Alla inlägg under april 2009

Av Heidi Månsson - 29 april 2009 23:17

Snacka om hjärnsläpp... Tyckte att jag hade så mycket så mycket som jag skulle skriva om å så bara sa det poff så var allt borta... Fattar ingenting...

Iofs inget ovanligt att jag ser ut som ett frågetecken i ansiktet men ändå.


Idag skulle jag sätta mig på altanen och sola lite... jo eller hur? Det var ju över 30 grader varmt där... Pust å stånk. Jag vet.. man ska INTE klaga på det fina vädret men jösses vad det tog emot att vara i solen just då.


Nu på kvällen så har jag röjjt lite på mitt databord/pysselbord. Det behövdes. Jag var sugen på att scrappa lite men insåg att jag skulle inte få plats. Lagom till det att jag hade röjjt upp så orkade jag inte sätta igång med scrappandet men nu har jag ju förberett för nästa gång som suget tränger på :=)


Nej jag måste inta sovposition nu... jösses vad jag är trött.

Trevlig Valborg allihopa !! Ses :)


Av Heidi Månsson - 28 april 2009 19:23

Hehe nä jag har inte så många, jag bara nynnade på den lilla melodin när jag kom att tänka på att jag inte fick någon sådan information alls idag.

Jag har ju varit på inskrivningssamtal på Mödravårdscentralen idag. Det gick jättebra men något ultraljud blev det ju inte. Så ringde sambon och jag kivades lite med honom... hehe. Jag frågade om han ville veta hur många små bebisar som gömmer sig där inne och han svarade ju naturligtvis ja på den frågan. Men jag sa bara att det får du inte... Han tjatade lite och sen så sa jag som det var att jag kunde ju inte berätta det för jag hade ju inte fått veta nått.

Mitt järnvärde var lite för lågt så jag fick order om att knapra järntabletter omgående. Det var väl det enda som hon hade att anmärka på. Känns bra att ha varit där första gången. Ultraljud sker i vecka 18 och det är inbokat den 9/6. Låååång väntan känns det som...men tiden kommer väl gå fort som vanligt.


Efter att jag hade varit på MVC så gick jag ner till stan där jag mötte upp Nettan och Tindra. Vi tog en lunchbreak först, bakad potatis, MUMS !

Sen blev det en runda i affärer och sen innan vi avslutade vår dag där så tog vi en fika med. Gott.


Jag kom ihåg att hämta ut mina linser idag. Tjoho! Bättre sent än aldrig juh :)  Bara en liten parantes sådär... I brist på annat att skriva :=)


Ikväll är det dax för en stund i soffan för det är ju favvo-programet på tv. Jippie yey ! Längtar längtar. Ska snart natta mina barn och sen skynda mig att hänga tvätten så att jag sedan har kvällen fri i lugn och ro.


Sambon befinner sig i Norge igen. Får se när han får komma hem. Förhoppningsvis så hinner han hem under morgondagen och kan få ledigt på torsdag men det där vet man ju aldrig. Han skulle behöva lite ledigt tror jag. Barnen har ledigt torsdag-fredag här så dom får verkligen långhelg :=)


På torsdag är det ju valborgsmässoafton, mysigt. Får se vad vi hittar på. Det ska ju vara majbrasa och så här i Tormestorp och det kan ju vara ett bra sätt att träffa och lära känna lite folk här. Det är ju alltid trevligt att grilla på valborg också, hmm... får se vad vi bestämmer oss för.


Nej nu ska jag natta barn. C U !

Av Heidi Månsson - 24 april 2009 18:21

Oj oj oj vilket underbart väder !! Så enormt skönt det har varit idag. Ska ju fortsätta så här i flera dagar till, underbart !


Nu ska vi snart äta kvällsmat. Lövbit med klyftpotatis och bearnésås, mums fillibabba !!


Nu kom min stumpa hem :) Hon har varit hos en kompis och lekt. Robin har haft en kompis här hemma efter skolan men idag var det inte Lucas utan Alicia. Dom två märkte man ju inte heller av. Tysta små söta barn :=)


Ikväll är det Talang på tv. Härligt! Lite lösgodis och mys i soffan med familjen, kan det bli bättre ?


Ha en lugn fredag allihopa.  C U Around.

Av Heidi Månsson - 24 april 2009 08:14

Det finns massor med spindlar... blääääka. Tycker verkligen INTE om dom men det sägs ju att huset mår bra om det trivs spindlar där. Källaren har ju sina små ventiler utåt och där kryper dom gärna in dom små liven... För det mesta är dom rätt små och för det mesta går det rätt så bra att spraya lite insektsspray på dom så dör dom jäklarna, hehe. Bönderna vill ju ha regn nu så regnar det för att jag springer runt å dödar spindlar så ska dom tacka mig :=)


Då var det fredag igen. Nice ! Tror att det blir tacos ikväll (om jag får bestämma iaf ;)  Är grymt sugen på det. Å andra sidan så kan ju det ha ändrat sig sjutton gånger om innan kvällen kommer, sånt vet man ju aldrig med mig nu för tiden. Suck. Hade en jobbig kväll igår då illamåendet sköljde över mig som en Tsunami-våg ungefär. Pissjobbigt ! Hoppas verkligen att det blir bättre snart.


På tisdag är det dax för inskrivning på Mödravårdcentralen. Ska bli spännande. Kanske får göra ett ultraljud eftersom jag har lite i min historik när det gäller graviditeter som gör att det kan vara bra att kolla så att allt är som det ska. Jag håller tummarna iaf. Skulle vara så skönt att kunna slappna av lite mer sen.


Vad står på schemat idag då tro? Tja det ska ju bli väldigt fint väder så just nu håller jag på att tvätta och sen ska tvätten hängas ut på tork. Det är så underbart att kunna hänga ut tvätten :=)  Vi måste dock införskaffa en torkvinda för vi har bara en tillfällig lösning nu som inte rymmer så mycket tvätt.

Sen hade jag väl tänkt passa på att sola lite då rå. Min bleka kropp kan gott få sig en omgång :) 


Barnen slutar tidigt på fredagar, redan 12:30. Vi får hem vår tösabit idag med :=)  Blir väl full rulle kan jag tänka när dom kommer hem. Det som är så underbart är hur fint dom leker med varandra. Speciellt nu sedan vi flyttade till huset. Dom är ute mycket mer, det finns spännande områden att vara på. Vi har skogar, kullar, bäckar. Dom utforskar och experimenterar. Härligt !!


Nej nu ska jag hänga tvätt och slåss med lite spindlar i tvättstugan !! Kram på er. Hoppas ni får en trevlig helg.

Av Heidi Månsson - 22 april 2009 08:41

Tjaba. Onsdag idag då. Vad ska man hitta på ? Nån som har nått roligt på g ?


Igår följde jag med Nettan, Daniel och Tindra till Malmö. Vi var på det nya köpcentrumet först och spanade in det. Köpte lite smått och gott. Det var ju inget jätteimponerande ställe kan jag ju inte påstå. Snyggt å fräscht, javisst, men samma butiker som alltid. Då var det betydligt mycket roligare att åka till Babyland som vi gjorde sen. Kan ju iofs bero på att jag är gravid och bara njuter av att spana in alla söta, coola och mysiga saker som finns till små knytten :=) 

I alla fall så fick jag äntligen tag på en bh som sitter bra. Brösten har ju svällt upp en aning redan så det var inte så skönt att ha dom vanliga bh:arna på sig. Köpte även en sån där grejj som man har som stöd för magen. Hade en sådan när jag väntade Robin och det var såååå skönt. Dock får den ligga i lådan och vänta ett tag innan det är dax för att användas. Eftersom det är en bit att åka till Babyland så var det lika bra att passa på när den nu fanns i min storlek å allt.


Lite taskig tajming är det ju på denna graviditet måste jag ju säga. Hade ju kunnat bli gravid i slutet på sommaren så jag fick åka karuseller i sommar :=) Dom har ju två nya på liseberg och en ny på gröna lund å så får man inte åka... taskigt. Men får jag välja på karuseller å bebis så är det klart att jag väljer bebis, inget snack om den saken ! :=)


Längtar till helgen. Vi har väl inga speciella planer men våran tösabit kommer iaf på fredag :o)  På lördag blir jag och sonen hemma själva för Fredrik ska hjälpa far sin på en konferans och då skulle Felicia med dit. Får se vad det blir sen på söndagen. Robin har simskola igen. Det har varit uppehåll två söndagar i rad, först var det ju påsk och sen var det tävlingar i söndags å då är ju simhallen upptagen. Det är inte så många gånger kvar nu på vårterminen. Ska bli spännande och se om han har gjort fler framsteg och det tror jag att han har. Vore kul om den där spärren lossnade snart så att han får ihop hur man gör för att klara av både armtag och bentag samtidigt och liksom kommer framåt lite mer än han gör nu. Vi får träna mycket i sjöarna i sommar :=) Det verkar ju som att det ska bli en riktig badsommar ! :)


Min älskling kom hem från Norge igår kväll :=) Trodde att han tidigast skulle komma idag så det blev en trevlig överraskning. Han ska dock tillbaka till Norge nästa vecka igen så han kommer inte kunna vara med på inskrivningssamtalet på MVC... Känns inte så kul. Men vad ska man göra, han måste ju ta de uppdrag han får och kan han inte skjuta på det så kan han inte. Men ändå. Vill ju att han ska vara med. Nåja, huvudsaken är att han inte missar förlossningen för då stryper jag karln långsamt, hehe :=)

Nån måste ju finnas där och sköta lustgasen ;) Å vem ska jag annars skälla på när det gör ont? Å vems hand ska jag borra in naglarna i när det gör ont? Klart att den som har ställt till det så här ska vara på plats å ta konsekvenserna av det hela, haha :)


Nej nu har jag annat för mig än att sitta här å häcka hela dagen. Ses !

Av Heidi Månsson - 21 april 2009 11:17

Ja idag går jag in i vecka 12 av 40 i graviditeten och nu ska bebben tydligen vara 4-6 cm stor. Ungefär som en kiwi. Så stod det på internet och allt som står på internet är ju sant :) 

Idag har jag hitentills inte mått så illa. Hoppas att det fortsätter så. Ska åka en liten sväng till Malmö och spana in det nya shoppingcentret där tillsammans med mina före detta grannar Nettan, Daniel och TindraBus :=)


Idag vill inte molnen riktigt släppa fram solen men jag läste på SMHI att det ska bli 18-20°C i helgen :) Nice ! Håller tummarna för det.


Dax att kika lite på tv och ta ett mellanmål. Ses !

Av Heidi Månsson - 21 april 2009 10:17

Nu kommer bilderna från fisketuren i lördags. Dom som var med var dessa :

Fredrik = min sambo

Ludwig = Jenny o Christians pöjk 

Christian = Jennys man

Engla = Jenny o Christians tös

Cissi = Felicias mamma 

Felicia = tösabiten

Jenny = Fredriks storasyster

Elise = Jenny o Christians tös 

Robin = min son

Lucas = Robins klasskompis



Nu hänger ni kanske med lite lättare när ni tittar på bilderna :)




Av Heidi Månsson - 20 april 2009 10:19

ny vecka igen då. Jösses vad denna helg bara sprang förbi.


Igår hade vi besök av min "lilla" vildbasing Indra. För cirka ett år sedan var jag dagmatte åt denna helsköna vovve. Hon är en Bullmastiff och hon är så go. Hennes matte Anna och Hussen Christian är supersjyssta med :=) Tyvärr så jobbade Christian så det var bara Anna och Indra som kom hit och spanande in vårt palats i Tormestorp :)  Vi gick en runda i närområdet och sen fikade vi lite. Indra envisades med att ligga i solen på vår altan fastän det var alldeles för varmt där för henne men de e ju så skööööönt :=)


Jo just det, Fredrik fick klippa till Robin igår också. Det var typ dax. Ja alltså att klippa håret... ;)  In i badrummet gick en långhårig kille och ut kom en kortklippt snygging !

Annars hände det inte så mycket igår. Gick och la mig kl 22...skönt. Är så trött nu för tiden. Det tar på kraften att vara gravid. Men det är underbart :=)


Imorse stack Fredrik tidigt. Han ska köra hela vägen till Oslo och lite förbi. Stackarn. Jag är inte avis på dom långa körsträckorna. Kommer kanske hem på onsdag kväll igen, om vi har tur. Sen ska han dit nästa vecka igen. Hört talas om 8-5 jobb i sin hemstad ? Hehe. Nej men han kämpar bra, han gör det bra. Jag skulle aldrig palla med....


Idag ska jag in till stan en sväng. Sonen gör sitt bästa för att slita sönder knäna på alla sina jeans. Suck. Det är inte så lätt att köpa byxor till honom heller då han är så lång så han behöver en storlek på längden men så är han så pass smal så han behöver en storlek mindre för att inte byxorna ska ramla av honom. Skärp vill han inte ha. Det finns en del byxor som har resår med knappar i midjan så att man kan ställa in bredden på dom och dom gillar han. Dock så är dom svåra att få tag på efter strl 122/128... Efter det så räknas man väl som stor kille och ska kunna ha skärp. Tyvärr så funkar inte dom där "slim fit"-modellerna på honom heller. Dom klagarn han på, inte sköna tydligen. Ja ja, that´s life.


Nu får det gärna bli sommar för min del :=) Längtar jättemycket tills barnen sommarlov börjar. Ska bli mysigt att få vara hemma med dom. Förra sommaren var jag ju i Värnamo och jobbade på mitt gammla jobb hela sommaren. I år funkar inte det så bra då jag inte alls vet hur jag kommer må och eftersom det är en riskgraviditet från sjätte månaden och framåt så ska jag ta det lite lugnt. Undvika stress å så vidare. Kanske inte så bra att jobba på en larmcentral då...


Nej nu ska jag kika på dom där bilderna och sen om jag kan lägga upp någon här. Kommer i ett eget inlägg sen. Kram ! Hoppas ni får en trevlig måndag!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards