor på denna adressen kom rusande och så fikade vi nybakta bullar och kall mjölk. DET är gott det!! I'm in heaven! <3

 


Efter fikastunden så spelade Robin, Linnea och jag "Brått i Valleby!" Det är ett sällskapsspel som kommer från serien om Lasse-Majas Detektivbyrå. Det är ett roligt spel men idag blev det inte riktigt som det brukar. Linnea fick det rätt så bra förspänt för sig (slumpen avgör rätt mycket i början när man lottar ut vilket mysterium man ska spela och var gubbarna ska stå på spelplanen). Linnea fick det väldigt bra från början och skulle ha vunnit väääääldigt enkelt om inte vi gjorde allt i vår makt för att pajja för henne. Det slutade med att jag vann och Robin kom hopplöst sist, typ flera ljusår efter oss andra ;)

Det som är så himla skönt är att ingen utav våra barn dåliga förlorare. Linnea är ju ändå "bara" 8 år. Hon hade ju mycket väl kunnat bli helt galen/ledsen/arg osv och kunnat känna att det blev 2 mot 1 men hon bara skrattade och kivades tillbaka. Det är så det ska vara!


I morgon är det sista lovdagen på det här jullovet och sen på tisdag börjar vårterminen för barnen. Jag har dock en känsla av att det kommer säga svisch och svosch och innan man hinner blinka så är det sportlov, sen påsklov och sen sommarlov. Vi får väl se lite längre fram om det är så det har upplevts och barnen kanske inte håller med föräldrarna?? Hehe.


Nä nu tror jag att jag ska glutta lite mer på Netflix innan det är dax att sussa. Ha en bra start på veckan i morgon! Kom ihåg att måndagen kan bli fantastisk - det blir vad du gör den till. <3

Av Heidi Månsson - 6 januari 2018 01:37

Dumdidumdidoo - gissa vad?! Jag kan inte sooooova ?. Jag försöker bli trött men i mitt huvud är det mest får som dansar Hey macarena i stället för att hoppa över staketet eller vad de nu ska föreställa att de gör när man ska räkna får... Ja ja tids nog får väl jag också besök av John Blund :)

Idag fixade Linnea och Fredrik kvällsmaten tillsammans och det blev rosa och gröna pannkakor :) Tänk vad lite karamellfärg kan göra! Pannkakorna blev jättegoda och Linnea tyckte att det var roligt att hjälpa till. Skoj!
Efter det så spelade vi lite sällskapsspel innan vi tittade på film och mumsade på morotsstavar.
När Linnea hade gått och lagt sig så tittade jag och gubben min på en film. Det var INTE igår vi gjorde det kan jag ju säga. Jag brukar få sitta uppe själv så det var trevligt med sällskap <3

I går var jag, Robin och Linnea på CSK igen. Ja det var dax för veckans spruta och Robin tog det coolt som alltid :) Det är ganska så hög koncentration men små doser som han får nu så det märks att det närmar sig slutet på den intensiva delen av behandlingen. Skönt!
Efter det så skickade jag hem Robin med tåget då han inte ville vara med på eftermiddagens aktivitet och jag förstår honom. Jag och Jennie skulle nämligen bada med våra små töser så jag kan förstå att han inte var jätteroad och hellre åkte hem.
Vi badade så länge det bara gick och hade det inte varit för att parkeringstiden gick ut så hade vi kunnat bada mycket längre än så. Jag älskar verkligen att bada!
Nästa gång tänkte vi prova nått annat bad än tivolibadet i Kristianstad. Lite variation är alltid trevligt :=)

Nä nu ska jag nog göra ett försök till med sömnen. Sussa sött!

Av Heidi Månsson - 4 januari 2018 00:02

Jaha nu funkar det. När jag testade att logga in i appen på mobilen för att lägga ut bilden så gick det på första försöket. Ja det var ju najs men varför gick det inte på appen via surfplattan då?¿

Ja ja håll till godo - här kommer den:

 

Visst är de söta de små barnen :) När bilden är tagen så ska Robin fylla 7 år om en månad typ och Felicia ska fylla 9 i december... Wow vad tiden rusar iväg...

Av Heidi Månsson - 3 januari 2018 23:19

Tjabba. Jag måste nog börja med att säga att jag vet inte riktigt om den här nya layouten på min blogg känns 100% bra... Det blir kanske en ommöblering snart igen. Jag får se. Kan inte bestämma mig. Det känns lite som att jag har hamnat i filmen Frost och det var ju INTE meningen, hehe.


Jag råkade få syn på två saker tidigare idag när jag skulle kika in på bloggen:

Ett - förra månaden hade jag 459 läsare. FYRAHUNDRAFEMTIONIO!! What?!? Är det någon som har slagit i huvudet och fått problem med närminnet och börjat läsa min blogg många ggr per dag eller vad? Jag skriver ju liksom inte nått särskilt och någon bloggkändis är jag ju inte så detta är ju liiiite skumt. Typ. Ja misstolka mig inte - jag är glad :) Jag klagar inte! Hihi :=)

Två - i år firar jag ju 10-årsjubileum! Jag skrev mitt första inlägg i oktober 2008 (den 21/10 2008 för att vara exakt) så det måste ju firas. Jag vet dock inte hur och det lär ju inte vara så himla många andra som bryr sig mer än jag men skit i det - jag är på! Man kan ju alltid hitta en anledning till att fira saker å ting och när det finns en fullt godtagbar anledning så ska man inte förkasta den bara så där  :o)


För att jag själv överhuvudtaget ska kunna förstå att det har gått tio år så tänkte jag ju lägga ut en bild som jag hittade tidigare idag. Dock så vill ingenting som jag vill så jag får det inte att funka. Jag återkommer när jag har klurat ut hur man gör. är ni otåliga så följ länken till inlägget där bilden finns å kika där :)

http://jopphejjdihejjda.bloggplatsen.se/2009/01/27/1329174-nu-kommer-det/


Idag var Linnea och jag på bio. Vi såg Tjuren Ferdinand och den rekomenderas absolut :o) I övrigt har det inte hänt nått speciellt. Jag fick en låååååång sovmogon idag (vågar nog inte säga hur lång, hehe) och sen åt vi brunch och byggde lite med lego innan vi drog iväg på en eftermiddagsbio. Sen hem och mumsa i oss goda rester av gårdagens pasta & köttfärssås för att sen åka iväg till det lilla zoo:t i Sösdala och gosa med alla djuren :=) Både Linnea och jag tyckter att det var toppensnällt av Nettan att hjälpa oss med våra marsvin. Nu kan vi gosa med dom nästan när vi vill. Tack Nettan för att du ALLTID finns där <3


Nähä mina vänner nu ska jag försöka sova. I morgon blir det upp rätt så mycket tidigare än vad jag är van vid nu när jag har varit ledig mycket på jullovet och slappat till alldeles. Hehe. Sussa sött i natt och håll tummarna för att jag vaknar när larmklockan ringer ;)


Over and out.

Jag råkade få syn på två saker tidigare idag när jag skulle kika in på bloggen:

Ett - förra månaden hade jag 459 läsare. FYRAHUNDRAFEMTIONIO!! What?!? Är det någon som har slagit i huvudet och fått problem med närminnet och börjat läsa min blogg många ggr per dag eller vad? Jag skriver ju liksom inte nått särskilt och någon bloggkändis är jag ju inte så detta är ju liiiite skumt. Typ. Ja misstolka mig inte - jag är glad :) Jag klagar inte! Hihi :=)

Två - i år firar jag ju 10-årsjubileum! Jag skrev mitt första inlägg i oktober 2008

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards