Alla inlägg under maj 2014

Av Heidi Månsson - 31 maj 2014 01:24

Jo men tjenare. Då var det natt och de flesta sover men här sitter jag :)  Skulle "bara" stänga av datorn. Fastnade på fejjan och insåg att det var några dagar sedan som jag skrev nått här. Här kommer en liten rapport om läget:


I onsdags var jag ledig. På morgonen stack Fredrik och Linnea söderut för att hämta hem glassvagnen från Hasses garageuppfart. Den ska målas innan säsongspremiären så den står nu på vår uppfart :)  Fredrik har införskaffat målarfärg och annat material idag så förhoppningsvis kan vi sätta igång i morgon. Ska bli kul faktiskt :)  Lite synd att jag jobbar i helgen men den är ju inte så stor den där vagnen så vi lär väl hinna med ändå kanske.

Medans de var iväg och hämtade vagnen i onsdags så passade jag på att uträtta lite ärenden. Jag lyckades hitta ett par sandaler med täckt tå till Linnea i rätt storlek nu. Tänker dock behålla de andra också för när jag tittade tillbaka på hur hennes fötter har växt tidigare sommrar så har hon alltid tagit en växtspurt i slutet på sommaren. Kan vara bra att ha marginalen på sin sida för det är ofta svårt att få tag på ett par sandaler efter juni månad. Då är det ju nästan dax att börja kika på vinteroveraller. Nä inte riktigt men det är fasen inte långt därifrån...

Jag hittade även ett bra stöd för min vrist så förhoppningsvis så ska jag kunna återfå lite kontroll över min onda fot nu. Lite andra ärenden blev också gjorda så det var en bra dag. Det kändes rätt så konstigt att vara helt själv hela dagen men det var rätt så skönt med. Linnea ville ju följa med farsan och hämta glassvagn och hon hade nog det mycket roligare så än att gå i affärer för det är ju inte hennes största nöje (än så länge men vi vet ju vad hon brås på...hehe)  


Torsdagen var mest en slö och slappardag. Åtminstonde för mig. Linnea "storfiskaren" Månsson tog dock med sig sin pappa och drog på fiskaräventyr (och fick med sig Felicia och Zacke på det hela med). De kom dock hem utan fisk och Fredrik hade bara fångat en som inte gick att äta - allt enligt rapport från Linnea. Själv hade hon inte lyckats fånga någon alls denna gången. Bättre lycka nästa gång!! Det är jättekul att dotter och pappa har hittat nått intresse som de kan dela och att de kan få lite kvalitetstid med varandra :)


Idag var jag och Linnea på Rikstorningen i Hovdala. Det är tredje året i rad som det arrangeras och det är sååååå trevligt och mysigt! Vi strosade runt där nere och njöt av tillvaron. Linnea red på trähästen och lyckades med hjälp av en lans knocka till en sköld där hon kom "galloperande" fram. Trähästen rullar som på en skena och kommer framåt i lagom fart tack vare en lagom stark man som puttar hela skapelsen framåt och alla applåderar och jublar när riddaren lyckas. Sen byts lansen ut mot ett svärd och då ska riddaren lyckas knocka till en sandpåse som hänger i en kedja. Detta sker under samma hejjarop och applåder :)  Slutligen så får riddaren en medalj för sitt mod och sin styrka! Detta kostar 20:- och är väääääääldigt kul tycker Linnea. Förra året tror jag hon red på den där trähästen 6-7 gånger. Idag blev det "bara" 2. Sen valde hon att köpa en trädolk och en lergök istället. Hon gjorde det för sina egna sparade pengar och nu har hon ett år på sig att spara till nästa gång  


I kväll har vi haft fredagsmys här hemma. Felicia och jag åkte in till affären och shoppade massa gottis och sen såg vi på film på Netflix allihopa (ja utom Linnea som sov gott då). Det blev en gammal goding som jag råkade bläddra förbi och den heter Blue Streak. Den har som sagt några år på nacken men den är bra! Martin Lawrence är med och ibland kan han få en att skratta fast han inte ens gör nått. Han har ett helt otroligt min-spel och jag tycker att han passar bra i sådana filmer. Lite action - lite komedi. Det verkade som att den gick hem hos hela gänget eller så satt de bara kvar för att det fanns gottis på bordet ;)


Eftersom att klockan är efter midnatt så är det nu lördagen den sista maj. Det är den sista maj!! Men hallå. Hur i hela friden gick det till??? Nu är det ju bara två veckor kvar till skolavslutning. TVÅ veckor! Det betyder också att det bara är två veckor kvar tills det att jag har semester. Min första betalda semester!! Fy fasikens vad jag ska gotta mig :=)))))

Tills dess så är det bara att jobba på och det ska jag som sagt göra i helgen. Kanske är dax att gå och lägga sig nu då. Visst - jag börjar inte förrän kl 13 men om jag ska hinna med nått annat innan dess så kanske jag inte ska sova bort heeeeeeeela dagen. Sov gott. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 27 maj 2014 15:15

Har en liten paus och laddar batterierna innan jag ska gå till jobbet. Njuter av lugnet före stormen, hehe. Just nu är det bara jag och vovven hemma men snart dräller de in en efter en de andra familjemedlemmarna och då sticker jag ;)  Jag har bra musik i lurarna och känner mig på hyffsat nöjd med tillvaron trots att allt inte är så bra som det kunde vara. Jag försöker tänka lite mera positivt men det är svårt ibland.


I natt kom jag till ro vid tre-tiden och lagom till jag hade somnat så började hunden springa fram och tillbaka som en osalig ande och skulle ut. Suck! Klockan 4:30 på natten är jag inte jättepigg på å kliva upp för å gå ut med henne men vad ska man göra. Efter det fick jag sova rätt så ok fram till 8 då larmet började tjuta. Stängde av och tog en halvtimme till men sen var det var dax att kliva upp. God morgon? Näpp. Fick trolla med knäna för att ens orka ställa mig upp men that´s life antar jag.


Stack till jobbet strax innan 10 för då skulle vi ha lyft-teknik. En snubbe kom dit och visade oss hur vi skulle stå och lyfta och vilka hjälpmedel vi skulle använda och hur vi skulle tänka för att inte felbelasta oss själva m.m Alltid bra att gå igenom lite och fräscha upp minnet.


Efter jobbet körde jag in till stan för att se om jag skulle kunna hitta ett par sandaler till Linnea lite snabbt sådär. Vi har en skoaffär i denna stad och den är inte den bästa. Hittade ett par sandaler där i början på April. Trodde de skulle bli bra nu i sommar men när jag provade dom i fredags så var de rätt så stora. Det har nog blivit fel när vi mätte foten eller skon. Typiskt när man är ute i god tid och så skiter det sig ändå... Han inte med så mycket inne i stan och kände mig stressad då min man var tvungen att ha bilen på eftermiddan. La ner projektet och körde hem och så får jag ta tag i det där i morgon och det är egentligen det bästa. Linnea är nämligen ledig från dagis ons-fre och det kan ju vara bra att hon är med så det blir rätt denna gången. Hoppas bara att det finns några sandaler med täckt tå kvar...


Nu i skrivande stund sitter jag ju här vid datorn och just nu har jag så vansinnigt ont i foten så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag har förstått att mina skor som jag har som inneskor på jobbet inte är så bra för mig så jag måste investera i ett par rejäla arbetsskor. Jakten kan börja!

Antar att jag ska se över mina träningsskor också. Kan bli dyrt detta känner jag. Det brukar ju inte vara det billigaste. Trodde att jag hade hyffsade skor men tydligen inte. Suck. Har snart haft ont i foten i ett år och fattar inte vad jag ska göra för att få den bättre. Måste iaf komma igång med träningen så jag får skaffa nått vriststöd också så att foten håller för min träning. Många saker på inköpslistan nu...


I går hade jag en toppenbra förmiddag med lilla mini-ninjan ;)  Vi gick på öppnis på familjens hus och det var mycket trevligt. Jag han pyssla på lite här hemma innan det var dax att jobba på kvällen.

Tänkte försöka hinna med fler sådana förmiddagar så att vi kommer iväg till öppnis lite mera. I sommar ska de ha sommaröppet och de måste vi ju utnyttja. När det finns så ska det utnyttjas för annars lägger de kanske ner det igen och det vore väldigt synd. Sen är det klart att om det är fint väder så åker jag kanske hellre till stranden än till öppnis och sitter där inomhus och trycker men vi får väl se hur sommaren blir.


Nu ska jag snart gå till jobbet. Hoppas att ni får en fortsatt bra dag. Puss på er!

Av Heidi Månsson - 25 maj 2014 01:15

Redan i torsdags, alltså dagen innan jag och Linnea och Robin skulle åka till Värnamo, så berättade jag för Linnea att på söndag är det nått som heter Mors dag. Jag förklarade vad det är och så sa jag att vi borde hitta på en mormors dag (och sedan också morfars dag/farmors/farfars dag osv så att alla får en varsin dag) och det nappade Linnea på. Vi kom överrens om att vi skulle ge mormor blommor och att vi även skulle baka nått som vi kunde bjuda på.

Idag på förmiddan gav jag mig iväg för att handla ingredienser och jag hittade en fin blomma som var dekorerad lite somrigt och fint och planterad i fin kruka och allt. Jag köpte saker så att jag kunde göra en tårta som jag hade hittat recept till på Tasteline.com. Jag for "hem" och slängde ihop tårtan och sen fikade vi på den på eftermiddan. Gott! Den blev ju helt klart godkänd eftersom den nästan tog slut och vi är ju bara 5 personer som delade på en hel stor tårta...


Det hade regnat nästan hela dagen och både Carin och jag kände att det vore läge att gå på en liten runda då vi hade varit lite "instängda" här hemma pga vädret. Vi höll oss redo och så äntligen slutade det att regna! Vi fick med oss Linnea och så tog vi en promenad. Vi avslutade en lagom lång runda med ett besök i en lekpark och då det inte hade kommit en enda droppe regn när vi var ute så han det torka upp på lekplatsen. Linnea fick äntligen klättra, gunga, åka kana och göra av med lite överskottsenergi :)  Robin var också med en stund på lekplatsen och det är så härligt att se när de två syskonen busar med varandra! <3


I morgon ska det vara finare väder igen så vi ska dra iväg på nya äventyr. På kvällen kör vi hem igen. Helgerna bara rusar förbi... Nu rusar natten förbi så jag ska försöka sova lite. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 23 maj 2014 10:38

Hittade lite foton i min mobil som jag tog här om dagen. Måste ju bara visa bilderna på min fina tjej :)


         

 

Mammas hjärtegull! Vad skulle jag gjort utan dig?    



Av Heidi Månsson - 22 maj 2014 22:59

Puh och pust. Nu har jag suttit med Linneas sommarschema och försökt planera så gott det går. Det finns fortfarande några frågetecken i och med att jag jobbar blandat med dag, kväll och helg och Fredrik kommer jobba sent en del dagar i sommar. Han har två jobb i sommar som han ska kombinera och när han tuffar runt i glassbilen och levererar glass till mataffärerna så är det inga bekymmer för då kan han styra lite mera över sina tider. Det är de dagarna som han ska ha ansvar för stängningen i glassvagnen på stadens torg som det blir lite värre. Nu har jag iaf kunnat göra schemat hyffsat färdigt och så får vi reda ut de där frågetecknen lite senare. Detta är bättre än inget och jag har haft så enormt dåligt samvete över att inte kunna lämna in detta förrän nu men nu har jag gjort vad jag kan göra.

Det glädjer mig iaf att se på schemat och kunna konstatera att Linnea blir mycket ledig i sommar trots allt :=)  Utav 12 veckor är hon helt ledig i fem av dom. Även om det inte är fem veckor i sträck så är det ändå bra. Sedan är det ju lite strödagar här och där då hon blir ledig. Det är väl den stora fördelen med att jobba kväll och helg ibland.


I går hade Linnea och jag en jättemysig dag :)  Vi tog bland annat en runda till lekparken och grävde i sanden, gjorde sandkakor, gungade, lekte på gungbrädan, åkte rutchkana och njöt. Linnea sa flera gånger att hon tyckte att det var en toppendag :)  Jag kom på att det var väääääääldigt länge sen vi var i lekparken. Det kändes inte så bra men det får vi ändra på nu när den härliga årstiden är här!!

När vi kom hem så slök vi en varsin glass och sen varvade vi lek med lite nytta. När det är så fint väder som det var igår (och idag med för den delen) så vill jag passa på att tvätta MASSOR med tvätt för att det ska kunna hänga ute och torka. Men då är vi där igen - leka med barnet eller hålla på med viktiga sysslor? Tids nog så är hon så stor så att hon inte vill vara med mig ändå och då får jag all tid i världen till att tvätta och allt det där. Så länge får jag försöka varva sysslorna lite med leken med tösen så att vi inte får allt för stora tvättberg iaf...hehe.


Tyvärr så är det nu mannens tur att leka sjukstuga. Han blev dålig natten till igår och har nu gått runt och snörvlat här hemma i två dagar alltså. I morgon var det tänkt att hela familjen skulle packa in sig i bilen och tuffa till de småländska skogarna för att hälsa på släktingarna där men gubben får stanna hemma och kurera sig så tar jag barnen och far själv. Typiskt nog så ska det vara fint väder i morgon och på söndag men lördag ska det regna. Ja ja det blir nog bra ändå.


Nä nu ska jag glutta lite på tv innan det blir sovdax. Ha de gott och sussa sött :)

Av Heidi Månsson - 20 maj 2014 23:16

Jo då jag lever. Jag vet - det är svårt att tro emellanåt. Och nej - bloggen är inte nedlagd. Jag vet inte hur många gånger som jag har tänkt att nu måste jag blogga och så har jag loggat in men bara för att finna att jag inte har ett skit att skriva. Det är lustigt det där... ibland sätter jag mig här och orden bara kommer rinnande ur mig och jag hinner knappt reagera och så helt plötsligt så har jag skrivit jättemycket. Ibland sätter jag mig vid datorn och vill verkligen blogga men det kommer inget. Det kan vara så frustrerande. Ibland så känner jag att jag bär på jättemycket som jag vill häva ur mig men jag veeeeet så väl att jag inte "kan" (eller bör eller vad man nu vill använda för ord) skriva vad som helst. Vissa saker kan såra även om inte jag menar det så, det är väldigt lätt att saker och ting feltolkas när det är i text istället för i tal (där då kroppspråk och tonläge och minspel med mera avslöjar en person rätt mycket). Jag kan känna hur det bubblar inom mig för att jag har så mycket att berätta men som sagt - man får försöka tänka efter före. Inte alltid så lätt. Har ni nått som ni absolut aldrig skulle skriva i en blogg/på fb/twitter m.m? Tycker ni att man "får" skriva allt?

Jag skriver ju bara för min egen del egentligen. Sen om nån vill läsa och kanske till och med gillar det - ja då är det ren och skär bonus. Jag har denna bloggen för att få skriva av mig men det lustiga i det hela är att jag inte skriver det jag kanske egentligen skulle behöva skriva av mig om....hmmm... Jaja, jag använder bloggen lite som ett bollplank till det som känns ok inom ramarna. Får väl kanske skaffa en anonym blogg för resten av skiten då? Haha.


Jaha - vad har nu hänt sedan sist då? Inte ett skit! Här är familjen menlös som bara leker sjukstuga heeeeeeela tiden eller så ligger vi utslagna och försöker återhämta oss och vågar inte träffa nån med risk för att bli sjuk igen. Typ.

Men jo jag nämnde ju sjukstuga. Tro inte på fasen att jag åkte på nått skit igen. Jag var ju krasslig sist jag skrev. Dagen efter gick jag till jobbet (trots att jag helt uppenbart inte borde ha gjort det) och tji fick jag. Jag hade ett 7-16 pass och då hade vi APT medräknat där. Jag gjorde mina timmar och kl 13 när mötet började så kände jag att jag började få feber. Febern steg under mötets gång och det blev tungt att andas. Jag höll ut under mötet och när jag kom hem så hade jag en temp på 38,9. Hoppsan. Fick stanna hemma från torsdagens jobbpass. Snacka om att antalet karensdagar och sjukdagar blir många på mig...


Eftersom att jag inte alls mådde bra under torsdagen så var det Fredrik som fick följa med Robin till CSK och prata inför operationen. Med sig hem hade de lite papper som skulle fyllas i och allt såg bra ut. Fortsättning följer.


På fredagen så mådde jag bättre igen men jag var ff inte helt 100% så jag tog det mest lugnt hela dagen. Linnea hade tjatat om att få åka till farmor Ulla och sova över där så det fick hon så gärna göra :=)  Fredrik skjutsade dit henne och sen hade vi en lugn kväll här hemma medans Linnea fick mysa med farmor och Knut (även kallad Knudan).


På lördagen mådde jag mycket bättre så jag åkte och plockade upp Linnea hos farmor och med mig i bilen hade jag Annelie och Feliks. Vi drog till Skånes Djurpark med de små och hade en supermysig dag där :=)  Det var perfekt väder och de små banditerna trivdes nog bra . Lyckan blev dock kortvarig... Det var så här att vi hade ett årskort sedan förra året som gick ut den 19/5 så jag tänkte att vi skulle passa på att utnyttja det en sista gång. Det skulle vi väl kanske inte ha gjort. Senare under helgen började Linnea hosta och hon hostade så pass mycket så att hon kräktes. Trodde det bara var hostan först. Det visade sig dock vara fel. Linnea hade fått magsjuka. IGEN! Hur många gånger kan en unge drabbas av denna vidriga åkomma??


Jag han ringa och meddela jobbet att jag skulle komma på måndagen och göra mitt jobb. Jag fick ringa på måndag morgon och säga att de fick fixa in nån annan för det bubblade rejält i min mage. Så var det då sjukstuga igen här hemma men det verkar som att det bara var jag och Linnea som drabbades denna gången. Jag fick en väldigt lindrig variant men det är ju ändå 48 timmar som gäller. Linnea fick det värre men fortfarande hyffsat lindrigt. Kan vi få vara helt friska nu resten av detta året?? Vi har tagit våran beskärda del och det med råge! Det är bra nu! Stopp. Okej?


Funderar på att ta en dag med lite utevistelse i morgon tillsammans med Linnea. Det är för tidigt att gå tillbaka till dagis och jobb med tanke på 48-timmarsregeln efter magsjuka men vi kan inte bara sitta här hemma hela dagen heller. En tur till lekparken eller en skogspromenad eller nått kanske man kan våga sig på? Frisk luft har ingen dött av och skulle vi träffa nån så får vi väl hålla avståndet. Lekparken måste vi väl kunna besöka? Eller ska vi hålla oss på tomten och roa oss bäst vi kan här hemma? Får sova på saken...


Avdelning 3 på CSK - dagoperationen - har nu mottagit hälsodeklarationen och de papper som de skulle ha inför Robins operation. I morgon ska jag ringa och "trycka på" angående en tid så att han hinner bli opererad innan sommarlovet. Jag har pratat med tandläkaren som sköter tandställningen och han tyckte att det vore bra om op kunde bli av nu så att inte den hindrar det planerade arbetet med tandställningen. Tänk om vi får en tid i morgon. Gaaaaaaaaah! Nu börjar det dra ihop sig. Shit pommes!


Nä nu är klockan mycket. Ska nog ta och lägga mig nu. Ska bara visa en bild på min lilla snäcka först:


Visst är hon fin min lilla älskling? :o)

 

Kläderna är från www.villervalla.se och jag älskar att de är färgglada utan att bli "för mycket" och så finns det oändliga kombinationsmöjligheter. Priset är bra och speciellt med tanke på den kvalite man får för pengarna. Lite dyrare än de tre vanligaste och kanske största klädkedjorna men då slipper man också att kläderna tappar färg och form så snabbt. Villervalla levererar! :=)


Nä nu är det dax att stänga ner för idag. Puss på er. Sov gott.

Av Heidi Månsson - 13 maj 2014 23:49

Idag har mest varit en riktig slödag. Jag har inte mått så bra så jag behövde nog ta igen mig lite. Det började med att jag sov länge i morse och sen när jag vaknade mådde jag inte så bra. Klev upp, drack lite te, tog lite c-vitamin och nån alvedon. Gick och la mig igen och sov mera. Sov alldeles för länge och sen på eftermiddan fick jag lite bråttom när jag skulle iväg till jobbet en kort sväng men jag han vad jag skulle. Jobbade ett tag och fick ihop 2,5 timmar som jag kunde sätta på komp-kontot så det var inte så dumt.

Under kvällen så har jag ändå mått lite bättre så jag hoppas att det håller i sig. Vet inte om det är alvedonen som talar eller om jag faktiskt är bättre, svårt att veta just nu. Jag har ont i halsen, ont i ena örat och ont i bihålorna. Det är ett fruktansvärt tryck ovanför ena ögat så jag trodde ett tag att ögat skulle ploppa ut... Nu får denna skiten ge sig för detta är inte kul! Nu ska jag jobba 7-16 två dagar i rad så det är bara att bita ihop och gilla läget. Typ.


Jag tittade på Biggest loser Sverige säsong 2014 innan och jag måste ju säga att de som får komma dit och inte tar chansen och gör sitt yttersta för att kämpa med blod, svett och tårar förtjänar ju inte att vara där! Blir så förbannad när man ser nån som får all den hjälpen och allt det stödet och så bryr de sig inte. Va fan liksom! Det finns så många som står på kö för att få komma dit och det finns dom som under säsongens gång har åkt ut ur programmet fastän de har kämpat och så går det runt folk som maskar och slöar och inte är villiga att lägga manken till... Nä sånt gillar jag inte. Vill man inte vara där så åk hem då. Förstör inte för de andra som verkligen verkligen vill detta!


Nä klockan är mycket. Efter midnatt och jag är vaken. Inte bra. Behöver min sömn om jag ska bli frisk. Det är bara så svårt att gå och sova när jag nu har sovit hela dagen. Smart att göra så? Näää. Behövde jag det? Jaaaaa. Om jag skulle göra om det igen? Japp!! Ibland får man fuska lite :=)  Nä men på allvar så ska jag försöka sova nu. Godnatt och sov gott.

Av Heidi Månsson - 12 maj 2014 08:35

Ja nu tror ni allt att ni vet vad jag ska skriva men nääää där har ni fel. Det finns ju ett uttryck som lyder "Efter regn kommer solsken" men det var inte det jag tänkte på denna gången. Nej numera när jag ser att det regnar så tänker jag bara på att jag inte vill gå ut pga alla slemmiga äckliga maskar som kommer fram och som man ska akta sig för att kliva på när man går ut. Det är ju ganska många som ligger och krälar på asfalten. Äckligt! Dessutom så kommer ju alla sniglar fram när det regnar också och det ser så äckligt ut med överkörda eller nertrampade sniglar. Blä. Så fort det regnar/har regnat så får man ju gå å stirra ner i marken så att man kan undvika att kliva på dom. Nej fram med solen och låt den lysa mycket så kan de slemmiga varelserna få stanna i jorden där de gör nytta.


Lyssnar på lite gamla goding-låtar med George Michael just nu och han har ju gjort några riktigt bra låtar (tycker jag iaf) och ibland är det lite kul att resa tillbaka till 80-90-talet och man kommer ju liksom ihåg vad man hade på sig för kläder, alla skoldiscon man var på, vilka låtar som man dansade till då, alla hångelstunder och tryckare. Hihi, tonårstiden var rätt rolig på många sätt ändå. Vilka minnen man har :)


Snart kommer min "låtsasfru" Annelie och hämtar mig och så ska vi få umgås lite för nu är det ju synd om oss som inte har kunnat träffas på heeeeeela helgen, hehe. Måste ju få lite tid med min andra hälft ;)

Linnea är på utflykt med dagis så henne kan jag inte vara med ändå och Fredrik hjälper till och kör lite barn så huset är tomt. Nä då passar jag på att sticka iväg på lite egentid med Annelie istället.


Hoppas ni får en bra dag. Ses!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards