Alla inlägg under september 2013

Av Heidi Månsson - 17 september 2013 22:45

Huvudet är fullt av tankar, vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Jag vet inte längre vad jag vill med skolan. Ska jag verkligen läsa mera? Hur länge till orkar jag med både plugg och jobb? Det är bättre för vår ekonomi om jag jobbar så mycket jag bara kan och skjuter lite till på studierna. Fast jag vill ju ha detta avklarat nu. Vore skönt att klara dessa tre kurser och kunna lägga det bakom mig men skolstressen tar kål på mig. Gaaaaaaah! I´m losing my mind...


Var med Robin på CSK idag. Fortsatt koll med magen, flera prover som togs och mera prover ska tas. Hoppas bara att Robin får må bra och att det inte är nått mer än en infektion som passerade i sommras.


Fredrik har fixat vår "nya" bil så nu ska den gamla på skroten så fort som möjligt :))  Det är lite ovant att köra en manuellt växlad nu men finliret kommer väl så småning om. Jag tycker att det går hyffsat iaf.


Linnea var ju på sin gympa i lördags och jag märkte direkt att den gruppen som hon har hamnat i inte var rätt för henne, det var alldeles för avancerade grejjer som dom skulle göra som tex att dribbla med en fotboll mellan koner. Nej jag bytte grupp så att hon nu får vara med där de har mera lekgympa och inte så "blodigt allvar". Det är jättekul att det finns Knatteskutt men det känns som om det skulle ha funnits mera grupper att välja på för just nu är det två grupper som finns. Antingen går man med sin mamma eller pappa på lekgympa avsedd för 3-4 åringar eller så går man på gympa avsedd för 4-7 år och då utan förälder. Finns liksom inget mittemellan. Nåja - det är bättre att hon går en grupp där hon faktiskt klarar av gympan och får känna att det ger henne nått än att det är för svårt. Får väl se på lördag vad hon tycker :o)


Jag tror att det är dax att avrunda. Ögonen börjar bli lite trötta. Kram.

Av Heidi Månsson - 15 september 2013 16:06

Idag är huvudet tungt och kroppen seg. Idag känns som en dag som jag bara vill spola förbi... För att spä på eländet ännu mera så är det skitväder ute och hemmet är kaos. Jag orkar dock inte bry mig utan jag bara ser till att befinna mig ovanför ytan. Klarar jag det resten av dagen så blir säkert morgondagen bättre. Jag lever för i morgon...

Av Heidi Månsson - 11 september 2013 10:28

Varför måste vissa saker bara gå sönder hela tiden. Varför måste man producera saker så att de ska hålla en viss tid för att man bara måste leva i ett slit och släng-samhälle. Varför kan man inte ens försöka göra hållbara saker så att sopbergen inte växer. Jag vet att pengar är svaret på alla frågor. Jag vet att detaljhandeln vill tjäna pengar men jag är så trött och less på det men dom vet precis vad vi behöver och vill ha. Och jag kan inte låta bli för jag älskar musik alldeles för mycket. Ja det handlar om lurar. Där snackar vi om slit och släng... Ett par hörlurar håller inte speciellt länge och nu är det dax igen att införskaffa nya. Bor i fel stad för det kan jag ju säga för vi har inga bra affärer för sådana prylar. Urvalet är väääääldigt begränsat och jag är lite kräsen också för de ska ju sitta skönt. Tur man ska till Kristianstad i morgon. Jag ska köpa lurar. Nu ska jag plugga. De trasiga lurarna får funka idag så att jag kanske kan fokusera. Ses.

Av Heidi Månsson - 10 september 2013 22:46

När huvudet inte funkar så är det väldigt bra att man inser sina begränsningar. Det brukar jag inte göra, i regel bara kör jag på hela tiden och oftast fastnar jag då i det jag pysslar med och så kommer jag inte vidare. Idag insåg jag när jag var på jobbet att det var ingen idé att köra till skolan och försöka plugga på eftermiddan för jag var helt slut i kolan. Jag körde hem och tog tag i lite viktiga saker som skriva jobbansökningar, ringa lite samtal, planera närmsta veckorna och börja skriva på ett nytt dagisschema. Det är sånt där som man ska hitta tid till emellanåt också.


När huvudet inte funkar så finns det en sak som man kan göra för att förbättra situationen. Träna! Så idag blev det en tur till gymmet tack vare Anna. Precis när jag satt här och kände hur dåligt samvete jag hade för all utebliven träning så skrev Anna på facebook att hon skulle sticka å träna och undrade om jag skulle haka på. Jag han inte ens tänka på saken, jag han inte reflektera alls, så hade jag skrivit ja. Anna hämtade upp mig lite senare och nu sitter jag här nytränad, nyduschad och har en skön känsla i kroppen :))


I morgon är det "bara" plugg på skolan som gäller. Skönt. På torsdag blir det först en tur till Kristianstad med Robin på morgonen. Han måste till tandläkaren för att fixa tandställningen som har gått sönder lite och sen jobbar jag eftermiddag/kväll plus natten. Slutar fredag morgon kl 9 och sen blir det skola efter det. Tur man vet vad man ska pyssla med på dagarna så att de inte går så sakta...eller nått :)  


Kram på er alla goa & glada. Ses. 

