Direktlänk till inlägg 18 januari 2010

Tjaaa. Lite allt möjligt, typ! :=)

Av Heidi Månsson - 18 januari 2010 09:27

Jag skrev det väl kanske inte uttryckligen i bloggen men jag vet att jag lovade mig själv en sak när det nya året började. Nej det var inget nyårslöfte som sådant utan bara ett allmänt löfte om att skärpa mig med bloggandet... Ska det vara så svårt att "komma ihåg" att blogga?? Tydligen. För det har ju inte blivit bättre. Inte ett dugg! Jag gör det ju bara för min egen skull så egentligen är det väl knappast någon som liksom bryr sig om jag bloggar eller ej, det är ju knappast så att någons värld går under för det :) Det är bara den där känslan att få skriva av sig om det allmäna huvudbry man ibland har. Det kan vara rätt skönt att få bubbla ur sig lite. Även om det bara är allmänt dravvel. Nåja jag kanske kan försöka skärpa mig i fortsättningen, bättre sent än aldrig sägs det ju :=)


Sist jag skrev så svor jag ju lite över att handtaget på barnvagnen hade gått sönder. Jag har fått det tillfälligt fixat så nu kan man köra med vagnen utan att vara rädd för att handtaget lossnar. Bara det att jag kan inte ändra läget på handtaget så det är tur att jag inte är så lång för det är inställt på näst innersta hacket. Inga problem för mig att köra vagnen så men jag tycker att butiken Nisses inne i stan har skött sig lite dåligt faktiskt. Dom skulle höra av sig för läääääänge sen men inte en enda gång har dom ringt. Jag har fått handtaget tillfälligt fixat för att jag själv lessnade på att vänta så jag tog med mig vagnen till butiken. Visst, jag har köpt vagnen begagnat och butiken har väl ingen skyldighet gentemot mig att fixa vagnen men jag gick ju dit och frågade om dom kunde och dom lovade att höra av sig... Så svårt är det inte att lyfta en telefonlur...

När jag var där inne på butiken så sa dom återigen att dom skulle höra av sig när dom visste vad reparationen skulle kosta. Jag håller tummarna väldigt hårt för att det inte ska bli så dyrt.


Linnea har hunnit bli två månader gammal och nu kan hon skratta :)  Det låter så enormt gulligt! Helt plötsligt så gick hon från att "bara" ge svarsleenden till att få till det där härliga lite gurglande ljudet. Det är såååååå mysigt att höra!

Vi har varit på BVC för en grundlig koll och undersökning. Det var nämligen dax för ett besök hos barnläkaren och därmed en besiktning av det lilla barnet ;)

Vågen stannade på 5735 gram och måttstocken sa att hon nu är 59 cm lång. Tabellen ser alltså ut som följer :


Födelsevikt : 3280 g

Lägsta vikt : 2990 g (hemgång från BB)

4 dagar gammal : 3045 g (återbesök på BB-mottagningen)

7 dagar gammal : 3235 g (hembesök av barnmorskan)

14 dagar gammal : 3530 g (första BVC-besöket)

21 dagar gammal : 3920 g

1 månad gammal : 4485 g och 55 cm.

1½ månad gammal : 5045 g och 57 cm.

2 månader gammal : 5735 g och 59 cm.


Barnläkaren tyckte att allt såg så bra ut så. Linnea fick betyget : Utmärkt exemplar! :)


Jullovet tog slut och skolan började igen. Åter tillbaka till allvaret. Funderade på om man kunde ringa och fråga om inte våra barn kan få börja skolan lite senare varje morgon. Precis när man sover som bäst så ringer klockan och även om lillstumpan sover så ska man upp för att skicka de stora barnen till skolan. Bläää.


Fredrik, Felicia och jag har varit förkylda men både Robin och Linnea verkar ha klarat sig. Skönt. Det känns ju extra bra att Linnea som är så liten får klara sig från sjukdomar. Det kan hon ju gärna få göra ett tag till och så länge som amningen funkar så kan hon ju få allt det goda från mitt immunförsvar. Jag var på väg att ge upp den för ett litet tag sedan för jag tyckte att det var mer strul och bök än vad jag orkade med men det har vänt och blivit bättre igen. Känns bra att jag inte gav upp. Hon blir ju inte helt mätt på det jag har att erbjuda så vid en del måltider får Linnea först amma och sedan flaskan efter det, då blir hon mätt och glad :) Tuuuuuur att det finns x-tra mat att ta till när den egna inte räcker till säger jag !!


Den 6/3 ska Linnea döpas. Nu är datumet bestämt, kyrkan är bokad och planeringen i full gång. Dopklänning finns redan, jag har kvar den som Robin hade när han döptes. Ska bara fixa en annan rosett till den. Robin hade en blå. Till Linnea skulle jag vilja ha en vinröd eller lila tror jag. Ett rätt så angenämt "problem" dock. Ska väl in till stan någon dag i veckan och då får jag passera tygaffären, köpa ett sidenband och knyta till en fin rosett :o)

Inbjudningskorten ska fixas och skickas iväg. Är i full gång med dom. Lokal för dopkaffet efteråt är bokad. Ja som sagt, planeringen är i full gång. Kul !


Nej nu är det väl dax att mata lilla Nea snart. Hon bökar och knökar i vagnen så jag ska göra mig redo för snart kommer matskriket :)  Kram kram!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Skapa flashcards