Av Heidi Månsson - 9 september 2013 12:52

så får man inte mycket gjort. Det är bara att konstatera att det kan bli lite förmycket med både jobb och skola ibland. Nu behöver jag väl inte ha någon jättepanik över skolarbetet eftersom att jag ändå ligger rätt så bra till men eftersom jag är timvikarie så vet jag ju heller aldrig när planerna kastas om. Jag kan ju planera mitt skolarbete hur mycket jag vill men jag vet ju att det inte alls blir som jag har tänkt alltid pga jobb som dyker upp. Jag vill absolut inte hamna efter heller så jag får panik långt innan jag behöver ha det. Så typiskt mig! Jag är ju expert på att stressa upp mig själv och inte verkar det bli bättre trots att jag blir äldre och klokare ;)

Som ni kanske har listat ut redan så har jag alltså jobbat rätt så mycket på sista tiden och det är väldigt trevligt att få alla dessa extra timmar. Jag jobbar MYCKET hellre än pluggar känner jag men jag får ju ta mig i kragen och fixa detta nu. Jag vet ju att jag kan. Jag fixade tre terminer så en till ska väl inte vara så svårt. Spark i baken skulle jag behöva.


Nej nu är det snart dax att åka tillbaka till jobbet igen så jag får väl sparka mig själv i baken eller ta mig i kragen och allt vad det heter. Pöss på er gott folk! Over & out. 

Av Heidi Månsson - 6 september 2013 10:36

Jag tycker inte om känslan av rastlöshet. Av någon anledning känner jag mig väldigt rastlös idag samtidigt som jag är less på typ allt i allmänhet. Jag vill hitta på nått men orkar inte för om några timmar ska jag till jobbet så det är liksom ingen idé. Det är så det känns idag. 

Ja det fredag och om några timmar börjar jag jobba och sen är jag på jobbet till i morgon eftermiddag/kväll. Det är ett rätt så tufft pass att jobba så länge i sträck men det värsta är att vara hemifrån så pass länge i ett svep. Jag hinner saknar familjen rätt så mycket kan jag ju säga. På söndag har jag (än så länge) inget jobb inbokat och även om jag älskar mitt jobb och vill jobba mycket så hoppas jag att jag får vara ledig resten av helgen.


På lördag ska jag på bio med min bästaste Nettan. Nu är det dock så här att hon har lyckats lura med mig på en skräckfilm och hur detta gick till vet jag inte riktigt men jag som redan är mörkrädd så det räcker och blir över kommer ju inte må så bra efteråt, hehe. Jag är ju dock en sån där människa som dras till det jag egentligen är lite rädd för - iaf när det gäller karuseller och filmer. Den där adrenalinkicken som man kan få ibland är rätt skön faktiskt. Jo jag vet att jag är lite crazy men det ska man ju vara :)  Bion är sent på kvällen dessutom så håll tummarna för att jag inte skiter ner mig fullständigt av skräck efteråt.... Tur att jag inte ska gå hem eller nått. Hehe.


Vi har fått en fin sensommar så här i september månad. Sandalerna är inte undanplockade ännu och Linnea är glad för hon kan ha tunika och leggings när hon ska till dagis. Det har varit lite halvkallt på morgonen vissa dagar men sen blir det runt 20° senare på dagen. Rätt så nice! Trots detta så råder det hysteri över detta med vinterkläder och vinterskor just nu. Det har kommit in massor med vinterkläder i affärerna och de kör lite kampanjer både här och där. Vi har redan införskaffat denna vinterns overaller och vinterskor till Linnea så nu har hon två uppsättningar. Till Robin har jag beställt vinterjacka på H&M så det är vinterskor kvar till honom. Det lär ju inte bli billigt nu när han är uppe på herravdelningen och shoppar det...  På tal om detta med skor så måste jag ju bara nämna att Linnea har tagit ett skutt på tillväxtkurvan. Jag mätte hennes fötter för bara ett litet tag sedan (det var någon gång under sommaren) och då var de 15,7 cm långa. Förra veckan mätte jag dom igen och då har det redan dragit iväg så hon har nu 16,4 cm långa fötter. Vad hände?? Jag ska försöka hitta ett par vettiga höstdojjor till henne nu tänkte jag för naturligtvis så har hon växt ur de som jag hade tänkt att hon skulle kunna ha hela hösten. När man har barn så finns det alltid något som ska inhandlas...


Nej nu får jag nog ta mig själv i kragen och få nått gjort. Trevlig helg! 

Av Heidi Månsson - 3 september 2013 13:57

Jag tror snart att jag sliter mitt hår från skallen. Frustrerad så att det räcker och blir över för några år framöver. Varför varför varför skulle jag få för mig att plugga ännu mera? Kunde jag inte ha nöjt mig med att göra det som jag faktiskt klarar av? Nej oooo nej här ska vi försöka ge oss på saker som är såååå långt bortom min kunskapsnivå så att jag sänker självförtroendet i botten igen. Jag pluggade tre terminer och bevisade för mig själv att jag faktiskt har några hjärnceller som vill vara på min sida. Jag kunde ju faktiskt lära mig nått och tro det eller ej men lite fastnade och viss kunskap sitter fortfarande kvar. Nej men nu börjar jag läsa ännu mera och känner mig såååå bortblåst så att det är skrattretande. Svenska 2 (hette svenska B i gymnasiet på min tid), Matte 2 (hette matte B förr) och så samhällskunskap är mina ämnen för denna terminen. De två första kurserna är värst för samhällen är ju inte svår alls men där finns det andra käppar i hjulet (tänker inte ens gå in på det). Bläää för att plugga dessa tre tråkiga och jobbiga kurser. 


Här är tre böcker som vi har i svenskan. De väger totalt ca 4,2 kilo. Föremål för min avsky:


 


  






Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards